Bloggen Awards 2011


Nu när säsongen är över är det äntligen dags att dela ut utmärkelser till de som vi anser förtjänat det.

So without further ado tar vi på oss våra smokings samt kammar bak håret med brylkräm och inleder den första årliga "Bloggen Awards".

Nu kör vi och vi börjar med individuella priser.


The Chuck Norris Award - priset som går till den spelare som presterat bäst

Vinnare: Johan "Nightkiller" Johnsson

Motivering: Johan är den spelare som vi anser ha spelat på den högsta nivån sett till över hela säsongen. Hans betydelse går inte att ta miste på och han har i varje match denna säsong visat prov på stor löpkapacitet i kombination med bra teknik och engagemang. Är Johan bra är DIS bra.

The Darth Vader Award - priset till årets motståndare. De spelare man hatar att möta men verkligen skulle vilja ha till DIS.

Nominerade: Olle Johnels (Sandarna), "Dala" (Skottfint), Frantzich (Näset), GFF:s yttermittfältare

Vinnare: Olle Johnels (Sandarna)

Motivering: Olle får priset för sin enastående target-förmåga samt stora arbetskapacitet och kunnande. Han var den mest dominanta motståndaren sett över två matcher.

The Alvar Gustafsson Award - priset till den person utanför DIS trupp som har förgyllt fotbollsåret på ett utomordentligt sätt.

Nominerade: Linda Olsson (Allt-i-allo runt DIS och allmän hjälte), Dalla (Fiskebäcksbloggen), Kenneth Johnsson (Skärgårdsfotboll)

Vinnare: Kenneth Johnsson

Motivering: Kenneth har gjort ett fantastiskt jobb med Skärgårdsfotbollens hemsida, som är en sida fylld med bilder och statistik. Alltid lika trevligt för oss spelare att gå in på sidan och ta en titt efter varje match.

The Bagarn Award - priset till den spelare som står för en så hög spelnivå som möjligt i relation till en sån låg träningsmängd som möjligt.

Nominerade: John Steen, Shagge, Patrik Höglund

Vinnare: Höglund.

Motivering. Tränar minst. Är bäst. Räcker så.

The Barney Stinson Award - priset till årets playboy i DIS

Nominerade: Marcus Johnsson, Niklas Norrhem, Emil Johnsson

Inte ens nära: Jimmy "Toffeln" Kjellbäh'

Vinnare: Norrheim.

Motivering: Med hästsvans och kostym drar han fram som en virvelvind på avenyns folktäta gator och tjejerna faller som käglor. Anton fick uppleva en bisarr händelse på förra lagfesten på Excet när Norrheim kommer fram och viskar "Kom med här" och tar hans hand. Han sätter sig bredvid ett gäng tjejer vid ett bord medan Anton står bredvid (håller fortfarande hand) och börjar resolut hångla med en snygg tjej. Anton står kvar och blir ignorerad av samtliga. Men handen den håller Norrheim hela tiden.

The Tom Selleck Award - priset till spelaren med snyggast mustasch

Nominarade: Mathias Dawidsson

Vinnare: Dawidsa

Motivering: Överflödig

The Carlos Valdarrema Award - priset till den spelare med mest uppseendeväckande frisyr

Vinnare: Anders Jansson

Motivering: Captain Andess har en frisyr bara en mor kan älska. Hur tänker han? Penntrollslooken är så 1983.

The Matt LeTissier Award - naturligtivis priset för årets snyggaste mål.

Nominerade: Anton (Älvsborg, borta), Höglund (Björkö, hemma), Kjellbäh' (GFF, träningsmatch)

Vinnare: Anton

Motivering: Tja... Sitter man vid tangentbordet så...

The Peter Siepen Award - priset till den spelare som är mest modemedveten och framstår som något av en klädsnobb.

Nominerade: Petter Käll, Pyttis, Simon Andersson

Vinnare: Simon

Montivering: Det bär emot 50% av juryn men Simon klär sig bra. Bra och dyrt.

The "Honken" Award - priset till årets målvaktsprestation.

Nominerade: Leo Johannson, Marcus Johnsson, Tom Nilsson

Vinnare: Mackan

Motivering: När Erik skadade sig mot Öckerö trodde nog alla att det var kört. Det var det också. Det var dock inte Marcus fel som gick och storspelade mellan stolparna och hade bara anfallet varit något vassare hade Mackans kanske enda match som målvakt slutat i en seger.

The Darren Anderton Award - priset till den mest skadebenägna spelaren

Nominerade: Marcus Johnsson, Anton Jansson, Emil Johnsson

Vinnare: Macken igen

Motivering: "Jag har en ny skada." Marcus hjärta rehab inte lika med sant.

The Lee Bowyer Award - priset till den spelare som är jobbigast att möta på träning

Nominerade: Tobias Johnsson, Mathias Dawidsson, Magnus Fahger

Vinnare: Magnus

Motivering: Viker aldrig en tum, är bra och Magnus psykbryt med glidtacklingar till följd innefattar störst skaderisk. Fredrik Ljungberg hade inte trivts...

Nu blir det en liten paus. Vi är snart tillbaka.

