Skottfint igen


Pyttis verkar ha "bondat" rejält med Skottfints "Laporta" Nordlander och de har nu kommit överens om följande:

 • Träningsmatch den 26 februari på Ruddalen (matchstart kl 10.00!)
 • Vårmatch på Donsö 21 maj, vi grillar tillsammans efteråt.
 • Höstmatch på Ruddalen 26 augusti där vi tillsammans går till puben Bitter efteråt.

 • Väldigt kul initiativ tycker jag, sådana här arrangemang sätter lite färg på det hela.
  ___________________________________

  Utomhusträning på Västers plan på onsdag tillsammans med Vrångö, kan det äntligen vara dags?

  /A


  Volleyboll - vilken skitsport!


  Känner att jag måste skriva av mig lite grann efter lördagens svidande kick-off med laget samt Eriks tidigare inlägg. Pyttis hade i vanlig ordning ordnat en liten turnering i beachvolleyboll ute i Högsbo och som vanligt kom man dit taggad och som vanligt gick man därifrån besviken (och härmed har jag slitit ut uttrycket som vanligt). Volleyboll är och kommer alltid att förbli en jädra skitsport. Svårt att få till något roligt spel samt långa personer har ett alltför stort övertag redan på förhand. Dessutom använder man HÄNDERNA.

  Mitt eget lag bestod av Hampus, Tobbe och jag själv. För att dra en liknelse så var vi mer som Cagliari än Milan och vann inte ett enda set. Inte ett enda. Mottog till och med tips av Spaghetti ("använd händerna mer") och undrade då på allvar vad jag gjorde här. Höll dock minen någorlunda...eller ja, någon del av interiören fick nog betala vid ett tillfälle...och gjorde mitt bästa för att inte sabotera det uppsluppna humör som hade infunnit sig.

  Dock kommer jag aldrig att se volleyboll som en riktig sport utan mer som en tillfällig aktivitet som vissa finner roande, lite Trivial Pursuit eller Sega Megadrive.

  Det tar emot att säga det men Lehman var bäst, följd av Marcus J.
  __________________________________

  Solsidan är ju bara för härligt, pax för att vara Johan Rheborg i nästa liv.
  __________________________________

  Gustafs cup på Lördag, skall bli lika trevligt som vanligt. Öckerö? Björkö? Bring them on!
  __________________________________

  Ses imorn, guys. Tror att det är dags för en tunnel på Tom.

  /A

  Har Johnssonbröderna valt fel sport?

  Intern beachvolleyturnering igår ute i Högsbo. Fyra starka (nåja...) lag fick vi ihop att kämpa om ära och berömelse. Undertecknad delades in i lag med Johnssonbröderna Johan och Emil. Det första Emil sa till mig var: "Är du bra eller? För vi ska fan vinna det här." Jag bara älskar inställnigen. Att säga att vi vann är liksom en underdrift. Inte en setförlust blev det på fem matcher. Jag själv bidrog nog dock inte så mycket. Johan och Emil sprang omkring i sanden med en sällan skådad kvickhet och räddade i princip allt, mycket till förtret för motståndarna. Fotboll kanske var fel val av sport för bröderna?

  *****

  Hur fan kan nian sända en film som Bullit kl 01.10? Vem orkar vara uppe då? Steve McQueen är bara för häftig. Näst coolaste skådisen någonsin i min bok. Vem som är nummer ett? Clintan såklart. Efter tätduon kommer ett gött gäng med Humphrey Bogart, Denzel Washington, Bruce Willis och Marlon Brando som jag inte orkat rangordna. Men sådant kan jag sitta och fundera på.

  *****

  Lagt med Tobbe, Anton och Hampus hade nog inte lika roligt som vårt lag igår. De grabbarna har definitivt inte gjort något felval av idrott om man säger så. Lämnar det där.

  *****

  Himla tur att Shakespear skrev Romeo and Juliett. Annars hade ju inte Dire Straits kunna göra en låt med samma namn och Killers hade inte kunnat göra en underbar tolkning av densamma. Sådant kan jag också sitta och fundera på en måndagkväll på väg till träningen.

