FIFA-turneringen: Recap

 
Nå, hur gick det då i årets FIFA-turnering? Vem är årets officiella "FIFA-kung" i DIS? Tillåt mig summera kvällen med några rader.
 
Det var hela tjugo personer som samlades hemma hos Pyttis för att göra upp om det prestigefyllda priset samt en prispott på 1800 riksdaler. Spaghetti hade roddat bra så det fanns tillgång till tre stycken uppsättningar av TV, PS3 samt dubbla kontroller. Pyttis hade dessutom förberett med korv med bröd och minutiöst utformat spelschema. Klockrent med andra ord. Enda smolket i bägaren var att de hade riggat lottningen på förra träningen (jag var ej medverkande) så att jag fick välja lag som nummer tjugo på listan. Alltså sist av alla. Mitt val föll då på Malaga. Jag vet, man kan få bättre.
 
Roddar fint...
 
Jonathan, Lallen, Wamid, Höglund, Nils B och Simon G Jr utgjorde "Dödens grupp" där två av dessa gick till semifinal senare i turneringen. Jag själv hamnade i den tuffa grupp som bestod av Jens P, Marcus B, Pyttis, Emil, Christian samt Mathias. Den sista och på förhand lättaste gruppen var Capov, Mackan, Magnus F, Jansson, Johan J och Torbjörn. Från dessa grupper gick följande spelare vidare till kvartsfinal:
 
Wamid - Pyttis (!)
Anton - John B
Jonis - Höglund
Jens - Capov
 
Wamid slog väntat Pyttis enkelt medan resten av matcherna blev tuffare. Jag själv stod upp rätt bra mot favoriten John B och försvarade mig bra samt hade ett fint passningsspel, dock hade jag extremt svårt att skapa något medan John hittade på farligheter titt som tätt. Matchen slutade 1-0 till John, vilket får anses rättvist. Jag fick här en rätt skarp kritik från tittarna att jag spelar som jag gör i verkligenheten, alltså ständigt en pass för mycket....
 
Jonis slog Capov och Jens som imponerat tidigare slog Höglunds Man C med sitt Juventus. Semifinalerna såg alltså ut på följande sätt:
 
Wamid - John B
Jonis - Jens
 
Capov, såg vass ut men rök redan i kvarten.
 
Dessa matcher blev stentuffa med bland annat förlängning mellan Wamid och John B där John till slut kunde dra det längsta strået. John imponerade här med att föra matchen likt Barca i verkligheten medan Wamid låg på kontring. Jonis slog Jens och tog sig välförtjänt till final med sitt lag Tottenham.
 
Final mellan John B (Roma) och JFK (Spurs) således. Denna final blev en klassisker och samtliga satt på helspänn och såg spektaklet som gick till straffar! Här kunde John vinna och inkassera hela 1800 kr.
 
Vi säger grattis till John B som blir mannen att slå nästa år, det är ett som är säkert.
 
John Backman - FIFA-kung i DIS 2012.
 
/Anton "Malaga" Jansson
 

När Tobbe skickade ett SMS

 
Fick ett SMS av Tobbe J igår som innehöll nedan bild med tillhörande text:
 
"Titta på denna bilden. Vad gör Jonathan? Drar upp byxorna?"
 
Helt underbart...
 
 
/Anton

Sportchefen informerar

 
Läs nedan från vår sportchef.
 
 

"Vad händer…

 

Efter en trög start säsongen 2012 med två oavgjorda och en förlust började maskineriet rulla igång och spelet blev bättre och bättre. Topplagen Mölnlycke, Öckerö, Älvsborg, Sandarna och SG fick sig alla sig en ordentlig lektion och Donsö IS hade aldrig tidigare spelat bättre fotboll mot division fyra motstånd!

 

Träningsnärvaron var bra och även tempot på träningarna var troligtvis det bästa som varit på Nordövallens gräs.

