Snillet spekulerar


Tillåt mig att komma med lite random funderingar.

Då drar vi till Köpenhamn på fredag för ännu ett härligt träningsläger. Årets upplaga med konstgräs både inomhus och utomhus (vi kommer att variera oss) tillsammans med en rolig storstad som Köpenhamn känns helrätt. Kul också att rutinerade rävar som Micke och Höglund drar med. Kom igen Köpenhamn, vi er røde, vi er hvide!
_____________________________________

Man fick faktiskt göra ett mål mot Fiskebäck. Det var mitt första mål på över ett år. Nästan lite sjukt att man gör så lite mål med tanke på att man spelar mittfältare "med rätt att anfalla". Spenderade någon timme grubblandes på detta och drog bland annat lite paralleller med vår skyttekung Magnus. Varför gör Magnus så många mål?

-Han skjuter ofta.
-Han tar ständigt en positon inne i straffområdet.
-Han är inte rädd för att vara ego och avsluta själv istället för att passa.
-Han vågar ta stryk, att bollen når nätet är det viktigaste.

I mitt stilla inre frågade jag rättframt om ovan kriterier kan stämma in även på mig själv? Svaret blev ett rungande nej på ALLA punkter. Där har vi det på svart och vitt, vad jag behöver jobba med. Att komma till fler avslut är en bra början, då kommer resten av sig själv. Detta är lite av ett personligt mål i år, att komma till fler avslut vill säga. 
_____________________________________

Tycker faktiskt att vi stundtals bjudit på fina kombinationer under träningsmatcherna, lite Barca-inspirerat. Tycker personligen i nuläget att Johan, Anders och Kjellberg är roligast att kombinera med och där Marcus J smyger med som en kommande outsider. Det känns som vi har samma syn på passningsspel allihop.
_____________________________________

Spaghetti missade tyvärr teorin med två ynka poäng, kan dock konstatera att medlidandet lyser med sin frånvaro. Tror att det beror på att han varit ytterst kaxig på kontoret den senaste tiden och behövde kylas ner en aning.
_____________________________________ 


Nästa anhalt, Köpenhamn

/Anton

 

Det är inte alltid roligt med fotboll, trots att man vinner

Idag var en sådan dag. Bloggbataljen mot FC Fiskebäck var inget att hänga i granen direkt. Vi vinner, tämligen ohotat ändå, med 4-2. Ett av våra mål kom på en gratisstraff. Fiskebäck skönk lågt och lät oss rulla boll. Stundtals gjorde vi det bra med kombinationer på ett tillslag, stundtals gjorde vi det inte alls bra då vi drog ner på tempot för mycket och spelade för plottrigt. Vi mer eller mindre bjuder på två mål och de två kunde varit fler. Fiskebäck var absolut inte ofarliga i sina omställningar. Nu har jag ingen koll på den allmäna nivån på div.6C men Fiskebäck kändes organiserade och stabila och kan förhoppningsvis göra bra ifrån sig i år.

Jag förstår att man lätt går ner i tempo mot ett sämre lag, men inställningen och fokus idag var inte vad det brukar vara. Vi glömmer det mesta men värt att notera är:

> Anton gjorde mål. Bara det är stort. Ännu större att det kom utanför straffområdet.

> Petter fick äntligen chansen som anfallare från start. Som han har väntat. Mål direkt blev det, precis som han alltid har hävdat, halvt på skoj, halvt på allvar. Riktigt kul. Petter visar att han kan bli en farlig tillgång även offensivt med sin snabbhet. 

> Magnus gjorde mål för fjärde matchen i rad. Målformen sitter i för skyttekungen.

> Vår oerhört billiga straff slogs i mål av Jimmy. Vi har väl haft ungefär samma utdelning på straffat som blåvitt hade förra säsongen så det var skönt att se den gå in. 

Nu orkar jag inte tänka mer på matchen. Vi tar nya tag nästa vecka.

//Erik
 

Skriv nåt Lehmann, sa Bagarn...

...så jag gör väl det då. Det är ju trots allt bara fredag kväll och då har man ju inget annat för sig. Första träningen på Donsö i år för undertecknad i onsdags. Alltid lika trevligt att komma ut när man varit borta ett par månader. Börjar kännas lite som att komma hem. Av allt dumt Bagarn klämmer ur sig så är kanske "du kommer aldrig här ifrån Lehmann" det mest sanningsenliga.

