Ny kollega


Fått en ny kollega i kontorsrummet och det är ingen mindre än Spaghetti, vilket är mycket roligt.

Eller?/Anton Iniesta

Förlust mot GAIK


Det blev förlust mot GAIK med 0-1 i årets tredje träningsmatch men innan referat kommer skulle jag vilja göra samtliga läsare uppmärksamma på att Kenneth Johnsson, som driver skargardsfotboll.se är fortsatt aktiv och har nu lagt upp bilder från matchen samt tagit ett steg längre i år genom att även lägga upp ett litet filmklipp. Länk till sidan hittar ni här (har även lagt till länken permanent här på bloggen).  

Kenneth, bilderna/filmerna/statistiken uppskattas enormt av oss spelare, hoppas inte att du tror något annat. Dessutom är det väldigt bra kvalitet på det du lägger upp.

Hur var själva matchen nu då?

Efter två träningsmatcher fyllda av is, minusgrader och tvivelaktig kvalitet fick vi oss en rejäl genomkörare i strålande vårväder. Två jämna lag som inte vek ner sig eller undvek närkamper. GAIK kändes stabila och relativt storväxta och man fick intrycket av att de jobbade på en spelidé som bygger på passningspel vilket de skall ha en eloge för. Förra säsongen mötte vi i princip bara lag som slog den långa bollen, inte särskilt rolig fotboll med andra ord. GAIK började matchen bra och tog kommandot och var nära att rinna igenom några gånger men firma Robert och Dawidsson skötte sig bra. Efter första tjugo kom dock DIS tillbaka i matchen och avslutade sista halvan av första halvlek bäst, Emil var ytterst nära att kunna slita sig loss och placera in en boll, han hade dessutom en nick i mål som blåstes av för offside. Synd på ett fint anfall. 

I andra halvlek hade båda lagen en del chanser men det var GAIK som tog ledningen genom ett fint distansskott av en av deras centrala mittfältare. Han och sin kollega på mitten (kaptenen) var bra spelare som försökte lira boll, bra träning för mig och brorsan. Dessutom hade kaptenen ett gött tjöt på planen och vi kunde till och med komma med lite roliga kommentarer till varandra, lite ovanligt måste jag säga. I slutet på matchen forcerade DIS men GAIK kunde reda ut stormen, dock anser jag att vi verkligen skulle haft straff på slutet när deras back slänger sig och tar bollen med händerna i straffområdet. Varför blåste inte domaren?

GAIK hade en fin centrallinje i laget där deras forwards var konstant farliga, Olof Möller (släkt på Donsö) låg och högg på det mesta medan den andra släpade lite mer och hade fint spel i sig (kallades han "skytten"?), tyvärr gick han ut skadad, hoppas inget allvarligt.

I DIS var Dawidsson väldigt bra och bröt motståndarnas uppspel gång på gång. Kollegan Robert gjorde det bra som täckte upp vid dessa tillfällen. Dawidsson vill gärna stöta framåt så extra viktigt att Robert har koll bakåt, vilket han allt som oftast har. Nyckelspelare. Punkt. Vår nye back Klippert skötte ju även han sig ytterst elegant. Kommer bli väldigt viktig för oss i år, sanna mina ord. I övrigt var Jonathan fortsatt livlig på kanten och Emil och Magnus kompletterar varandra fint längst fram.

Nu tar vi nya tag och tränar på bra i veckan för att göra oss redo för Västra Cupen nästa helg.

DIS ställde upp med följande lag:

Tom N
Micke - Robert - Dawidsson - Klippert
Jonathan - Anders - Anton - William
Magnus - Emil

Sub: Jens, Tobias, John S, Capov
__________________

Arsenal...vilken show. Man behövde detta. Kärleken är fortsatt stark.
__________________

Hur gick det för Pyttis och GAIK:s tränare "Böjen" senare på kvällen? Var det mycket gliringar?
__________________

/Anton Iniesta


Pyttis intervjuas


På GAIK:s hemsida finns en liten intervju med Pyttis angående morgondagens match, klicka här för att läsa.

