Livstecken från Spaghetti, tidigare MIA

 
Spaghetti
 

Tjena mannen, hur mår revbenen just nu?

 

Hallå där! Revbenen börjar ta sig. Har nu de senaste två dagarna börjat sova bättre då det é lättare att ligga i rätt ställning under sovande stund.

 

Saknat fotbollen?

 

Har ju inte varit borta allt för länge, men den lilla tid har gjort så att suget é på max. Börjar förstå hur du (Anton) har det när du é skadad hela tiden och får panik.

 

Vad är det du saknat mest?

 

Att få ta en rusch längs vänsterkanten och göra en skottfint mot motståndare för att sedan vända upp och lägga en yttersida i bortre gaveln. Som så många gånger förut.

 

När hoppas du på comeback?

 

Det tar ca tre veckor för sprickorna att läka, sedan är det enligt lite googlande och diffusa svar från läkaren endast smärta som tar emot. Så hoppas att få komma ut och känna på någon löprunda nästa vecka.

 

Sedan tar jag dag för dag.

 

Man of Steel skall ju ses den 27:e med vår ”Geek Squad” på jobbet, tankar kring denna film?

 

Kommer bli LEGEN..WAIT FOR IT…..DARY.

 

Läste någonstans att de redan har börjat skriva på en uppföljare så antar att det kommer bli en riktigt tung film. Personligen så hoppas jag på att det blir en av årets bättre filmer.

 

Episka grejer
 

Vem vinner serien i år?

 

Har inte koll på serien riktigt men det kommer troligen stå mellan Öckerö och Skottfint.

 

 

 

Ok, här kommer en liten check, vilken fotbollsfint gör följande person oftast på träning/match?

 

Anders?

 

Brukar köra på den klassiska Ronaldo-finten. Hoppa över bollen med ena benet och klacka den åt sidan. Dock ej superbra på den, men helt ok. 3,5 smultron av 5 möjliga.

 

Ronaldo?

 

Johan J?

 

Klack-fintar är väl det han vill ska stå här, men jag tror jag endast har sett en gå igenom av minst 100 försök. Slötta med klackarna nu...

 

Tobias?

 

Överstegsfinten, börjar bli bra på skiten, men kanske ska göra den lite närmare motståndaren… Inte 50 meter ifrån.

 

Magnus?

 

Magnus finta..? om man kan kalla det fint så e de väll ”slag-finten”. Komma tillräckligt nära sin gubbe föra att slå han på solar plexus och sedan springa förbi. Äckligt fast effektivt.

 

Inte mycket för att finta? 

 

Dawidsson?

 

Finns mycket han är bättre på än att finta, men den vanligaste finten från Dawidsson är kroppsfinten. Låtsas gå åt höger men går istället åt vänster. Bra fast mindre snyggt.

 

Claes?

 

Är inte mycket av en dribbler. Men den klassiska lägga bollen åt sidan precis när motståndare ska ta bollen kan han behärska väldigt bra. Lite halvrödden ”fint” faktiskt.

 

Over and out!

 

/Anton


En liten update

 
Det har varit lite väl mycket stiltje här på bloggen den senaste tiden. Faktiskt till den grad att vår allas Lehmann fick gå in som en räddare i nöden. Ber om ursäkt för detta och får skylla på att det varit lite väl hektiskt på jobbet samt diverse grejer den senaste tiden. Har helt enkelt inte hunnit med. Det är i sådana här fall man önskade att man hade en till skribent här på bloggen.
 
Hur var Lehmann på träningen förresten? Tidigare har han som målvakt ofta chockat genom att vara bra på "Hålla-bollen-inom-laget" samt "Kvadden".  Synd att man missade denna träning pga. Saras examensmiddag.
 
Hade varit kul att träffa honom igen, det var längesedan nu.
 
Lehmann
 
--------------------------------------------
 
Det går tungt för DIS nu, det skall vi ju inte förneka. Fem raka förluster samt att Paul får ta en paus på grund av sviktande hälsa. Dessutom lite väl många känningar i truppen genom bland annat Anders knä, Claes ljumskar, Robert fot, Gustav fot samt att Tobias J, Tom N, Simon G och Höglund har svårt att träna kontinuerligt/inte alls pga. jobb och familj.
 
Skador just nu:
 
-Micke S (vad)
-Emil J (revben)
-Johan J (mage)
 
Skulle i alla fall vilja önska Paul hälsa och medgång och hoppas att vi ses snart igen.
 