*****

Är det någon som har koll på vad som händer i Egypten nu? Bryr sig världen? Jo det gör den nog. Men världens media klarar inte av hur många stora nyheter (läs katastrofer) som helst. Tragedin i Japan gav K/Gadaffi fritt spelrum i några dagar men nu verkar världen återigen fokuserade på att störta honom. Bra det. Mindre bra att Jemen och Bahrain inte heller är för mysiga ställen nuförtiden, men det går ju inte att fokusera på. Än.

*****

Lite av ett battle of the blogs imorgon. Fiskebäcksbloggen är i en klass för sig men på fotbollsplanen bör vi väl kunna ge Fiskebäck en match. Den som kommer till Påvelundsplan klockan elva imorgon får se.

*****

Hur tråkigt är det inte när Wimbledon är det bästa som går på tv när man bara vill ligga hemma och slappa en fredagkväll? Tycker dock det är lite kul att Paul Bettany, som spelar en av huvudrollerna, har en son som heter Stellan, döpt efter Skarsgård. Måste vara konstigt att heta så i ett engelsktalande land.

*****

Noll mål på 180 minuter mot Braga. Mina framtida barn skall inte uppfostras till Liverpoolanhängare, det innebär bara lidande. Eller jo, det skall de. Lite lidande får man väl tåla.

//Erik

Det är roligt med fotboll när man vinner

Vi hade alltså chans till en snabb revansch mot GFF igår och den chansen tog vi. 3-1 i vår favör slutade efter mållöst i paus. Siffrorna är nog en aning missvisande, det var en jämn match. GFF spelar en trevlig fotboll och de blir nog att räkna med i serien i år. Laget framför mig formerades som vanligt i en 4-4-2 uppställning. De som startade var:

Petter, Reuthenfjäll, Dawdisa, Norrhe(i)m
Kjellbäh, Captain Anders, Johan, Attón
Fhager brothers

Vad vi tar med oss från gårdagens kamp är ett på nytt stabilt försvarsspel, Emils pigga comebackinhopp, Leos sensationella inhopp på topp som slutade med matchens sista mål, men farmför allt Jimmys riktiga rackarrökare i krysset till 1-1. Lite synd att göra årets mål redan kan man tycka...

Vad vi däremot inte tar med oss är mina jäkla sneda fötter som knappt kan träffa bollen. Bortsett från det kändes målvaktsspelet bra dock.

*****

Kusin Björn gjorde en mycket bra första träning förra veckan och jag hoppas verkligen han tar sitt förnuft till fånga och ansluter till oss. Vore inget annat än slöseri på talang om han bestämde sig för att spela i sexan. Nu i veckan är det en massa plugg för den stackars Chalmersstudenten men nästa vecka räknar jag med att han är med igen.

*****

Magnus mål till 2-1 var faktiskt också riktigt tjusigt.

*****

Bara älskar Sveriges nya Peru-bortaställ.

//Erik


I skuggan av sådant som är viktigt

Det bästa med fotboll är kanske ändå att man så lätt glömmer världen utanför. I Japan stiger dödssiffran över 10 000 men det kan man ju inte tänka på under ett Romderby. Man skulle bli galen om man tänkte för mycket på allt som händer i världen och därför är det skönt att det finns förströelser som fotboll att snöa in sig på.

*****

Säkert! på Trägår'n i fredags var precis så underbart som bara Säkert! på Trägår'n kan vara. När jag ser Annika så är det nästan så jag börjar förstå den mellanstadiecrush som alla tjejer hade på Leonardo DiCaprio. Fast bara nästan.

*****

Aldrig har det väl känts så motiverat att betala TV-licensen? SVT lyser överlägset klarast på TV-himlen just nu. Skid-VM, På spåret, An idiot abroad, Simma lugnt Larry, Sherlok Holmes i modern tappning. Listan kan göras hur lång som helst och den bara dryper av kvalitet.

*****

Det kanske sämsta med fotboll kan vara att man så lätt glömmer världen utanför och snöar in sig för mycket på fotboll.

*****

Snabb chans till revansch mot GFF i och med morgondagens träningsmatch. GFF styrs, som alla säkert vet, just nu av gamle Donsöcoachen Kjell-Åke Nilsson. Personligen känner jag stor tacksamhet till den mannen eftersom det var han som fick mig att ta upp fotbollskarriären igen för fem år sedan. En återförening var faktiskt på tapeten ett tag. Måste erkänna att det lockade en aning med gångavstånd till träningarna men när det stod klart att vi skulle gå upp med Donsö fanns det liksom inget att diskutera längre.

*****

Jag hade dock gärna sett att SVT spolade Melodifestivalen. Pyttis har nog med schlagermusik så det räcker och blir över.

