När Cristiano Ronaldo var rolig


Fick en rolig historia berättad för mig för ett tag sedan.

När Cristiano Ronaldo fortfarande spelade för Manchester United och skulle fylla år ville han hyra in Oasis till sitt födelsekalas då Oasis som de flesta känner till är från Manchester. Dock är Oasis stora City-fans så de svarade med ett pris som motsvarar det dubbla i jämförelse ett vanligt gig. Cristiano tog emot beskedet via sin agent och fällde då den klassiska kommentaren:

"Hmm, det var änna dyrt. De är ju inte Ricky Martin precis..."

Avdelning: alla har vi olika syn på musikstjärnor.


Anser Ricky Martin vara det största som finns?

/Anton


Pyttis reder ut lite frågetecken kring kommande säsong


Ryktet har spridit sig i Fotbollssverige att du ska sluta som tränare, kan detta stämma när du varit med att vinna 5:an överlägset 2010 och hållit kvar ”lilla” Donsö i Div 4, 2012?

Ja, ryktet stämmer till viss del men vill gärna dementera att jag ska sluta!

Jag behöver vara mer flexibel för att resa i jobbet och kan därför inte medverka på alla träningar. Jag kommer i alla högsta grad vara inblandad men vi behöver en eller två nya tränare som kan vara där på alla träningar och matcher. Jag kommer vara på många träningar ändå!

Hur kommer din roll se ut i Donsö 2012?

Tidigare har jag varit ”sportchef” och tränare. Nu blir jag mer renodlad sportchef. Nu kommer jag vara den personen som jag skulle vilja ha bakom mig när jag var tränare. Alltså den som hjälper med administrativa saker, match och träningsplanering mm. Som tränare vill man ju kunna fokusera på träning, match och framför allt spelarna när man kommer till samlingarna.

Så kommer du att ha mindre kontakt med spelarna nu då?

Absolut inte!! Jag kommer vara med som en del av tränarstaben i den bemärkelsen att få med våra äldre som inte tränar så mycket med laget men håller igång väldigt bra själva. Även att se till av vi håller ihop som grupp men aktiviteter osv.

Jag kommer även vara väldigt inblandad i omklädningsrummet och på sidan men viktigt att våra nya tränare får sätta sin prägel på det och att jag inte pillar i detaljer!

Tror spelarna kan växa en hel del till när alla börjar om på noll och ska visa tränarna var och om man ska spela.

Jag kommer alltid att finnas till hands för de nya tränarna om de behöver information kring hur spelare är men samtidigt så får de skapa sig en egen uppfattning innan jag berättar för mycket!

Hur ser du på nästa år nu när ni höll er kvar i div 4?

Just nu har vi kul med inomhus träningar 1 till 2 gånger i veckan och där har vi alltid kört utan tränare. Vi jobbar givetvis med att ta fram tränare till nästa år men även vilka förbättringar vi kan göra runt laget. T ex transport (båt), mat efter träning/match, tvätt av träningskläder och möjligheten till att ha någon träning i stan då och då även under seriespelet och inte bara under försäsong som haft i många år. Inget av detta är omöjligt men spelarna får vara med och påverka om de vill ha detta eller inte. Spelarna som bor i stan ska samlas inom kort och gå igenom dessa och andra saker för att förbättra!


Pyttis har redan börjat spänna musklerna inför nästa säsong.

/Anton Iniesta 


Fotboll, fotboll och åter fotboll


Angående Sverige - Holland kan jag inte riktigt hålla med Erik. Givetvis skall en MOTIVERAD Zlatan starta i landslaget men är han trött och omotiverad á la Finland kan han dra något gammalt över sig. Jag vet att de finns de som förmodligen läser detta och tänker "Jaja, när Zlatan är bra älskar vi honom och när han är dålig tycker alla att han är totalt värdelös". Det kan nog stämma att en hel del av invånarna i detta land tycker så men anser nog att jag har fog för mina påståenden. Let´s face it, vi är inte Spanien. Vi kan möta ett lag som Ungern och ändå känna att det är motståndarlaget som besitter den bättre tekniken och passningskunnandet. Det är inte vår styrka att styra matcher. Det har det aldrig varit. 

När Sverige är som bäst sitter positionsspelet samt försvarsspelet som ett smäck och ALLA spelare i laget drar sitt strå till stacken. "Jäkla sosselandslag som inte har plats för en individuell konstnär som Zlatan" hör man ständigt folk muttra. Vadå då? Det är så vi tar oss till slutspel år efter år. En Zlatan som inte bidrar med varken offensiv magi eller ett starkt jobb för laget bidrar ju verkligen inte till det "Sosselandslag" som varit så framgångsrikt under en längre period nu trots begränsad kvalitet i jämförelse med många andra landslag.

