WTF?

 
 
/A

Magnus "El Capitano´" Fhagers lista

 
El Capitanó bjuder återigen på årets lista. Läs och njut.
 
Go gubbe. Han är en av de få som kan skälla på spelare utan att de blir förbannade för att de vet att han gör det för laget och Donsös bästa.
 

Årets bästa defensiva

 

Claes Klippert

Står rätt, bra på huvudet, gör det enkelt för sig och gör det mesta rätt och bra. Trygg och viktig, gött att ha en sådan back att luta sig tillbaka på.

 

Emil Johnsson

Började säsongen som anfallare bredvid mig men hamnade efter ett tag som vänster back. Emil är grym som vänsterback och utvecklas hela tiden. Med Emil i backlinjen känns det tryckt när det blir bollar bakom vår backlinje, Emil är troligen seriens snabbaste spelare. En annan riktigt rolig sak med Emil som vänsterback är när samarbetet med Simon som agerat vänstermitt i år har klaffat så har vår vänsterkant varit den överlägset bästa i hela vår serie.

 

Tom Nilsson

För att citera en gammal sång – ”Det blir bättre, bättre och bättre dag för dag”. Tom är vår förstemålvakt och han har det som man vill ha i en förstemålvakt, trygghet kort och gott. Tom är dessutom fruktansvärt kul att ha i sitt lag om det nu var någon som tvivlade på detta (kram snart?).

 

Vinnare: Emil Johnsson

 

Emil - Covering the left flank, game after game.
 
Årets bästa offensiva

 

Markus Johnsson

Mackan är när han är som bäst: STOR, STARK OCH SÄTTER PÅ BRA. Markus var DIS bäste spelare flera av matcherna på slutet av säsongen. Mackan gjorde dessutom ett av de få mål jag kommer ihåg som var riktigt snygga, de mot Björkö på slutet som han dundra in i bortre som de gör på TV nerifrån Europa. 

 

Jonathan Karlsson-Fhager

Jonte håller för spel högre upp i seriespelet, han är fruktansvärt bra. Gött o ha han i DIS alla dagar i veckan och gött med en Fhagrare till. Han skapar egna lägen, sätter dit lägen han blir serverad och skapar lägen åt oss medspelare. Under vissa matcher i våras var det "Jonte for PRESIDENT".

 

Anders Jansson

Anders öser inte in mål direkt men han borde göra det för Anders e grym. Spelar tufft men ändå flyter/flyger han fram allt som oftast. Anders kommer att göra 10 mål eller mer i serien någon säsong de kommande åren, det är jag säker på. Fram till dess får vi andra njuta av det Anders skapar åt oss övriga.

 

Vinnare: Jonathan Karlsson-Fhager

 

Jonte - lite lik Teemu Selänne?

 

Årets unga

 

Nils Backman

Nils kom in i A-laget under hösten lite som en räddare i nöden då det behövdes som mest och gjorde några riktigt riktigt bra matcher. Verkar ha en otroligt bra blick för spelet, står rätt och en fin fot att lägga bollen lite var han vill. Kommer troligen att bli en av DIS bästa spelare i många år framöver om det fortsätter som det gjorde under hösten.

 

Simon Gustavsson JR

Simon är troligen snabbare än både Simon den äldre och Emil! Såg riktigt bra ut under våren men försvann sen en del när säsongen väl drog igång. Får Simon bara jobbat upp sin bollkontroll ser framtiden ljus ut för den vindsnabbe ”Donsöbäckarn”.

 

Mattias Kärnbratt

Ingen viste väl att det fanns en så otroligt bra 16-åring till målvaktsklippa i vårt juniorlag på allvar? Efter de första träningarna Mattias var med under våren var jag fortfarande skeptisk men OJ vad Mattias skulle visa alla vad han kunde. Han gick in vissa matcher och visade vem det var som bestämde helt enkelt och Paul börja snacka om juniorlandslaget! Det räcker väl så eller?

 

Vinnare: Mattias Kärnbratt

 

Mattias K, vår lovande unge målvakt.

