Skaderapport


Jag kommer att befinna mig på skadelistan i 7-10 dagar pga sträckning i en "stabiliseringsmuskel i nedre buken" som det så fint heter. Kommer att köra på med rehab och räknar med att snart vara tillbaka if all goes well.

Emil har dessutom pratat med Norrhem som tydligen har sprungit 3 ggr denna vecka och räknar med att kunna träna igen inom en snar framtid, positiva nyheter.

Marcus Backman hälsar att han har sträckt bröstmuskeln när han körde bänkpress.

Gamla gubbar borde ta det lite lugnt, Marcus!

Se till att ta poäng mot Kärra nu, gubbs. En för alla, alla för en.

/Anton

Nattsvart

Börjar nästan bli tjatigt det här nu. Ännu en gång förlorar vi, ännu än gång går vi mållösa av planen, ännu än gång borde vi gjort mål. Men mål gjorde vi ju inte och Hovås/Billdal gjorde ett och därmed var första hemmaförlusten sedan 2009 ett faktum.

Matchen var jämn och jag vill inte ta ifrån Hovås/Billdal något alls men idag hade vi verkligen inget flyt alls. Tre väldigt avgörande situationer gick oss emot. Först blev Simon kapad av målvakten i straffområdet efter att ha petat bollen förbi honom. Straff tänkte alla men domaren (som i övrigt var bra) blåste oförklarligt nog av och varnade Simon för filmning. Nog för att Simon kan falla lätt och möjligtvis förstärkte fallet något men till och med jag hörde smällen från fällningen från mitt mål. Efter detta var Simon igenom igen men blev tveksamt, eller direkt felaktigt enligt vår bänk som satt i linje, avvinkad för offside. Slutligen var det det matchavgörande målet. Friläge, behärskat avslut men offside. Personligen sätter jag inte mitt liv på att det var så men backarna var övertygade och situationen kändes märklig. Oavsett vilket så är det jobbigt när flera viktiga 50/50-situationer går emot en.

Sedan lär Emil drömma mardrömmar om sitt missade friläge med. Han och resten av laget får träna avslut. Noll mål på tre matcher snackar man inte bort med ord om otur och tillfälligheter. Det är för dåligt helt enkelt.

*****

Min gamle lagkompis Mange var fortfarande med. Riktigt härlig kille.

*****

Stort tack till alla i publiken som tog sig dit denna underbara vårdag. Synd att vi inte kunde bjuda på en seger.

*****

Nu har vi haft tre matcher mot helt klart överkomliga motståndare. På lördag väntar Kärra/Klareberg, ett tippat topplag. Förutsättningarna för att ta årets första poäng kunde inte vara bättre alltså. Nu knyter vi näven och tränar hårt i veckan.

//Erik

Kommer släkten att vara värst?

Då var det äntligen dags för hemmapremiär! Efter tre år i femman får publiken runt Nordövallen äntligen njuta av division-fyrafotboll igen. För motståndet står Hovås/Billdal och även om det är lite för tidigt att tala om måstematcher så känns tre poäng oerhört nödvändiga i den här matchen. Dels eftersom vi nu är enda laget i serien utan poäng och dels eftersom Hovås/Billdal är ett lag jag tror vi bör ha bakom oss om vi vill undvika bottenstrid.

Som jag tidigare nämnt är Hovås/Billdal den klubb jag spelade för innan jag lade fotbollen åt sidan för att satsa på, vad som med lite god vilja skulle kunna beskrivas som, minhandbollskarriär. H/B är också den enda klubb förutom Donsö som jag representerat på seniornivå. Även om det var många år sedan jag spelade där nu och även om jag faktiskt inte var där i mer än tre-fyra år och inte gjorde mer än några få matcher i a-laget (som låg i sexan på den tiden), så var det en fin tid jag har positiva minnen från. Hovås/Billdal betyder fortfarande något för mig helt enkelt.