Men vi skall inte bara vara negativa, skall Sverige nå sin fulla potential nästa sommar behövs en motiverad och frisk Zlatan. Dock får ingen spelare bli större än laget så som Zlatan alltför ofta framställs i media (kolla Aftonbladet innan en landskamp, 90% av artiklarna är om honom inte LAGET). Detta är ju inte Zlatans fel, men ofrånkomligt så tar han mycket plats och det ser ut som många andra spelare i laget höjer sig rejält när han inte är med. Borde inte en lagkapten ha motsatt effekt i ett lag?

Detta är ju inte bara typiskt Sverige för del delen heller, se på Man United. Sur Alex Ferguson tvekar inte en sekund innan han slänger ut en storstjärna ifall denne inte antas vara bra för laget pga diverse anledning och hans meritlista kan ju ingen klanka ner på. Stam, Beckham, Keane m.fl. kan skriva under på detta. 


Härligt att skåda glädjen
_________________________________

Inomhusträningen har dragit igång igen, kul men jobbigt. Tar ett tag att vänja sig vid underlaget och spelet. Ses nästa tisdag (18:15). Får man då se Tobias "ADHD" Johnsson kanske?
_________________________________

Hur går det för Freddie Ljungberg nuförtiden? Han är lika energisk som vanligt, tro inget annat. Dock befinner han sig på andra sidan jordklotet, nämnligen Japan. Hittade lite klipp:

Ful eftersläng och filmning: http://www.youtube.com/watch?v=4bU40or9OcY

Snygg assist: http://www.youtube.com/watch?v=QxA7OK0zaII


Still going strong


/Anton Iniesta

Donsöklass på Sverige

Nej nu har jag väl fått hybris? Nej jag menar inte att jämföra våra fotbollskunskaper med vårt landslag. Vad jag menar är att Sverige igår lyckades med det som vi i DIS lyckats med ett par gånger i år, nämligen att plocka fram en fantastisk kämparinsats och få fram ett resultat när förutsättningarna varit allt annat än bra. För vem trodde att vi skulle rå på fantastiska Holland med kniven på strupen och utan Zlatan? För seriöst, man kan argumentera för att vi vunnit utan Zlatan i si och så många matcher, men har man en av världens bästa spelare tillgänglig så skall han spela. Punkt. Så definitivt en instats i Donsöklass av de blågula igår.

"Titta på Elm nu", sa jag. En sekund senare hade Kongo-Kim smekt in ettan så vackert som poesi. Ibland är det fint att ha fel. Japp, jag fick sett matchen i alla fall. Under första halvlek fick jag till och med betalt medan jag gjorde det. Ibland är det fint att jobba på barnhem.

Extra starkt att vinna när Kuyt var med. Han är bäst.

*****

Partiledardebatt i riksdagen just nu. Snälla alla, låt inte det faktum att Ohly ånyo gör ett platt intryck hindra er för att rösta rött. Snart blåser nya vindar inom vänstern.

//Erik

Ett sådant där inlägg som egentligen är rätt meningslöst

Ny vecka, nya möjligheter. Efter en onyttig helg med för mycket skräpmat och alkohol är man på banan igen. Inser att dessa ord borde skrivits igår men så blev det ju inte och tisdag är ändå tidigt på veckan. Börjar känna lite abstinens nu. När drar uteträningen igång egentligen?

*****

Har inte varit alltför lyckosam i mina åtagande på sistone. I fredags, när Sverige spelade mot Finland, hjälpte jag en vän flytta och missade hela matchen. Idag, när allt skall avgöras, ja då jobbar jag och på söndag, när matchernas match sparkar igång... ja, ni gissade rätt. Jobb igen. När chefen ringer kollar jag bara av skol- och matchschema för mitt eget lag men glömmer gång på gång checka med sådant som inte får missas. Well, well... man skall ju ha råd med sitt kaffe ock.

*****

Kul med en kommentar på mitt förra inlägg. Bloggen tycker det har varit på tok för lite aktivitet i kommentatorspåret under året. Vi vet att många läser men ändå känns det som man skriver för blinda ögon (är det ett uttryck?) när ingen skriver något. Speciellt tråkigt är det när man ställer uttryckliga frågor till läsaren i hopp att få igång en diskussion och ingen nappar. Lite kritik från oss där. Med det sagt är vi dock väldigt tacksamma att just DU läser.

