Vi börjar samla förluster

Förlustmaraton

Ja. Det har varit några förluster på rad nu. Tyvärr har vi börjat läcka mål så in i helvete. Jag har inte riktigt haft orken att skriva referat om skiten heller. Men jag tänkte skriva ihop en sammanfattning här om dom tre senaste förlusterna. Som har varit under all kritik. Vi börjar med Eriksberg.

 

 

Eriksberg - Donsö 6-2 (3-1)

 

Mattias

Capov Simon Jesper Olof

Albert Anders Johan Anton

Sudo Dino

 

Tycker vi var med här. Var hetare och hade mer spring i benen än dom. Men dom hade en jobbig kille på topp, Max? Han var snabb som ett as. Efter en kvart stod det 3-0 till dom. Han hade gjort alla. Riktigt tungt och frustrerande. Vi körde på hursomhelst och lyckades få in en balja.

 

Vi kör på i andra halvlek också. Sudo prickar in ett till med halvtimmen kvar och vi har blodad tand. Vi känner att vi har dom. Men. Deras kille måttar ett inlägg nere vi vårat straffområde. Tar på en pressande Olof som verkligen håller in armarna intill kroppen. Dommaren dömmer straff och det blir givetvis mål. Vi tappar lite motivation och orkar inte hålla uppe energin. Tror deras snabbe kille kan göra två mål till på kontringar.

 

En extremt frustrerande förlust där vi satte oss i en dum situation med 0-3 efter 20 minuter. Men energin, viljan och attityden fanns där. Men vi släpper in för lätta mål i den här matchen.

 

 

Fässberg - Donsö 6-0 (5-0)

 

Christian

John Dawidsson Jonas Nils

Erik Olof Anton Albert

Sudo Jimmy

 

Jag deltog inte i den här matchen. Jag, Johan och Simon A var på bröllop i skagen. Men det var kraftigt manfall även om du bortser från oss.

 

Men enligt rapporter så kom vi upp dåligt i press. Dom kunde enkelt spela igenom mittfältet enkelt och passa fina genomskärare där Jonas och Dawidsson hamnade i mardrömsscenario med en-mot-enlägen mot några snabba skitungar som var kvicka i sina vrickningar och riktningsändringar. Tydligen var det massa sånna här scenario. Och då blir det jobbigt. Samtliga mål gick till på samma sätt hörde jag också. Snett-inåt-bakåt till någon gubbe som bara behövde lägga in den. Patrik höglund anlände till andra halvlek och styrde upp. Blev stabilt, men matchen var ju borta för längesen.

 

 

Velebit - Donsö 10-2 (4-0)

 

  Christian

Emil Capov Dawidsson Nils

Albert Anton Olof Anders John

Sudo

 

Ja, detta var väl gräddet på moset. Manfall här också. Velebit har ju en tydlig fin spelidé. Rakt spel med fina skarvar och bra bollar. Löper distinkt och slarvar inte någonstans. Tillskillnad mot oss. Vi är väl med första 15 fint. Men dom får sen gjort tre snabba innan halvtimmen på misstag från oss. Och det funkar inte. Går inte att spela när matchen är borta så snabbt. Men dom spelar till sig friläge gång på gång. Så det kunde blivit mycket värre. Dessutom gjorde dom några omöjliga avslut. Dom är bra i medvind, Velebit. Förhoppningsvis kan vi frustrera dom lite i hemmamatchen till hösten.

 

 

SAMMANFATTNING.

 

Vi har för många borta helt enkelt. Robert ska börja delta i träningen nästa vecka. Emil har börjat komma och jogga lite. Jesper har haft mycket jobb. Johan har känning i vaden. Simon Andersson bygger hus och fiskar. Dino skadade sig mot Eriksberg. Jimmy har blivit pappa. Marcus har bara deg i benen och får småbristningar överallt

 

Det är alagskillar allihop som tar plats direkt. Så det är riktigt svårt att bjuda upp till kamp för i 90 minuter. Samtidigt tycker jag vi släpper in för dumma mål hela tiden. Vi har lyckats få en liten förlorarmentalitet. Vilket inte är så konstigt när matchen är borta efter en halvtimme då vi antagligen har släppt in tre mål på misstag. Men det är ju bortamatcher nu. Förhoppningsvis kan Patrik och Mikael vara med sen när vi börjar våran vinstturne på hemmaplan till hösten. Det tror jag verkligen.

 

Men det är tungt nu. Lite folk på träningen i veckan. Dessutom dålig fart och kvalitet på dom. Men får vi tillbaka någon av skadekillarna tills Väster på onsdag tror jag på det. Väster går väl lika dåligt som oss för tillfället?

 

Lite kommentarer efter Velebit:

Anton: Det funkar ju inte spela när det står 3-0 efter en halvtimme i varje match

Dawidsson: Känner för att börja gråta

Sudo: Ny match på onsdag, kom igen gubbar

Capov: Vi måste fan börja snacka om detta på träningarna. Vi får börja träna annorlunda.

