Jag gillar inte att spela mot Väster. Har nog aldrig vunnit mot dom. Tycker dom är ett bra lag. Vet inte varför dom gick lite trögt i början av säsongen.

Johan Anders Ludwig Emil j
Sudo Albert

Bänk: Nils Albin Erik Dawidsson

Jesper, Patrik och Dino kunde inte idag. Skada, förkylning och jobb satte stopp. Riktigt synd för dom har väl varit höstens utropstecken. Samtidigt var Johan med idag. Frustrerande att vi inte kan samla samtliga oftare.

Vi sa att vi skulle ut och chocka dom med hög press och snabbt tempo första kvarten. Men Väster är såpass passningsskickliga att dom spela ur våran press rätt så enkelt. Vi blir försiktiga och kommer mer och mer på halvdistans. Men vi lyckas bryta deras spel ett par gånger. Vid ett tillfälle så kommer vi till ett läge där det bara måste vara mål. Snettinåtbakåt där Albert kommet med hög fart. Målvakten är borta men Albert tajmar fel och får sneträff och bollen rullar förargligt utanför bottre stolpen.

Strax efter gör Väster mål. Fint spel (som vanligt). Ett inlägg där vi inte får bort den. Deras ytter klipper till i närmsta krysset. Bra avslut och slappt försvarsspel av oss.

En stund senare tycker jag vi ska ha straff. Albert gör helikopterfinter och deras reslige mittback slänger sig och fäller Albert. Inte när någon boll. Domaren tycker Albert backar in i honom. Men vi tycker att Albert fintat ner honom. Det var väl här det började på allvar med domaren.

Väster utökar sin ledning genom ett fantastiskt fint mål. Deras höger (mycket bra) väggar sig igenom vårat försvar och avslutar snyggt innanför bottre stolprot. Tycker att vi är lite tröga där, vi ligger inte tillräckligt nära. Men det var ett snyggt mål.

Albert får sen ett gyllene läge från två meter. Men skjuter på täckande back på mållinjen.

Albert, DIS bästa spelar för dagen.

Halvtid och dibbel med domaren för vi känner att han inte sköter sig. Jag tycker  vi borde gjort två mål efter chanserna vi har haft. Men vi erkänner också att dom är bra. Rullar ut oss ett par gånger och vi får jobba hårt imellanåt.

Andra halvlek fortsätter på samma sätt. Väster är har ett fint tålamod och är bra. Vi kämpar på och anfaller med fart.
Dom gör även sitt tredje mål efter fint kombinationsspel och avslut i bottre gavel.

Vi flyttar upp och kör 3-4-3.
Robert nickar in en boll på hörna och vi får blodad tand. Har ett par lägen och domaren blåser av 2-3 frilägen för oss. Han lämnar helt enkelt inte fördel, utan blåser direkt. Väster kommer sent in i tacklingarna när vi redan har friställt våra gubbar. Otroligt frustrerande att han gör det mer än en gång.

Men sista kvarten kontrar dom in 3 likadana mål på våran högerkant.
Matchen sammanfattar väl hela säsongen. Frustration.

Sammanfattning:

Väster är riktigt bra. Dom har inga supergubbar. Men med deras attityd, ödmjukhet och passningsspel är det ett långt avstånd oss imellan. Ska vi hota dom ska vi sätta chanserna i första halvlek. Nu har vi mött Velebit och Väster och det känns som att det är 12-13 gubbar i vardera lag som tränat tillsammans hela året. Stabila och bra div4 lag helt enkelt.

För våran del var Albert bra. Missade chanser, a visst. Men oftast inblandad i farligheter och har en fin jävlaranamma attityd. Han kommer få en fin säsong nästa år.

Landvetter på lördag och det är våran sista biljett att spela div4 nästa år. Få se om vi tar den.

Börjar få kniven på strupen

Donsö Velebit 0-2 (0-1)

Jag var inte med idag. Avstängd. Alltid jobbigt att stå på sidan. Alltid lättare också. Fick lite sympati för gubbarna på berget med sina inte alltid medhållbara synpunkter. Men Velebit var täta. Låg alltid på rätt sida och väntade på att Skiljo skulle lösa något. Vilket han också gjorde.