 

Årets gamla

 

Här behövs inga presentationer egentligen. Vad dessa GUBBAR har presterat i den blåvita tröjan går inte att sticka under stolen med och årets leveranser av stordåd var inget undantag.

 

Mikael Shagerlind

Levererar varje match och är troligen DIS största vinnarskalle.

 

Mattias Dawidsson

Viktig med sin rutin och som person för alla i DIS. Ett riktigt stort hjärta för alla och framförallt för DIS

 

Patrik Höglund

Patrik é klass rakt igenom. Tråkigt att han gick sönder på slutet för då hade inte hösten varit så mörk för oss. Putte är troligen bäst av alla när alla är bäst.

 

Vinnare: Dött lopp

 

Årets nykomling

 

Claes Klippert

Säsongen började med en operasångare och om den hade fortsatt med denna hade vi aldrig fått ta del av denne otroligt fotbollsnördige backklippa. Claes var en av de spelarna som gjorde skillnad varje gång han var med (han var med så nära 100% man kan komma, dvs. han gjorde STOR skillnad för DIS 2012). Senast jag var med om en så dominerande ny back i DIS var säsongen 97 när Petter Carolusson anslöt. 

 

Jonathan Karlsson-Fhager

Ja, vad ska man säga? Jontes säsong och framförallt våren som var något in i ”häste väg”. Han var hetare än hetast. Var inte Stahre från IFK ute och kollade? 

 

Alexander Capov

Ödmjuk, positiv och en gó gubbe och ju mer säsongen gick tyckte jag mig se en riktig vinnarskalle. Garbov växte och växte i mina ögon ju längre säsongen gick. Betyder mycket både på plan och i omklädningsrummet. Tolka mig rätt men sällan har uttrycket "en go gubbe i omklädningsrummet" passat bättre. Om alla kunde ta en petning som Capov vore världen vara en bättre plats.

 

Vinnare: Claes Klippert

 

Årets jobbigaste

 

Simon Gustafsson

När Simon är bra vilket han allt som oftast är Simon grymt jobbig att möta, fråga bara de i Öckerö. Simon måste vara mardrömmen för en backlinje när han e på det humöret, Snabb oberäknelig och grym på att skapa lägen ur ingenting. Simon måste vara den spelare som é jobbigast för samtliga domare i vår serie också. Att domarna många gånger inte håller så hög klass heller gör det inte bättre för dem. Tänk att behöva ha att göra med en gubbe som fälls, springer in i spelare o ramlar o dör, tjötar och lägger fram mer eller mindre "smart" kommentarer till herrarna i svart gör Gizzi till en favorit bland vissa domare och ett orosmoment mer än vad de klarar av för vissa. 

 

Tobias Johnsson

Tobbe är terriern som när han kommer in rätt i en match liknar en blandning mellan Paul Scholes och Håkan Mild, dvs. han springer, sparkar och kämpar på allt som kommer i hans närhet = underbart gött/jobbigt. Jag minns Öckerö borta med glädje i hjärtat.

 

Anton Jansson

Vår elegantaste spelare. Om Tobbe är en blandning mellan Scholes o Mild så är ”Atton” en blandning mellan Xavi och Niklas Alexandersson dvs. stil och profil, läser spelet och serverar oss övriga med precisa passar. Anton var grym under våren och det var ett STORT avbräck när han gick sönder mot Hovås/Billdal.

 

Vinnare: Tobias Johnsson

 

 

A Pain In The Ass.

 

Årets återkomst

 

Markus Backman

Markus gjorde debut 1985 i DIS och spelade senast en seriematch 2009, var med på bänken borta mot Mölnlycke. 27 år av seriespel är STORT. Stridsvagnen är fortfarande en vinnarskalle i egen klass. Betyder mycket för DIS på de träningar han är med på.

 

Andreas Fhager

Återkomst och återkomst det vet jag inte men men... När Bagarn sprang in som mittback i sista matchen mot SG var det match nr 500 i den blåvita tröjan. Han är vinnaren/ledaren/spelaren som fortsätter att skriva in sig i DIS historia.