*****

Ge guldbollen åt Anton Hysén. Fotboll är när allt kommer omkring så oerhört mycket mer än fotboll och det kanske är det som är det absolut bästa med fotboll. Eller sämsta. Vad vet jag.

// Erik

Teammates med Marcus J


I England har de ett program som heter Teammates där t.ex. Thierry Henry får svara på frågor angående sina lagkamrater. Nu är det dags för bloggen att införa detta även hemma hos oss, först ut är Marcus "Fabio" Johnsson.Fabio himself


Fulast på träningen?

Utan att tveka så är det Adde , med sena tacklingar och allmänt svineri.

Snabbaste spelaren?

Emil i både acceleration och maxfart. Given.

Sämst klädsmak?

Johan, han kör på surfarstilen med skumma jeans och alla tröjor ifrån ripcurl. Kan funka på andra som verkligen är surfare men tyvärr Johan, det funkar inte.

Mest teknisk?

Står mellan Johan och Jimmy, där Jimmy drar längsta strået då han kan göra fräckare grejer när man står och trixar.

Vem gnäller mest?

Anders är väl den som på senare tid i egenskap av kapten börjat gapa och gnälla, dock så står han ofta på mittplan och skäller om hemjobb då vi fått ett mål i baken.

Jobbigast att möta (på träning)?

Jobbigast enligt mig är Emil J då han ofta som oftast vinner bollen och får med sig den på de märkligaste sätt. Sen att han är hal som en ål gör inte saken bättre.

Vem byter om långsammast?

Måste väl erkänna att det är nog jag själv, med konkurrens av Simon A. De bara blir så, spelar ingen roll om jag är där först eller sist, kommer oftast ut sist på plan ändå.

Sämst musiksmak?

Jimmy K som gillar Eric Saade och sån skit.


/Anton

Breaking news! Det finns homosexuella fotbollsspelare! Alltså riktigt bögar! På riktigt!

Som man även kan utläsa i Anton lilla inlägg här under, så kan man i dagens Aftonbladet läsa att Glenn Hyséns yngste, Anton Hysén, valt att, i en intervju med Offside, komma ut som homosexuell. Betydelsen av agerandet kan inte överdrivas. Homofobin inom idrottsvärlden är ett ämne jag kan skriva spaltmeter om men Simon Banks penna är snäppet vassare än min så jag hänvisar till honom. Här kan ni läsa mer om varför detta är så viktigt. (Fler länkar finns i länken.)

Detta är, som många vet, ett ämne som engagerar mig djupt. För mig är det självklart att även idrottsvärlden måste delta i all kamp mot ett jämställt samhälle. Därför kan vi bara hoppas att den mediala uppmärksamhet som Hyséns garderobsutklivande har fått leder till att fler följer efter. Det vore inte en dag för tidigt.

För den som är intresserad av vad jag skrivit i temat, hittar man min C-uppsats "Är du bög eller?" här.

Hoppas alla förstod att rubriken är något ironisk.

//Erik

Våra målvakter i het debatt


Kan inte låta bli att publicera denna Facebook-debatt mellan våra målvakter. Helt underbart./Anton

Arvid om fotbollspel i Frölunda A-lag


Arvido är en "go Donsö-pöjk" som för närvarande testar spel högre upp i divisionerna, nämnligen i Frölundas seniortrupp. Bloggen tänkte stämma av med honom om hur det egentligen går. Vi håller tummarna för Arvid och hoppas att vi inom en snar framtid ser honom i den fina DIS-tröjan igen.
Hej Arvid, hur är egentligen läget?

Hallå Anton. Läget är mycket bra med mig. livet rullar på så att säga.

Hur går träningen med Frölunda?

Träningarna i Frölunda går mycket bra för mig, och jag känner att jag börjar bli en i gänget. Då vi har många nya spelare så känner man att allt börjar sätta sig mer och mer ju längre tiden går.

Hur ofta tränar ni?

Vi kör på nu och tränar 4 tillfällen i veckan + 1 match så 5 pass i veckan. sedan så går jag ju på fotbollsgymnasiet och tränar 3 extra gånger i veckan.

Hur har det gått i träningsmatcherna än så länge? Startat? Position?

Vi har bara spelat två träningsmatcher än så länge. Båda har slutat med snöpliga 1-0 förluster. ena matchen på en tveksam straff. Och för egen del har jag startat båda matcherna på mittbacken och spelade 90 i första och CA 72 i andra, Andra matchen slutade dock på läktaren för min del då jag drog ner en kille som var fri. Korkad regel den där.

Vad har du för mål med denna säsong?

Mitt mål med säsongen är först och främst att ta en plats i start11an.

Vem är bästa spelaren i laget?