Mattias
Anton Olof Jesper Emil J
Capov Sudo Robert Ludwig
Dino Patrik

Bänk: Albert Mackan Mikael

Johan var inte med idag heller. Karin blev magsjuk så han fick lämna återbud. Det är bara att hoppas att han kan vara med dom tre sista matcherna.

Velebit var bättre i första halvlek. Olof med backlinje hade svårt med Skiljo. Samtidigt gick dom aldrig bort sig och tog mycket löp för varandra. Dino blev lite väl ensam på topp när Patrik var nere på mitten och hjälpte till att vinna boll.

Målet dom får är en straff. Skiljo kommer sida med sida med Olof. Olof är lite väl het och Skiljo går till marken. Lite frustrerande men rättvist. Dom hade haft en i stolpen och Mattias fick göra några svettiga räddningar innan. så det var inte orättvist på något sätt.
Donsö kändes lite stressade. Tidiga bollar och vågade inte utmana ordentligt. Och när Patrik och Dino inte löser fram något så hade vi ingen annan ide.

Denna kille har en växel till.
Vet inte var dom pratade om i halvlek. Men några ändringar gjordes.

Mattias
Anton Olof Jesper Mikael
Albert Magnus Sudo Emil J
Patrik Dino/Marcus

Jag slashar Dino och Marcus för Mackan kom in ganska tidigt och Dino vilade en stund innan han gick in igen på vänsterkanten.

Emil J kom upp ett snäpp. När han han kan bryta någon sidlespassning går det fort och han har inte så himla långt till målet. Där fick vi ett par chanser
Andra halvlek är hursomhelst mycket mycket bättre. Stressar Velebit mer och tvingar dom till att söka en lång på en ensam Skiljo som Jesper och Olof löser galant för det mesta. Många bra intentioner och kombinationer men Velebit går inte bort sig och lämnar inga ytor. Så den sylvassa chansen kom aldrig. Dino fick ett knappt friläge och Mackan hade lite magi som målvakten gjorde en grym räddning på. Magnus och Patrik hade några hyffsade lägen var. Så ser det ut ändå tills 91:a minuten när vi tryckt upp så gott som allt. En lång på Skiljo som blir ifattsprungen av Jesper. Känns lite som att Skijlo söker den och väntar in Jesper. Straff och mål. Matchen över.

Viktig för både försvaret och anfallet med sina fina passningar

Skiljo blir skillnaden idag. Han fixar två straffar. Även om Velebit hade första halvek så borde vi gjort ett mål i andra. Men Velebit var strukturerade. Låg på rätt sida och sprang för varandra. Inget speciellt, verkligen inte. Men dom tar tre poäng utan och glänsa.
För våran del var Jesper bra matchen igenom.
I andra kom ju Albert och Marcus in och gjorde avtryck direkt. Albert är ju som vanligt lurig och Marcus gick in och var en ren centertank. Hade Arsene Wenger haft någon kommentar om Marcus efter matchen hade han nog sagt att han kom in och gav oss " some pressence and power up front".
Men när Dino inte får in den måste andra kliva fram. Där har ju Johan varit så bra när han varit med.

Och nu när Öckerö svek oss och förlorade mot GFF hemma!?, tack för den. Så ser det inte så ljust ut längre.
Men vi får göra vad vi kan. Samla trupperna och försöka skrapa fram något mot Väster och Landvetter och se om det räcker inför sista mot GFF

Donsö IS - Fässberg IF

Donsö - Fässberg 3-3 (1-0)

Ja detta var väl inte så bra. En rätt så konstig match som var svår när man tänker tillbaka på den.