  *****

  Det värsta med att gå på träningspass av typen spinning eller bodypump är att instruktören alltid är en klämkäck tjej på typ en och tjugo som alltid är mer vältränad än någon annan i rummet och alltid skall hålla på och hetsa med anspelning på idrottares manlighet. "Bättre kan ni grabbar!" "Ni är väl inte klenare än jag killar?!" Torsdagens aktiviteter var inget undantag.

  *****

  Apropå Clintan. Bästa filmcitaten någonsin lyder: "There are two kinds of people in this world my friend; the ones with a loaded gun and the ones who dig. You dig."

  *****

  Schaman eller dylikt sökes för att få till en smärre klimatförändring så att snön försvinner.

  //Erik

  Björkö


  Hos lokalrivalen Björkö blåser det nya vindar, blir det fågel eller fisk för dem i år?

  Med drygt tre månader kvar tills säsongen startar är vi naturligtvis nyfikna på hur stämningen är i laget?

  Det råder en god stämning i Björkö, och det bubblar av entusiasm inför den nya säsongen. Vi har gått från att spela inomhus från oktober, till att komma ut på planen nu i januari, och det märks på killarna att de är förväntansfulla och nyfikna, dels på sig själva men kanske också på den nya ledarstaben.

  Hur har Silly Season varit för er hittills? Nyförvärv, spelarförluster?

  Vi har haft enstaka spelartapp, däribland den rutinerade Peter Andersson som numer är huvudtränare, men har samtidigt värvat tre viktiga killar, varav en målvaktstränare, vilket är en roll vi har saknat under en tid. Spelarna är Robin Magnusson Otter, målvakt och Daniel Riddley, mittfältare. Riddley kom på lån från Torslanda under 2010, men är numera kontrakterad för Björkö, en bra spelare och en god lagkamrat.

  Viktigt för Björkö under 2011 är att vi har många duktiga juniorer som bankar på dörren och vill spela seniorfotboll, det är ett oerhört ansvar, ett angenämt sådant att få ta emot sådana talanger som finns i föreningen.

  Känner ni er klara med Silly season eller kan ni få in nya spelare eller tappa några?

  Vi har en bred trupp och letar inte efter någon förstärkning, men en duktig central spelare är ju alltid välkommen.

  Hur ser det ut för er med träningsmatcher? Har ni många bokade? Vilka motstånd är det som gäller?

  Träningsmatcherna är inbokade sedan december och inleds 12 februari mot Finlandia-Pallo, vi spelar även träningsmatch mot bl.a: GAIS U19, Gunnilse och Kortedala. 

  Har ni deltagit i några inomhuscuper under vintern? Om Ja, hur har det gått?

  Vi ställde upp med ett juniorlag och ett seniorlag i Crawford Cup, där juniorerna föll i finalen, och a-laget åkte ut i gruppen. Vi har tränat en del inomhus p.g.a väderleken, men har egentligen inga ambitioner med det, förutom Gustafs Cup, årets näst största fotbollshändelse bland ö-lagen. Den spelas 28-30 januari på Hönö och är givetvis en trevlig fotbollstillställning som man ser fram emot.

  Till sist vore det intressant att se dina tankar om Division 4B den kommande säsongen. Hur ser egentligen tabellen ut när den är färdigspelad?

  Jag tror att Skottfint, Sandarna, Älvsborg och eventuellt Dalen kommer att ligga i toppen, inte nödvändigtvis i den ordningen, men Skottfint får dras med favoritskapet fram tills serien är inledd. Resten av serien är nästan en öppen historia.  /Lallen


  Kärra!


  Vilken förening tillhör du och vilken roll i laget har du?

  Jörgen Ahlman, senioransvarig i Kärra KIF här.

  Med drygt tre månader kvar tills säsongen startar är vi naturligtvis nyfikna på hur stämningen är i laget?

  Bara minuter efter slutsignalen i kvalet om att få hänga kvar i 3an så såg man på, o hörde av flera av killarna att de ville tillbaks dit igen!

  ... Ja, stämningen är på topp!

  Hur har Silly Season varit för er hittills? Nyförvärv, spelarförluster?