Enligt mig så har vi många duktiga spelare och ett ungt och talangfullt lag, men bäst får jag nog säga att Erik Johannessen är.

Tror du att du kommer att komma tillbaka till DIS för att avsluta karriären?

Jag tror och vill att min karriär kommer sluta i DIS tröjan på en grön Nordövallen.

Till sist, fem snabba frågor:

United eller Arsenal?
Fult mål eller snygg dribbling?
Donsö eller stan?
Beyonce eller Megan Fox?
Utsikten eller Torslanda?

/Anton


Pep, ryggont och idiotiska McDonald's

På fotbollskanalen står att läsa: "Guardiola: Slår vi ut Arsenal kan vi vinna Champions League." Ja det blir ju oerhört mycket svårare om ni åker ut Pep. Själv håller jag stenhårt på Gunners imorgon. Jag är lite trött på att Barca bara vinner och vinner och på spelarnas alla-som-inte-spelar-lika-fint-som-vi-förstör-bara-fotbollen-attityd. Men visst är de fantastiska att se på.

*****

Så det blev respass mot GFF. Surt. Chans till revansch redan om en vecka dock då vi möts på Majvallen.

*****

Hade oerhört ont i ryggen i helgen och var faktikt lite orolig att det var ett resultat av mitt olyckliga fall mot Öckerö där jag slog i huvudet rätt så rejält i marken. Men nu känns det bättre och efter att ha låtit min snart färdigutbildade sjukgymnast till vän, Viktor, ta en titt och klämt lite på ryggen, är jag lugn igen. Imorgon blir det träning.

*****

McDonald's är (som vanligt?) lite i blåsväder efter dokumentären på SVT härom veckan. På vägen hem från Ulricehamn stannades det som brukligt är på väg hem från bortamatcher till på Donken för lite äckligt snabbkäk. Följande scen utspelades i kassen med mig som en av karaktärerna:

Jag: Jag tar en New York (nåt)meny.
Kassören: Vad får det lov att vara att dricka?
J: Bara vatten tack.
K: Skulle du inte ha en meny?
J: Jo precis, en NY (nåt)meny.
K: Men då måste du ta en dricka.
J: Men jag vill ju ha vatten. Får jag itne dricka det?
K: Jo men för att det skall bli en meny måste du ta en dricka, annars måste vi sälja det löst till dig.
J: Så du menar att det blir dyrare för mig om jag inte beställer en dricka?
K: Precis.
J: Okej men kan jag ta en Sprite och en vatten då?
K: Ja det går bra.

Goddag yxskaft. Eller som om inte toalettskrubbning med tandborste vore nog.

//Erik

Årets första ö-derby

Igår klocken tre på ett soligt Heden sparkades årets första (men absolut inte sista) ö-derby mot Öckerö igång. De som saknades sen senaste startelvan mot Skottfint var Shagge, Patrik Höglund, Norrhem och Simon Gustafsson. Precis som senast saknades även Emil och hans snabbhet. Startelvan blev som följer (4-4-2):

Undertecknad i mål;
Petter, Reutherborg, Dawidsa, Simon A;
Kjellbäh, Johan, Anders, Attón
The Fhager brothers (Magnus och William)

På förhand såg jag fram emot en jämn match med Öckerö som knappa favoriter och sett över de två halvtimmeshalvlekarna så stämde det nog rätt bra. Matchen var i stort rätt jämn men Öckerö var nog i ärlighetens namn snäppet bättre och förtjänade kanske något mål. Mål förtjänar man dock inte, de gör man som någon vis person någon gång sa (Bill Shankley kanske, finns ju en del klassiska citat där) och vi gjorde ett, Öckerö gjorde inget.

Spelet var helt okej men påverkades något av kraftiga kastvindar och en lågt stående, stark sol. I första halvlek så jag knappt någonting alls. Johan var i särklass bäst på plan och är kanske den mest kompletta spelaren i något ö-lag just nu. Det var också Johans inlägg som Magnus på något märkligt akrobatiskt sätt lyckades lyfta in i det vänstra krysset i slutet på andra halvlek. I övrigt tyckte jag hela laget gjorde en stabil kämparinsats. Vi visar att så länge alla "tar jobbet" så är vi svårslagna och släpper inte till mycket. Backlinjen uppträdde på nytt stabilt med extra plus i kanten till Robban.

Idag väntar GFF i omgång två. Blir nog ännu en tät och oviss match. Själv drar jag nu iväg till Ulricehamn för sista seriematchen för i år med handbollen. Håller alla tummar jag har för er. Järnhårt.

//Erik

RSS 2.0