Alla dessa faktorer gör att träningsnärvaron minskat betydligt om man jämför med i våras. Är allt då elände? Nej, verkligen inte. Vi är vid gott mod och skall vända på detta. Dessutom är Nordövallen just nu väldigt fin, igår var den nyklippt samt linjerad och vädret gick inte av för hackor. Det är nu det verkligen är skönt att gå och träna, dessutom var Pyttan på hugget och såg till att vi fick en rolig och bra träning (se bild längst ner). Nu biter vi ihop och ser till att vi tar oss till Nordövallen, grabbar. Det kommer vi inte att ångra!
 
Nu tar vi sikte på matchen mot "storebrorsan" Öckerö på fredag. DIS NaturligtvIS!
 
Bild från vår senaste träning. Härliga Nordövallen. (Källa: Pyttis FB)
 
/Anton

The show must go on

Det känns en aning märkligt att skriva här igen, det var ju så längesen. Men nu har bloggen stått stilla så länge att jag helt enkelt inte kunde hålla mig längre. Så jag hackade helt enkelt in mig och började skriva. Eller hackade och hackade, lösenordet mindes jag och Antons mail var ju inte så svårt att rota fram.
 
Livet i Stockholm går sin gång, precis som det gjorde i Göteborg på sätt och vis. Jag håller på att söka nytt jobb nu efter snart 16 månader i Södertälje. Varför? Man skall inte skita där man äter, vi nöjer oss där. Stockholm är annars bra på alla vis. Underbara platser och underbara människor. Att det visserligen är få av dem som är stockholmare är väl en annan sak. Bästa vännen här uppe, Liisa, är dock en inföding här så det finns tydligen hopp även för 08:orna.
 
Vad Stockholm saknar är rätt och slätt bröderna Johnsson, Nordövallen, ja Donsö helt enkelt. Ni skall veta att jag följer er slaviskt och senaste tidens förluster orsakar mig stor smärta. Fast jag håller ju på Liverpool så jag är van. Jag är dock övertygad om att ni snart vänder på steken igen. Det finns ju så mycket talang och vilja under de där underbart vackra nya ställen att något annat vore lika otänkbart som att Gary Neville tar ett jobb på Melwood.
 
Vad Stockholm däremot har är Preben BoIS, och det är bannemej inte illa det. Preben består av en fantastisk samling individer, mestadels från Göteborg och Köping av någon anledning, som tycker om att spela boll och dricka öl. Stämningen i laget är oerhört god, och det finns ingen prestige mellan gubbarna alls, trots att fotbollsmeriterna spänner mellan div.2 och korpen. Förra året vann vi div.7 efter en höst där vi körde över allt och alla. Tvåan besegrades med 6-1 och trean (som var bättre än tvåan) med 4-1. Som nykomlingar i sexan med endast en träning i veckan (och den på sjumannaplan) skulle det bli tuffare. I premiären fick vi stryk med 5-0 mot ett lag som bara slog långt och sprang (och orkade springa) i 90 minuter. Även i omgång två blev det förlust (mot ett lag vi borde ha slagit) med 2-1 efter ett självmål i 85:e minuten. Där var vi nog många som tänkte att vi skulle få det tufft i div.6, men sedan dess har vi gjort det som Donsö alltid varit så bra på; knutit näven och krigat. Resultatet har blivit fyra segrar och en oavgjord på fem matcher med en målskillnad på 16-2, något som gör att vi just nu parkerar på en delad andraplats i tabellen. Det ni! Förutom att ha seriens bästa målvakt har vi ett ramstakt mittbackspar som definitivt konkurrerat om platser i DIS. Andra som kanske hävdat sig är min fd. lägenhetskamrat Jacob (högerback) samt mittfältsgeneralen Mikael Drozdibob (coolaste namnet någonsin) som är vår stora stjärna, men som inte syns så mycket.
 
Äh, nu orkar jag inte skriva mer om Preben. Det är ju Donsö man vill läsa om på den här bloggen. Jag vill läsa om hur Anders och Magnus blir griniga på varandra på en regnig träning. Jag vill läsa om vem som har längst hår, är det Reuthenfjäll, tjocke-Mackan eller tysk-Simon? Jag vill läsa om hur Bagarn fortfarande är bäst. Jag vill läsa om hur Tom retar gallfeber på allt och alla. Jag vill läsa om våra nyförvärv. Jag vill läsa om hur Anton inte är skadad längre (om det nu är möjligt). Jag vill till och med läsa Pyttis sär skrivningar.
 
Jag har en känsla av att vi ses snart igen kära vänner. Ni är saknade och jag drömmer om att någon gång mer i livet beträda Nordövallens gröna matta och försvara de blåvita färgerna.
 
//Erik

RSS 2.0