Erik: Ja Anton, vad har du för kommentarer på prisutdelningen så här långt? Är det väntade vinnare?
Anton: Ja det får jag ändå säga. Kanske att Dawidsa borde tagit hem Bowyer Award, hans lag vinner ju alltid.
Erik: Tror du Johan uppskattar sin Chuck Norris?
Anton: Ja det borde han göra. Chuck Norris föddes bäst och jag tycker de som namngivit priserna lyckats extra bra där.
Erik: Det var alla individuella priser det Anton. Vad tror du om fortsättningen?
Anton: Jag tror fortsättningen blir spännande. Kanske kan det bjudas på en överaskning eller två. Oj, nu är det visst dags igen.

Och nu alltså lag- och specialpriser.

Årets hemsida

Vinnare: Skottfint.

Motivering: Snygg hemsida med gött tjöt från goa gubbar. Notera de små klubbemblemen vid tabellen.

Årets lag

Nominerade: GFF, Näset, Skottfint

Vinnare: GFF

Motivering: Häromåret låg pojkarna från Majorna i sexan. Man vann femman femman som nykomlingar (om vi inte missminner oss) och i sin andra säsong i fyran står man som segrare även här. En oerhört imponerande insats (även om man har lite svårt mot ett visst blåvitrandigt skärgårdslag). Stort grattis till Kjelle och hans grabbar!

Årets domare

Vinnare: Vi vet inte vad han heter men dömde oss borta mot Skottfint.

Motivering: Sagt till Anders: "Din bror liknar Frodo". Utöver denna klockrena kommentar håller domaren i fråga en bra nivå på bedömningarna och kan nästan allas namn. Keep up the good work!

Årets Stoke

Vinnare: Dalen

Motivering: Långbollar kör många med men långa Stokeinkast hittar vi bara hos Dalen.

Årets Match

Näset (hemma)

Motivering: Matchen slutade 5-1 men kunde nog likaväl slutat 7-6. Sprudlande anfallsfotboll från bägge lagen var det. Lägg därtill ett strålande sommarväder och publiken måste ha njutit å de grövsta.

Årets överaskning

Vinnare: Tom Nilsson (inhoppet mot Näset, borta)

Motivering: Kul att se Tom komma in på ovan position mot dåvarande ligaledaren och göra det så bra som han gjorde. Alla hoppas vi "Kalles" kör på för fullt nästa år. Han kommer bli en fantastisk tillgång för de blåvitrandiga.

Erik: Ja gott folk, det här var allt från oss på årets Bloggen Awards. Hoppas ni haft lika roligt som vi. Några sista ord Anton?
Anton: Hmm, Erik, det har verkligen varit en tuff resa i år men skam den som ger sig. Skänker en sista tanke till Daniel "Pyttis" Olsson som fyller år imorgon. Han har nu vunnit Skärgårdscupen, femman samt hållit oss kvar i fyran och detta gör honom till den mest framgångsrike tränaren i DIS historia. Det är en häftig merit innan man ens fyllt trettio måste jag säga. Äh Erik, nu orkar vi inte mer va? Fram med skumpan så drar vi på efterfest med resten av A-kändiseliten.

Dagen efter

Vilken pärs det blev. Sista fem när domaren hittade Balltorpfrisparkar till höger och vänster och bollen lyftes in gång på gång var man redigt nervös. Men vi höll undan och får alltså spela i fyran även nästa år. Efter matchen var man bara helt slut. Den psykiska anspänningen som varit gjorde att jag knappt kunde känns glädje. Man var nog snarare lättad skulle jag tro.

Jag lider verkligen med Balltorp. Ett fruktansvärt sätt att åka ur på måste det vara. Mölndalspojkarna rivstartade och hade skapat två farliga chanser efter bara fem minuter. Vi åt oss dock in i matchen och var det lag som var närmast att spräcka nollan i första halvlek då Magnus stötta Johans (?) framspelning tätt utanför stolpen.

I halvlek gick jag bara runt i solen och mös. Det var verkligen en fantastiskt rolig match att spela. Speciellt då man kom rätt in i matchen med några räddningar och plockade bollar. Tycker överhuvudtaget att det var en väldigt avslappnade stämning i halvlek hos oss blåvita.

Andra halvlek blev ett ställningskrig med relativt få klara chanser. Mot slutet uppstod, naturligtvis, ett enormt tryck från Balltorp mot vårt mål och man var så nära som en boll jag med nöd och näppe nådde och kunde styra upp i ribban. Nej, det är synd att inte Balltorp kunde fått klara sig kvar de med.

*****

Eftersom Excet antagligen går runt på Donsöpengar så var det där vi hamnade för att fira resultatet på kvällen. Jag kan i min vildaste fantasi inte förstå att folk villigt betalar 150 spänn för att sedan fösas fram och tillbaka mellan folk som håller på att förslytta sig på och mellan dansgolv. Totalt kaos råder. Trevligt på vissa sätt men andra ett obehagligt sätt att spendera en lördagnatt. Att studera nattklubbslivet ur ett sociologiskt perspektiv är dock väldigt intressant.

*****

Var väl sådär sugen på att spela handboll idag efter gårdagens urladdning och firande, men spelade gjorde jag. Om jag inte var sliten innan så är jag det definitivt nu. Som jag brukar säga; man är inte tonåring längre. Vi fick stryk med tio mot Aranäsjunisar förstärkta med några elitserierutinerade äldre killar. Inte mycket att säga om men kul var det ändå. Er matchotränade (fyra träningar tror jag jag mäktat med) stod för tre mål, nån fixad straff och en utvisning. Vänta bara till jag är igång på allvar...