/Anton Iniesta

Presentation av DIS nygamla nyförvärv Magnus Davnert


Här kommer en intervju med vår nygamla målvakt Magnus Davnert. Något som är värt att poängtera är väl att Magnus inte kommer att vara jätteaktiv när det gäller satsning, träningsnärvaro osv utan kommer mer att fungera som en back-up till Tom Nilsson då behov finns. Han är en rutinerad målvakt som efter DIS har hållt igång med Guldringen i division 6.

Kommer ihåg en gång när jag och Tobbe var nya (kommer ni ihåg Dawidsson-historien?) och Patrik Jakobsson var riktigt irriterad på sina medspelare på en träning på Nordövallen, speciellt juniorerna som spelade lite väl naivt. Efter en lite väl hård utskällning kom Magnus till vårt försvar och sade:

"Lägg av nu, Patrik. Du är ingen himla lärare!".  

Även ifall vi inte visade det utåt var denna gest mycket uppskattad. Jag kommer ihåg att Tobbe tyckte Magnus var en "bra ledare på planen". Lite kul är det även att Patrik verkligen blev lärare senare i livet.

Vinna serien eller skärgårdscupen?

Vinna serien är ju alltid en skönare känsla som sitter i kroppen lite extra länge. Antar att den står i proportion till
längden på insatsen, så att säga. Hockeyspelare vinner ju hellre Stanley Cup än OS.

Hårt mot krysset eller placerat vid stolproten, vad är svårast att rädda?

Låga skott är värre tycker jag nog. Det tar liksom längre tid att ta sig dit. 

Favoritlag?

Blåvitt

Favoritspelare?

Tråkigt svar, men Messi är definitivt nära Maradona-nivå nu. Han är grym!

Favoritposition förutom att stå i mål?

Centralmittfältare. Min löpstyrka, uthållighet och passningsskicklighet lämpar sig för den positionen. Jag är även en notorisk målskytt. De flesta minns väl mitt 2-1 mål mot Båstad i Båstad i Svenska Cupens kvartsfinal (eller om det var en träningsmatch) 1998.

Vilket misstag gör oftast utespelare på vår nivå när det gäller avslutningar?

Avslutare av rang går sällan på kraft utan lägger bollen lugnt och lågt intill stolparna. Att ta ett hårt, mindre bra placerat skott är inte så svårt.

4-3-3 med hög press eller 4-5-1 med låg defensiv och kontringar?

Kan egentligen ingenting om spelsystem. Pass...

Angående favorithåll på räddningar, höger eller vänster?

90% av alla målvakter har vänster som sin favoritsida. Jag är en av dem.

Megan Fox eller Rihanna?

Båda.

Favoritfilm?

Gökboet, Nyckeln till frihet och Into the wild. Där har du tre höjdarrullar. The Fighter var också bra.

Wilshere eller Ramsey?

Gordon Ramsey är en rolig kock.

Favoritresemål?

Tamarindo, Costa Rica

Västra Göteborg eller Donsö?

Västra Göteborg höst, vinter och vår. Donsö på sommaren.

Mathias Johnsson eller Andreas Fhager?

Mathias. Blod är ju tjockare än vatten. Mathias är ju min kusin och Andreas bara min syssling. Lika bra fotbollsspelare bägge två.

Vem var fulast på träningarna i DIS anno 1999?

Magnus Fhager är ju en spelare som aldrig backar undan. Minns en glidtackling som kom lite väl sent där jag redan hade greppat bollen. Fick hans dobbar i axeln och det var lite tetigt. Magnus är ju annars en spelare som man gärna har i laget annars.

Vinnarskalle.


En man med stil.


DIS -98. Magnus Davnert i mitten längst ner. Noterar ni även skyttekungen Magnus Fhager som målvakt samt Pyttis som typ lovande 9-åring?

Ses ikväll, gubbs. Tror att brorsan har smittat mig med nackspärr men skall försöka bita ihop.

/Anton Iniesta


Lite mer filmer


Vid högra sidan på denna blogg, under "Länkar" finns "DIS Filmklipp" som länkar till Emils youtube-sida. Här kommer de små filmklipp som han skapar att samlas. Nu satte han ihop en ny film från uppvärmningen från DIS vs Näset där vi var taggade till tusen.