*****

Hoppas ingen tog illa vid sig för innehållet. Användandet av ordet "knulla" kommer säkerligen inte bli så aktivt då detta först och främst är en fotbollsblogg. Jag ser det dock som mycket viktigt att motverka sextabut i samhället och skäms inte det minsta för det.

*****

"Jag kan inte träna på onsdag, jag skall på teater", sa jag. "Vem är det nu du skall impa på Hornby?", sa någon. "Vad heter hon?", sa någon annan. Det där med stereotyp hegemonsik maskulinitet inom idrotten alltså. Ni ser det va?

*****

Auch! Näset gick ordentligt på pumpen i första kvalmatchen till trean. 0-7 mot något Falköpingslag blev det och vägen mot avancemang ser nu aningen blockerad ut. Jag håller alla tummar för att de vinröda vänder på steken.

*****

Vad gjorde folk innan Wordfeud? Vad gjorde jag? Ingen aning. Jag förutspår att en grupp människor kommer starta en ny tideräkning baserat på Wordfeud. BW och AW. På många sätt vettigare än Jesus födelse eftersom sanningen i denna kraftigt kan ifrågasättas.

*****

Har inte Falköping blivit vald till Sveriges tråkigaste stad typ två gånger eller något? Var någon som nämnde det när vi var där uppe med handbollen och spelade för några år sedan.

*****

Att Lars Ohly var mer än lovligt dum visste vi, men att han hittat en likvärdig i Juholt var en aning överaskande. Bidragsfusk?! Finns det någon politiker man kan lita på? Nåväl, vi vet inte än om det gjordes med uppsåt. Oavsett, man kan inte strunta i att ställa upp i en partiledardebatt bara för att man får stå på samma sida i ett rum som en Sverigedemokrat, hur motbjudande dennes politik än är. Hur skall man vinna väljare genom att inte synas? Sandlådenivå var det någon som sa. Vi kan konstatera att det inte är lätt att vara röd i dagens Sverige. Suck.

*****

Nej, jag skojade bara. Jag tycker om vår tideräkning som den är och tycker den är relevant.

*****

Knulla, knulla, knulla!

//Erik

Fuskgymmarna - den sociobiologiska förklaringsmodellen

Det hela är mycket simpelt. För att de vill knulla helt enkelt. Jag hade kunnat sluta där men skall förklara lite mer ingående vad jag menar.

Jag utgår i min analys från Darwins teori om "survival of the fitest" och sociologen Erving Goffmans teori om "Jaget och makerna". Goffman menar på att den sociala världen kan ses som en teater där jaget spelas upp. När man står i fokus för andras uppmärksamhet är detta som att befinna sig på en scen och man väljer vad man skall spela upp, eller vilka masker man skall ta på sig om ni så vill, beroende på vilken respons man önskar få. "Publiken" ser uppträdandet och reagerar på detta. "Huvudpersonen" kan sedemera utvärdera sitt uppträdande och anpassa sitt beteende i fortsättningen. Och så rullar det på. Typ. Som exempel kan tas en säljare som spelar serviceinriktad och sakkunnig för att nå en önskad reaktion av publiken (dvs att få den potentiella kunden att göra ett köp).

Gymet utgör en väldigt intressant scen. Detta är en scen som i sin tur påverkas oerhört mycket av andra scener och av samhällets ideal i stort. Få kan invända emot att vi idag lever i ett väldigt utseendefixerat samhälle. Media överöser oss med bilder och förmedlar att vi är värdelösa om vi inte ser ut si och så och int eköper ditten och datten. Att ha en "snygg" kropp är idag väldigt viktigt för väldigt många, inte bara kvinnor utan även, män.

Så varför måste man då ha detta? Varför måste man följa normen? Detta vill jag koppla ihop med vårt biologiska behov av fortplantning och att föra sina gener vidare. För att framstå som en värdig hane gäller det att bräda andra hanar på de områden där man kan anta att urvalen rörande sexuella partners gör. Ett givet sätt att skaffa sig fördelar på den sexuella marknaden (om jag får uttrycka mig så utan att föra tankarna till prostitution) är givetvis att vara kapitalstark. Är man rik, hävdar jag, har man säkerligen inte ett lika omfattande behov av att framstå som kroppsligt atteraktiv.

Så hur förklarar detta att folk fuskar på gymet? Kan det inte bara vara så att folk har dålig kunskap om hur "bra" träning skall utövas? Givetvis är detta en relevant förklaring men passar inte riktigt in i min teori här. Jag tror att det för många (framför allt män då) finns ett behov av att framför andra (män) visa på sin duglighet för att boosta på sin egen självkänsla och förhoppningvis kanske trycka ner andras. Allt för framgångar på den sexuella arenans skull. Det är också häri jag finner förklaringen på Antons (och många andras) vrede. När man "fuskar" på gymet fuskar man indirekt i konkurrensen när det gäller att hitta sexuella partners. Någonstans antar man alltså att "fuskaren" får ligga mer.

