Oavgjort borta mot Skottfint

Det slutade oavgjort i den sena matchen mot Skottfint på Ruddalen efter en sen kvittering av Simon A.

Matchen inleddes klart bäst av DIS som kändes pigga mot ett Skottfint som förmodligen fortfarande värmde upp, vi kunde vinna lite bollar och sätta fart rättvända för att på så sätt skapa lite oroligheter för Skottfint, bland annat hade Jonathan ett fint läge efter framspelning av undertecknad till vänster i straffområdet men målvakten kunde rädda utan större bekymmer samt att Marcus J kom helt ren i straffområdet men skottet gick rätt på målvakten. Så på grund av detta kom det som en kalldusch när Skottfint kunde ta ledningen efter ca 25 minuter efter en hörna som Tom oturligt tappade och en Skottfintare kunde slänga sig fram och raka in bollen. Tungt men vi försökte peppa varandra. Dock tog Skottfint över matchen efter detta och kontrollerade resten av halvleken genom att vara smartare, tyngre och mer bollskickliga än vad vi var. Vi hade problem med att få upp bollen och komma rättvända medan Skottfint kunde skapa halvchanser främst genom smarta bollar upp mot Blixt på topp. Dock stod sig resultatet halvleken ut.

Daniel och Paul pushade i paussnacket och ville få ett spel efter marken samt bakom deras backlinje då deras backar nickade bort det mesta i luftrummet men kanske inte tillhörde seriens snabbaste.

Andra halvlek inleddes med att vara rätt jämn men de stora chanserna lös med sin frånvaro, Skottfint kvävde våra försök till anfall bra och Kalle Corneliusson i backlinjen stod för en stabil insats. Klass. Dock kunde vi äta oss in i matchen mer och mer, kanske tröt deras ork? Vi kunde i alla fall ta över mer och mer sista tjugo och Emil sköt i ribban och inläggsfrekvensen ökade i takt med vår ökande press och tillslut kunde Simon A göra mål efter en frispark som gick rätt i mål. Gött för oss och 1-1 speglade nog matchen rätt bra och det blev dessutom slutresultatet.

Skottfint går otippat nog rätt tungt just nu, problem med att spela ihop en startelva och får gå runt på mycket folk. Dock tror jag att det vänder snart, de har massor med rutin och klass i spelare som Blixt, Peter Olofsson, Kalle Corneliusson, Kalle Karlsson (Klipperts gamle lagkamrat i Väster/SG97).

Nu laddar vi batterierna och tar sikte på lördag då vi möter serieledarna Älvsborg, en sjukt tuff match (puh, vilket spelschema vi har!).

-----------------------------------------------------------
Robert R tillbaka i spel, viktigt. Såg pigg ut i sitt inhopp.
Alltid lite segt att se Putte J i Skottfint, han verkar ha hittat hem i föreningen men för mig kommer han alltid att förknippas med Donsö. Punkt.
Zlatan! Cool fint och bra pass till Toivonen i samma sekvens. Love that stuff.
Hörde ni Pyttis under taktiksnacket innan matchen? "Det är rutinerade grabbar vi möter, sälj er inte på enkla skottfinter och så vidare". #Göteborgshumor

Syntes inte denna mannen i publiken? En legend.

Målskyttar: Simon A

Robert R och Simon G. Med oss igen efter skador, gött att se.

Bortfall:

Höglund (landskamp med barn som marscherade in med landslaget)
Magnus Fhager (landskamp med barn som marscherade in med landslaget)
Dawidsson (landskamp med barn som marscherade in med landslaget)
Shagerlind (landskamp med barn som marscherade in med landslaget)
Capov (skada)

Plusligan:

+++ Anders - Den som kunde bryta mönstret, på hugget hela matchen.
++ Simon A - Alltid gött att ha Simon med, viktigt mål och stabilt backspel.
+ Jonathan - Försökte där framme, löpstark.

Bäst för dagen i DIS.

/Anton

Svåra tider för Donsö

Svåra tider för vår kära ö. Donsö hamn har fått en ny look, minst sagt.

Låt oss komma tillbaks ännu starkare efter det här.

/Anton

Fina grejer

Äntligen har båttransporten kommit igång på allvar (en gång per vecka), så gött.