Notera gärna att endast jag sätter båda skotten.Här kommer även ett litet Öckeröklipp från finalen i Gustavs Cup. Ingen rolig fotboll men Mackan får i alla fall lite beröm för sitt utseende. Han kallas inte "Fabio" för inte, liksom."Får man en analys?"
"1-0"


The moviemaker i egen hög person. Gillar vin, massage och djur. Favoriträtten är bruna bönor med fläsk, "det liksom bara smälter i munnen" säger han titt som tätt.

/Anton Iniesta

Presentation av vårt nyförvärv Jonathan Fhager Karlsson


Då var det dags för en presentation av vårt nyförvärv Jonathan Fhager Karlsson. Denna fina kille är Bagarns kusin, växte upp på Donsö och gick i samma klass som bland annat Anders, Kenneth och Leo. Tyvärr blev det som så att han flyttade till Borås i junioråldern och försvann under radarn i flera år...tills nu. Nu har han efter ett sidospår med jobb i Norge hittat tillbaka till Göteborg och kommer att bo i Majorna med sin finska flickvän och då blev valet att spela i sin moderförening DIS en självklarhet. DIS Naturligtvis.

Han har imponerat under försäsongen och var Man of the Match i helgens vinst mot Studenternas IF. En snabb och teknisk spelartyp som vet var målet är beläget.

Här kommer en liten intervju med honom.

Tjena gubbe! Hoppas att du har tid att svara på lite frågor till bloggen. Efter en bra match i lördags, hur känns kroppen dagen efter?

Godkväll Frodo, benen är ganska tunga, körde 1km sim idag vilket inte gjorde saken bättre direkt!

Första intrycket av DIS? Någon som imponerat?

Mitt första intryck är bra, Några som har imponerat är bröderna Jansson, tränar alltid, är båda duktiga fotbollspelare, väldigt viktiga för att vi ska vara framgångsrika 2012.

Vinna serien eller skärgårdscupen?

Serien! Men jag vinner gärna bägge!

Snygg dribbling eller skott i krysset?

Skott i Krysset!

Favoritlag?

Liverpool FC, YNWA!

Favoritspelare?

Finns många favoritspelare, men just nu måste jag säga Craig Bellamy, fantastisk inställning + målfarlig.

Favoritposition?

Min favoritposition är yttermitt.

4-3-3 med hög press eller 4-5-1 med låg defensiv och kontringar?

4-3-3.

Megan Fox eller Rihanna?

Megan Fox, alla dagar i veckan!

Favoritfilm?

Inglorious Bastards!

Wilshere eller Ramsey?

Wilshere.

Favoritresemål?

Mexico.

Brännö eller Donsö?

Hehe vilken fråga, jag är mer Karlsson än Fhager vill jag tro så jag får säga Brännö faktiskt :)

(Trots kunskap om att Jonathans farsa bor på Brännö blir undertecknad så chockad när han läser detta att hans lilla espressokopp darrar okontrollerbart i handen. "Vilket påstående han kommer med!" tänker han medan han känner att en svettdroppe rinner nerför pannan. I flera minuter sitter han stilla med blicken stirrandes in i väggen för att till slut slita sig loss med en rejäl kraftansträngning och dra sig mot tvättmaskinen för att genomföra kvällens tvättbestyr. Han känner att han är extra hårdhänt mot den smutsiga tvätten och ibland kan han inte låta bli att utbrista "Brännö!?" för att på så sätt frigöra lite aggressioner som trycker på inifrån.)


The man himself. Lite lik Teemu Selänne?


I gul tröja med DIS. Vacker syn.


In action från tidigare i karriären. Lite Juninho?

/Anton Iniesta


Seger mot Studenternas IF


Det blev en ny seger mot Studenternas IF (div 5) med hela 6-1 där vi visade prov på effektivitet framför mål. Då vi hade många bortfall lånade vi in lite Vrångöspelare. Fint av dem att ställa upp, det betyder mycket. 

Matchen spelades på en regnig Påvelundsplan och DIS får man väl ändå säga kontrollerade matchen från början till slut. Vi gjorde några fina mål, det finaste gjorde nog Emil som chippade över målvakten i ett friläge. Jag tycker att Emil ser vass ut därframme. Blandar löpstyrka med finurliga påhitt och kämpar dessutom bra för laget. Annars var det Jonathan som imponerade mest. Var ständigt farlig på kanten med sin teknik och fart och har bra snack på plan. En inspirerande insats.

