Förlust mot Öckerö 2-1 (1-1)

 
 

Öckerö stod för motståndet idag. Alltid kul. Öckerö är alltid bra på Prästängen. Dom har sin stomme i Kristian Karlsson, Sennerstam, Simon Olsson, Ivar mm. Samtidigt har dom till skillnad mot oss en spelidé som alla följer. Så har man en dålig dag så blir det jobbigt. Vår spelidé har alltid varit att gå ut och göra jobbet. Och ge bollarna till nån som gör mål. Ungefär så. Så är man inte på 100% så krackelerar det lite fogarna för oss. Som idag.

 

"Vad var det med dig idag?". Den frågan fick man från en sketen junis efter matchen. Men jag får skylla på förkylningen som sitter kvar lite. Men som sagt, Öckerö spelar bra på Prästängen. Det gäller att vara på tårna. Vilket jag inte riktigt var. Hoppade veckans träning på grund av förkylningen och det håller inte. Man behöver ha minst en träning mellan matcherna.

 

Startelvan:

 

Mattias
Capov Jesper Robert Olof
Jonas
Johan Anders Anton
Mackan Albert

 

Bänk: Dino, John, Emil F, Dawidsson, Jimmy

 

Som ni ser var Sudo frånvarande med magsjuka. Emil J är borta en längre tid.

 

Efter en minut får Albert ett friläge som som leder till en hörna som Jonas nickar in. Jonas fortsätter att göra poäng. Efter det vaknar Öckerö och har en bra period i en kvart eller nått. Kommer till några halvlägen och blåses av för hårfina offsider. Dom byter sida fint och får oss att löpa. Får även till fina växelspel på Kristian Karlssons kant framförallt.

 

Efte tjugo minuter är det vår tur att spela lite. Marcus får några lägen som han bränner. Albert är nära att peta in den. Så här kändes det rätt bra. Sista tio väger över till Öckerö igen. Äckligt nog lyckas Sennerstam få in bollen i svår vinkel efter ha petat förbi en utrusande Mattias i 45:e minuten. Lite tungt men rättvist.

 

I halvtid pratar Jesper om taktik och hur vi ska bete oss i vissa situationer. Men vi snackar mest om att vi får rycka upp oss. Vi har lite för korta anfall. Blir stressigt. Så vi bestämmer att våga spela lite mer.

 

Mackan ut och Dino in.

 

Känns väl direkt att vi är med lite bättre. Dino ser het ut men ska jag vara ärlig kommer jag inte riktigt ihåg hur matchen såg ut första kvarten i andra. Men har för mig det var rätt jämnt med få målchanser. Det smälls på lite under en period här. Inget farligt och inget grinigt. Jonas går ut och in med Jimmy. Vi går till klassiskt 4-4-2. En stund här spelar vi upp oss lite grann. En boll till Dino som tar med den i steget och skjuter över målvakten. Bollen tar i insidan stolpen. Grymt tråkigt. Det hade suttit fint att få en ledning där när matchen stod och vägde.


Direkt efter detta tar Öckerö ledningen med kvarten kvar. Deras nyinbytte ytterback kan måtta ett inlägg långt från vårt mål. En hög boll som seglar mot mål. Tyvärr fumlar Mattias in den. Sånt som händer och det kan verkligen hända alla. Dock med tanke på Dinos stolpträff sekunderna innan så kan jag inte låta bli att bli lite frustrerad. Men kort och gott är det bara en förbannad otur. Med en insida stolpträff för oss och ett sketmål i baken direkt efter.

 

Nu backar dom hem och vi trycker på för kvittering. Men vi lyckas inte skapa något tillräckligt hett. Dock fint spel imellanåt. Öckerö kommer i några kontringar som dom slarvar bort. När det 3-4 minuter kvar så lyckas Öckerö behålla bollen nere vid vår hörnflagga tiden ut. Samtidigt ger vi bort hörnor och inkast som gör att dom kan börja om på tidsfördrivet. Extremt frustrerande.