*****

Om gårdagens match var min sista för Donsö var det ett skönt sätt att avsluta måste jag säga. Efter fadäsen i det som möjligtvis var min sista hemmamatch, då jag var rädd att det skulle innebära relegering, känns det fint att få stå för en stabilare insats och en nolla. Det där med att hålla nollan var ju trots allt, när allt kommer omkring, det enda som behövdes.

*****

Bloggen ber slutligen att få gratulera Kjelkan och killarna i GFF till platsen i division tre. Sett över hela säsongen var det nog välförtjänt. Måste varit surt för Näset men de vinröda har ju fortfarande chansen via ett kval. Får de bara behålla sin trupp har man definitivt ett lag för trean i framtiden.

//Erik

Inför avgörandet

I skrivande stund är det lite drygt ett dygn kvar till avspark i den sista omgången i årets div.4B. Spänningen har trappats upp än mer sedan igår skulle jag påstå. Vi hade vår sista träning igår på en stormig Kil. Väderförhållandena till trots var det en bra träning med god stämning bland medverkande. Det råder inget tvivel om att självförtroendet är på topp i truppen inför avgörandet, vilket naturligtvis är härligt att skåda.

Balltorp har gjort en mycket stark höst och har kämpat sig upp efter en svag vår, mycket imponerande. Bortasegern mot Kärra imponerar precis som poängen man tog med sig från bortamatchen mot Öckerö. Nu har man dock åkt på två raka förluster i matcher mot Björkö (2-4) och Skottfint (0-4). Åtta insläppta mål på två matcher kanske borde oroa men jag har svårt att se att det skall spela någon roll imorgon.

Någon roll spelar inte heller vårmatchen då vi gjorde en riktig plattmatch men ändå var nära att få till en sen kvittering, något som hade varit mycket orättvist. 3-2 skrevs Balltorps segersiffror till efter att ha vänt 0-1 till 3-1, bl.a. med hjälp av en ytterst tveksam straffspark.

Årets serie avslutas, precis som förra årets, på Förbovallens konstgräs. I mitt tycke är detta seriens i särklass sämsta underlag. Gammalt tråkigt konstgräs. Usch. Men vi har vunnit där förr och kan göra det igen.

Jimmie Hansson, vår gamle lagkamrat, är som bekant tillbaka i Balltorp. Förra året gjorde han mål på mig. Så blir inte fallet imorgon. Jag vet inte huruvida Balltorp saknar några spelare men hos oss är ju tyvärr Simon G avstängd. I övrigt tror jag att vi är någorlunda ordinarie.

SMHI meddelar att det kommer att vara molningt i Mölndal imorgon eftermiddag med en temperatur på upp till 15 grader. Förhoppningsvis inget regn och mycket publik. Det är en match av denna dignitet värd.

Må bästa lag vinna? Nej, må Donsö vinna!

//Erik

Turkiet föregår med gott exempel

Detta är naturligtvis ingen nyhet men jag kände att jag ändå behövde kommentera det lite. Jag antar att de felsta som regelbundet läser tidningars sportsidor kommit över nyheten att Fenerbache stängde ute män och enbart lät kvinnor och barn besöka en match. Denna lösning ordnades sedan man först blivit bestraffade med att spela inför tomma läktare. Bra jobbat Fener och bra jobbat turkiska förbundet! Läktarvåld och hulliganism är ett kulturellt ting som, naturligtvis, går att koppla till könsliga normer. Jag slår vad om att över 99 procent av alla som skulle beskrivas som fotbollshulliganer i världen är män. De som vecka ut och in skapar rubriker i kvällspressen efter läktarskandaler i Allsvenskan är män de också. Därför tycker jag att SFF borde ta och låta sig inspireras av sina turkiska kollegor. Får vi se ett Stockholmsderby med uteslutande kvinnor och barn i publiken garanterar jag att den matchen inte skulle avbrytas. Ett sådant tilltag ger samma avskräckande effekt som att tvingas spela inför tomma läktare för de som stängs ute, samtigt som spelarna inte blir lidande i samma utsträckning. Håller ni inte med så säg?

De turkiska kvinnorna applåderade motståndarna när de presenterades. Bara en sån sak.

//Erik

The final countdown

Bara två dagar kvar nu. Svårt att koncentrera sig på skoluppgifter när en så viktig match väntar bakom nästa hörn. Matchen mot Balltorp är precis allt vad som är så kittlande med idrott. En enda avgörande match där allt står på spel. Precis lika viktig för oss som seriefinalen är för spelarna i GFF och Näset. Sjukt nervöst men oj så roligt på samma gång. I mina unga år hade jag oerhört för viktiga matcher. Jag blev nervös till den grad att det paralyserade mig. När vi nådde långt i cuper med handbolslaget, vilket vi ofta gjorde, hände det att jag alls inte ville spela när det kom till semi och finaler. Men det var då. Nu är nu och nu älskar jag dessa matcher. Jag är av den tron att om vi bara går ut och älskar den här matchen tillräckligt mycket som ett lag så kommer det ordna sig och Donsö spelar i fyran även nästa år.

*****

Jag har förresten bestämt mig för att jag håller på GFF i seriefinalen. Är man Majornapöjk så är man. Dessutom skulle jag verkligen unna Kjelkan det. Våra halva specialare (med västkust och MYCKET ketchup) på Korv kiosk (världens enda uppskattade särskrivning) på Mariaplan efter träningarna är mycket trevliga minnen.