Noterbart är också att Daniel Sander var med som högerback och gjorde bra ifrån sig. Har tränat rätt bra (pendlar från Jönköping till Påvelundsplan!) och har en naturlig fysik. Gött tugg dessutom. Årets kultlirare?

Laget:

Magnus - Emil

William - Anders - Anton - Jonathan K

Erik A - Kenneth - Robert - Sander

Tobias Juhlin

Sub: Capov, Marcus J, Jens, Löfgren

Målskyttar:

Anders 2
Capov 2
Magnus
Emil

Three stars:

1. Jonathan
3 assist och lekstuga på kanten. Presentation kommer på bloggen inom en snar framtid.

2. Anders
Två mål plus en assist blev facit för vår pådrivare på mitten.

3. Kenneth & Robert
Totalt fyra meter och 200 kg mittbacksvägg där båda dessutom hade röda skor. Lite coolt.
__________________

Kul att återigen höra från Erik. Socktanten, är det nya smeknamnet kanske?
__________________

Går lite rykten om en nygammal backup-målvakt till Tom med betoning på gammal. Stämmer detta hade det varit väldigt roligt enligt undertecknad. Nostalgi på mycket hög nivå.
__________________

GAIK nästa helg. Tydligen har de tre raka segrar och slog Sandarna med 5-0 senast vilket är väldigt imponerande måste jag säga. Sandarna var klart bättre än oss förra året där vi förlorade båda matcherna.

Tagga för veckan nu, boys.

/Anton Iniesta

Soctantsnytt

First things first. Igår utökades familjen Käll med en ny liten medlem. Enligt Petter är han ett litet kraftpaket som redan kryper. Bloggen glädjs naturligtvis ofantligt mycket och skickar ett jättegrattis till Petter och Martina.

*****

Japp, soctant är min betäckning numera. Kvinnliga brandmän kallas ju trots allt brandmän. En vecka är nu avklarad känns hur bra som helst. Mina kollegor är hur trevliga som helst och man börjar så smått komma igång med arbetet. Jag har inte riktigt vant mig vid hur folk pratar här uppe bara. Jag blir liksom förvånad varje gång någon öppnar munnen och stockholmskan låter sig höras. Min skrivbordsgranne är dock från Örebro. Det är, by far, den värsta dialekten i vårt avlånga land. Fast hon är snäll.

*****

Huddinge (där jag bor) har tydligen ett lag i trean. Funderar på att höra av mig dit. Hade varit skönt med nära till träningarna. Sannolikt har de ju dock en rätt färdig trupp så här års och antagligen även en målvakt. Men skitsamma. De har ju ingen Lehmann.

*****

Hur fan (ursäkta språket) lyckades Styrsö locka till sig Henning Comé? Henning och jag har spelat både handboll och fotboll tillsammans i många år. Skön kille och något av ett monster på plan. Typ Drogba liksom. När vi spelade i Billdal gjorde han mål i varje match kändes det som. Stod det lika och Henning inte gjort mål kunde man känna sig lugn. Man visste liksom att det kommer snart ett från honom. Sjukt imponerande värvning måste jag säga. Jag är dock förvånad att han inte valde att spela för Hovås/Billdal men han har väl sina skäl.

*****

I skrivande stund håller Stevenage 0-0 Tottenham och får fram ett omspel. You gotta love the FA cup. Några skrällar vill vi dock inte ha i nästa match. Brighton väntar för de röda. The seaguls kallade. Haggalarna på ömål alltså.

*****

Gött att se Jansson bakom tangentbordet. Jag är inte mest pretto i bloggen längre. Känns bra någonstans.

*****

Arsenal... Nästan så jag lider med dem. Är ju ändå en anrik förening. Men bara nästan.

*****

Förväntar mig få lite matchreferat här så jag kan läsa om matcherna. Klar seger senast läste jag. Bra jobbat. Men är det inte dags att träningsmatcha mot lite bättre lag snart?

//Erik

Fredrik Jansson delar med sig om varför sjumanna är en styggelse


Varför sjumannaplaner är en styggelse, i alla fall för målvakter.