Från min tid vet jag inte om det är så många kvar nu. Carla drog ju till Skottfint inför säsongen så honom får man hälsa på när vi möter dem istället. Däremot tror jag att Marcus Comé, yngre bror till Henning som var storstjärnan i mina pojklag (han var bäst i både handboll och fotboll), är kvar. Den yngre av de två extremt talangfulle Comébröderna har dock varit oerhört drabbad av skador och när jag sprang på honom i höstas var han tveksam till fortsatt spel. Jag hoppas verkligen Marcus kan fortsätta spela. Däremot får han gärna vara borta mot oss så bra som han är.

Vad kan då vara intressant att veta inför matchen? Hovås/Billdal ligger nu näst sist i tabellen med en poäng efter att ha kryssat mot Björkö (1-1) och förlorat mot Skottfint (1-4). Senast vi låg i samma serie var för tre år sedan. Då vann vi vårmötet på Hovåsvallen med 3-0 men förlorade returen på hösten med 1-0. Vi missade precis uppflyttning och H/B gick upp till fyran tillsammans med Näset och Skottfint. Den förlusten gjorde alltså att vi fick vänta ytterligare två år på spel i division fyra. I övrigt så är Magnus naturligtvis avstängd efter sitt röda kort senast men Shagge är tillbaka. Vågar vi hoppas på Höglund med? Även Kjellbäh' som gick ut skadad mot Öckerö har tränat i veckan och skall vara spelklar. Petter har varit krasslig men har förhoppningsvis kurerat sig hemma i Småland över påsk. Norrhems comeback får vi vänta på ett tag till tyvärr.

*****

På långfredagen blev en av mina bästa vänner pappa. Eventuell seger imorgon tillägnas den nyfödde Jon.

//Erik

Helvetesön, tur och retur utan någon tur

Äntligen har bitterheten över förlusten senast lagt sig tillräckligt för att man skall förmå sig att skriva lite. När vi tågade ut till förra årets Skärgårdscupsfinal, hälsade Öckerös supportrar oss välkomna med en banderoll märkt "welcome to hell". Måste säga att hur äckligt infantila öckeröfansen än må vara så bidrar de ändå till att skapa ytterligare intensitet till matcherna. Tack vare dem var segern i cupen extra skön och tack vare dem sved förlusten i lördags lite extra.

Historien från premiären upprepade sig något kan man säga. Efter en något trevande inledning där bägge lagen kämpade med att komtrollera bollen på det något ojämna underlaget (underbart att spela på gräs!), tog vi sakta men säkert över och dominerade i mitt tycke större delen av den första halvleken. Vi skapade dock inte mycket mer än en riktigt bra chans, där Captain fantastic kom ren efter ett underbart kombinationsspel med flera kortpassningar på ett tillslag, men Öckerös målvakt kom ut bra och lyckades avstyra. Öckerö skapade inte heller mycket men tog ledningen efter femton minuters spel där vår nykomponerade backlinje misslyckades med att falla på en nickskarv och öckeröspelaren som kom fri gjorde inga misstag utan lobbade fint bollen över underteckand som inte hann ut snabbt nog.

I andra halvlek försvann vårt fina spel och Öckerö var nu laget som kontrollerade tillställningen. Jag upplevde att vi blev frustrerade och stressade trots att vi bara låg under med ett och lång tid återstod. När vi vann boll hde vi för bråttom med att hitta en avgörande passning och positionsspelet i försvarsspelet, där vi brukar vara fantastiska, tappade också i kvalitet. Öckerö hade flera lägen att utöka sin ledning och med cirka tio minuter kvar av matchen avgjorde de. Efter en krossboll från vänster till högerkanten ställdes Emil ensam med två motståndare. En passning snett inåt bakåt och ett avslut på ett tillslag i närmsta krysset senare var ställningen 2-0.

I matchens slutskede åkte Magnus på ett rött kort efter en armbåge i samband med en öckeröhörna. Naturligtvis fullständigt vansinne, och skyttekungen var besviken och ångerfull efteråt.

*****

Vi tar återigen med oss en mycket bra första halvlek men nu måste vi börja göra mål. Bäst i Donsö i lördags i mitt tycke var Emil som höll tätt från sin ovana vänsterbacksposition och även bidrog offensivt. Även om Emil kanske utgör ett större hot som ytter har han visat att han utan tvekan klarar av att täcka vänsterbacksplatsen när vi har ont om folk i backlinjen.