 

Sammanfattning:


Öckerö är bra här på hemmaplan. Dom rullar bollen fint och löper mycket. Både hemåt och framåt. Vi hade inte samma energi som mot Mölnlycke. Saknade dessutom Sudo och Emil J och vi behöver ha våra bästa killar nu när vi spelar tuffa bortamatcher på våren. Men kul att Dino var med. Vore grymt om han kunde komma loss från jobbet mer. Han har spets. Men som sagt, vi behöver spela med mer energi om vi ska vinna sådana här matcher. Dessutom släpper vi in ett sketmål. Men nu har vi spelat tre öderbyn på kort tid och förlorat samtliga med 1-2. Det håller inte. Speciellt inte när vi tagit ledningen i varje match och släppt in billiga baklängesmål dom matcherna.

 

Så vi får rycka upp oss igen. Samla krafter och träna på. Vi är bra när vi är bra och ganska rötna när det inte stämmer.

 

Så mycket positivt var det inte idag. Men vi krigade på ganska fint. Men inte tillräckligt bra. Det var gött att se Dino spela match. Han behövs. Tyckte Jesper var bra igen. Men vi andra får bli bättre tills nästa match.

 

 Jesper var bra igen, tryck för att förstora

 

Nu kör vi.

 


Emil intervjuad av FCF-bloggen

 
Spaghetti, mannen med otur har blivit intervjuad av Dalla och om detta kan ni läsa här.
 
 

Mölnlycke - Donsö 2-4 (0-3)

 

Ja, då har vi kommit in i säsongen en bit. Redan tredje matchen spelad. Känns som vi var i Helsingborg på träningsläger förra helgen. Typ. Men det är viktigt att vara med från början. Och nu har vi redan 6 poäng. Så lite gladare moral nu efter den frustrerande helgen.

 

Jag och Jonas pratade ihop oss lite efter tisdagens träning. Mölnlycke är duktiga på fasta och spelar långt med mycket nickdueller. Så vi behövde ha en nickstark spelare på plan nu när Robert var avstängd. Han hade en annorlunda idé på uppställning som vi trodde på.

 

Så startelvan blev följande.

 

Mål: Mattias

Backlinje: Capov Dawidsson Jesper Olof

Ankare: Jonas

Mittfält: Johan Anders Anton

Forwards: Mackan Sudo

 

Bänk: Jimmy Emil F Albert.

 

Så planen var att Jonas skulle ligga mellan mittfältet och backlinjen och kriga på hörnor, inkast, utspekar och diverse långbollar. Och jag måste säga att det funkade kanon. Sen kunde vi röra oss med vetskapen om att han låg bakom oss och täckte upp när vi anföll. En spännande uppställning som funkade mot ett lite stabbigt Mölnlycke.

 

Dessutom var Johan och Sudo tillbaka i elvan. Den sistnämnda visade efter 5 minuter att han är grymt viktig. Efter ett långt inkast från Olof brötar Jonas fram bollen till Sudo som skjuter på täckande ben som går i en fin båge över målvakten. Tror han gör det andra målet ganska omgående. Kanske i femtonde minuten? Har en spelare hängande i ryggen när han tar sig in i straffområdet. Målvakten kommer ut men Sudo får till en liten tå och bollen rullar in med knapp styrfart. En bra individuell prestation från honom. Som underlättar extremt mycket.

 

Mölnlycke har sina anfall. Hade en kille på mitten som byter sida bra. Det gjorde att vi tre på mittfältet fick löpa över stora ytor. Sen kör dom ett rakt spel med inlägg och krossbollar. Så det gäller att sätta press på deras ytterbackar och mittfältare. Men vi löste det bra i första halvlek. Det farligaste dom skapade var när vi tappar boll i uppspelen. Då är vi ur position och sårbara för kontringar.

 

Vårat tredje mål gör Mackan på Inzaghi-vis. Snappar upp en lös tillbakapassning och lägger in den. Efter en halvtimme.

Mackan har ju tränat på nu sen träningslägret. Så kontinuerligt har han inte tränat på flera år för skador och dylikt. Så han är lite ringrostig. Lite bollmottagningar och passningar som kan gå hur som helst. Men nu har han gjort 2 mål på 2 matcher från start. Dessutom 1 assist idag. Så i min bok så kan han passa ut bollen till inkast hela matchen så länge han ligger på dom statsen. Det är ju målen som räknas.

 

Stor, tung och jobbig. Målfarlig dessutom
 
 

Vi spelar ut halvleken och kan vara nöjda efter ha tre måls försprång.

Vi pratar om att inte tappa boll i uppspelsfasen. Fortsätta kriga på. Jonas ska inte bli för målkåt utan stanna hemma så vi säkrar upp. Samtidigt försöker vi pusha oss till att ta jobbet för varann.