Som kanske de flesta av mina medspelare antagligen vet så har jag och sjumannaplaner, ett ytterst kyligt förhållande till varandra, så till den grad att jag tycker att man lika gärna kan sätta ut två kon-mål i varje ända  istället.  Eftersom jag gång efter annan blivit högljut överkörd av oförstående lagkamrater tänkte jag, i detta mitt första blogginlägg här, klargöra varför sjumanna är en styggelse för en målvakt.

1. Inget naturligt kantspel:

Eftersom en spelare som kommer längst ut på kanten på en sjumannaplan hade varit innanför straffområdets gräns, varför inläggen byts mot  avslut vilket leder vidare till punkt 2.

2. Avsluten kommer rakt framifrån, på nära håll: 

Planen är  liten och trång, se ovan, och eftersom utespelare av någon outgrundlig anledning skalar om hur långt ifrån mål de kan ta avslut, så kommer de flesta ifrån det som på en elvamannaplan hade varit området  mellan straffpunkten och målområden. Kul för utespelaren, men bra träning för en målvakt är det inte.

En omställning till: 

När det är dags att gå ifrån inomhus till utespel så är det en hel del saker som skall ställas om, man skall få en ”känsla” var stolparna är,  gå från ett ett reaktivt och täckande spelsätt till ett mer taktiskt och aktivt spelsätt, som dessutom innefattar höjdspel och igångsättning (utspark etc) på ett helt annat sätt än inomhus. Eftersom det inte sker omedelbart så kommer i början ske lite mer eller mindre dråpliga misstag, men det försvinner när man vänjer sig. Blandar man då in ytterligare ett steg tar så tar det ÄNNU längre tid att komma till rätta, speciellt när man hattar och fnattar fram och tillbaka där i mellan.

/Fredrik


Ångest


Ångest är "anguish" på engelska. Definitionen på det ordet är följande:

"Agonizing physical or mental pain; torment"

Det beskriver mitt tillstånd under gårdagens kollaps rätt så bra måste jag allt säga. Från denna match slog mig följande:

-Arsenals "battle level" när det gick ut på San Siro var lika med noll. Var var inställningen? Vinnarmentaliteten? Det var riktigt pinsamt att se.

-Det saknas ledare på planen med ovan attribut. Jag vet att det fortfarande pratas om Viera och tycker inte om att leva i det förflutna men igår var det löjligt obvious att en sådan typ hade behövts.

-Vi klarade inte ens av att jobba någorlunda okej med "press och understöd" och "spela tills domaren blåser". Milan kunde konstant överbelasta där bollen befann sig och på så sätt få dominera matchen och vad gör Sagna när Zlatan rycker på kanten för att assistera Robinho? Spring tills domaren blåser för helsicke! Amatörmisstag!

-Planen var nästan lika hal/kass som Påvelundsplan. Det gynnade Milan för att de är mer vana än Arsenal att spela på ett sådant underlag. San Siro har fått mycket kritik denna säsong. "This is the fu*king Champions League" som Stuart Baxter sade. Ett visst mått av kvalitet måste finnas för att få ut det bästa av fotbollen.

-Samtliga spelare underpresterade. Walcott och Ramsey varierar kraftigt i sina prestationer. Sjukt irriterande att se Ramsey igår som ständigt hade för många touch och slog dåliga långbollar. 

-Det blir lätt som så att alla skriker "VÄRVA!" när det går dåligt för Arsenal och detta är inte lösningen på allt. Dock tror jag att Arsenal måste förbättra spetskvaliteten nästa säsong. Dessutom kan det vara bra att försöka "spänna musklerna" och visa att man vill ta sig tillbaks mot toppen. Känner inte stjärnspelarna av detta kan det bli spelarflykt. Varför skulle Van Persie vilja stanna om Real Madrid lockar? Chansen att vinna titlar i Arsenal är ju trots allt minimal.

Det var allt. Orkar inte mer.


Dystra miner. Dystra tider.


/Anton Iniesta


The Upcoming War of the Ages


Ikväll.

-Vem kommer att vinna?
-Vilka spelare kommer att dominera?
-Hur kommer matchbilden se ut?
-Ibrahimovic Vs The Verminator
-Hur kommer stämningen på San Siro att vara?
-T. Silva Vs Robin Van Persie"What we do in life echoes in eternity"

Come, let's make history tonight.