*****

Citerar jag verkligen Europe i titeln? Att jag inte skäms! Som kompensation tipsar jag om en fantastisk duktig sångerska vid namn Priscilla Ahn. Lyssna på Spotify.

*****

På begäran av Dawidsa: Naturligtvis lite slarvigt av mig att inte fästa större vikt vid det otroliga att Dawidsas första mål för säsongen kom som inhoppande mittback efter att ha varit skadad ett tag. Vad gör du om du ligger under med 20 minuter kvar och jag kvittering? Släng in en ny mittback såklart. Fingertoppskänsla!

*****

Den sista nedräkningen var det ja. Framtiden är fortfarande oviss men detta kan mycket väl bli sista matchen i Donsötröjan (på ett tag i vilket fall) för mig. Sedan ett tag nu finns planer på att flytta från Göteborg och om dessa blir verklighet kommer det nog bli lite för jobbigt att pendla är jag rädd. Av den anledningen blir den här matchen bara än mer speciell för mig och drivkraften att prestera bra ökar med detta. Jag kommer sålunda vara taggad som aldrig förr.

*****

Nya FIFA känns spännande efter att testat på demot. Försvarsspelet är utvecklat och känns både svårare och mer realistiskt. Ny Donsöturnering borde vara aktuell i höst va? Efter förra årets semifinalförlust var jag nog mer frustrerad än jag är efter de flesta vanliga matchförluster. Låg nog sömnlös i tre timmar i Pyttis lilla stuga. Likadant var det för Roman, i sängen under, som jag slog ut i kvarten. Vänta bara. Jag skall ha min revansch på Captain Andess!

//Erik

Skoltröttblogg

Ibland när man sitter och pluggar på sitt andra hem på Sprängkullsgatan, behöver man ta ett avbrott för att det blir för tråkigt att läsa en rapport från Statens Offentliga Utredningar. Nu är ett sådant tillfälle.

*****

En får tacka Attón för de fina orden rörande undertecknads kvaddekapacitet. Jag måste dock, tyvärr, meddela att ryktet om min förträfflighet mellan konerna är vida överdrivet. Jag är långsam, stelbent och fuskar gärna så länge det är till min fördel. I övrigt var det många klockrena beskrivningar av min medskribent.

*****

När Liverpool går på pumpen rejält känns det skönt att man kan trösta sig med att Arsenal har det fortsatt tungt. Att Pool kommer ha dippar är inget jag inte förutsett och jag vill inte höra talas om krissnack än så länge. Hade vi vunnit mot Stoke (vilket vi borde gjort) hade allt varit frid och fröjd. Liverpool slutar trea eller fyra i år. Promise.

*****

Ber så hemskt mycket om ursäkt för att jag stavade Frantzich fel mitt förra inlägg. Det inser ju varenda människa hur det stavas. Inte svårare än Andersson när allt kommer omkring. Skämt åsido, jag kunde kollat upp det.

*****

Apropå tidigt krissnack. Är det ingen annan än jag som är oerhört trött på Sportbladets Mats Wennerholm och dennes dogmatiska journalistik? Varje gång Foppa gjorde come-back var det likadant. Den här gången skulle han visa att han fortfarande kunde, han skulle inte göra come-back om han inte visste det skulle hålla osv. Herr Wennerholm är väldigt snabb att dra slutsatser helt enkelt. Priset togs nog ändå efter Modos premiärmatch i årets elitserie. Frölunda vann med 4-1 och katastrofen var ett faktum. Krislag!? Efter en omgång!? Nej du Wennerholm, lugna ner dig ett par hekton och slutsa satsa på chockjournalistik säger jag.

*****

Är det inte lite mysigt med höst ändå?

*****

Sprang på Hampus som i förra årets sista match mot Balltorp startade på högerbacksplatsen, i skolan idag. Han framförde sina hälsningar och lyckönskningar inför årets repris.

*****

Korv med bröd utlovas efter kvällens träning. Mums. Alla måste komma.

//Erik

"För jag var nere men uppe på fem"

Ajamen gott folk. Liket lever. När många, och kanske även vi själva, börjat känna att vi var körda gick äntligen ett resultat med oss samtidigt som vi åstadkom en sen kvittering istället för att släppa in ett sent, matchavgörande mål. Helt plötsligt är det vi som har fördelen gentemot Balltorp i kampen om att hålla sig kvar.

Matchen mot Näset var en smula underlig tycker jag. Det började med att jag insåg att jag lämnat mina skor på ön efter förra matchen i tron att hämta dem under veckan. Träning blev inställd och där satt jag utan dojjer på matchdagen. Som tur var hade Norrhem ett extra par med sig och med av Mackan lånade sulor, passade de rätt fint faktiskt. Kände mig yr under uppvärmningen. Varnade Tom för att det kunde bli aktuellt med ett byte men bestämde mig för att köra. På en fotparad på vänster sida stack returen rätt ut till höger. Där dök Näsets skyttekung Frantzisch upp och hade inga problem att raka in returen i öppet mål. Ett tidigt baklängesmål mot ett lag dirvna i jakten på serieseger kändes inte optimalt om man säger så. Tycker sedan att vi ändå reser oss hyffsat. Johan frispelas och drar till ett monsterskott på halvvolley som tyvärr tar i underidan av ribban och ut. Näset är dock trots allt laget som för spelet i första halvlek. Precis innan halvlek stod jag för mitt livs första assist (som målvakt) då jag hittade Simon med en snabb utspark. Måste vart Norrhems skor. Benny Guldfot-varning. Eller Jimmy Grimble. You pick.