*****

Det ryktas om nya matchtröjor till hemmapremiären mot Hovås/Billdal på annandagen. Kan ju inte bli annat än vinst då.

Glad påsk alla!
//Erik

Nya skor


Jag tycker egentligen att vilka skor man spelar med spelar mindre roll och att det viktiga är att spelaren besitter en viss skicklighet och ett inneboende driv som tillsammans utgör...Äh, vem försöker jag lura? JAG HAR KÖPT NYA SKOR OCH DE ÄR SJUKT COOLA.

Tror på allvar att så fort jag sprungit in dem så kommer jag att flyga fram och göra hur många mål som helst. Jag lovar.

Det är jag och Leo Messi.

Ta en titt på nedan och njut.


Lättare än en Iphone.


/Anton

Inte bara sparka och spring


Utdrag ur Dalens matchreferat:

"Vi vet inte så mycket mer om var vi står men Donsö IS kändes mer spelskickliga än vad vi hade tankar om innan matchen, kanske är det dags att lägga ö-lag=sparka och spring teorin åt sidan och önskar dem framgång med spelet."

Kul läsning.

/Anton Iniesta


Att bryta ihop och komma igen

Dagens premiär i ett soligt Mölndal går inte till historien som någon toppmatch direkt. Känslan inför matchen var bra. Det var sammanbitet men optimistiskt på samma gång. Själv kände jag hur det spratt i hela kroppen när man bytte om. Jag var övertygad om att vi skulle ta hem det. Efter 15 minuter var jag inte lika säker längre. Då hade vi mest stått still på egen planhalva och låtit Dalen rulla bäst de ville i backlinjen och på mittfältet. Ingen press alls. När vi väl erövrade bollen var vi stillastående och något tveksamma vad vi skulle göra med den. Långsamt åt vi oss dock in i matchen igen och började skapa lite framåt. På en hörna kontrade Dalen fort och vi hängde inte med. Kontringen mynnade ut i en hörna som i sin tur ledde till matchens enda mål. En vunnen nickduell och en skarv så var bollen i mål.

Resten av första halvleken spelade vi faktiskt bra och borde gjort mål. Simon hade ett skott i stolpen och ytterligare ett ypperligt läge där han borde nätat. Simon fick dock tyvärr för mycket fot under bollen som seglade över målet istället för in i det.

Andra halvlek var rätt dålig från bägge lagen. Det var som Captain Anders sa efter matchen: "jag har aldrig varit med om en match med så många inkast". Inget för publiken med andra ord. Någon ordentlig press på slutet fick vi aldrig till och för andra året i följd har vi inlett med en förlust. Vad som i efterhand känns mest frustrerande är att vi verkligen hade chansen i den här matchen. Dalen var absolut inte bättre än vi spelmässigt. Däremot ville de kanske snäppet mer och spelade med en väldigt hög press matchen igenom. Dalen var ett storväxt lag och väldigt starka fysiskt vilket säkert kommer göra dem svårspelade för andra än oss. Att det skall räcka till en plats på övre halvan har jag dock svårt att se. Fast det kan det nog inte finnas någon som såg oss idag tro om oss heller.

Frustrerande att vi lägger så mycket energi på domaren även om han hade några konstiga domslut. Tydligen får man numera ALLTID gult kort för hands. Tur att domaren inte såg Kjällbähs klockrena dubbelhandsnedtagning i andra.

Positivt är att vi återigen är stabila bakåt trots att vi saknade truppens båda vänsterbackar (Emil fick ta klivet ner), Shagge och Patrik Höglund. Petter och Dawidsa var lysande defensivt matchen igenom.

Nu tar vi nya tag. Om en vecka väntar ö-derbyt mot Öckerö som idag inledde med att spela 0-0 mot Skottfint. Blir som alltid en höjdare.