 

Men nu märker vi att det blåst upp lite. En jobbig motvind väntar. Det blir ju lite nerv i matchen när dom gör 1-3 efter tio minuter in i andra halvlek. Efter mycket kamp i vårat straffområde där vi inte får iväg bollen lyckas deras kille nicka in den på något vis. Bra gjort och lite turligt.

 

Efter det får dom givetvis lite blodad tand och höjer intensiteten något snäpp. Men vi kommer rätt i positionerna och står upp och håller uppe samma glöd som innan.

 

Jimmy Kjellberg byter av Marcus Johnsson med halvtimmen kvar.

 

Vi får till några kombinationer och är nära att rinna igenom. 1-4 kommer på frispark. Den slås av Jesper nära mittlinjen. Han slår den snabbt och perfekt till Sudo som hittat yta vid bottre stolpen. Han nickar ner den Jonas som har löpt in och har öppet mål. En bra frispark som slås snabbt innan Mölnlycke är beredda. Fin speluppfattning från framförallt Jesper. Som var prickfri idag igen som mittback. Otroligt fina fötter och härlig teknik.

 

 Elegant mittback.
 

Perioden efter här kan vi spela ut lite och gör att vi slappnar av något gram. Här tror jag vi tröttnar med kvarten kvar. Tappar lite väl mycket boll runt deras straffområde. Vilket gör att det är lååång väg hem till ens position. Det är alltid bra att få till ett avslut och döda anfallet när man leder. Kommer man in i en hawaiifotboll kan det gå hur som helst. Och det är onödigt.

 

Iallafall får deras kapten (Tobias?) ett Skottläge från halvhalva plan. Drar på ett kanonskott i ren ilska. Bollen får en grym fart och tar stenhårt i ribban. Konstigt med tanke på dom tandpetarna till ben. Iallafall hugger dom på returen och nickar in bollen med tio kvar. Albert byter av Anton. Ner med Jimmy på mitten och Albert går upp.

 

Efter lite krigande, dåliga bollar, trötta ben, tjafs och gnäll, lite gruff, misstänkt hand och så vidare tar vi tre poäng på övertygande sätt.

 

Sammanfattning:

 

 Vi förtjänade en vinst idag. Fin kombination på ren styrka, teknik och fart gjorde att vi vann. Vi matchade deras fysik som planerat med Jonas som vann dom flesta nickdueller. Sudo gör det givetvis enklare att vinna när han gör två tidiga mål. Men spelar vi så här kan vi knipa några fler poäng ni i vårens bortamatcher. Mölnlycke däremot kände man inte riktigt igen. Men dom saknade några stora herrar på mittfältet som jag skulle kännt igen. Samtidigt har resten av deras lag blivit ännu äldre. Men dom kommer nog komma igång.

 

Positivt:

- Sudo är stark idag. Får en helt annan tyngd där framme när han är med.

- Jonas kommer in och gör ett jättebra jobb. Var viktig på framförallt fasta idag.

- Stark och stabil backlinje. Inget vel och resoluta.

- Jimmy Kjellberg gjorde en liten minicomeback efter blivit farsa. Bra teknik och suger in bollen fint.

 


Mannen med otur!

 
Tyvärr är det som så blir vi utan vår goé kantlöpare Emil "Spaghetti" Johnsson i 1-2 månader då han verkligen är mannen med otur. I slutet på matchen mot Björkö krockade han med målvakten och fick en brutet revben samt en punkterad lunga på köpet. Dessutom blev han tillsammans med Anton av med sina värdesaker efter matchen (hela skiten stulet, plånbok, telefon, nycklar osv).
 
Det stannar dock inte där, otroligt nog.
 
När han kom till sjukhuset efter matchen fick han morfin av läkaren, svimmar av detta och ramlar och slår ut fyra tänder!
 
Herregud.
 
 
Vi lider verkligen med Emil och hoppas att han kommer tillbaks så fort som möjligt.
 

Förlust mot Björkö

 
 
Björkö - Donsö 2-1 (1-1)
 

Först och främst. Detta var inte ett bra resultat. Björkö är antagligen ett lag vi behöver ta poäng av om vi ska stanna kvar i serien i år. Nu behöver vi vinna tuffare matcher för att få ihop våra 27-29 poäng som krävs för ett säkrat kontrakt och i ärlighetens namn förtjänar vi någon poäng i dag. Men vi är tama framåt i dagsläget.