  Vi har haft en del killar hos oss som testat men av olika anledningar så har vi bara skrivit kontrakt med 2, Seat Mustafa ,  back från Semberija och Patrik Wångersjö, målvakt från Zenith. Vidare så har 2 killar valt att varva ner i andra klubbar o 3 andra slutat.

  Känner ni er klara med Silly season eller kan ni få in nya spelare eller tappa några?

  Vi har fortfarande öppet för eventuella nyförvärv.

  Hur ser det ut för er med träningsmatcher? Har ni många bokade? Vilka motstånd är det som gäller?

  I nuläget har vi 6-7 träningsmatcher med varierande kvalite på lag inbokade o sen ska vi ju även vara med i Hisingsmästerskapen där vi räknar med minst 3 matcher.

  Har ni deltagit i några inomhuscuper under vintern? Om Ja, hur har det gått?

  Vi hade ett gäng med i Ytterby Cup där de killar som ville, fick vara med o de gick till andra omgången där de åkte ut på målskillnad.

  Till sist vore det intressant att se dina tankar om Division 4B den kommande säsongen. Hur ser egentligen tabellen ut när den är färdigspelad?

  Den sista frågan blir svår då vi senast spelade i 4an så var vi ju i A. Lite koll har vi och kommer att ha bättre koll då serien startar! Sticker ändå ut hakan o säger med tanke på att vi får behålla 95 procent av stommen från 2010 som kommer att vara bättre i år o med erfarenheten från 3an så ska vi helt klart vara med o fajtas om förstaplatsen! ;)

  /Lallen


  Skottfint ger sin syn på saken


  Vår egen Lallo har genomfört en mycket underhållande intervju med Skottfints egen Laporta, nämnligen Mathias Nordlander. Tycker personligen att Skottfint verkar vara ett roligt lag som vågar sticka ut hakan. Värvar ständigt nya kultspelare samt bedriver en vintersäsong som övriga lag i serien endast drömmar om att kunna göra. Trots detta ligger de ständigt med i toppen och får räknas som favorit till seriesegern i år. Kalle Corneliusson! Inget är omöjligt för Skottfint verkar det som. Extra plus till att vår egen Putte J finns med i truppen, får vi se "tvåfotarn" även i år? 

  Håll till godo!

  Hej, hur är egentligen läget?

  Jo, det är bara bra. Kul som fan att ni är tillbaka…eller ja, tillbaka…förra gången vi möttes var ju i div 5B. En mkt nervös seriepremiär på Ruddalen där ni brände ett friläge efter 20 sekunder…hade det suttit så kunde det förändrat hela säsongen.

  Istället reste vi oss och vann med 4-1 och fick en grym framgångsvåg…i sommar/höstmatchen blev det 1-1 hos er efter att Mattias Dawidsson gjort ett helt grymt volleymål…

  Sköna minnen, på den tiden coachade jag själv…numera sportchef (grymt onödig titel för övrigt!

  Med drygt tre månader kvar tills säsongen startar är vi naturligtvis nyfikna på hur stämningen är i laget?

  Vi är lika spända som du…på måndag kör vi igång vinterträningen på Ruddalen. Som alltid två träningar i veckan, aldrig mer än det…Stämningen kommer att vara på topp vid den obligatoriska invägningen. Vem har fettat till sig mest sen serieslutet? Är det någon som har smygtränat? Många frågor…

  Hur har Silly Season varit för er hittills? Nyförvärv, spelarförluster?

  Silly season har gått enligt förväntningarna, vi har förstärkt på ställen vi kände att vi inte var superbreda, mest forwards och mittfält. De nya hittills är:

  Claes Wikner – GAIK/Kullen…stark forward med målsinne

  Erik Martin – Mossen…löp- och viljestark innermitt som var en av Mossens allra bästa förra året.

  Lucas Egenwall – Stafsinge IF, Falkenberg. Var med i det lag som sparkade bort oss från div 3 i kvalet. Han gillade dock Ruddalen inför 500 åskådare så valet var inte så svårt när han flyttade till Gbg.

  Michael Carlström – Hovås/Billdal, lång jäkel, oftast yttermittfältare, menkan användas som skrämsel för korta backar i motståndarlagen.