 

Oskar Wahl

När spelare efter spelare ramla bort pga. diverse skavanker och det inte fanns några mer spelare att få tag på så ringde Pyttan Oskar så klart. Oscar ställer alltid upp och har ett hjärta för DIS som få. Han hade också troligen startat samtliga matcher om han velat/tränat för så bra är han fortfarande. En av DIS krigare.

 

Vinnare: Oskar Wahl

 

 

Marcus B då och nu.

 

Årets Bästa Prestation

 

DIS vs Hovås/Billdal 7-0

När Hovås/Billdal kommer på besök inför sista matchen innan sommaruppehållet fanns det inte på kartan varken från vår sida eller från Hovås/Billdals sida vem som skulle vinna. Frågan är om det någon gång har funnits ett bättre lag från DIS sida som startat en match sett till flera aspekter, spelarmaterialet, formen, hemmaplan, m.m.  Kolla bänken: Patrik Höglund, Mathias Davidsson, Tobias Johnsson, Alexander Capov, Mathias Kärnbratt, en helt otrolig kvalité. Aldrig har vi nog känt oss så starka på Nordövallen heller och lagen som kom ut på besök hade förlorat redan på förhand. Visst har vi varit grymma förr men denna startelva just denna dag är i alla fall med på topp fem genom alla tider i DIS historia. Hur matchen GICK? Vinst med smått otroliga 7-0 i division 4 och 7 mål på en timme. Det räcker väl så?

 

DIS vs Älvsborg 4-0

Se ovan kommentarer om matchen mot Hovås/Billdal men här var det mot ett klart starkare lag som vi fullständigt körde över. Detta var en sådan dag när vi inte kunde förlora, vi visste det, Älvsborg visste det, alla visste det. Så här i efterhand är ju det ändå större prestation när Älvsborg gick och vann serien.

 

Öckerö vs Donsö 0-2

DIS spelade 7 stycken derbyn år 2012 och vann 4st, spela 2st oavgjorda och förlorade endast 1st. Vi hade vunnit mot Öckerö på Vallen under våren men Öckerö tog revansch på oss och slog oss i cupfinalen och när det var dags för höstens möte borta på Prästängen var deras form UPP och vår var NER. Det är sådana här matcher jag kommer att minnas med glatt hjärta när jag lägger skorna på hyllan och varför? Alla närvarande visade det berömda DIS hjärtat och vi riktigt krigade till oss segern. Att Öckerö är så otroligt dåliga förlorare och trökiga att göra med när det går emot dem gör ju det hela helt underbart bara. Extra roligt i efterhand är ju att om Öckerö hade vunnit någon av matcherna mot oss hade de spelat i 3:an nästa år men men.

 

Vinnare: Öckerö vs Donsö

 

Vi nollade Öckerö i serien i år. Känns inte helt fel.
 

Årets viktigaste

 

Pyttis/Paul Klippert

 

Oj, vad viktig Paul visade sig vara, hur hade det blivit om vi fortsatt med chilenaren Lorca? Pyttis betyder otroligt mycket för DIS, nästan för mycket! Vi ska vara glada som får ett år till med dessa utsökta herrar. DIS är speciellt att leda, fråga mig jag har varit med om några ledartyper nu. Pyttis och Paul gör det ”möcke BRA” som Svennis hade sagt.

 

/Anton

 


Småroliga grejer

 
En svensk i Hollywood har nedan hemsida, en kul idé faktiskt.
 
http://www.moviestheyshouldmake.com/
 
Detta hade la varit något?
 
Annars fungerar ju alltid detta. Hela 56-minuter lång!
 
Alltid en klassiker.
 
/Anton
 

Malou f´låt Anders möter Patrik Jacobsson

 
Nedan kommer en intervju gjord av brorsan med ingen mindre än Patrik "Balen" Jacobsson.
 
Putte i Skottfints tröja.
 
Hur mår du rent fotbollsmässigt?
 
Plastgräset passar mig dåligt. Ljumskar och ryggen tar stryk så det blir inte mycket spel för min del.Ibland är jag med på träningen och då kommer drömmarna och suget igen. Ibland är det verkligen det absolut roligaste som finns.
 