Mattias
Capov Robert Olof Anton
Albert Anders Sudo Ludwig
Dino Patrik

Bänk: Erik Mackan Magnus

Jag trodde jag var avstängd. Men hade bara samlat på mig två gula. Trodde det var tre, det var två. Dock tre efter den här matchen så avstängd mot Velebit.
Istället hade jag dragit på mig en dryg förkylning. Borde väl egentligen inte spelat överhuvudtaget. Men jag ville och det kändes okej på uppvärmningen. Men en stund in i matchen kände jag att det inte riktigt var hundra med energin. Så jag och Sudo där inne. Två sjuklingar.

Fässberg gillar att passa bollen. Är ganska duktiga på det och har bra tålamod. Dröjde väl 10 min innan dom blev väl naiva och vi bröt och satte Dino i friläge.
Rundade målvakten men en av deras kunde rädda på mållinjen. Synd. Hörnan efter hade vi en nick i ribban.

Matchen är i lågt tempo där vi avvaktar lite frustrerande mycket i pressen tycker jag. Vi är dåliga på det just nu. Vi tar chansen för sällan och spelar lite alibifotboll. Dvs att vi inte går på riktigt. Jag tycker vi måste våga mer. Våga gå på och ta bollen av dom.

Hursomhelst så lägger Sudo en boll till Dino. Han vänder upp utanför straffområdet och lägger in den i bättre krysset. Varken mer eller mindre. Har slutat att förvånas över hans mål nu för tiden.

Levererar viktiga och dessutom riktigt snygga mål.

Det står sig halvleken ut. En jämn halvlek. Fässberg har mest boll men vi gör mest med den.

Magnus fick byta av Sudo som inte orkade mer för sjukdom. Då försvann lite av våran bolltrygghet. Sudo skötte mycket av vårat spel i första och det skulle straffa sig i andra när han inte var på plan. Magnus i all ära. Men Sudos passningsspel och bolltrygghet är han ensam om i laget att ha.

Sudo.

Efter en kvart i andra så skjuter Patrik in en frispark. Med touchen på muren så gick den in. Lite tur men jag bryr mig inte.

Men det är nu debaclet börjar. Dom spelar till ett fint mål när Jag, Capov och Olof är lite för sega på högerkanten.
Dom får givetvis blodad tand och vi sjunker djupare. Har svårt att få tag i bollen och skapa anfall här. Dom lägger in ett inlägg som Olof olyckligt skjuter rätt på sin egna arm. Straff och mål.
Vi får inte ordning på något alls och dom spelar runt oss utanför straffområdet tills en av dom bara lägger in den. Slappt försvarsspel och Mattias måste stått skymd för han reagera inte ens.
Så dom har gjort tre mål på 25 minuter och vi tar oss i kragen lite för sent. Ska väl även sägas att Dino hade två frilägen under den här perioden men matchen var i förrgår och minnet kommer inte ihåg matchen minut för minut.

Dom blir fega sista tio iaf. Vi är förbannade och i 90:onde så rivs Dino ner efter fint sammarbete mellan honom och Patrik.
Straff och mål. Lättnad.

Firma Höglund / Dino.

En svår match. Energilös om jag ska sätta ett ord på den. Var ju sjuk så kanske därför jag känner så här. Men tycker det var svårt att komma in i matchen. Det var lågt tempo där det kändes som lagen turades om att spela runt bollen i backlinjen innan man bestämde sig för att anfalla. Det är inte jag van vid utan trivs bäst när det blir lite Hawaii och andrabollkamp. Men som sagt. Jag var förkyld och borde inte spelat alls. Speciellt inte nu jag känner att jag kunde gjort mer på deras första och tredje mål.
Samtidigt var vi inte beredda på när Fässberg blev desperata och bara körde. Då var vi nere i något slags lunktempo och lyckades inte ta oss ur det.

Men vi tappar en 2 måls ledning med halvtimmen kvar. Icke bra.
Tror det beror på att vi har tränat dåligt nu i ett par veckor. Vi behöver komma igång igen och hitta det.
Vi har spelat 2 mediokra matcher nu och ändå samlat 4 poäng på dom. Så det finns mer att ge och är inte helt åt helvete.