  Kalle Corneliusson – Lilla Torg, Malmö (innan det bl a ÖIS, AIK, Napoli, Salernitana) Skön värvning av en kille som flyttar tillbaka till Gbg inom kort. Med 9 A-landskamper kanske presentation är överflödig?!

  Endast en känd spelarförlust ännu, Emil Nilsson skall vara spelande assisterande i Kozara i div 4A, inga andra som vi vet om än…

  Känner ni er klara med Silly season eller kan ni få in nya spelare eller tappa några?

  Vi har en Mr X som tränar på måndag och skriver sannolikt på då…senast i division 1…ej offentliggjord än.

  Hur ser det ut för er med träningsmatcher? Har ni många bokade? Vilka motstånd är det som gäller?

  Vi har 9 matcher bokade hittills, motstånd bl a Gunnilse, Jonsered, Assyriska, Warta, Sandared, Lunden m fl…

  Har ni deltagit i några inomhuscuper under vintern? Om Ja, hur har det gått?

  Med vår snittålder i laget spelar man helst inte inomhus pga skaderisken…vi är katastrof när det gäller futsal.

  Till sist vore det intressant att se dina tankar om Division 4B den kommande säsongen. Hur ser egentligen tabellen ut när den är färdigspelad?

  Skottfint
  Älvsborg
  Kärra
  Balltorp
  Näset
  Donsö
  Sandarna
  GFF
  Dalen
  Öckerö
  Björkö
  Hovås/Billdal

  /A


  Träningskläder 2011


  Nedan finner ni lite bilder på de nya träningskläderna i år. Är ni sugna på något plagg så hör ni av er till Pyttis.

  Brottning idag, hoppas få Spaghetti som träningspartner.

  Underställ 199 SEK
  Byxa 284 SEK
  Tröja 362 SEK
  T-shirt 149 SEK
  Vantar 36 SEK

  Till detta tillkommer en halsvärmare (randig blå/vit) med tillhörande DIS-logga. Tänk Totti ifall ni är säkra på vad det är för något.

  /A

  I natt jag drömde något som...

  Sjuk dröm i natt. Jag drömde att DOnsö helt plötsligt hade fyra målvakter och det var på tok för många. En av dessa var Casillas. Fyra var tydligen för många så det hölls en form av try-out för att välja ut två. Testet hölls i av någon medelålders asiatisk kvinna och jag bar träskor vilket försvårade målvaktsarbetet en del. Fast jag tog det nog inte riktigt på allvar eftersom jag inte trodde att DIS skulle dumpa mig. Men som jag bedrog mig. Att Casillas rankades över mig kunde jag ta men den andra killen som jag i drömmen inte ansåg bättre än jag, var svårare att smälta. Så i vredesmod lämnade jag Donsö och sökte mig till en konkurrerande klubb i Majorna. Tolkningar någon?

  //Erik

  DIS/Mañana gick vidare till slutspel i Ytterby cup


  På grund av alltför många bortfall i truppen beslöt vi för att dra ihop ett eget lag där spelare från DIS blandades med polare till Jimmy Kjellberg för att åka upp och lira lite five-a-side i Ytterby. Vi som spelade var:

  Mikael (målvakt), Martin (Kungsladugård), Norrhem, Anton, Emil, Tobias, Ekmans (Styrsö), Kjellberg.

  Denna blandning gör att DIS inte känns riktigt passande som lagnamn utan jag kände för att "Mañana" behövdes läggas till för att på så sätt skapa vårt eget lag. Namnet kommer från att det var denna typ av attityd som infann sig direkt i laget. Vi anlände tio minuter innan matchstart och våra uppvärmningar bestod i princip av att lira lite "gris" och äta korv. Taktiksnack och peppning lös med sin frånvaro. Dock gick det bra när vi väl kom ut på planen då vi vann samtliga tre matcher i gruppen och slutatde som etta.

  Första matchen vanns tillslut med klara tre-noll där vi började lite trevande men tog snart kommandot och var det bättre laget. Matchens lirare blev undertecknad.

  I nästa match vann vi med fyra-två efter två mål vardera av Kjellberg och Tobias J. Matchens lirare blev Kjellberg.