Det är verkligen roligt att tävla mot grabbarna i tvåmål.

 

Antar att du lider med ditt gamla lag, GAIS?

 

Nja, hela den GAIS-resan var ju speciell. Jag var ju inte så bra förberedd, verken fysiskt eller mentalt. Klubben hjälpte inte oss nya heller. Att gå från 2 träningar i veckan med Dis till 6-7 pass i veckan fixade inte kroppen. Men visst har man några goda minnen men hjärtat fastnade aldrig för grönsvart.

 

Skottfints säsong? Ni överaskade negativt i år?

 

Vi ville gå tillbaka till grunderna. Inte bara låta de mest namnkunniga och etablerade spelarna automatiskt få starta utan delaktighet i klubben och närvaro på träningarna skulle också få vara en faktor. Det gjorde att kvalitén på våra prestationer sjönk avsevärt och resultaten uteblev.

 

Men nu i höst har det blivit tuffare coachning och lite mer kontinuitet i laguttagningarna vilket gett oss trygghet och mindre mål i baken. Glädjen är tillbaka. Alla vill visa att de fortfarande håller hög nivå.

 

Vilket lag tycker du var det bästa laget i Div. 4B i år?

 

Inget lag har väl imponerat, direkt. Mölnlycke har ju spelat bra och de verkar ha hittat en bra spelidé. Öckerö borta i våras var tufft för oss. Askim är aggresiva och hungriga men bäst fotboll har vi i Skottfint nog spelat i några av matcherna i höst.

 

Askim var helt klart ett aggresivt lag i år.
 

Vad saknar du mest från tiden i DIS?

 

Att få vara ung, stark och spelsugen. Tävla mot Anton, Pyttis, Shagge och Bagis på träningarna. Att spela fotboll med sina bästa vänner. Att tillsammans med vänner ta sig an "slonkarna" från stan som inte gillade oss öbor något vidare. Pratet på byn innan och efter matchen, den uppskattningen från alla runt om efter matcherna.

 

Nämn några spelare som imponerat på dig under säsongen?

 

Magnus Larsson i SG97, min polare. Han håller fortfarande ruskig klass. Hans spelintelligens slår alla i 4:an.

 

Anders i Donsö. Inga direkta svagheter. Kunde säkert lirat i tvåan eftersom han är så komplett.

 

Hur var Anders Svensson?

 

Inte alls så glad och gó som man kan tro. Det kan jag beundra lite gran, faktiskt. Att han var så tuff och hade vinnarskalle när det väl gällde på planen. Det är ju en mental styrka att varje match komma upp i nivå. Så impade han på mig.

 

Fult mål eller snygg assist?

 

Fråga Pyttis, Bagis och Marcus B? Stod de bara på rätt ställe så fick de bollen ju.

 

Självklart snygg assist.

 

Fick bra bollar av Putte.

 

Bästa spelaren du mött?

 

Hmmm, Rio Ferdinand, då i Leeds med GAIS.

 

Spela Skärgårdscupfinal eller åka Viktors båt efter tre poäng på Nordövallen?

 

Bra fråga, men det får bli Skärgårdcupfinal.

 

Beyonce eller Jill Johnsson?

 

Jill Johnsson (lite mer att....)

 

Öckerö eller Styrsö?

 

Styrsö har varit så dåliga när jag varit senior så det har aldrig varit jämna matcher så jag säger hatmötet nummer 1 har varit mot Öckerö. Att tampas med John-John är ju ren glädje

 

Bäst i DIS historia?

 

Ja, du....Bagis har jag ju växt upp med. Det har varit tennis, landhockey och massa tävlingar hela tiden. Han gillar jag ju, så klart.

 

Gillar att tävla.

 

Men störst skillnad i kvalité för oss i laget gjorde nog Petter Carolusson. Han får det bli.

 

/Anton


Vill bara säga...

 
...att när jag och Pyttis mötte Lallen och Jonathan i tennis så slutade matchen 6-0 6-0 i vår favör.
 