Hemfärd.

Vi tackar vår chaufför för dagen, Nils.

---------------------------------------
Mindre kul var det dock att höra om detta.

/Anton

"Victory!" skrek Johnny Drama

Gött med seger mot Sandarna i senaste hemmamatchen med 6-2 efter mål av Jonathan (3), Magnus (2) samt Simon A. Matchen spelades med underbart bra förutsättningar. Strålande sol och värme, en fin och jämn Nordövallen och ett starkt DIS mot en klassisk motståndare i form av "Majornas Milan".

Matchen var jämn i första halvlek där Sandarna kunde ta ledningen efter en retur på hörna men DIS kunde snart kvittera genom Jonathan som vände upp och sköt i en och samma rörelse efter bra förarbete av Emil J som stod för en bra raid längst kanten och ännu bättre pass. Efter målet hade DIS en bra period och låg på och pressade och tillslut kunde Simon A trycka in ledningsmålet på hörna, till publiken och spelarnas stora glädje. Vi var på gång trodde vi men istället för att köra på tog Sandarna tag i taktpinnen och hade mycket boll sista kvarten av första halvlek. Tungt för DIS-spelarna men till vår förtjänst så skapade inte Sandarna speciellt mycket under denna tid utan DIS försvarade sig bra och kunde reda ut stormen och domaren blåste lägligt för halvtid.

I paus var Paul på oss för att vi måste fortsätta med press på mittfältet för att kunna ta över initiativet mer i andra halvlek. Vi var inte helt nöjda med hur halvleken hade slutat trots ledning och bestämde oss för att knyta näven och komma taggade till andra halvlek.

Om första halvlek var jämn så var DIS det bättre laget i andra halvlek och siffrorna kunde segla iväg lite väl mycket kanske med tanke på hur matchen såg ut. Detta berodde mest på att Jonathan satte det mesta där framme. Var det inte en lobb över målvakten så var det tätt intill stolproten. Väldigt tacksamt för resten av laget att ha forwards som gör mål :-). 4-1 blev nästan 5-1 då mitt mål blev felaktigt bortdömt för gruff på målvakten, jag var inte nära killen ens, vad händer? Matchen sista mål satte Magnus på nära håll efter inspel av Jonathan.

Sandarna har ett bra lag och kan betydligt bättre än vad de visade upp mot oss, de kommer att ta sina poäng hemma på Majvallen, det är jag helt säker på.

Plusligan:

3p - Jonathan. Tre mål och två assist. Enough said?
2p - Mikael/Claes. Så bra.
1p - Magnus. Två mål, han trivs så bra hemma på vallen. Avstängd nästa, stort avbräck.

---------------------------------------------------------------------------
På något sätt känns det som om det är något lag i serien som ändå kan uppskatta vår fina skärgårdsmiljö, Nordövallen och segersång med den härliga "Pärleporten" så är det Sandarna. De är ju trots allt från Majorna och verkar ha lite känsla för det här med kultur.
Claes var mycket rolig när han påstod att "tåpajen" till rensning som ledde till ett av Jontes mål var en "yttersida". Snyggt blev det dock.
Har någon någonsin avslutat bättre i DIS än Jonathan? Bloggen är tveksam, möjligtvis Pyttis anno -99.
Tobbe har börjat säga till oss på innermitten att han "finns här på kanten" och "vill gärna ha lite bollar" i början på varje match, låter nästan lite hotfull. Skall vi ta det negativt? Får han inga bollar av oss eller vad?
Undra om inte Sandarnas mittback sköt sitt livs hårdaste skott när han sköt stenhårt i ribban från mittcirkeln. Jisses!
Såg inte domaren lite rädd ut när två rådjur sprang in på planen och tog ett ärevarv? #citykids

Så gött att denna gamle "ålerensen" äntligen är med oss igen.

"Han kan det här med att avsluta"

/Anton Iniesta

TV-debut

Ja så är det gott folk. Efter lördagens 3-2-seger mot Tynnered (ja det finns tydligen i Stockholm med, hur coolt som helst!), var det äntligen dags för your truely att bli intervjuad av Preben-TV. Mycket kan man säga om mig, men mediatränad är jag inte. Klippet hittar ni nedan.

