Spaghetti målar


Han kallar denna för Krigarna från öriket./Anton

Våren är här


Äntligen är våren här, visst är det gött?

Allt blir på något sätt så mycket roligare, både matcher och träningar och dessutom närmar sig serien med stormsteg. Alltid en skön belöning efter en kall försäsong. Hade grillpremiär i söndags och satt då och filosoferade lite grann. Visst ger fotbollen något tillbaka? Allt är inte bara jobbigt med löpträning, passa tider och resor osv utan man får så mycket mer tillbaks. Det blir så fruktansvärt uppenbart så fort solen börjar skina. Gemenskap, tävling, träning, frisk luft och sol, avreagera sina aggressioner en aning (vissa mer än andra eller hur, Spaghetti?).

Dock är vi inte helt i hamn ännu! Först skall en grymt läger i Halmstad genomföras samt Nordövallen behöver nog växa till sig i några veckor till, men sedan...

...Ser framför mig hur jag lunkar ner mot Nordövallen i mina snygga och vita skor, klädd i blått/vitt och strumporna relativt högt upp, det tycker jag ser bra ut. Njuter av solen och måsarnas skrik. Tar en klunk vatten och en selectboll som Stefan tagit fram, slänger lite käft med Mackan, typ "Klipp dig, gubbe" och sparkar en boll lite för hårt i ryggen på Spaghetti. Går småleende därifrån till ljudet av meningslösa hotelser från samme man och fram till Jonathan där vi över lite "Joaquin-finter", kan det vara dags att prova på match? Vågar man? Paul/Pyttis delar upp kvadden som jag sedan dominerar i, myglar en del men kommer undan rätt bra förutom en och annan sned blick från Simon A...

Ja, ni fattar grejen. Nordövallen, en mytomspunnen plats. En plats fylld av magi. Vår längtan är stark.

Ses ikväll, grabbar. 

/Anton Iniesta 

Eftersom Attón inte får ha det översta inlägget...

...så skriver jag ett nytt. Hoppas allt är bra med er där nere på solkusten. Saknade är stor skall ni veta. Jg hade ju tänkt hälsa på er i Halmstad men dyra tågbiljetter tog lite död på den ambitionen. När jag nu dessutom gått och dragit på mig någon skum hälskada som gör att jag inte kan gå ordentligt en gång, innebar det att sista spiken i min Halmstadkista slogs i. Det var ingen träningsmatch i påsk eller? Hade ju varit så kul att se er.

*****

Lite kul att Jacob som jag bor med, har spelat i både Dalen och Eriksberg. Lagen som vi mötte inom en väldigt kort period nyligen. Gött att vi fixade en av två i varje fall.

*****

Så hur går då min karriär? Sedan jag skrev sist har jag hunnit med att göra matchdebut för Preben BOIS. Om jag får säga det själv, och det får jag ju, gick det rätt bra under mina 85 minuter som mittback. Matchen slutade 2-2 då vi sent tappat en 2-0-ledning. Resultatet var dock rättvist. Jag har dessutom hunnit med att känna på en träning med Huddinge IF i division tre. Huddinge är ett sjukt uppstyrt lag som satsar på att gå upp i tvåan. Femteplatsen förra säsonge var en missräkning tydligen. Ni får inte ta illa upp men det var lätt det bästa lag jag tränat med. Större delen av tränignen spenderade vi målvakter dock med en målvaktstränare som både såg ut lite som Jerry och hade en liknande skön, skämtande karraktär som vår kära hamburgaregrillare. Det gick faktiskt rätt bra för mig. Jag var välkommen tillbaka men uppgifter för Preben och nu då hälen, har satt P för de planerna. I dagsläget lutar det dock åt att jag varvar ner istället för att skruva upp. Jobbet kommer med tiden bli så krävande att jag får svårt att hinna med en satsning mot tvåan.

*****

Hur härligt är det inte att våren är här då? Hela jag är helt själaglad.

*****

Bloggen vill slutligen rikta ett stort grattis till Simon och Klara och hälsa lilla Nola välkommen in i DIS-familjen. Här i Masmo gläds det väldigt åt nyheten skall ni veta.

//Erik

Back from the dead


Ber om ursäkt för den kassa frekvensen av inlägg här på bloggen de senaste veckorna, får dock skylla på ett fullspäckat schema där tid för bloggen lyst med sin frånvaro. Det började med en liten tripp till fjällen med Johnssons/Janssons för att två dagar efter detta sticka till Kina/Taiwan i nästan två veckor på jobb. Roliga tider men också hektiska tider, minst sagt.

Men nu kör vi igen!

Kina var ytterst...intressant. Stora skillnader mot Sverige. Lite tankar/noteringar kring detta:

-Varje taxifärd är en nära-döden-upplevelse med ständiga start/stopp/tutningar. Det sjukaste av allt är att det finns inga säkerhetsbälten. Under den mest extrema av taxifärder spelade dessutom chauffören klassisk musik á la Mozart vilket resulterade i en mycket bisarr upplevelse. Kändes lite som om man var med i en film.