  Sista matchen spelades mot Lindome som också hade vunnit båda sina. De var bra men vi kunde vinna med 4-3 efter några mål av bland annat Tobias Ekman. Matchens lirare blev just Tobias Ekman.

  Tobias Ekman såg för övrigt vass ut och gjorde viktiga mål, ett mycket bra nyförvärv för Styrsö BK.

  Återkommer med mer info kring slutspelet på Lördag.

  /A


  Redaktionen spår 2011

  Så här i början av ett fotbollsår har jag lämpligt nog tagit en titt i kristallkulan för att få svar på viktiga och totalt oviktiga frågor rörande Donsö IS 2011. Många frågor skall besvaras och nedan följer facit på dessa.

  Vad kan vi vänta oss av Donsö IS anno 2011?

  Alla som kommer och ser oss spela kan vänta sig ett lag som kämpar och sliter mer än våra motståndare. Det finns ett särskillt donsöhjärta hos gruppen som är grunden till många poäng. Vi kommer att försöka spela bra fotboll men som nykomlingar kommer det säkert inte vara lätt att vara spelförande lag såsom vi oftast var förra säsongen.

  Vem får sitt stora genombrott i år?

  Att kalla det genombrott är kanske lite att ta eftersom han var en av våra absolut bästa spelare redan förra året, men Anders Jansson tar ytterligare några steg i sin utveckling och blir dominant på innermittfältet. Detta leder till att ÖIS blir intresserade av en övergång men Anders tackar nej eftersom ÖIS inte har några pengar. Så vår kära kapten blir kvar för att leda laget vidare.

  Vilken blir kommande års största utmaning?

  Den största utmaningen ligger inte på plan utan utanför men handlar ändå om planen. Utmaningen ligger i att Pyttis & Co skall övertyga de motsträviga Styrsöknoddarna om att Nordövallen är den lämpligaste platsen i Södra Skärgården att lägga en plastgräsplan på. Inte nog med att detta skulle ge förbättrade träningsmöjligheter, det gör oss också till ett bättre och mer sevärt lag för hemmapubliken eftersom ett jämnt underlag passar vårt lilla tekniska mittfält.

  Skyttekung i år blir såklart...

  ... vår fula lilla ankunge naturligtvis. Jag trodde inte att Magnus skulle göra en så stark säsong målmässigt som han gjorde efter att ha öst in mål förrförra året. Det misstaget gör jag inte om. En skadefri Johan kan konkurrera något men inte mer.

  Finns det några dilemman som oroar?

  Det största dilemmat har helt klart våra tränare. Förra året var våra fem mittfältare i stort sett bäst i truppen och vi spelar 4-4-2. Med en fulltränad Hampus Pires blir det ännu tuffare om platserna. Lös den ekvationen någon. Personligen oroar det mig också att Tom lämnat eftersom jag inte vet huruvida Leo kommer köra i år eller inte. Vi behöver två målisar helt enkelt.

  Vem kommer göra störst väsen av sig utanför fotbollsplanen?

  Johan, ivrigt påhejad av Karin, drar igång ett projekt som skall finansiera sjukvård i Kenya, vilket uppmärksammas i GP och Aftonbladet. Vänta ni bara.

  Hur kommer det egentligen att gå för DIS i fyran, nykomlingar som man är?

  Efter en stark vår, där vi lever på inspiration och ett jävla anama, är vi uppe och nosar på toppen men formen dalar något och vi landar tillslut på en stabil sjätteplats.

  Övriga frågor?

  Här finns det en hel del som kommer bli intressant att se som inte kristallkulan avslöjat. Kommer Petter Käll bli fast på högerbacken eller kan det bli lite spel på den eftertraktade forwardspositionen i år? Hur många gånger kommer Anders och Albertina göra slut och bli ihop igen i år? Skall Simon Andersson äntligen inse att hans kall egentligen är att göra något på land och delta i alla matcher i år? Kommer Roman att få revansch på mig i FIFA?  Högst otroligt. Finns det ett lag i fyran med fulare bortaställ än vi? Också högst otroligt. Hur många nya smålänningar ansluter i år?

  Ja som ni förstår finns det finns det mycket oklart som skall besvaras under året. Det skall bli oerhört kul att vara med på vägen då svaran skall fås.