*****

6-2 mot Sandarna är nåt överjäkligt bra. Jag är stolt över er, mina blåvita bröder!

*****

Vi i Preben börjar få upp farten vi med. Segern igår satt dock hårt inne trots dominans under 90 minuter. Med 20 minuter kvar låg vi under med 2-0, men vändningen skulle komma. Go karaktär har vi även om spelet inte sitter hundra hela tiden.

Dessvärre har vi råkat spela med en oreggad spelare vilket innebär att vårt kryss mot serieledarna kommer bytas ut till en förlust. Sjukt surt. Inte så att vi försökt fuska direkt. Killen det handlar om har aldrig spelat fotboll tidigare.

*****

Södertälje är fint att arbeta i på sommaren. Masmo är ännu finare att bo i på sommaren.

*****

Om en och en halv vecka ses vi vänner.

//Erik

Teammates med Alexander "Karpov" Capov

Spaghetti hjälper mig med bloggen och gör ett bra jobb, nu har han dragit igång Teammates igen och först ut är ingen mindre än Alex "Karpov" Capov. En ny go gubbe för i år som varit mycket nyttig.

The man himself.

Let's go, gents.

Vem har du helst i ditt lag på träningen?

"Anton. Spelskicklig på plan och jävligt lugn i sitt spel och det är väldigt kul att ha honom på plan. Väldigt positiv på planen. Plus att han har en jävligt het vänsterdojja."

Vem avslutar bäst?

"Måste säga att Jonathan är väldigt iskall i sina avslut och sätter alla bollar han får. Snabb som fan och skapar lägen för sig själv att scora."

Vem är jobbigast att möta på träning?

"Mange är väldigt jobbigt att möta på planen. Har bollen tätt mot kroppen som gör det svårt bryta bollen och springer sjukt mycket på plan. Helt awesome i luftrummet."

Bra i luften. Jimmy Kjellbergs look-a-like till höger med lite mer skägg?

Vem är snabbast?

"Jonte är jävligt rapp i stegen och det är inte många som springer ikapp honom när han har farten uppe."

Var slutar DIS i tabellen i år?

"Jag tippar på att vi slutar 3 i tabellen. Vi är jävligt heta i år och vi har en jävla vilja i laget som kommer att ta oss långt. Men vi har väldigt bra lag i serien och jag tror att dom är snäppet bättre än oss."

Finaste målgesten?

"Hmm? Svår fråga med tanke på att vi är i början på serien och den som gjort flest mål för oss är Jonte och hans målgest tillsammans med Emil är jävligt het. Tillsammans gör dom någon ninjaversion och avslutar med ordet "TZAY"

Vilket TV-spel lirade du kontinuerligt senast?

"Inte så mycket för TV-spels lir ensam men det jag spelade senast var Red Dead Redemption och det va hur coolt som helst. Men det är gött att man har en gubbe som Emil som kan rekommendera bra spel."

Arsenal eller United?

"Arsenal, bara för att dom har Song i laget och han är så jävla skön i sitt spelsätt. Påminner lite om Anton på mittfältet, lugn och fin i sitt spelsätt och en bra dojja."

Det självklara valet.

Megan Fox eller Jennifer Aniston?

"Jennifer Aniston alla dagar i veckan. Sjukt go i filmen Horrible Bosses. Megan Fox är för överskattad."

Fult mål eller snygg dribbling?

"Att dra en spelare på ett fint sätt är sjukt nice och man känner sig så bra efteråt. Kan spela på det resten av matchen sen."

Wallander i soffan eller Thor 3D på Bergakungen?

"Svensk film är inte riktigt min grej medan en film som Thor i 3D med en popcorn i knät och en stor jävla cola så är jag supernöjd."

Styrsö eller Vrångö?

"Vrångö är en go klubb och har väldigt många sköna gubbar som man får sig ett gött skratt med."

_________________

Sandarna BK imorgon på fina Nordövallen, c´mon lads!

/Anton

Att citera Bagarn i Södertälje

Jag och Karin på jobbet gick och köpte glass på lunchen idag. Det var då jag sa det. Alla skall ha 88:an. Sedan sa jag det igen. Alla skall ha 88:an.

//Erik

Gud glömde nog...

...att stänga av sin vattenkran igår.