 

Efter drygt halva serien och efter sommaruppehållet låg laget som var tippade att åka ur serien på 1:a plats och ledde serien med 2 poäng. 37 gjorda mål och endast 14 insläppta på 14 spelade matcher!!!

 

Skärgårdscupens kvartfinal och semifinal blev en transportsträcka för DIS mot finalen där tunga Öckerö var superladdade för att vinna sin första cupfinal sedan 2006… Donsö kom inte alls upp i sin nivå och viss trötthet befann sig efter den fina våren. Öckerö vann cupen välförtjänt!

 

Vila och semester beordrades efter finalen den 7 juli men vi skulle redan 1 augusti spela första seriematchen på hösten! 24 dagar ledigt till nästa serie match men hur skulle det hinnas med att träna innan! En träning innan höst premiären mot Väster, och det räckte precis till en 1-0 seger!

 

Kanske berodde detta på att vi inte hann träna tillräckligt då matchprogramet var tight men nu började de tunga beskeden komma med skador och sjukdomar från alla håll och kanter. Ska poängteras att träningsnärvaron varit bra under hela hösten på de som kunnat träna.

 

Tur att vi har våra äldre som ställer upp tillsammans med våra juniorer men till många matcher under hösten har vi haft svårt att få ihop lag! Självklart har detta speglat resultaten och med all säkerhet energin hos de spelare som tränar mycket och bär laget men laget har trots allt gjort hedersamma matcher i detta läge.

 

Vill även säga att viljan att ställa upp till match och träning har varit väldigt bra under hösten. Har man inte kunnat vara med har det varit pga skada eller bra anledning, så är inte alltid fallet i alla lag när det går trögt!

 

Man kan dra lärdom som ledare och spelare av detta med och en sak att komma ihåg är att även om man inte är med i startelvan i omgång 1 så kommer det många chanser till spel under säsongen och då gäller det att vara förberedd genom träning och delaktighet!

 

Oskar Wahl 37 år, Marcus Backman 42 år och Andreas Fhager 38 år är spelare som verkligen ställt upp under hösten! Junioren Nils Backman 16 år har spelat flertalet matcher från start och gjort det med bravur! Även övriga juniorer har fått chansen till inhopp som ger utveckling och välbehövlig sparring inför kommande år när det ska in i laget.

 

Donsö IS har under 2012 använt 29st spelare i A-laget!!!

 

Lyckligtvis tog Donsö IS många poäng under våren och det är därifrån vi bygger vidare inför framtiden.

 

Donsö IS gör trots allt sin bästa säsong någonsin i Division 4!

 

Planeringen inför 2013 är redan i full gång! Samtliga i truppen fortsätter och spännande nyheter kommer presenteras inom kort.

 

Inomhus träningar med start 23 oktober. Tisdagar 18.15-20.00 och lördagar 13.30-15.15 är bokat i Donsöhallen.

 

Träningsläger är bokat till Helsingborg 5-7 April. Kan det vara läge att göra en familjegrej på fredag-lördag där fru och barn hänger med och åker hem på lördagen?

 

Under januari, februari, mars är tanken att träna 2st pass i stan (mån, tors) och 1 pass på Donsö (Tis). Tider är även bokade i Donsöhallen om vädrets makter ställer till det under vintern.

 

Möjligheter att köra ytterligare gym pass med instruktör typ bodypump, spinning mm kommer sys ihop under vintern.

 

Under säsong kommer vi försöka spela hemmamatcher på vardagarna typ torsdagar alt. fredagar och träna 2 gånger i veckan. Hemma matcherna styr vi ju i stort sett själva vilken dag vi vill spela!

 

Vi ses!

 

/Daniel"


eN lItEn uPdAtE

 
Jag tar tillbaka det där med att jag kanske är en av favoriterna till att vinna årets FIFA-turnering imorgon. Var hemma hos Spaghetti tillsammans med Jonathan och övade igår. Jag nöjer mig med att säga att det gick mindre bra.
 
 
Jä*ra skitspel.
 
Four-Four-Two:s senaste toppranking inför turneringen.
 