Det var ett taggat gäng som gick ut efter halvtidsvilan. Därför kom 2-1-målet efter en minut som en kalldusch. Därefter har vi en tung period på någon kvart där Näset för matchen. Sedan händer det där som händer med oss ibland när det ser mörkt ut. Vi plockar fram vårt härliga Donsöhjärta och krigar oss tillbaka in i matchen. Näset blir mer och mer passiva och vi tar över mer och mer och börjar skapa bra chanser. Så med fem minuter kommer den stora chansen. Straff, efter en situation på en hörna där Norrhem blir nerdragen. Niklas, som brukar vara säkerheten själv, stegar själv fram. Straffen blir dock inte som han tänkt sig. Målvakten går rätt och räddar. Skall det vara ännu en sån här match tänker jag borta i mitt mål. Men nej. På den efterföljande hörnan lyckas nyinsatte Dawidsa peta in kvitteringen och vi får med oss en ack så viktig poäng. En poäng som innebär att vi nu klarar oss på oavgjort mot Balltorp i sista omgången. Det kommer bli nog så svårt men förutsättningarna kunde varit sämre.

*****

Läste i Näsets matchreferat att jag såg chockad ut efter ett kanonskott av tvåmålskytten Frantzisch i andra halvlek. Ett skott jag med lite flyt lyckades styra i ribban och över. Jag var nog snarare imponerad än chockad. Typ Ronaldoklass på det skottet. Bollen ändrade riktning ett par gånger i luften innan den nådde mina knytnävar. Hoppas "Koffe" såg min uppskattande applåd.

*****

Hela backlinjen skall ha stort beröm för sin insats igår. Mycket stabil match. Jag måste dock lyfta fram ytterbackarna Petter och Norrhem lite extra. Brudgums-Petter höll seriens kanske bästa spelare i schack under i stort sett hela matchen. Han gjorde visserligen två mål men de kan P inte lastas för. Norrhem agerade Bale på vänstersidan. Spelar ingen roll hur många gånger man sett det. Man blir alltid lika hänförd av den mannens driv med boll.

*****

Riktigt surt att missa dagens EM-final i basket men pengarna måste ju in på något sätt. Spanien besegrade Frankrike och försvarade därmed sin titel. Har varit en riktigt underhållande turnering. Jag får trösta mig med att NBA2k12 snart släpps. Om man får tro trailern kommer man kunna lira med mina gamla favoriter John Stockton och Karl "The Mailman" Malone. Underbart.

*****

Förbaskat kul att Petter hamnade i trash-talk med Frantzisch. Inte varje dag man hör lugne Petter käfta. Huvudpersonen själv skrattade gott åt det efter matchen.

*****

Solk i bägaren var Simon G's sena varning som innebär att han är avstängd när allt skall avgöras på lördag. Ännu värre var att det var extremt billig varning med i en väldigt snäll match.

*****

Hörde hur en ledare i Näset talade till en kollega efter matchen. "Egentligen skall vi inte kunna tappa poäng mot dessa", sa han. Eller nåt i den stilen. Personligen tycker jag man kan vara lite mer ödmjuk än så. Förra året slutade vi nio poäng före dem. I år har vi spöat dem med 5-1. Tänkte påpeka detta men valde att vara tyst.

*****

Kan inte bestämma mig för om jag helst ser Näset eller GFF i trean nästa år. Får helt enkelt säga "må bästa lag vinna". De två möts ju i en direkt avgörande seriefinal på lördag. Nästan tråkigt att man inte kan se den.

*****

"Cause he always delivers!"

//Erik

Kvadden


Kvadden är alltid en källa till antingen stor glädje eller stor irritation på våra träningar så jag tänker nu beskriva olika spelares uppförande på denna övning.

Lehmann
Vår målvakt är faktiskt bra på denna övning också. Är fokuserad, det kan vara anledningen. Agerar ofta paragrafryttare och är en stark förespråkar av att "reglerna skall följas". Är den ute så är den ute, liksom.

Reuthenbjogg
Är normalt sett relativt lugn och sansad men någonting händer när kvadden sätts igång. Lagets "dibblare". Kan utan problem lägga halva kvadd-tiden på att argumentera vem som skall in i mitten.

Johan J
Loj och ganska ointresserad. Anser han sig ha blivit orättvisst behandlad kan han utan problem lämna kvaden och dribbla på egen hand till sina lagkamraters stora förtret.

Anders
Tillsammans med Lehmann lagets stora regelbok. Försöker ständigt ha koll, speciellt på att man "håller sig inom linjerna". 

Simon A
Lurig. Hittar på konspirationsteorier som är helt taget från luften. Undertecknad har själv fått en hel kvadde vänd mot sig för att Simon påstått att man "försöker sätta dit folk".

Bagarn
Ofta sen. Försöker alltid smyga in för att på så sätt slippa vara i mitten. Det har inte fungerat de senaste tjugo åren och kommer förmodligen inte fungera i framtiden heller. Men försöka, det kommer han alltid göra.

Marcus J
Bra ibland, kass ibland. Lugn ibland, total ADHD ibland. En kvadd-enigma.