  //Erik


  Ring ut det gamla och ring in det nya

  Nu när den sista förfärliga jullåten ebbat ut, den sista skinkan är uppäten och man firat in det nya året med pompa och ståt tänkte jag att det var dags att vakna upp ur den decemberkoma som jag ådragit mig och börja skriva igen. Fast så hemskt mycket pompa var det nog inte. Eller så mycket ståt. Med ett nytt år följer nya möjligheter säger man ju och nog finns det möjligheter under året som kommer. Möjligheter att spela bra fotboll, etablera sig i fyran och framförallt ha jävligt roligt tillsammans. Sedan hoppas man även på att möjlighet kommer att ges till att träna utomhus innan april.

  Tveksamt om det blir ett gott år sett ur ett liverpoolfanperspektiv. En av de jag firade nyår med var Wolvesfan. Vilka är oddsen liksom?

  Med dessa små ord vill jag hälsa mig själv välkommen tillbaka samt önska alla läsare ett gott nytt år.

  //Erik

  Magnus Fhager - den fula ankungen som blev en svan


  Som de flesta vet så började Magnus sin bana som målvakt och blev en mycket bra bollstoppare, bland annat så stod han i mål när DIS vann femman första gången runt slutet på 90-talet. Denna del av Magnus liv kommer dock inte att tas upp i detta inlägg utan fokus kommer att ligga på Magnus väg till målfarlig striker.

  Skall jag vara helt ärlig så kommer jag inte riktigt ihåg när Magnus lufsade ner till Nordövallen för att helt utan omsvep deklarera att han inte kommer att stå i mål mer men jag kommer fortfarande ihåg reaktionerna. "VAD?" "Varför då?" "Du är ju grym som målvakt, varför gör du såhär?" var en del av responsen som inte lät vänta på sig. Det skall dock tilläggas att Magnus vid det här laget var runt 18-19 år och ansågs som en stor talang som förmodligen hade kunnat spela mycket högre upp i divisionerna inom ett par år. Magnus var dock obeveklig i sitt beslut och snörade på sina Puma King för att deltaga under träningarna som vilken utespelare som helst.

  I början gick det lite knackigt där bra inställning blandades med mindre bra bollmottagningar och det hördes fortfarande en del suckar och man undrade vad detta skulle vara bra för. Men snart kom det lite ljusglimtar och Magnus som i detta läget hade inställningen att "hellre vara forward i B-laget än målvakt i A-laget" gjorde hela 15 mål på 11 matcher i B-lagsserien vilket förvånade många. Jag med många andra trodde dock att det var en engångsföreteelse och det är väl en sak att skyffla in lite bollar i B-laget men i A-laget måste man ju ha lite teknik. Oj, vad fel vi kunde ha.

  Vägen till att bli DIS målfarligaste forward var dock inte så här rak utan under flera säsonger efter denna målfarliga säsong spelade Magnus in sig i A-laget, dock utan att hitta en fast position och kan kanske vara den enda i DIS historia som spelat på samtliga positioner över hela planen. Hos den ena tränaren fick han spela innermitt, den andra högerback och hos den tredje mittback. Magnus gnällde inte utan kämpade på fast kände nog innerst inne att forward var det absolut roligaste positionen att spela på för där hade man störst chans att göra mål. Sen kom chansen han så länge väntat på och han fick spela in sig som forward på riktigt. Resultatet?

  Målexplosion.

  För att låna Hysén beskrivning om Emile Heskey så var han som en "best där framme" och stångades ständigt med allt i sin närhet. Nådde han bollen i straffområdet skulle den bara in, kosta vad det kosta ville och målen trillade in i jämn takt och Magnus har nu gjort över 20 mål i serien två säsonger i rad vilket är väldigt bra gjort. Bara att lyfta på hatten för Magnus, killen som vägrade stå i mål och max kan göra "tre på foten".

  Han liksom vi övriga i DIS går nu mot nya utmaningar i fyran och frågan är om Magnus kan fortsätta som han slutade, nämnligen med att göra mål.  Magnus "Hänget" Fhager


  /A


  RSS 2.0