//Erik

The temperature is rising

Imorgon smäller det i hela Mölndal. Äntligen är det premiärdags. Som vi har väntat. Som vi är laddade. Så vad vet vi om motståndet? Min kompis Jacob spelade där som 18-åring och trodde sig veta att någon slitvarg på mitten var kvar sedan dess men det säger oss inte mycket. Fiskebäcksbloggen tippar Dalen som elva och oss som nia (aningen pessimistiskt tycker jag allt även om jag inte motsätter mig argumentet rörande vår något tunna trupp). Nordicbet ger åtta gånger pengarna för Dalen som seriesegrare och satsar man på oss som segrare skulle detta ge hela 75 gånger insatsen. Dalen var ett stabilt mittenlag förra säsongen och vi är nykomlingar så de får väl gälla som favoriter då. Oddsen från Nordicbet inför matchen:

1. 1.65   X. 4.60   2. 3.15

Spelbolaget tror alltså att vi förlorar. Jag tror vi vinner. Fast det tror jag i och för sig alltid. På lördag vid fem vet vi svaret.

*****

Dalen har liksom vi besegrat GFF i en träningsmatch under försäsongen (2-1). GFF sparkade igår igång serien hemma mot Balltorp. Resultatet skrevs till hela 8-1! Oerhört imponerande av GFF måste jag säga även om man kan anta att Balltorp i all hopplöshet släppte in några mål extra.

*****

Kom och stötta oss imorgon nu. Klockan tre på Frejaplan tror jag det var. Nu laddar vi!

//Erik

Köpenhamn


Först och främst skulle jag vilja be om ursäkt för inaktiviteten här på bloggen, har varit i Tyskland på jobb.

Så hur var egentligen träningslägret i Köpenhamn då?

Det var givetvis suveränt, allt var bra ordnat och gubbarna var taggade. Pyttis hade styrt upp det hela på ett utomordentligt sätt men det kom väl inte direkt som en överraskning.

På fredagen möttes vi upp på saltholmen för att att åka i samlad trupp ner mot Köpenhamn, dock grusades dessa planer tämligen omgående då Lallens bil började krångla. Man själv fanns på plats i bilen och jag kan intyga att det inte lät bra och i slutändan var det knappt så att bilen kom upp för uppförsbackar. Vi fick svänga in på närmaste mack och Pyttis samt Roman fick hämta oss. Pyttis tog fram sin nya Iphone för att "fixa lite" och snart var bilen bärgad och hyrbil införskaffad och vi kunde fortsätta vår färd utan större problem till hotellet Zzlep i Köpenhamn som låg fem minuter från träningsanläggningen.

Träningen senare på eftermiddagen bedrevs i en inomhushall (11-manna) där fokus låg på tempo där arsenalaren, smålagsspel samt "snabba fötter"-övningar blandades. Lallen var med hela träningen trots smärta i knät och såg förvånandsvärt bra ut med tanke på att han har hållt upp i sju år. "Svårt att hänga med nuförtiden" var den egna blygsamma bedömningen.

Efter träningen följde middag samt en lugn kväll på rummen där det bland annat spelades lite kort samt lyssnades på nya DIS-låten "Nordövallen" som Simon G skrivit. Denna låt gjorde stor succé och måste ha spelats minst ett dussintals gånger den kvällen. Johan J vann för övrigt rätt komfortabelt på kortspelet, dock med mer gnetspel än glans.

Lördagen startades tidigt med en träning utomhus där prio låg på uppspel. Pyttis och Harres vision är relativt okomplicerad men det gäller att alla är införstådda med vad som gäller. Felvända forwards skall släppa på rättvända mittfältare som sedan skall släppa på djupet eller attackera på egen hand. Det viktiga är i alla fall att den rättvända spelaren skall ha bollen istället för att man vänder upp själv. Träningen avslutades med en straffsparkstävling där undertecknad kom att stå som segrare. I min glädje skrek jag kanske lite väl högt till Pyttis att jag hoppades att han noterade vad som hade inträffat och vad detta borde betyda för kommande straffsparkar. Fick till min besvikelse inget svar men tyckte mig höra hur han muttrade "värst vad kaxiga gubbarna börjar bli då".

Matchen senare på eftermiddagen vann vi med hela 10-1 efter bland annat fyra mål av Petter och tre av Simon G. Vi gör det bra men motståndet var alltför dåligt för att jag skall orka gå in mer på djupet.