Dawidsson
Seriös, vill att man skall "erbjuda och visa sig" för att på så sätt "hjälpa sin kära lagkamrater". Mathias, Mathias...Det är djungelns lag som gäller i kvadden. Äta eller ätas. Ingenting annat existerar.

Tom
Går på mest tunnlar tillsammans med Jens P.


Kvadd-Hitler

/Anton

"Facerape"


Att råka ut för en Facerape är ju inget nytt, det händer ju hela tiden. Oftast är kvaliteten låg men ibland lyckas dom. Nedan är ett sådant exempel, hur konstigt är inte detta?

Lägg även märke till hans farbrors kommentar längst ner, helt underbart.


/Anton

Tackleberry


Det är faktiskt likt farsan. Det är bara att erkänna.


Så här såg farsan ut för 15 år sedan.

/Anton

Alla får göra som dom vill


Nu får det vara nog.

Jag var på surfarläger i Portugal i sommar och passade då på att köpa en vit keps som skydd mot den starka solen. Så långt är det inget problem. Jag hade den även lite på sned för att det är så man skall ha den.

Oj, vilka reaktioner jag fick när jag kom hem sedan.

"Varför har du den på sned???"

"Vem tror du att du är? Surfar-wannabe..."

"Hej, jag heter Anton och jag jobbar på inköpsavdelningen på Wurth Nordiska Bult och tror att jag är surfare på fritiden bara för att jag råkade gå en nybörjarkurs i sommar" (sagt med överdrivet ljus röst).

"Släng den där kepsen nu!"

Kan inte bara alla lägga ner och acceptera faktum att det är i Sverige 2011 vi lever i och folk kan klä sig som de vill (nåja). Så därför skulle jag vilja slå näven i bordet och säga att det räcker nu.Detta är en kille med starka åsikter och som vågar vara sig själv. Ett föredöme i dagens samhälle.

/Anton

Jägarna


Nu har man sett både "Jägarna" och "Jägarna 2" och måste skriva av mig lite. Detta är mycket bra filmer i mitt tycke. Rolf Lassgård är stundtals magnifik. Brukar inte bli känslosam men om man ser båda filmerna i samma veva och är införstådd i den tragiska familjesituationen som inträffat (mycket tillbakablickar i tvåan) så kan jag skriva under på att det är lätt att få en liten klump i halsen. Det karga norrländska landskapet spelar en viss roll här tror jag. Har alltid lätt att bli en smula sentimental kring vackra naturupplevelser.

Och ja, givetvis fäller Lassgårds karaktär en älg med ett skott mellan ögonen.

Dock får mig filmerna att undra vad som i hela friden försigår i de djupa, norrländska skogarna. Riktigt obehagliga scener emellanåt. 


Peter Stormare är i sitt esse i nya Jägarna.

Trailer

/Anton

Ensam kvar står förloraren

"My life seems unreal, my crime an illusion,
a scene badly written in witch I must play"

*****

Idag är allt skit. Gårdagen spelas upp om och om igen. Ofattbart. Det var ju inte så här det skulle gå. Visst får man göra misstag men vissa misstag FÅR man inte göra bara.

*****

Citatet från Simon & Garfunkels Wednesday mornging 3AM sammanfattar rätt bra hur jag mår nu.

*****

Sex poäng kvar att spela om. Vi kan fortfarande lösa detta. Undertecknad är i vilket fall oerhört revanschsugen och längtar till matchen på lördag och en chans till upprättelse.

//Erik

Med tre poäng och en Spurströja i potten

Bagarn är bra rolig. I början av träningen igår log han sitt pilimariska leende och sa: "Jag vet att du sneglat länge på denna nu Lehmann." Samtidigt drog han av sig sin överdragströja och blottade Tottenhamtröjan med Fhager på ryggen. "Nu kan den bli din. Håll nollan på lördag så får du den." Senare under träningen tjatade han om hur "Lehmann ska hänga upp denna på väggen hemma." Och så vidare. Sådan är han vår Bagare. Extremt givmild. Och rolig. Väldigt rolig.

*****

Hade tänkt skriva lite längre inför morgondagens match mot GFF men jag sitter här med ett glas argentinskt Malbec och har precis plockat ut en chokladkaka ur ugnen. Samtidigt skall Litauen-Frankrike i basket-EM till att börja så det blir därför svårt att leva upp till vad jag hade tänkt. Vi kan dock konstatera att Kjell-Åkes gäng säkerligen är riktigt revanschsugna efter den i deras ögon, snöpliga förlusten mot oss i våras. Det var, som alla säkert vet, GFF's första förlust och den kom mot laget som då var tabelljumbo. Surt som tjyven. Sedan dess har GFF, som länge var suveräna serieledare, krackelerat en aning. Man är fortfarande med och slåss om seriesegern och har sålunda allt att spela för imorgon. Det kommer återigen bli en tuff match för oss. Jag lovar dock att vi skall kämpa till sista sekunden och mycket svett kommer gå åt.

*****

OBS! Matchen är tidigarelagd. Avspark nu 12.30 om jag inte fått för mig fel.

*****

Tackar min medskribent för omnämnandet. Han har dock rätt. Hålla-bollen-inom-laget har verkligen varit min grej på sistone. Närmar jag mig en plats på mittfältet måntro?