/Anton

Video

Landvetter har lagt upp filmklipp från matchen och trots att vi spelade bedrövligt slog det mig vad kul det är med filmklipp från våra matcher. En lösning på detta måste diskuteras.

Träning ikväll med sol, Nordövallen samt egen båt hem igen. Fy vad fint.

/Anton

Båttransport, hockey och Johan Lind

Förlust borta mot Landvetter med 1-2. Inte mycket att säga om, Landvetter var väl det bättre laget sett över hela matchen och kommer nog att plocka sina poäng hemma på Landevi. Många tunga huvuden och ben hos DIS, det var trots allt fjärde matchen på tolv dagar, det är i extremaste laget. T.ex. var man själv kass och hade inte mycket energi att bidra med.

Jonathan fortsätter göra mål. Viktigt.

Dock kul att se Häcken-profilen Johan Lind (ca 5000 matcher i Allsvenskan) i backlinjen hos Landvetter. Eller kul vet jag inte, det var ju trots allt han som avgjorde genom en fin nick på hörna.

Johan Lind.

-----------------------------------------

Sverige mot Tjeckien igår. VM på hemmaplan, rekord i NHL-proffs, slagit Tjeckien tidigare i gruppen. Upplagt för semifinal (för typ 13:e året i rad.

Ridå.

Antiklimax.

Så tråkigt.

Om man får spela lite hobbyexpert så tycker jag att laget var obalanserat, för många lirare och för få grovjobbare. Järnkrok i boxplay mot Hemsky, Krejci, Erat och gubbarna?

Försvarsspelet var under all kritik. Hedman är INTE en ny Lidas...

Platt fall.

Pyttis kan nu meddela att det är klart med de tio första båttransporterna. Nedan finner ni datum för vårsäsongen, Pyttis återkommer med mer info senare.

Måndag 21/5
Måndag 28/5
Tisdag 5/6
Tisdag 12/6
Måndag 18/6
Tisdag 26/6

Upphämtning kl 20.20 i Donsö hamn till Saltholmen.

Gött mos.

Snart en vanlig syn.

/Anton

Mitt första och sista inlägg

"Nu har ingen mindre än jag, självaste Emil ”Spaghetti” Johnsson fått förtroendet av Mr. Jansson att skriva ett litet inlägg här på bloggen.

Har aldrig varit gladare...

Hjärta + krigarinstinkt + gött lir = Donsö IS

Först och främst vill jag ge en eloge till oss alla i DIS-tröjan för att vi tog tre mycket fina poäng nu i Lördags (2012-05-12) mot inga mindre än Öckerö, ett löpstarkt lag som hade en hel del lägen att kvittera på, men som med lite oflyt och starkt motstånd inte fick in bollen och det är ju det som räknas.

Om vi var förtjänta av segern….. Svar ja.

Dessa Ö-derbyn är personligen mina favoritmatcher, alla är nog lite mer taggade inför matcher som dessa, känslan i omklädningsrummet är svår att beskriva, blicken på varje spelare är utan dess like (Tänk Rockys blick när han står öga mot öga mot Ivan Drago).

Tänker inte säga mycket mer om matchen med tanke på att de inte riktigt är min grej att skriva referat, bortsett från mina referat jag sammanfattar på söndagsmorgonen efter en lördagskväll på Excet. Vad
gjorde jag rätt? Vad gjorde jag fel?

I och med detta inlägg så tackar jag för mig och hoppas på en lite mer utformlig analys av matchen från någon mer skrivsugen person.

Här ser ni mig sitta och filosera på allt vad livet har att ge, öppetider på avenyn, Öckerö, damer, you name it.

Väl mött, kamrater.

// Spaghetti"

Gameday

Enough said.

En liten notis

Underbart att höra från dig, Lehmann. Grabbarna frågar ständigt efter dina inlägg.

Satt och kollade på Kenneths bilder från senaste matchen och noterade att jag aldrig sett mer bitig ut. Märks det på träningarna, gubbar? Är jag lite hårdare i år? Inte bara "glasliraren"?

Spaghetti däremot får jobba lite på hållningen inför Beach 2012.