1. Wamid - Jag vet inte vad det är men har liksom en feeling av att Wamid är svår...Väldigt svår. Verkar rutinerad men har samtidigt en ungdomlig entusiasm. En farlig kombo.
 
 
2. John Backman - Spaghetti har noll chans mot John, blir förnedrad till och med. Skjuter tydligen enbart "kontrollerade skott". Hur gör man det?
 
 
3. Jonathan - Jag hade noll avslut när jag mötte Jonathan. Höll dessutom på med att byta taktik och liknande samtidigt som matchen spelades. Då blev jag imponerad.
 
 
4. Marcus J - inte den mest talangfulla spelaren, långt ifrån. MEN han har spelet hemma och är en van användare. Det kan räcka långt.
 
 
5. Capov - slog enligt säkra källor Olle Börjesson med 8-0. Jag och Olle är jämna när vi möter varandra...
 
 
6. Anders - vann senaste turneringen och är "the reigning champ". Men det blir tufft i år att försvara titeln, mycket tufft.
 
 
...
 
20. Pyttis - inte ens nära, va?
 
(Click to embiggen)
 
/Anton

FIFA-turneringen!

 
På fredag smäller det alltså hemma hos Pyttis. Två TV-apparater. Två konsoler. En vinnare.
 
Det ligger en spänning i luften.
 
Redan nu.
 
I Lehmanns samt Leos frånvaro är nog favoriterna på förhand Wamid eller John Backman. Kan jag själv vara en outsider? Endast jag har dispans att välja lag innan fredag, resten lottas. Detta för att jag hjälpt Emil med att rodda turneringen så jag får ju i alla fall lira med Arsenal. Alltid gött. Siktar på följande taktik:
 
Scznezy
Sagna - Koscielny - Vermaelen - Gibbs
Arteta - Diaby
Walcott - Wilshere - Podolski
Giroud alt. Gervinho
 
Tät defensiv, stort bollinnehav samt krydda till det med snabba omställningar på kvicka yttrar. Klockrent.
 
/Anton

Den vithårige krigaren

 
Teammates med Tom "Kalles kaviar" Nilsson.
 
 

Vem har du helst i ditt lag på träningen?

 

John Steen – alltid lika härligt att få skälla på hans hem jobb… Dock var Karpovs senaste träning en fröjd för ögat och gott att ha han framför sig.

 


Alex "Karpov" Capov, bra träning senast.

 

Vem avslutar bäst?

 

Anders Jansson kan va lite lurig på detta, man vet inte riktigt vad som händer… kvick i fötterna och rundar en gärna om man inte är på tårna. Som tur är har han väl inget ”monsterskott"…

 


Monstret.

 

Vem är jobbigast att möta på träning?

 

Tror det får bli Emil, kommer han emot en vid någon sekvens så vet man aldrig vad som händer… världens i särklass mest opålitliga fötter som kan resultera i  vad som helst och dessutom så hinner han ju inte få stopp på sig själv om han kommer med full fart mot en.

 

Vem är snabbast?

 

Ovanstående… utan någon som helst tvekan.

 

Vem är starkast?

 

Får väl dra till med en klassiker som herr Fhager, stabil men han verkar grina illa allt mer de senaste året… börjar väl mjukna till, tönt.

 


Stark.

 

Vem är fulast?

 

Bagarn, alla dar i veckan… på och utanför planen.

 

Var slutar DIS i tabellen i år?

 

Har dålig koll på tabellen just nu får jag erkänna men skulle väl tippa på en femte plats kanske… tråkig att det gått så pass utför som det gjort men vi får vara nöjda med vår säsong ändå. Målet var ju inte att gå upp i trean vad jag kan minnas utan att bli ett etablerat div 4 gäng eller ? Och den målsättningen tycker jag vi har levt upp till på allra högsta grad.

 

Vilket TV-spel lirade du kontinuerligt senast?