 
/Anton Iniesta

The African

 
Här kommer en liten intervju med Dawidsson som är ute på äventyr i Afrika.
 
Donsös Johan Mjällby
 
Hur är egentligen läget, Mathias? Har ni kommit tillrätta med livet i Afrika? Vad har varit den största omställningen för familj Dawidsson?

 

Tack det är ganska bra tycker jag. Vi börjar så smått forma vår vardag. Det är mycket nytt för oss fyra och även för människorna här i Kimpese. Det är inte så ofta det är vita med barn som bor här.

 

Barnen här är mycket nyfikna med väldigt rädda. Det verkar som om föräldrarna till barnen som bor här skrämmer sina barn med att om de inte sköter sig så kommer Mundele (den vite) och tar er. 

 

Den största omställningen tror jag är att inte ha sina vänner i närheten. Inga vänner på gatan som frågar hur man mår och som man kan snick-snacka med. Inga vänner som går förbi huset och vinkar glatt.

 

Vi bloggar på www.equmenia.se.

 

Där kan ni följa oss och se lite bilder som vi lägger ut. Kolla efter "blogg - Kimpese".

 

Hur går det med fotbollen? Finns det några guldkorn till talanger? Är anläggningen något att ha?

 

Härom veckan blev jag ordentligt bortdribblad av en 11-åring. Vet inte om det är han som är bra eller om jag kanske börjar bli gamm....

 

Anläggningen är bra. 3 planer men inget gräs som växer ännu. Jag har många gånger sagt att jag längtar efter att få göra några försäsongsträningar på Styrsögrus igen men när vi kommer hem nästa år så tror jag aldrig mer att jag vill spela på grus igen:-)

 

Spelar du själv någonting?

 

Jag försöker träna med de äldsta juniorerna (16-19 år) minst en gång i veckan. Därimellan så är jag med på de olika övningarna som barnen gör.

 

Hur går det med franskan?  

 

Petit a petit. Franska kan jag när vi åker hem ;-)

 

Finns det chans att Mackan och Capov kommer och hälsar på en vecka eller två?

 

Vi hoppas verkligen att både Lill-Markus och Garpov vågar komma ner efter årsskiftet. De hade verkligen gjort sig bra här och de hade förgyllt vår vardag under tiden de är här. Kommer de så skall jag bjuda den på min nya favoritmat: Hackat gräs med jordnötssås eller om det blir blötlagda larver som sedan steks ihop med grönsaker och lite fisk.

 

Är du förvånad över att John Backman vann FIFA-turneringen i år?

 

Nej, men om pappa Backman vunnit turneringen så hade jag varit förvånad.

 

Hur ser du på spel inför kommande säsong?

 

Hoppas verkligen att jag får vara med för er andra när vi kommer hem. Känner av lite skador från denna säsongen men det är snart borttränat. Kanske kan byta position med Magnus till nästa säsong. Targetplayer på topp hade varit något...

 

Ha det gott och hälsa alla i familjen!

 

Tack, Hälsa alla där hemma och sätt upp en ny skylt med mitt namn på min plats i omklädningsrummet (den gamla tog ni ner 2004 när jag började spela för Askim) för ni kommer få dras med mig ett tag till.

 

Kram på er.

 

/Anton


Filmfajter

 
En sak som slog mig igår är att filmfajterna inte gått framåt i utvecklingen som man hoppades, ta t.ex. nedan fajt från Star Trek. Den står sig fortfarande.
 
Riktigt bra är den.
 
 
/Anton
 

Jack Wilshere

 
Positiva nyheter för oss Gunners-fans. Jack Wilshere, Englands mest lovande mittfältare gjorde igår comeback i reservlaget efter hela fjorton månaders frånvaro för en fot samt knäskada. Kan ni tänka er ångesten denna tjugoåring haft det senate året, fjorton månader är en sjukt lång rehabprocess.
 
Vi sänder en stilla bön till Jack att inga övriga komplikationer inträffar nu när han börjat köra för fullt igen.
 
Ursäkta kass kvalitet, fanns inget annat tillgängligt.
 
 
 /Anton

RSS 2.0