/Anton

En ödmjuk ursäkt

Borde såklart vara smickrande att se sitt namn i rubriken på ett inlägg i denna den mest eminenta av alla bloggar. Men icke! Jag skäms. Det där med att tänka att man skall skriva och att verkligen skriva är uppenbarligen två helt olika saker.

*****

Först och främst. Jag blir rörd. Att ni vill veta hur jag har det värmer mitt gamla hjärta skall ni veta.

*****

Här uppe i Masmo och Huddinge och Stockholm går livet sin stilla gång. Jag måste medge att inte spela i Donsö är mycket tuffare än vad jag kunnat tänka mig. Jag talar fortfarande om DIS som mitt lag. "Vi vann i helgen", säger jag på jobbet. Eller kanske inte på jobbet men hemma i lägenheten i vilket fall. Apropå det så är det fantastiskt roligt att följa resultaten på sistone. Donsöandan går aldrig ur. Härligt att man kan kämpa sig till två segrar trots att många saknats. Ni gör mig stolt!

*****

För mig handlar livet mest om jobb. Man inser hur jäkla lyckligt lottad man varit med de föräldrar man har. Vissa föräldrar jag stöter på skulle jag inte önska min värste fiende. Jag kan förstå att att folk växer upp och blir kriminella eller missbrukare om jag säger så...

Det spelas faktiskt lite fotboll också. I Preben BoIs som ni kanske vet. Hemsidan är, som jag tidigare nämnt, förstklassig. Där har Donsö något att ta efter. Till vår första match var jag inte spelklar. Den förlorade vi med 4-1 mot ett jädrans bonkargäng som var bättre på att sparka ner människor än på att sparka boll. Vi saknade dock flera gubbar den matchen. Min premiär slutade 0-0. En rätt kass match men jag blev vald till matchens andre stjärna (två danska skallar) i vår interna omröstning. Därefter har vi tagit två raka segrar (precis som DIS alltså) med siffrorna 3-0 och 3-2. Jag huserar numera som mittback och det går rätt bra. Jag har ju haft några fantastiska förebilder att se upp till i Dawidsa, Shagge, Reuthen, Bagis und so weiter, så det är inte så konstigt att man håller i sjuan. Under matchen igår gick dock vår målis sönder. Risken finns att jag tvingas in mellan stolparna under resten av säsongen således. Känns la sådär.

*****

Jag kommer hänga med till bortamatchen mot Björkö! Det ni. Dessutom planerar jag att komma ut på träningen innan dess. Det ni!

*****

Kenneths bilder betyder mer än någonsin. Våga inte missa en match. Fansen ute i landet behöver sina bilder.

*****

Nästa år. Då jävlar. Carroll kommer att dominera.

*****

Tungt att bo med en kille som håller på Chelsea och Elfsborg just nu kan jag säga. Dessutom har han tagit sig på FIFA så nu är han nästa lika bra som jag.

*****

Jobbet är för övrigt kanon. Idag var jag med på en anställningsintervju. Jag avancerar snabbt, som en av gruppcheferna sa. Mina kollegor är riktigt bra även om göteborgshumorn inte alltid landar. Jag har en mentor som heter Cajsa och är från Gotland. Hon är grym. Men få inte för er något nu. Absolut inget där. Men vem vet vad som sker på annat håll...

*****

Den där Mary på TV. Cameron Diaz alltså...

*****

Ni är saknade. Oerhört mycket.

//Erik

Erik Hornby

Tror att Anders sätter ord på vad många tänker just nu...

/Anton

Seger mot Näset

Först och främst ett citat från igår:

"Vad synd det är att Lallen inte är och kollar när vi vinner med 4-1"
-Anders

Tror att vi alla håller med, dock låg Lallen fortfarande hemma sjuk. Vi i laget skickar en "krya-på-dig-hälsning". Dock detta tycker jag att ett litet referat är på sin plats, "The Show Must Go On" som en viss sångare en gång sjöng.

DIS ställde upp med följande lag:

Mattias K
Robert - Bagis - Claes - Emil
Capov - Anders - Anton - William
Magnus - Jonathan

Sub: Oskar, Marcus J, John S

Matchen började i relativt bra tempo där lagen inte bara försökte slå långt utan det varierades även med försök till passningskombinationer. Dock ser man att Näsets (precis som förra året) främsta vapen är instick till kvicka yttrar. Det är också på detta sättet som de tar ledningen, de slår en bra boll i djupet till en ytter som hinner före Robert/Bagis där Robert som är steget efter drar ner honom i straffområdet. Domaren blåser straff som de sedan förvaltar, tungt men vi gav oss inte utan fortsatte trumma på. Jonathan var nära några gånger när han inte sprang offside och var också den som kvitterade efter att ha slagit in målvaktens retur. Skönt, vi var på gång.