 

FIFA 12 , alltid FIFA… var inne på COD 4 ett tag men det var inget för mig. Och FIFA kommer alltid vara bättre än PES, oavsett vad bröderna Jansson försöker inbilla sig.

 

Vem i laget hade du tagit med dig på en weekend till Tallin? Och varför?

 

Tobias Johnsson! Jag, han, redbull och en uppvikt mössa hade gjort succé i Tallin…

 

 

Om alla i laget hade gått och ansökt till IDOL (musikprogrammet på TV4) . Vem som på förhand hade anses svag anser du hade kunnat överraska då och eventuellt kommit långt? Varför?

 

John Steen utan tvekan… han hade vunnit. Han har riktigt gott riv i rösten och vill minnas att han kan sjunga ganska lent med.

 

Fantastisk röst faktiskt, synd att han inte använt den.

 

Sex snabba!

 

Arsenal eller United? Valencia

Jessica Andersson eller Jennifer Aniston? Sara Bareilles

Kalles kaviar eller Ketchup? Kalles kaviar alla dagar i veckan

TV-räddning eller Straffräddning? TV-räddning - händer allt oftare än straffräddningar…

Wallander i soffan eller The Avengers 3D på Bergakungen? Wallander med fröken ovan (Sara Bareilles)

Styrsö eller Vrångö? Styrsö som ö men Vrångö vad det gäller fotboll!

 

/Anton


Styrsöbloggen

 

Undertecknad har nu blivit intervjuad av Styrsöbloggen, länk hittar ni här. Han lovade mig en bild på Iniesta men grävde sedan upp någon skum bild som togs för ca tio år sedan...
 
Lagkapten?
 
/Anton

Tennispasset som gick sådär

 
Jag och Lallen utmanade igår Emil på tennis där han kunde ta med valfri dubbelpartner förutom Christoffer Källmarker. Han ringde sin bror Johan som tackade ja och tid bokades i Alelyckan Idrottscenter. När det återstod fem minuter innan passet skulle starta ringde jag Johan och undrade var han han befann sig. "Jag är redan framme och väntar på er" sade han och då svarade jag att "vi ser dig inte". "Men jag står vid ingången till Påvelunds tenniscenter ju".
 
Fu*k. Johnssons har gjort det igen.
 
Det var bara att ta nya tag och vi gick runt på småmatcher där Emil inte vann någon match, vilket var lite förvånande. Kvaliteten var inte jättebra då vi inte lirat särskilt mycket men kul var det, svinkul till och med.
 
 
/Anton
 

"Schlager är fint"

 
Anders har slängt ihop en Teammates med Andreas "Bagarn" Fhager. Det tackar vi för.
 
 

Hur är din form om du jämför med Qvidingtiden?

 

Min form är katastrof . Nu kör vi på vilja och rutin.

 

Vem har du helst i ditt lag på träningen?

 

Anders eller Claes . Kan inte bestämma mig, båda ger alltid järnet .

 

Vem avslutar bäst?

 

Jonathan F eller Mikael S.

 


Jonathan kan det här med avslut.

 

Vem gnäller och grinar mest?  

 

Markus Backman och Magnus Fhager är bedrövliga när dom förlorar.

 

Vem är jobbigast att möta på träning?  

 

Tobias Johnsson.

 


Tobbe posar.

 

Långsammast?

 

Markus Backman och Mathias Johnsson jämnt skägg.

 

Vem tror du har lägst IQ?

 

Jag vet inte .  

 

Bästa match Donsö gjort?

 

Svenska Cupen, jag tror vi mötte Marieholm och vann med typ 4 – 1.

 

Vem trycker du gärna till lite extra på träningen?

 

Tom Nilsson för han blir så grinig.

 


Tom Nilsson.

 

Vem hade vunnit om Donsö haft en brottningsturnering?

 

Johan Rylander hade vunnit enkelt.

 

Hur hade dagens Donsö stått sig mot 99-Donsö?

 

Dagens Donsö spelar en bättre fotboll . 99-laget var mer fysiska och bättre tränade. Det hade nog blivit 2 – 2. Magnus Davnert kan skriva ett ref utan att matchen spelas.