//Erik

En vanlig dag på jobbet


Hur är det egentligen att träna med DIS på en "vanlig träning"? Här kommer lite skildrande meningar för den nyfikne kring gårdagens träning.

Träningen började 18:15 med kvadden, vi var tretton gubbar vilket är helt ok. Det gick personligen bra på kvadden, det gör det ofta. Är nästan aldrig i mitten. Tom var inne desto mer, anklagade mig för att "sätta dit honom", något som givetvis inte var sant. Efter detta fortsatte uppvärmningen med lite löp samt passningsövningar, varvade korta med långa passningar. Även en nickövning var med här där vi skulle hålla bollen i luften samtidigt som vi rörde oss. Gick inte alls bra. Jag, Simon A, KJ och Lehmann lade mest energi på diskutera "hur vi skulle röra oss".

Vattenpaus och töjning, Pyttis informerade. Nu var det Hålla-bollen-inom-laget som gällde. Bra övning detta, ofta bra tempo. Man luras att springa mer än vad man vanligtvis hade gjort. Vårt lag vann nog. Lehmann var ju med i laget, detta är lite av hans paradgren, otippat nog. Magnus och Emil i var sitt lag såg heta ut. Hade en liten "match i matchen" där en hel del fula knep förekom. Kampen avgjordes när Magnus fick in en snygg tunnel på Emil mitt på planen. "Jag blev riktigt förbannad" erkände Emil efteråt. Magnus - Emil 1-0.

Träningen gick in i sin slutgiltliga fas med vanligt "tvåmåls-spel". Bra spel med fina pass och bra närkamper blandades med slarv och lättja. Men andra ord så som spel brukar gestaltas på träningarna. Marcus J såg sugen ut och hade spring i benen, missade dock lite väl många lägen. Jimmy K sade att han "sprang som en ne*er på topp men vi övriga höll nog inte med riktigt.

Tom och Bagis hade en liten dispyt kring försvarsspel där Bagarn ville att Tom skulle spela lite enklare för att undvika trubbel. Får nog hålla med Bagis här. Tom har bra fysik, vilja och teknik men har en tendens att sätta sig själv i trubbel istället för att snabbt spela ur sig situationen med en enkel pass eller helt enkelt rensa bort bollen till Lurken i ett trängt läge. Försvinner denna aspekt från hans spel så kan Tom bli hur bra som helst. Detta hade DIS behövt.

KJ Levin hade några fina avslut, kan det finnas chans att han provar med DIS i framtiden? Oavsett är det alltid kul när någon VIF-spelare kommer och förgyller träningarna.

Väl mött

/Anton


Bloggen tar tyst dag...

...för att hedra Stefan Liv och de andra i Lokomotiv Jaroslavl.

*****

...

När Simon G var rolig


Kom att tänka på en rolig historia som utspelades för en "herrans massa år sedan". Det var när jag fortfarande var relativt ung i DIS och Simon G som då spelade som högerytter var kanske hetare än någonsin och spottade in mål i rena rama CR9-stilen (kan det ha varit 2003?). Han fick det året ta hand om del frisparkar strax utanför straffområdet, detta kanske säger en del om hur het han var då? I alla fall så spelade vi hemma och fick en frispark i farligt läge. Simon G stegar fram hur kaxigt som helst trots att det fanns andra som var väldigt sugna (exempelvis Olof Djurner, det var en ständig diskussion) och försöker prickskjuta bollen i nät med vänsterfoten.

Med vänsterfoten. Med fel fot.

Resultatet blev inget vidare men då har man självförtroende, att man mer eller mindre dissar resten av lagets "rätta fötter", speciellt de som var sugna för att ge det ett försök med fel fot. Till och med Olof D hade inte mycket att komma med efter denna otroliga uppvisning i gott självförtroende utan kunde inte göra mer än att skratta efter matchen.


Funny man
__________________________________________________

Trots regn och storm och bara 10 gubbar blev det en bra träning i tisdags, bra tempo och mycket spelövningar. I avslutande "dribblingstafetten" var det egentligen inget snack utan jag, Johan, Robert m.m. kunde ro hem vinst efter vinst. Extra träning, Magnus?

Ses på torsdag, längtar redan. Låt det regna! Hooah!

/Anton 

Det var bättre förr

Tar en paus i mitt harvande i norsk kurslitteratur för att starkt rekommendera dokumentären Fotbollens sista proläterer som SVT sände idag. Se den på nätet om ni missade. Vansinnigt bra om Blåvitts framgångsrecept under en tid då fotbollen inte hunnit kommersialiseras i Sverige. Den svenska socialistmodellen översatt till fotboll värmde ett ungt rött hjärta.

SVT levererar igen. Känns oerhört motiverat att betala tv-licens efter kvalitets-tv som den som erbjöds ikväll. Femman däremot är bara skit. Den kanalen representerar allt som IFK på 80-talet inte var. Jag hatar Kanal 5.

//Erik

Attans (och mysteriet Sandarna)

Ja den här förlusten var tung. Mycket tung. Emils drömvolley direkt på inkast i första halvleks sista minut var värd att spela en större roll för matchutgången än vad den slutligen gjorde. 2-1 till Sandarna blev det efter avgörande med citrka tio minuter kvar. Sandarna fick en hel drös (och i mitt tycke ofta ganska billiga) frisparkar i inläggsläge strax utanför straffområdet och det var kanske inte så konstigt att en sådan slutligen gav utdelning. En fin frispark och en lika fin nickskarv och ridå ner för oss. Attans.