Ikväll.

/Anton Iniesta

Livescore Addicts


Nedan app är riktigt bra och ett måste för alla fotbollsnördar. Inte bara får man nyheter i realtid från de stora fotbollsligorna, man kan dessutom se highlights (videohöjdpunkter) innan matchen är slut samt välja favoritlag som appen kan skicka nyhetsnotiser/påminnelser om.

Livescore Addicts är appens hela namn och är gratis att ladda ner.

Träning idag. Får man se några tunnlar tro?/Anton Iniesta

Breaking news!


Då finns även Styrsö inom bloggvärlden.

http://styrsobk.blogg.se/

Bloggen har startats av sportchefen Patrik Lennljung men kommer att innefatta ett flertal skribenter, t.ex. Björn Djurner som för närvarande bor i London.

Kul initiativ som redan har fått en "follower" i undertecknad. Hade Patrik i luren tidigare idag och eventuellt kan det ske något slags gemensamt bloggprojekt i framtiden, vi får se hur det blir.

/Anton

Första matchen avklarad


Först och främst, riktigt kul att höra från Lehmann. Hoppas innerligt att det kommer lite statusuppdateringar här på bloggen även i framtiden. Förra årets MVP kommer att saknas på planen, låt det inte ske även på bloggen.
______________________

Första matchen avklarad. Det blev en vinst mot Cruz Azul med 3-2 på en mycket svårspelad Påvelundsplan. Planen såg kanske helt okej ut men var väldigt hal och isig. Chansen var mycket stor att man ramlade vid ett försök till skarp vändning. Undertecknad hade väl störst bekymmer av alla med detta problem vilket resulterade i många felpass och bolltapp. Irriterande minst sagt. I övrigt var det en match med två ansikten där vi kontrollerade matchen första sextio och ledde bland annat med 2-0 och 3-1 och hade bud på fler mål, bland annat sköt Magnus i stolpen på ett friläge. Sedan blev det en del byten samt att konditionen kanske tröt på de flesta och Cruz Azul kunde ta över spelet i slutet och fick in två mål, dock var det ena målet lite turligt då det tog på domaren och denna oväntade studs ledde till ett friläge. Skönt att ha första matchen avklarad i alla fall.

Jag tycker inte att det var någon som direkt utmärkte sig men gillade Capov, Magnus och Toms "snack" och inställning. Det blir väldigt grinigt i perioder i Donsö och det är bra med spelare som kan pusha på "rätt sätt". Det tycker jag att dessa spelare visade att de kunde. Tom kan inte lastas för målen och stod för en stabil insats med bra snack och seriös inställning. Viktigt.

DIS ställde upp med följande lag:

Tom
Bagis - Dawidsson - Robert - Jens
Tobias - Anton - Anders - Emil
Magnus - Capov
Sub: Jonas, Oskar, Vrångö x 2 (inlånade)

Målskyttar:

Capov
Magnus
Emil

Matchens MVP: Tom Nilsson

Bortfall:

Marcus J - sjuk
John Steen - bortrest
Micke S - bortrest
Simon G - sjuk
Simon A - skadad axel
Jonathan - sjuk
Patrik - jobb
__________________________

I Lehmanns frånvaro skulle undertecknad nästan behöva en extra medskribent. Någon som har något tips? Har tackat nej till Spaghettis tjänster. Så här på förhand är Lallen eller Tobbe fina alternativ men det blir nog svårt, kanske omöjligt.
__________________________

Såg Mission Impossible: Ghost Protocol i helgen. Trots att man är en riktig "geek" när det gäller action blev jag inte så imponerad som jag hade velat. Ni som sett denna film, var det inte lite väl mycket lektstuga? Otroligt stort fokus på avancerade prylar och bilar som sprängs. Micke Nyqvist spelar skurken men får knappt någonting att jobba med. Håller med en skribent som påstod att upplevelsen att se Ghost Protocol är mer jämförbar med att åka Balder på Liseberg än att avnjuta Gudfadern med ett glas rött. 
___________________________

Viktig vecka framför oss nu, gubbar. Då extremt många har varit sjuka de senaste veckorna är det dags att få några fina träningar i kroppen så att man kommer igång igen. Nu gör vi det tillsammans.