Senare inleddes kvällen med en svår quiz skapad av Fredrik Jansson som väckte en del känslor. Leo och Duracellkaninen tyckte den var skittråkig (de kunde ingenting) medan Lehman blandade beröm (när han kunde svaren) med kritik (när han inte kunde svaren). I min mening var den helt ok om än lite svår. Efter detta drog vi till centrala Köpenhamn för lite nattklubbsbesök tillsammans med Öckerö IF som var där samtidigt som oss. Det var mycket trevligt, dock var man föga förvånad av att Tobbe och Pyttis var de sista att hitta hem till hotellet.

Kvällens skratt bjöd Anders på när han skulle sparka till en burk som låg på vägen. Han tog i för kung och fosterland och lyckades på något sätt tappa balansen på grund av rotationen efter att han sparkat till och föll handlös rätt nerför en sluttande backe i perfekta rullar och påminde i det läget om en japansk ninja. Gubbarna tjöt av skratt och undrade vad i hela friden var det som hände.

Som sagt, ett mycket trevligt läger.

Ses på lördag, gubbar. Ladda nu!

/Anton "Jonas Thern" Jansson
Fotbollsfeber eller vanlig feber?

Tillbaka i vardagen igen efter träningslägret och helt plötsligt, bara sådär, så inser man att det bara är åtta dagar kvar till seriepremiären borta mot Dalen. Hur spännande och exalterande är inte det?

Försäsongen har känts bra. Bra mycket bättre än det kändes för ett år sedan där en halvdan försäsong (som visserligen förstördes av snön) följdes upp med en riktigt dålig premiärmatch, där Kaverös besegrade oss med 4-2 efter mycket taffligt försvarsspel. Men vi vet ju alla hur det gick sen. Övriga 23 tävlingsmatcher ledde bara till en förlust och Donsös kanske bästa säsong någonsin var genomförd.

Så var står vi nu? Det känns omöjligt att svara på eftersom min kunskap om övriga lag i serien är så begränsad. Fyra träningsmatcher har det blivit mot lag från 4B vilket har resulterat i två segrar (Öckerö 1-0, GFF 3-1), en oavgjord (Skottfint 2-2) och en förlust (GFF 2-3). Detta tyder ändå på att vi bör ha alla möjligheter till att bli ett stabilt lag i år som nykomlingar. Sexa har jag sagt och det tipset står jag fast vid. Petter säger "sämst trea blir vi, vilka skall kunna stoppa oss?" sådär halvt på skoj och halvt på allvar som han gör, och fortsätter med att klaga på hur jobbigt det kommer att bli med alla resor i trean.

Nej, trean blir det nog inget med än. Fast med det sagt så känner jag inte att det finns något lag i serien där man är slagen på förhand. Målsättningen måste därför alltid vara tre poäng. Sedan får vi helt enkelt se vad det leder till.

Funderade ett tag på att tippa hela serietabellen men det vågar jag bannemej inte. Älvsborg och Skottfint lär väl hålla till i toppen i år med men annars så har jag ingen aning. Skall dock bli kul att se vad våra antagonister från femman förra året, Näset och Balltorp, kan åstadkomma och hur bra min gamla klubb Hovås/Billdal är nu. Kommer, som alltid, vara speciellt att spela på Hovåsvallen.

*****

Träningslägret i Köpenhamn var, bortsett från några smärre missöden som motorhaveri och brandlarm precis när man somnat, väldigt lyckat. Två bra träningar följdes upp av en tråkig match vi vann med 10-1. Att vi inte är världens bästa lag när det kommer till straffar visade sig återigen under den strafftävling som avslutade lördagens träning. Var det någon mer än Johan, Attón, Roman och Kjellbäh som lyckades sätta fler än en?  

Lördagen avslutades och söndagen påbörjades med så kallade lagbyggande aktiviteter vilket var uppskattat fram tills man vaknade på söndagen.

Lördagens luriga Janssonquiz vanns i majestätisk stil av Team Johnny Bravo, bestående av Harre, Jonas, Spaghetti och undertecknad. Såklart.

*****

I skrivande stund sitter jag i Stockholm med igensvullen hals och förkylning. Någon fara för premiären skall det inte vara.

*****

Paulo Roberto. Rätt skön men vilken pajas han kan vara ändå. Titta på dagens Efter tio på TV4play om ni vill ha bevis.

//Erik

RSS 2.0