 

Startelvan:

 

Mattias
Capov Dawidsson Robert Emil J
Olof Anton Anders
Emil F Jonas Jesper

 

Sub:
Marcus John Simon A

 

Emil F fick bryta tidigt i matchen på grund av förkylning. Så Mackan, Jonas, John och Jesper rullade på i kedjan. Bytte av varandra med en kvarts mellanrum. För att kunna hålla uppe pressen och tempot. Lite som Hockey. Funkade himla bra första 25-30 där tempot är högt och vi vinner bra bollar och kommer i anfall efter anfall. Men vi var lite mesiga idag sista tredjedelen och lyckas inte skapa några heta chanser.


Tycker vi gör en bra match överlag. Men saknade någon som kunde göra det lilla extra. 
Vårt mål kommer på straff (John fixade). Anton stegar upp, slår bollen i stolpen samtidigt som han ramlar. Bollen går ut klockrent till Mackan som bara kan lägga in den. Skönt och rättvist.


Tyvärr kvitterar dom omgående.


Efter ett inkast långt ner vid vår hörnflagga lyckas deras forward vända bort vår för heta back och spelar snett-inåt-bakåt till nån som får ett kanonavslut och den sitter stenhårt i nättaket. Ett jävla sketmål runt ut sagt. Dåligt av oss att släppa till en sån chans direkt efter vårat mål. Samtidigt gör dom det bra. Men vi har många moment på oss att stoppa målet. Halvleken ut blir det jämnare och vi släpper taget om matchen lite. Vi har gjort en fullt godkänd match så långt. Men lyckas vi inte skapa hetare chanser efter ett sådant övertag brukar det bli så här.

 

I halvtid snackar vi om att vi gjort det bra ändå. Får löpa lite mer distinkt. Får underlätta för Jesper lite mer. Han hade mer tid än han trodde flera gånger. Vi drar även igenom att vi måste bli hetare framåt.

 

Simon A byter av Dawidsson på mittbacken.

 

Första fem-tio i andra får dom lite tryck på oss. Men vi reder ut det. Mattias gjorde en fin räddning en gång där han räddar oss. Vi lyckas även vela till det rejält med positionerna på mitten ett tag här. Jonas kom ner och ville köra 4-4-2 ett tag, får dom hade lite tryck. Hursomhelst var det oklart vem som var yttermittar och innermittfältare. Efter lite förvirrat skäll och gnäll från främst mig så återgick vi till ursprungsuppställningen. Just här antar jag att matchen är jämn. Men har för mig att vi har mest boll matchen igenom. Även i andra. Dom kör mest på kontringar genom direktbollar. Dom bollarna är Robert expert på att lösa. Nickar han inte bort så är han såpass snabb och stark att han oftast tar hand om dom som går över backlinjen.

 

Emil Johnsson bröt antagligen revbenet efter en duell med 120 kg Björkömålvakt. Emil går in halvdant med ryggen före på ett inlägg där den store hemske kommer med ett högt knä i sidan på Emil samtidigt som han plockar ner bollen. Inget fel i det. Det är ju sånt som man vill att ens egna målvakt ska göra. Sätt deras bästa spelare ur spel samtidigt som du spelar rättvist. Vet att Leo Johansson krossade någon gammal skottfintare på exakt samma sätt. Det är alltid gött för egna laget när sånt händer.

 

Men just att det var Emil var synd. Han var grym mot Kållered och har en speed och finess som behövs just nu. Hoppas han kommer tillbaka snabbt. Nils kommer in på vänsterbacken. Matchen fortsätter vara en jämn kamp. Där vi känns lite mer bollförande. Men saknar något... Som sagt.

 

Dom gör 2-1 genom en spelvändning och då kommer vi lite ur position. Vågar inte kliva på och ett inlägg och tåspets senare står det 2-1 med tio minuter kvar. Vi blir desperata och skapar lite vassare lägen. Robert lyckas även gå in för hårt och får syna sitt andra gula kort. Också synd då han är ryggraden i backlinjen just nu. Borta mot Mölnlycke på torsdag med andra ord. Men vi lyckas inte få in bollen och årets andra frustrerande förlust mot Björkö är ett faktum. Detta var en extremt onödig förlust som kan visa sig kostsam. Nu måste vi rycka upp oss och få in bollarna i mål hädanefter.