 

Fem snabba.

 

Tobias Johnsson eller Marcus Johnsson? Om man blandar ihop Tobias och Markus blir det en Torsten Flink. Så jag säger Torsten.

 


En hybrid mellan Mackan och Tobbe?

 

Schlager eller Metallica? Schlager.

 

Fult mål eller snygg assist? Fult mål.

 

Bästa spelaren du mött? Johan Elmander eller Magnus Pehrsson.

 

Pyttis betydelse på Bulten? Han är lika betydelse full för oss här på bulten som han är för föreningen . Vi är livrädda att han skall flytta till Stockholm.

 

/Anton

 


Ett sargat DIS föll tappert borta mot Mölnlycke

 

DIS förlorade ännu en match och denna gången borta mot tunga Mölnlycke med 3-2. Vill ändå ge en eloge till gubbarna som spelade matchen då vi hade ca 8 bortfall. Aldrig schyst att skylla på detta men vi har inte varit i närheten av att spela vår ordinarie elva nu i höst och det syns verkligen på poängen.
 
Hur var själva matchen då?
 
DIS öppnade starkt och trots att Mölnlycke kunde ta ledningen så skapade vi en del farligheter främst genom firma Jonathan och Bagis på topp. Bagarn såg oförskämt pigg ut trots att han närmar sig fyrtio och tränar ytterst sporadiskt och blandade starkt targetspel med fina bollar upp på vår snabbe Jonis Liverpoolis. Jonathan kvitterade också just på detta sätt efter en djupledsboll av Bagis som han tog emot och lobbade över målvakten. Klass. Dock var Mölnlycke hela tiden starka och hade ett Stoke-inspirerat spel med långa inkast och många hörnor. Lagen gick till halvtidsvila med 1-1 i ryggen.
 
Även i början på andra halvlek var matchen relativt jämn även ifall Mölnlycke förde matchen. Men det var DIS som tog ledningen, återigen genom Jonathan. Bagis tog emot bollen bra och lade den i djupet till Anders som avslutade men tyvärr gick avslutet på målvakten men efter lite flipperspel kunde Jonathan raka in returen. Ett skönt mål och här hade vi segervittring men istället för seger kunde Mölnlycke ta över matchen mer och mer ju längre klockan tickade på och kunde trycka in både en kvittering samt ledningsmål. De var starka och visade prov på bra vilja och kommer säkert att ligga kvar i toppen. Vi önskar dem lycka till i de matcher de har kvar att spela.
 

Bagis, pigga ben och ung i sinnet.
 
Plusligan:
 
+ Magnus
++ Anders
+++ Jonathan & Bagis
 

Magnus
 
Laget:
 
Mattias K
 
Nils B - Oskar - Claes - Emil J
Wamid - Anders - Magnus - Marcus J
Jonathan - Bagis
 
Sub: Tom, John B, Marcus B, Kevin
 
Följande gick att läsa på Mölnlyckes hemsida.
 
En uppvisning i stark moral.
 
Denna flyttade match mot Donsö börjar inget vidare. Vi slarvar mycket i bollbehandling och verkar inte vara så fokuserade som vi behöver vara i varje match. Donsö tackar och tar emot och förlägger spelet mest på vår planhalva. I 11:e minuten  driver en Donsöspelare bollen in i banan, får läge och drar på ett riktigt vasst skott. En som har fullt fokus är Carl. Sträcker ut hela sin längd och tippar ut bollen som annars hade suttit smetad uppe i krysset. En verklig klassräddning! 10 minuter senare får vi till en kontring på högersidan. Snyggt växelspel som avslutas med en passning till Markus som sätter 1-0 i öppet mål. Inte rättvist så långt, men nu tar vi över spelet. Vi låser oss fast på Donsös planhalva och skapar flera chanser. De flesta på långa inkast av Adam. Plötsligt gör vi ett par enkla missar. Först på mitten och direkt därefter i sista utposten. Donsöspelare blir helt fri och lobbar in 1-1. Kändes lite snöpligt när vi var på gång att ta hand om matchen. Markus har i bra läge en cykelspark som förtjänade ett bättre öde än att smita utanför stolpen. Paus och 1-1 får betraktas som rättvist.
 
