En vanlig dag på jobbet


Hur är det egentligen att träna med DIS på en "vanlig träning"? Här kommer lite skildrande meningar för den nyfikne kring gårdagens träning.

Träningen började 18:15 med kvadden, vi var tretton gubbar vilket är helt ok. Det gick personligen bra på kvadden, det gör det ofta. Är nästan aldrig i mitten. Tom var inne desto mer, anklagade mig för att "sätta dit honom", något som givetvis inte var sant. Efter detta fortsatte uppvärmningen med lite löp samt passningsövningar, varvade korta med långa passningar. Även en nickövning var med här där vi skulle hålla bollen i luften samtidigt som vi rörde oss. Gick inte alls bra. Jag, Simon A, KJ och Lehmann lade mest energi på diskutera "hur vi skulle röra oss".

Vattenpaus och töjning, Pyttis informerade. Nu var det Hålla-bollen-inom-laget som gällde. Bra övning detta, ofta bra tempo. Man luras att springa mer än vad man vanligtvis hade gjort. Vårt lag vann nog. Lehmann var ju med i laget, detta är lite av hans paradgren, otippat nog. Magnus och Emil i var sitt lag såg heta ut. Hade en liten "match i matchen" där en hel del fula knep förekom. Kampen avgjordes när Magnus fick in en snygg tunnel på Emil mitt på planen. "Jag blev riktigt förbannad" erkände Emil efteråt. Magnus - Emil 1-0.

Träningen gick in i sin slutgiltliga fas med vanligt "tvåmåls-spel". Bra spel med fina pass och bra närkamper blandades med slarv och lättja. Men andra ord så som spel brukar gestaltas på träningarna. Marcus J såg sugen ut och hade spring i benen, missade dock lite väl många lägen. Jimmy K sade att han "sprang som en ne*er på topp men vi övriga höll nog inte med riktigt.

Tom och Bagis hade en liten dispyt kring försvarsspel där Bagarn ville att Tom skulle spela lite enklare för att undvika trubbel. Får nog hålla med Bagis här. Tom har bra fysik, vilja och teknik men har en tendens att sätta sig själv i trubbel istället för att snabbt spela ur sig situationen med en enkel pass eller helt enkelt rensa bort bollen till Lurken i ett trängt läge. Försvinner denna aspekt från hans spel så kan Tom bli hur bra som helst. Detta hade DIS behövt.

KJ Levin hade några fina avslut, kan det finnas chans att han provar med DIS i framtiden? Oavsett är det alltid kul när någon VIF-spelare kommer och förgyller träningarna.

Väl mött

/Anton


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0