Normen idag är väl någonstans att det är hur tungt man lyfter som avgör hur man "rankas" på gymet, inte om man lyfter på rätt sätt eller kör många repetitioner. Därför är nog många således benägna att ta lite extra tungt och skita i om man lyfter fel eftersom man gärna vill spela rollen som starke, sexuellt åtråvärda mannen när man är på gymmet.

Man tror man skall få knulla mer helt enkelt.

//Erik

Off to hit the gym


Då var alltså första träningen genomförd efter säsongen, det blev ett gympass på Friskis&Svettis med kompisen Jens Steen. Jens är ett stort hus till polis och rutinerad gymbesökare. Alltså ett perfekt komplement att ha med sig, lärde mig mycket. Enda minuset är att han på ett ungefär lyfter dubbla vikter i jämförelse med undertecknad, kan kännas lite pinsamt. Men men, sådant är livet, is it not?

Målet nu i höst är att ligga på ett pass inomhusfotboll samt två pass gym i veckan. Orkar jag ligga på denna nivå så kommer jag bra förberedd till nästa säsong.

Dock handlar det mycket om att hålla sig skadefri i mitt fall. Fick ett spontansamtal från Dawidsson igår, "ät mycket grönsaker" sade han med seriös röst. Hmm, kanske ligger något i det, kanske inte. 

Intressant var det dock att se alla "fuskare" på gymmet. Ni har säkert sett det själva, den "tuffe" killen som stegar fram och tar så tungt det bara går för att sedan "kasta" upp hanteln när man t.ex. kör biceps istället för att ta en lättare vikt och köra lugnt och metodiskt för att på så sätt få bäst träning på just den individuella muskeln du vill träna. "Lite patetiskt" kommenterade Jens och jag höll argt med. Kände mig på något sätt lite förnärmad av detta beteende. "Sluta fuska, era as" tänkte jag precis som om det var en tävling mellan oss och såg framför mig hur de satt och skröt på krogen om hur mycket vikter de använde sig av. Konstigt beteende, kanske kan psykologen Lehmann förklara detta närmare, jag personligen förstår det inte. "Låt de fuska om de nu vill det" kan man reflektera så här dagen efter.

-------------------------------------------

Hur håller resten av spelarna igång nu under uppehållet? Det hade varit kul att få veta.

--------------------------------------------

Drar till Köpenhamn över helgen med min bättre hälft, skall bli gött att undkomma vardagen lite grann. Vi er hvide...


Blir detta en vanlig syn i vinter?

/Anton

Vad skall man göra enda fram till vår?

Måndag. Ny vecka väntar efter en fantastisk helg nere i Skåne. Skänker en tacksam tanke till hela Les Misérables-ensambeln nere på Malmöoperan. Ryser så fort jag tänker på det. Av många fantastiska musikaler är nog ändå Les Mis den största av dem alla. Vilken musik. Vilken story. Vilka karaktärer. Tårarna är nära varje gång Eponine dör i Marius armar. Men nog om det.

*****

Säsongen gick oerhört fort i år. Känns inte som det var så längesen vi spelade mot Dalen i första omgången. Så vad gör man nu då? Jag har ju visserligen en handbollssäsong att fokusera på (vinst med 39-36 igår) men den har inte samma nerv som den en gång hade och inte den som fotbollen nu besitter. Som tur var så är ju fotbollssäsongerna runt om i Europa i full gång så man har inga problem att få sin abstinens mättad. Eller har man kanske det ändå? Jag tycker åtminstone det känns tråkigt att behöva vänta så länge på att få kasta mig på en gräsmatta igen.

*****

I väntan på nästa säsong kan man också försöka lära sig FIFA 12. Svårt spel måste jag säga. Dock kul med en ny utmaning som det nya försvarsspelet innebär.

*****

Man kan förstås gå på ännu fler musikaler. West Side Story spelas just nu på Göteborgsoperan och jag har alla intentioner att gå. Tycker man inte om musikaler finns det såklart en massa annan musik att förnöja sig i. Bon Iver besöker Stockholm i november. Jag hade tänkt närvara men biljetterna tog visst slut. Attans.

*****

Jag har för avsikt att återkomma inom kort med en reflektion över säsongen som var.

*****

Hur underbart kul det än var att spendera helgen i Skåneland smärtar det mig en aning att jag missade Pyttis 30-årsfest.

//Erik

RSS 2.0