/Anton Iniesta

Hallå (eller)

Hej alla glada. Här sitter man på soffan i sitt nya hem, lyssnar på Chet Baker och sippar rödtjut och tänkte således att det är på tiden att jag visar att jag lever. Ni behöver inte vara oroliga. Flytten har gått bra och jag ser med spänd förväntan fram emot måndag då jag börjar jobba. Innan dess skall jag klippa mig och raka mig. Jobb har jag ju redan skaffat.

*****

Gött att se att Attón håller bloggen vid liv. Lika fint är det att Spaghetti tar på sig att vara filmare. Jag var dock mycket förvånad över att höra Gilbert O'Sullivans Matrimony som ljudspår till filmen. Jag trodde dagens ungdom bara lyssnar på dunka-dunka och annat oväsen med för hög bas och inte alls kände till sing & song writers från 70-talet. Bra där.

*****

Än så länge har jag inte börjat leta lag här uppe. En massa snö och ännu fler minusgrader gör att suget ligger på låg nivå. Vem vet, håller ryssvintern i sig kanske jag förblir DIS-spelare och kan vara med i cupen i sommar. Då kan jag och Dawidsa lira tillsammans, som han önskade. Jag blev mycket rörd av nyss Mattias och Magnus fina ord efter mitt förra inlägg. Jag både tror och hoppas att vi kommer spela tillsammans i Donsös vackra färger igen.

*****

Dawidsa har ju omnämnts en hel del på sistone. En härlig karaktär är vad han är och antagligen den i laget jag skulle umgåtts med mest om jag bott ute på ön. Jag vill tro att vi haft mycket intressant att prata om.

*****

Ni som är kvar i Göteborg: bojkotta Vasastan och Kelly's! Varför? Jo för att de accepterar inte kortköp. Okej Vasastan tar kortköp över 300 men hur ofta handlar en vanlig arbetarpöjk för så mycket vid ett och samma tillfälle. Finns inget som skriker svarta pengar så mycket som att bara ta kontantbetalning. Och tänker man svarta pengar och barer tänker man också kriminell verksamhet. Så därför: bojkotta dessa ställen så hindrar vi i varje fall några hundringar att hamna hos sådana typer.

*****

Känns bra att man gått in direkt och visat var FIFA-skåper skall stå här uppe i Stockholm. Jacob, som jag bor med, har än så länge inte mäktat med att slå mig.

*****

Jag planerar att komma ner till Göteborg under påsk. Är det någon match man kan komma och se då?

//Erik

Spaghetti filmar


I lördags blev matchen inställd pga is/kyla så några spelare drog ihop en inomhusträning på egen hand (inga tränare). Spaghetti som var sjuk var då med och filmade lite och har nu satt ihop en liten film. Lite roligt, sisådär.

Inte världens mest seriösa träning kan tilläggas och nu får väl vi springa extra mycket ifall Pyttis/Lorca ser detta vid nästa träning. Jag och John är linslusarna som älskar att synas (lite väl skumma grejer i vissa fall). Fick mig dock en tankeställare angående mina svarta långbyxor. Ser inte så coolt ut som jag tidigare har trott.DIS - Näset när vi vann serien 2010. Varför slowmotion på när Magnus ramlar i straffområdet? Är det fräckt?/Anton Iniesta

Victoria concordia crescit - Victory by means of teamwork


Tack för showen, Arsenal. Första vinsten 2012 (!). Som man väntat. Som man har lidit.

___________________________________________

Eventuellt match nu på lördag? Nu ser vi till att komma igång på riktigt och tränar ordentligt i veckan.
___________________________________________


Silvermedaljörerna i Gustavs cup.


/Anton Iniesta

Teammates


Magnus Fhagers tur.Vem har du helst i ditt lag på träningen?


Anton för att han är ingen avslutare/målgörare utan mer en framspelare. Han är mycket bra när det blir trångt om yta som det blir många träningar, då är han bra på att sätt in bollen i boxen eller sätta en annan i bra läge vilket är till fördel när man är MÅLK*T. Gillar att göra mål :-)

 

Vem avslutar bäst?


Simon G är riktigt vass.

 

Vem är jobbigast att möta på träning?