Näset kom taggade till andra halvlek men vi låg rätt i positionerna där bland annat Claes och Bagarn bröt anfall efter anfall och gav dem aldrig chansen att komma in i matchen igen och vi utökar ledningen efter en straff som Jonathan sätter säkert. Efter detta går luften ur Näset en aning och matchen spelas klart utan att vi känner oss hotade, Anders kan dessutom snyggt sätta 4-1 efter frispelning av Marcus J.

Starkt jobb av samtliga idag trots en del bortfall. Extra eloge till Emil, Anders och Jonathan som var mycket bra.

Näset går tungt just nu, förvånande med tanke på deras säsong förra året. Dock har de tydligen en mängd skador och kommer säkert att plocka sina poäng så fort de får tillbaka lite gubbar.

"Jag borde gjort några fler, missade ju två frilägen!".

Jonathan, att göra tre mål efter en veckas influensa är helt okej. Mer än okej :-)

Innan matchen ville Paul att yttermittfältarna skulle centrera mycket (och Magnus komma ner) och vi på innermitten skulle ta ett kliv ner för att fånga andra-bollarna och sedan skulle samtliga "jobba utåt vid behov". Tycker att denna bild visar att vi, tro det eller ej, lyssnar emellanåt :-)

På Näsets hemsida finns en länk till deras målvakts blogg, en underhållande blogg som även täcker Näsets framfart i vår serie. Länk till bloggen hittar ni här.
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Capov har aldrig haft bättre kondition i sitt liv än vad han har just nu. Sanna mina ord.
----------------------------------------------------------
Bilder från matchen finns som vanligt hos Kenneth.

/Anton

Vinst i hemmapremiären

Grabbar, ni vet att skriva referat inte är min grej, det har Lallen skött på ett utomordentligt sätt hittils men han låg hemma sjuk i fredags. Dock otroligt gött med seger i hemmapremiären, vi kämpade en för alla, alla för en och Mölnlycke hade i mitt tycke mycket svårt att skapa klara målchanser och jag måste ge en eloge till backlinje tillsammans med Tom i mål, de har varit bra i samtliga matcher med Claes Klippert i främsta ledet. Bagis kom in som en injektion på topp och visade prov på form från fornstora dagar och avgjorde matchen på en nick efter att Capov snyggt kommit runt på kanten.

Som sagt, ett snyggt mål men matchen i övrigt var inte särskilt publikvänlig, mycket kamp och få passningskombinationer men seger är det som räknas.

Tycker att Magnus har visat prov på mycket fin inställning och "tjöt" under matcherna, hade han spelat i NHL hade det suttit ett "A" på bröstet eller kanske till och med ett "C".

-----------------------------
Önskar Marcus J och Simon G en "speedy recovery" på sina skador, viktiga spelare.

Andreas F in.
Emil inbytt ca 15min kvar, Andreas F ut.

Väldigt bra kämparinsats från samtliga!
Vi släpper inte till en enda farlig chans för Mölnlycke...
Vi vill alltid spela bättre fotboll med kombinationer men vi börjar med att kriga till oss poängen så jobbar vi på vårt offensiva spel!"

---------------------------------------------

Mölnlyckes version av matchen:

"Tung förlust borta mot Donsö med 1-0.

Förlusten var extra tråkigt då vi verkligen var värda minst 1 poäng
Vi tar tag i matchen direkt och är aggresiva o ligger på skapar lite halvchanser.
Jag tycker vi för första halvlek och släpper inte till mycket bakåt.

Andra blir ännu mer kamp men vi står upp bra i detta spel och det är en fördel oss.
Vi har några bra lägen att ta ledningen men får inte till det istället gör Donsö 1-0
på deras första riktiga målchans i andra det känns väldigt snöpligt.
Vi försöker komma tillbaka i matchen men får inte riktigt till det.