 

Sudo och Johan saknades sen sist. Med all respekt till dagens inblandade, men är dom två med vinner vi nog idag. Men det är upp till oss att alltid göra det bästa av situationen. Vi saknade en tyngd och finess där framme idag. Lyckades inte tränga igenom och få ett större tryck mot deras mål. Samtidigt saknade vi även Albert, Kjellberg, Dino och även Magnus som ju lagt av. Och där har du dom som spelat forwards hela året.


Så vi har lite sparkapital att göra mer mål framöver.

 

Hade vi vunnit mot Björkö idag kunde jag nämnt flera positiva grejer. Men nu förlorar vi och då var det väl bara delen innan deras mål som vi ska ta med oss tills nästa match. Men vi gör mycket rätt tills deras straffområde. Men sen blir det för många felbeslut med sulmottagningar, slappa passningar, för hårda passningar, felriktade löpningar, för tröga löpningar. Igrund och botten får vi nog höja tempot lite i alla moment när vi kommer till dom lägena. Lite mer rejält och beslutsamt.

 

Rycker vi upp oss och tar nya tag på torsdag. Väl mött.

 


SERIEPREMIÄR! Kållered - Donsö IS 0-1 (0-0)

 
 

Så var tiden kommen. Premiären 2015. Efter en försäsong med bra träningsnärvaro, djupa dalar, skador på viktiga spelare, hyfsade resultat och Magnus tråkiga avsked så var det äntligen dags. Dalla på fiskebäcksbloggen verkar vara en man som inte tror på förändring och tippade oss sist för fjärde året i rad. Förhoppningsvis kan vi motbevisa honom även i år. Kanske borde vara lite tacksamma för andra lag kanske underskattar oss i förväg? För vi är alltid bäst när vi inte har press på oss, när vi slår i underläge.

 

Efter debaclet förra veckan mot Styrsö hade vi lite att bevisa för oss själva. Även om vi saknade offensiv kraft i den matchen så var det bara Albert som inte underpresterade. Jag var helt bedrövlig i den matchen. Till mitt försvar var det 5 träningar och 3 matcher den veckan. Det blev helt enkelt för mycket fotboll i benen. Det kändes som att jag vägde 95 kg. Fanns ingen energi. Så det var hög tid att komma upp i nivå.

 

Startelvan:


Mattias
Emil F Johan Robert Emil J
Olof Anton Anders John
Sudo Albert

 

Bänk: Dawidsson, Jonas

 

Som ni ser var det personalbrist. Flera killar uppe i Stockholm på "jobb". Sen får vi börja damma av Dino igen. Men Emil J och Sudo har läkt ihop. Viktigt.

 

Gött att ha cyklonen från Torholmen tillbaks  
 

Domaren blåser igång matchen denna varma dag. Första halvlek är väl egentligen en ganska trist historia. Det varma vädret tog ut sin rätt. Kållered hade några inlägg som backlinje med Mattias redde ut, oftast problemfritt. Kållered hade ett vasst forwardspar som Johan och Robert krigade på bra med.

 

Som ni såg var vi tillbaka till 4-4-2. När vi spelar med två stycken innermittfältare så känner jag att man får lägga störst vikt på att spela defensivt. Man vill inte springa iväg för långt och lämna stora ytor efter sig. Samtidigt lägger man så pass stort jobb defensivt att man inte är tillräckligt vass och pigg när man väl kommer rättvänd. Man är så gott som alltid trött och vill vila varje tillfälle man kan. Har vi tre innermittfältare kan man röra sig lite friare. Om man bara sköter snacket så att en av oss alltid stannar hemma och täcker upp.

 

Emil F har en frispark igen som förtjänar ett bättre öde. Himla fin fot. Snart sitter den.

 

I halvtid snackar vi om att fortsätta som vanligt. Defensiven sitter bra. Vi säger även till Olof att våga runda backen. Han fick flera en-mot-en lägen. Men valde alltid att bara slå in bollen. Så vi ville att han skulle försöka dribbla av honom. Berömde även Emil J. Blev lurigt varje gång han driver med bollen.