Vi fortsätter 2:a halvlek med farligt inkast. Bollen landar hos en av våra och skottet är bra. Publiken jublar nästan, när bollen i sista ögonblicket räddas på mållinjen. Vi har nu en helt annan inställning har ett bra grepp om händelserna på plan. Donsö kör mycket med långa uppspel och just ett sådant skapar en chans. Skottet räddas av Carl, men bolluslingen går rätt ut till en helt fri Donsöspelare som enkelt gör 1-2. Just nu är det vi som har lite oflyt, men idag hänger ingen med huvudet. Vi pumpar på och skapar flera chanser. Ett par nickskarvar av Niclas som går strax över. På tal om Niclas. Idag är en sådan dag när han vill, springer och orkar hur mycket som helst. Mer om det senare. Frispark för oss i 35:e minuten en bra bit ut på plan. Lundan har tidigare slagit flera bra frisparkar. De flesta i höjden, men som räddats av målvakten eller gått strax över. Denna frispark drar han rätt in i boxen, ganska lågt. Niclas trycks ner och missar nickskarven, och bollen fortsätter  sin bana utan att något kommer i vägen. Den går direkt i mål och kvitteringen är välförtjänt där. Vi fortsätter att gå för vinst. 3 minuter senare slås en lång löpboll in i Donsös straffområde. Niclas är ett par meter efter, men jagar efter i full karriär. Han är ikapp ett par meter från kortlinjen och vi på kanten ser att han satsar rejält. Framför oss ser vi en tackling som skulle göra Salming avundsjuk och att det hela slutar med frispark för Donsö och ev. gult kort för Niclas. Men icke sa Nicke. Tacklingen kommer, men den är perfekt. Niclas tacklar och tar bollen i samma svep. Passar in bollen till Markus som sprungit med, och han får lätt med sig bollen in i mål. Efter ledningsmålet skulle man kunna tro att vi backade hemåt, men vi forsätter att spela riktigt bra boll, och skapar ytterligare chanser. Inga mer mål dock, och matchen slutar 3-2.
 
Fantastisk bra moral hos killarna, som aldrig slutade tro på vinst i matchen. Härligt att se!
Niclas är nämnd, Carl gör det bra i målet, speciellt räddningen i 1:a, som var riktigt svettig. Flera andra gör en mycket bra insats. Speciellt i 2:a halvlek.
___________________________
 
Just for info så är det mer Teammates på gång, alltid roligt.
 
/Anton
 
 

Jag hoppas...

 
...kunna återkomma senare med ett litet referat från Mölnlycke-matchen, lite svårt att hinna med allt just nu.
 
Tills dess kan ni njuta av Spaghettis konstnärliga ådra á la Photoshop.
 
/Anton

Bad news för undertecknad

 
Jag har nu fått svar från SportsMed på Carlanderska där jag genomförde en MR för mitt skadade knä. Mitt ledband i knät "läker som det skall" men skadan var grövre än vad sjukgymnasten först trodde och en rehabtid på 12-16 veckor är inte ovanlig för den här typen av skador. Jag har rehabat i ca nio veckor nu och knät är mycket bättre men jag känner mig inte särskilt nära att kunna spela igen så jag får räkna med ytterligare veckor innan Nordövallen åter kan beträdas.
 
Positivt med tanke på omständigheterna:
 

-Inga skador på korsbandet

-Inga broskskador

-Ingen vätska/blod som behöver tömmas

-Inget ingrepp nödvändigt

 
Frågan är nu ifall jag kommer att kunna vara med under de sista veckorna på säsongen eller inte. Only time will tell.
 
Surt är det i alla fall.
 
/Anton

RSS 2.0