Fässberg - Donsö 4-0 (4-0)

Ja, det är inte så mycket att snacka om. Vi kom aldrig upp i nivå och var inte ens där första 25 min. Och på den tiden gjorde dom 4 mål.

Leo
Capov John Olof AT
Albert Elias Anders Emil J
Oliver Mackan

Bänk: Nils B Dawidsson Nils Möller Daniel B

Leo fick vi ringt in idag då alla andra målvakter hade förhinder. Vi var dumma mot honom då vi satte honom i omöjliga lägen direkt och han ska verkligen inte lastas för målen. Faktum är att han höll siffrorna nere i andra halvlek.

Vi andra gjorde en bedrövlig insats. Men samtidigt var Fässberg bra. Bra passningsspel, gediget försvarsspel och rejäla löpningar framåt. Vi hade inget av det. Allra minst ett fungerande presspel där vi alltid låg för långt ifrån.

Dawidsson kom in i andra och var den som visade vägen mest. Det var han, Leos andra halvlek och Nils Möllers debut vi tar med oss. Resten glömmer vi.

Semestern är över

Donsö - Näset 1-2 (0-0)

Så var säsongen igång igen för oss efter sommaruppehållet. Näset hade innan mötet med oss vunnit mot Skottfint med hela 10-1. Så att dom hade formen med sig var det inget snack om.

Lehmann

Capov Olof Robert Emil J

Victor Anders

Albert Magnus Albin

Mackan

Bänk: Simon G AT John Kärnbratt

Ny kille bredvid mig, Victor Heed. Han har varit med och tränat sen i våras. Jobbar i Yngves och har fin blick och bra bollbehandling.

Annars var det ett starkt lag vi ställde upp med. Tyvärr dålig träningsnärvaro på majoriteten.

Men när matchen väl drog igång så står vi upp bra. Ibland känns det för mig att vi spelar 4-2-4 och det blir väl många gubbar att hålla koll på för victor och mig. Samtidigt tycker jag backlinjen med Lehmann löser dom situationerna dom kommer i.

två killar som bara blir bättre och bättre. Vi lever mycket på
deras snabbhet.

Våra anfall är som vanligt slumpmässiga men farligheterna kommer främst genom Albert som direkt får övertag på sin kant. Fast Näset hade ett mål bortdömt för offside räknar jag till 3-4 lägen vi har som mycket väl kunde blivit mål på. Albert har en i ribban och ett friläge, Mackan får halvträff och Magnus får se sin tåfjutt rensas på mållinjen. Så att matchen var jämn var det inget snack om. Fransvich kom inte till ett skottläge om man inte räknar till den gången han drog ett från halva plan när ingen gick på. Annars löste vi honom bra.

I halvlek var det lite som Lehmann påpekade. Polsk riksdag. Alla satt mest och diskuterade i grupper 3 om 3. Men det var väl inte så mycket att prata om. Fortsätt på samma sätt och spring mer ungefär. Var inte läge för några oprövade speluppbyggnadssätt tycker jag.

Andra halvlek igång och magnus har utgått för Simon G. Albert går upp längst fram och Mackan går ner på Magnus plats. Kommer inte ihåg alla detaljer mer än att bägge lagen slarvar bort dom halvchanser dom spelar till sig. Matchen svänger ju lite mer nu och lagen har sina perioder där dom blir tillbaka pressade och vice versa. Vi börjar så småningom med alla våra byten,  tappar således rytmen och vi har svårare att hitta rätt.

Och i 76e min så visar Simon G att han alltid spelat forward och ska rensa bort bollen i vårat straffområde. Tar i men en av deras killar kommer i mellan. Att inte deras kille bröt benet var ett under. Hursomhelst får vi straff och mål emot oss. Våra spelare tyckte vi skulle haft frispark innan men det missade jag.

Tyvärr släpper vi in ett till när vi gör lite förvirrade saker och ska spela oss ur straffområdet. 0-2 och tio min kvar. Med 4 minuter knar lyckas Simon snappa upp ett halvdant skott från mig och petar in den. Men vi kommer inte närmare.

Slutelvan

Lehmann

Capov Olof Robert AT

John Anders

Simon Kärnbratt Emil J

Albert

Som lag ger vi dom en tuff match. Dom fick kämpa för att vinna.

Capov var bra idag. Dom försökte mycket på hans kant och han fick visa sig från sin bästa sida. Albert var fin i första när han fick spela på en kant. Kommer mer rättvänd där. Spelar han i mitten blir det för mycket bollmottagande felvänd. Då blir han uppäten. Mer rättvänd är han livsfarlig. Backlinjen var stark idag också.

Men träningsnivån och kvalliten på den är så låg just nu och det blir svårt att ge oss en ordentlig chans att vinna den här matchen. Det spelar ingen roll hur mycket direktiv och ideer vi har när folk inte ens ligger på 40% närvaro. Då sitter varken touch eller matchtempo och det syns tydligt när man är på planen. Då går bollen för sakta och man är konstant trött. Där är vi just nu. Efter matchen var jag inte ens grinig utan försöker kämpa med att acceptera att det är så här det är. Just nu är jag bara lite slö på det. När man forlorar är det tungt och vinner man är det det roligaste som finns. Finns inget imellan.