Shagge tycker jag det tar emot att möta. Snabb, brytningssäker och en grym vinnarskalle.

 

Vem är snabbast?


Emil är överlägsen! Men å andra sidan behöver han sin snabbhet för att kombensera andra brister i sitt spel som till exempel att han bara har "ett ben".

 

Vem är starkast?


Simon A. Satsar, tar i, är lite vårdslös och stor. (Stor, stark och sätter på bra har jag hört!).

 

Vem är fulast?


Dawidsson eller Anders. Båda kan grisa bra tycker jag. Men ska sanningen fram är väll jag inte världens snällaste själv.

 

Var slutar DIS i tabellen i år?


3 eller 4 från slutet tyvärr. Vis av tidigarte erfarenheter vet jag att andra året är mycket tufft.

 

Vilket TV-spel lirade du kontinuerligt senast?


Lot har precis köpt Super Mario World till sitt DS. Nostalgin från när man satt framför 8-bittarn är total.

 

Vem i laget tar du med dig till en öde ö och varför?


Tobben. Det kan bara vara roligt med han.

 

Om laget hade genomfört en UFC-turnering (Ultimate Fighting). Vem som på förhand hade anses svag anser du hade kunnat överraska då och eventuellt kommit långt? Varför?


Pyttis. Han är en riktig slugger och lurig (kommer ihåg ungdomsåren). Börjar lungt och PANG så hade man liggat där på backen kanske.

 

Fem snabba!

 

Arsenal eller United?

Utslag på ollonet eller att det svider när man pissar!!!

Rihanna eller Jessica Andersson?

Jessica tror jag.

Fult mål eller snygg dribbling?

Vad tror du MÅL.

Wallander i soffan eller Thor 3D på Bergakungen?

Thor.

Styrsö eller Vrångö?

Vrångö.


/A


Teammates


Tycker att det är dags för lite nya "Teammates". 

Först ut är Emil "Spaghetti" Johnsson.

 

 

Vem har du helst i ditt lag på träningen?

 

Är mycket av en suring när jag kommer i fel lag, men har jag Robert R i laget så brukar det kännas stabilt samt goa vågade långbollar inomhus.

 

Vem avslutar bäst?

 

Vårat nytillskott Jonathan Fhager som ej är 100% klar ännu hittar målet nästan varje gång han avslutar.

 

Vem är jobbigast att möta på träning?

 

Jobbigast att möta på träningarna är Anders ”dampet” Jansson, mycket ful människa. Alltid små fula grejer.

 

Vem är snabbast?

 

Svårt att säga för tillfället men skulle sätta mig själv (Emil Johnsson) som snabbast.

 

Vem är starkast?

 

Mycket svår fråga. Får säga backgubbarna, någon av dem är starkast men som sagt mycket svårt att ta ut en speciell.

 

Vem är fulast?

 

När det gäller träningar så e det som sagt Anders, men när det kommer till match så ser jag Simon A som en mycket ful spelare, alltid i blåsväder.

 

Var slutar DIS i tabellen i år?

 

4:e plats.

 

Vilket TV-spel lirade du kontinuerligt senast?

 

Battlefield 3, den som ej spelat det har gått miste om något, och borde därför skaffa det.

 

Vem i laget tar du med dig till en öde ö och varför?

 

Jag hade tagit med mig Magnus Fhager, bara för att han inte kom med i Robinsons, för att han var för bra. Kan tänka mig honom som en överlevare, bygga träkojor, fällor, jaga föda samt döda fiender om så behövs.

 

Om laget hade genomfört en UFC-turnering (Ultimate Fighting). Vem som på förhand hade anses svag anser du hade kunnat överraska då och eventuellt kommit långt? Varför?

 

Många hade kanske svarat Anton på denna fråga, men det gör inte jag. Helt klart så anser jag mig själv komma väldigt långt och överraska en hel del med min snabbhet och mina snabba samt hårda slag.

 

Fem snabba!

 

Arsenal eller United? Arsenal

Rihanna eller Jessica Andersson? Rihanna

Fult mål eller snygg dribbling? Fult mål

Wallander i soffan eller Thor 3D på Bergakungen? Frågan ska ens inte få vara med här, Thor alla dagar i veckan.

Styrsö eller Vrångö? Vrångö


RSS 2.0