-Maten. Kommer man till en fin restaurang så tror man först att man klivit rakt in i Sjöfartsmuseet. Levande fiskar, ormar, paddor där man går runt och pekar på vilka man vill få tillagade till sin middag. Detta visar att man får färsk mat, alltså ett tecken på kvalitet. Dock är inte alltid matlusten på topp efter en sådan freakshow. Paddor! Till maten kan man få rött vin men den skall halsas (!). Ett ständigt skålande. Weird.

-Språket. Engelskakunskaperna är väldigt varierande. Vi var tre stycken som på Pizza Hut lyckades få in sex pizzor och mitt "water, no ice" fick jag in varmt som attan!

-Försäljarna. Det är jobbiga. Extrema till och med.

-Det bor många människor i Kina. Visste ni det?


Shanghai. Dess "Skyline" är den mest utbredda i världen. En otrolig syn.
_________________

Kul att höra att DIS vann senaste matchen mot Eriksberg med 4-2. Blev imponerad i tisdags när jag gjorde min första träning på tre veckor, bra fart och intensitet. Nu ökar vi lite till för att kunna komma förberedda inför premiären om några veckor.

Träningsläger nästa helg. Är Halmstad redo för DIS? Är DIS redo för Halmstad? Ojvoj!
_________________

Arsenal. Nu vinner vi t.o.m varenda "skitmatch" och har redan gått om S***s i kampen om tredjeplatsen, vem trodde det för någon månad sedan?


Sved förlusten, Lehmannó?
_________________

Träning ikväll igen, tror att det får bli lite överstegare, det var ett tag sedan nu.

Skall Leo med på lägret?

/Anton


Long time no seen

Uschinamej så längesen det var jag skrev nu känner jag. Jag får väl skylla på att det har varit mycket med nytt jobb och nya städer och sånt. Jag har visserligen varit trött men det är ändå en dålig ursäkt.

*****

Jag kan meddela att jag än så länge fortfarande är en donsöspelare. Jag skickade iväg ett mail till tränaren i Huddinge IF (div.3) igår och erbjöd mina tjänster. Har dock inte fått något svar än. Vad jag däremot gjort är två träningar (en inne och en ute) med Preben BOIS. Namnet är en hyllning till Preben Elkjaer men det förstod ni väl redan antar jag. Laget som än så länge håller till i sjuan men var nära uppflyttning förra säsongen, består av en drös goa gubbar. Däribland min kombo Jacob och några Aftonbladetreportrar. Hemsidan, som är sjukt uppstyrd, hittar ni här. Den nytillträdda tränaren har ganska klart antytt att det är på mittbacken jag kommer få spela om jag är med. Detta efter att ha dominerat förra träningen med några glidtacklingar som the great Shagge himself hade varit nöjd med. Själv vill jag helst hålla till på det centrala mittfältet men men. Vi får se hur det blir. Vad säger ni? Utespelare i sjuan eller målvakt någon annanstans?

*****

Tråkigt med tidigt respass i cupen. Hade varit fint med lite fler träningsmatcher om inte annat. Captain Andess har försäkrat mig om att formen är på gång så det väljer jag att tro på. DIS blir heta i år.

*****

Så fort min chef är tillbaka efter sin sjukdom skall jag se efter om jag inte kan ta ledigt en fredag så att jag kan haka på ner till Halmstad. Det vore väl något det.

*****

Om ni undrar varför jag inte skriver något om brittisk fotboll idag så beror det på att jag (officiellt) inte längre bryr mig. Jag får vara med om nog med skit på jobbet för att behöva plåga mig med sådana trivialiteter.

*****

Är inte Shagge lite av Donsös svar på Nicklas Lidström ändå?

*****

Forza Öset. Min gamle polare Jonny Z måste vara lyrisk.

//Erik

Fjällen


Tyvärr inga inlägg på ett tag pga semester i fjällen. Åter på torsdag.

/Anton


Yoga


Har nu genomfört fem Yoga-pass denna vinter och kan konstatera att jag faktiskt blivit vigare samt inte åkt på en enda skada än så länge. Finns det ett samband tro?

Vid inledningen skall man sitta i skräddarställning i över sju minuter medan man jobbar med rörlighet och andning i övre kroppen, detta klarade jag inte av i början utan var tvungen att sträcka på benen men nu var det no problemo. Kan varmt rekommenderas till resten av "gubbarna" i laget.


"Krigare 1"
______________

Ny trailer på The Avengers.


______________

Zlatan var bäste svensk igår mot Kroatien, tro det eller ej. Den extra vilan han fått genom avstängningen måste ha gjort gott.
______________

Tagga för ikväll, får man se Sander?

/Anton Iniesta

RSS 2.0