 

Andra halvlek fortsätter i samma tempo som första. Vi sjunker lite och får försvara oss första tio. Efter det hittar vi tillbaka och kommer upp i nivå. Dom fortsätter anfalla på samma sätt. Båda lagen har svårt att skapa farliga lägen. Med kvarten kvar tar vi över mer och mer. Kändes dock som att det skulle bli 0-0 ändå tills Olof trycker sig förbi en gubbe, spelar till Albert som klackar Sudo till ett friläge. Helt ren gör han inga misstag och placerar bollen i bottre gaveln. 89:e minuten. Resten av matchen blir en grinig tillställning. Men domaren blåser av och vi tar tre viktiga poäng.

 

Avgörande målskytt

 

Ska man sammanfatta så var det en ganska dålig match. Vi kan betydligt bättre. Men vi krigar på fint och gör en fin defensiv insats. Mycket att önska offensivt dock. Kållered kommer få det tufft om dom inte rycker upp sig. Detsamma gäller oss. Men oavgjort hade varit ett rättvist resultat.

 

Positivt:

 

- Emil J är Man of the match. Han gör sig himla fin på vänsterbacken. Han bryter många anfall och driver bollen bra. Går alltid rakt mot mål.

 

- Albert krigar på och har en härlig inställning.

 

- Anton städar upp bra och tar hand om många bollar.

 

- Mattias var lugn och greppsäker. Tog hand om inläggen.

 

- Robert och Johan var stabila. Bra mittbackspel i år överlag.

 

- Sudo har en jobbig närvaro och är alltid där när vi anfaller. Gjorde gott att han fick sätta dit den idag också. Får ta ett stort offensivt ansvar i år.

 

- Framförallt var det en fin laginsats. Spelar vi så här är vi jobbiga att möta.

 


En av DIS stora fanbärare lägger skorna på hyllan

 
Det är med stor sorg vi måste meddela att Magnus Fhager lägger skorna på hyllan med omedelbar verkan.
 
Jag måste erkänna att det känns väldigt konstigt och fel, i alla dessa år jag lirat för DIS har han varit där. Alltid. Dock i olika former, ibland målvakt, ibland mittback men till största delen hungrig forward. Han gjorde sig alltid bättre en match hemma på Nordövallen i Juni mot ett fysiskt Öckerö än en kall tisdag i februari borta på någon avlägsen plastgräs mot något diverse tekniskt Göteborgs-lag. När han var som bäst var han extremt hungrig på topp och vann våra skytteligor överlägset, oftast spelade han med sin radarpartner Simon Gustavsson. Gick man inte in i närkamper fick man höra det direkt. En överstegsfint var vatten värd och Tången och Prästängen var de värsta platserna på jorden. Han var en spelare man ville ha i egna laget men hatade att möta.
 
Man kan tycka att beslutet kommer lite väl plötsligt och att han kan väl vänta tills säsongen är över åtminstone då det roliga BÖRJAR nu men och andra sidan, har man lirat med Magnus i över femton år så är man inte förvånad. Stora känslor och snabba beslut med DIS-hjärtat bultande i kroppen. Det är Magnus-style, det. Det är det.
 
Vi får nu hoppas innerligt att vi får se honom NÅGON gång under säsongen på Nordövallen, målkåt och småful i vanlig ordning samt med skällande stämma klaga på plastgräset och meddela "att gräs är det enda rätta". Kanske att han även tar några skott i dålig vinkel istället för att passa till mitt stora förtret.
 
Det hade varit något det.
 
Mange, saknaden kommer att bli enorm...
 
Läs Magnus egna ord nedan.
 
----------------------
 

Så har man kommit dit…

 

Det flesta saker har ett slut tyvärr, så även min tid som fotbollspelare i Donsö IS. Det är med stor sorg i hjärtat jag kommit fram till att jag nått denna punkt i mitt liv där jag inte räcker till för att kunna ge fotbollen det den förtjänar.


Fotbollen har varit en stor del av mitt liv i nästan 30 år som spelare varav nästan 20 år har varit som senior i den enda klubben i mitt hjärta, nämligen DONSÖ IS. Donsö har varit den enda klubben för mig och DIS varit lika självklart som att vakna och gå upp på morgonen, DIS naturligtvIS.

 

Leker man med tanken att drygt 400 matcher i A-lag, nästan 200 i B-lag och ett snitt på 100-120 träningar under 20 år blir det några timmar/dagar/år av det… Det kommer att bli ett stort tomrum kort och gått.

 

Hur många kompisar/lagkamrater har jag fått glädjen av att spela med vet jag inte men många fina minnen är det. Det är ju många gubbar man tillbringat mer tid med än man nästan gör/har med familjen… Ingen nämnd, ingen glömd.