Personligen tycker jag oavgjort hade varit ett rättvist resultat. Det var en tät och tuff match som kunde ha slutat hur som helst. Tyvärr för vår del blev det alltså förlust. Det där om små marginaler är ju en klyscha utan dess like men den är ack så sann. Vid 1-0 hade Capitano Andess ett friläge som han inte lyckades förvalta. Visserligen gjorde Sandarnas målvakt "Olle" ett bra ingripande där men ändå. 2-0 där och Sandarna hade fått det tufft. Istället tappar vi några minuter senare bollen lite onödigt utanför straffområdet. Ett välplacerat stolpe-in-skott senare var det kvitterat. Skottet var inte omöjligt och kanske borde jag tagit det. Ja så är det nog. Jag får nog lite självkritiskt säga att de där matchavgörande räddningarna uteblivit från min sida i år och detta bidrar såklart till vårt nuvarande tabelläge.

Den som såg förra matchen mot Skottfint och denna kan inte tro att samma regelbok gällde. Mot Skottfint small det rejält på mitten och domaren tillät ett tufft närkampsspel. Mot Sandarna var det precis tvärt om. Det small inte lika mycket men blev frispark i så gott som varje närkamp. På en av dessa kom alltså avgörandet till sist.

*****

Trots allt väldigt viktigt att Sebbe inte gjorde mål.

*****

Sandarna är ett riktigt bra lag. Oerhört stark centrallinje rätt igenom från målvakt till ruggige Johnels på topp. Att de inte är med och slåss om förstaplatsen är för mig en gåta.

*****

Simon saknades verkligen på topp igår. Både offensivt och defensivt. Dessutom innebar Spaghettis omplacering till anfallare att vi tappade mycket djupledsspel från mittfältet. Igår spelade vi väl egentligen med fyra mittfältare som alla trivs bäst i mitten. Alla riktigt bra men djupledslöpningarna blir färre.

*****


Domarna håller hög standard i vår serie. Måste bara klargöra detta. Blir ju alltid så att man kommer att tänka på domarinsatsen när man är missnöjd med den men inte när man är nöjd. Därför vill bloggen härmed dela ut en stor eloge till alla som dömt i årets div. 4B. Ni gör ett kanonjobb!

*****

Lite väl mycket VM 90 över den här helgen.

*****

Känns skönt att vi fortfarande har vårt öde i egna händer. Sista matchen mot Balltorp kan komma att bli en riktig nagelbitare.

*****

Bilder från matchen finns på utmärkta Skärgårdsfotbollens hemsida.

//Erik

Det där med att Emile Hirsch inte är Humphrey Bogart

First things first. Eftersom Anton har uttryckt att jag tycker om att rätta andra kan jag inte låta bli att ifrågasätta benämningen av "Into the wild" som en klassiker. En framtida klassiker hade köpt men att redan ha uppnåt klassikerstatus? Njae... Det är ju inte Casablanca vi snackar om. Håller dock med om att det är en fantastisk film (även om man inte kan låta bli att störa sig på huvudpersonens egoism). Även soundtracket av gamle Pearl Jam-sångaren Eddie Vedder är underbart. Nog om det.

*****

Imorgon skall vi försöka ta revansch mot Sandarna som körde över oss på ett blåsigt Majvallen i våras. Den förlusten var inget att säga om men nu är en ny match och den är ute på Donsö och där är vi inte lätta att tas med. Sedan vårt förra möte har Sebastian Svedgren anslutit till truppen. Sebbe och yours truely go way back kan jag säga. Länge var vi lagkamrater och bar tillsammans med en kille som heter Johan Söderberg upp ett annat rätt så mediokert SK Höjden. Höjden känner de flesta nog mest igen idag som GAIS bandy. När vi gick från sjumanna till elvamanna gick vi från att ha varit halvdana till rätt och slätt rötna. Efter en säsong på stor plan lämnade jag för Billdal medan Sebbe och Johan sökte lyckan i Västra Frölunda. Resten är historia. Det skall nu bli ett sant nöje att hålla Sebbe mållös imorgon.

*****

Jag menar, "Play it Sam!". Där snackar vi klassiker. Och oj så vacker Ingrid Bergman var.

*****

Sandarna imponerade väldigt med ett skickligt passningsspel i våras. Nordövallen erbjuder inte lika gynnsamma förutsättningar för detta spel som Majvallens plastgräs men oavsett lär det bli tufft imorgon. Jag tror dock vi har rejäl chans att ta tre pinnar om vi kan visa upp den kämparglöd vi gjort på sistone. Samma inställning som mot Björkö så kommer Sebbe, Hugo, "Olle" och de andra få det riktigt kämpigt vill jag lova. Sandarna har ju i likhet med vad vi gjort, blandat och gett lite sett till resultaten, vilket ännu mer frambringar en känsla av ovisshet inför morgondagens drabbning.

*****

Vi i Höjden kanske inte var så heta på planen men ett fantastisk gött gäng var vi ändå.

*****

Håll alla era tummar för att förkylningen ger med sig helt till imorgon. Det skulle suttit fint. Nu: Pepp inför Ungern-Sverige. Tror Sverige tar det med uddamålet, 2-1.

//Erik

Blogg


Hittade Tobbes gamla blogg, mycket sjuk läsning.

http://tije.blogg.se/

/Anton

RSS 2.0