Glädjen över smällar och krämpor man har fått efter en match när man suttit på taxibåten på väg hem med sina medkämpar efter en vinst i norra skärgården går inte att förklara för någon som inte har varit med. Att efter en vinst höra motståndarna lägga kommentaren typ.- Nej nu får vi höra den jävla sången igen, går inte att beskriva. Pärleporten och Buffalo Soldier med laget på Nordövallen efter en seger är nog det jag tar med närmast hjärtat om jag ska nämna något minne.

Det är egentligen två saker som har tagit mig till denna tråkiga insikt som gör att jag lägger skorna på hyllan. Det ena är att jag inte är där jag vill vara rent mentalt, jag älskar/hatar inte tillräckligt för att gör mig till den fotbollspelaren jag vill vara för att tycka att det är värt det. När jag var på rätt sida mentalt ville jag bära hela Donsö på mina axlar trots att jag aldrig varit den bäste spelaren, men jag var alltid beredd att ta fighten för DIS bästa, där är jag inte i närheten nu. Jag älskar inte längre att få kasta mig in i en utrusande målvakt för att ha en liten chans till mål är väl ett annat sätt att se det på också.


Det andra som är en stor bidragande orsak som också påverkar det ovan nämnda mentala i stor utsträckning är mina återkommande problem med ryggen de senaste 2-3 åren. Ryggen gör att jag lägger lika mycket fokus på den som på resterande runt fotbollen. Det är inte ok att vara sängliggande 1 vecka i halvåret helt enkelt och där emellan kämpa för att kunna prestera på 70-80%.

Det är nog ingen omöjlighet att jag dyker upp på någon gång då och då på träning men endast som gästspelare. Min talang som fotbollspelare är/var begränsad och det som har gjort att jag har kunnat vara med är att jag tränat regelbundet, detta är tyvärr slut nu.

 

Ha de Gött / nr 11


Träningsläger & kort summering av försäsongen

 
Träningsläger 2015 genomfördes i Helsingborg och blev som vanligt en kanonresa!
Upplägget med träning på torsdagen på Påvelund för att sedan direkt efter träningen bege sig ner till hotellet blev lyckat. De flesta hängde med redan på torsdagen och några kom under fredagen pga skolprov och jobb.
 
Totalt 28 personer deltog på träningslägret!
 
Upplägget
Träning torsdag 17.00 Påvelund
Träning fredag 10.00
Match fredag 18.30 - Motstånd Råå IF (Div 4)
Träning lördag 10.00 (promenad + rehabträning för skadade)
Match lördag 15.00 - Motstånd Brunnby (Div 5)
 
Alla spelare (utan skadade) startade i någon av matcherna och träningarna genomfördes i strålande solsken och med härligt engagemang från samtliga.
 
Extra plus till vår sjukgymnast, Janne Andblad, som deltog hela lägret och skötte allt från rehab, skadekontroll och uppvärmning på bästa sätt. Otroligt skönt för spelartrupp att få ha tillgång till den erfarenhet från alla dessa år som sjukgymnast för IF Elfsborg.
 
 
Vinnande gänget i fotbollstennisen!
Tack samtliga för träningslägret 2015
 
 
                               ***************************************************************************
 
En kort summering har gjorts när det återstår en dryg vecka till seriepremiär.
Två träningar och match mot Styrsö BK återstår.
 
31st fotbollsträningar + 2st träningsaktiviteter är genomförda sedan 12 januari 2015.
8st A-träningsmatcher och en B/Jr träningsmatch.
 
Totalt har 24st spelare deltagit i träningsmatcherna för A-laget.
 
I summeringen ser vi en fantastisk trevlig utveckling där unga killar tagit chansen och tränat på.
Av de 24st spelare som deltagit i träningsmatcherna är 8st fortfarande i juniorålder (16-19 år).
Flera av dem konkurrerar starkt om startplatser under 2015.
 
 
Bästa målskyttar under försäsongen är
 
Anders Jansson 4 mål
Sudo Sulejmanovic 3 mål
Oliver Dino 3 mål
Albert Hansson 2 mål
Jesper Lindgren 2 mål
 
 
 Albert Hansson (född 99) har gjort en stark försäsong och även gjort 2 mål.
 
 

RSS 2.0