Nils: Kan någon köra mig till stan. Ska på summerburst.

 bra snack på denna kille
 

Just nu är inte fotbollen det roligaste som finns. Jag helrenoverar mitt hus och skulle aldrig låta det komma före fotbollen. Men kanske på en delad första plats. Det är otrolig mycket tid som läggs ner för att ha 4-22 i målskillnad på dom tre senaste matcherna. Men ge upp nu gör vi inte. Vi är inne i en bedrövlig formsvacka med för mycket skador på nyckelspelare. Tror inte det är många lag i serien som löser våran situation just nu. Vi spelar inte med samma likadan startelva 2 matcher i följd. Och då blir det ostrukturerat. Stabiliteten från försäsongen är borta och vi spelar inte som ett lag helt enkelt. Stommen är för tunn just nu. Igår fick vi ta in en junior med ryggproblem. Han är kanon. Men har inte gjort en träning och fick bryta sitt inhopp för ryggen och då fick vi sätta in Mattias (målvakt) på vänsterbacken. På den nivån är det nu. Så mycket folk saknas.

 

Men nu laddar för en ny vecka. Och ska försöka ligga i fas med referaten efter matcherna


Donsö IS - Askim

 
 
 
 
 
 
 

Ett bjudande Donsö fick stryk av ett vältränat Askim.

 

Askim - Donsö 3-2 (1-1)

 

Stabila Askim skulle utmanas idag. Askim känns som ett extremt stabilt Div4 lag. Verkar som dom slutar på samma plats år efter år. Dvs alltid några placeringar högre än oss.

 

Startelvan:

 

Mattias
Capov Dawidsson Simon Olof
Jimmy
Anton Anders Johan
Albert Sudo

 

Bänk: Emil F John Nils Dino

 

Som ni ser saknade vi Jesper, Robert och Mackan sen sist.
Jesper är skadad sen Mackan hoppat in i hans ben med dobbarna före på måndagens träning.
Jesper vann en duell och Mackan vänder sig om i frustration, slänger sig efter honom och träffar "olyckligt" i knävecket . Trodde man sett slutet på sånna tacklingar sen Magnus slutat. Men Jesper fick vila resten av veckan iaf. Mackan stukade foten på onsdagens träning. Helt omarkerad ramlade han ihop efter ha trampat snett. Tråkigt men Karma is a bitch. Och Robert har känningar i framsidan. Han var med på uppvärmningen men tog det kloka beslutet att inte riskera.

 

Hursomhelst är det bra killar som saknades. Robert och Jesper har varit solida hittills. Jesper har väl varit våran stabilaste gubbe så här långt.
Samtidigt har Mackan producerat lite poäng framåt. Så det är bidragande killar i högsta grad.
Men tycker vi ställer upp med en stark elva ändå.

 

En stark motvind och bländande sol blev våran lott i första halvlek. Tycker vi står upp ganska bra. Askim har en tydlig spelidé. Med ett rakt spel med snabba yttrar. Dom fick till ett anfall där deras nickstarka forward borde satt den.
Men vi hotade till lite då och då. Vi hade förvånansvärt många hörnor. Men efter ett par stycken så blev jag nervös. Dom kontrade bra när vi inte fick till avslut på våra hörnor. Så där var dom duktiga. Löpte distinkt och hade en tydlig spelidé.
Men med hjälp av vinden trycker dom ner oss. Dom hade en duktig mörk kille på Capovs kant. Capov stoppade honom fint. Ofta med oschyssta medel. Men med fin balans så han fick bara syna ostskivan en gång i andra halvlek.
Men som sagt, dom trycker ner oss lite efter en halvtimme.Vi fick kämpa lite här och skjuta långt, som vi är vana vid.
Efter 35 minuter får vi ett billigt mål.
Sudo går fram och stressar målvakten som skjuter på Sudo som därefter får öppet mål. Skönt och vi tar ledningen även i denna match.
Men i sann Donsö anda känner vi att får bjuda in Askim igen.
En till synes ofarlig djupledsboll. Mattias ska bara gå ut och sparka iväg den, ser inte deras kille i ögonvrån som hinner i mellan. Straff och gult kort till Mattias.
Deras kille sätter den säkert och 1-1 står sig halvleken ut.  

 

I halvtid pratar vi om att Askim spelar med högt tempo. Vi hänger med och ska fortsätta med det, de skapar inget klockrent. I andra halvlek kommer vi dessutom ha vinden och solen i ryggen.

 

Första fem minuter är vi tända. Känns som vi vill bjuda upp till kamp. John kom in istället för Jimmy efter fem minuter. Strax därefter kommer Dino in för Albert.

 

Oliver Dino.

 


Men vi ger bort ett billigt mål efter 10-15 minuter in i andra.
Deras kille är felvänd nere vid våran hörnflagga. Simon Andersson älgar på och upp i rygg. Och ska man sammanfatta Simon så är det en stor hårig kille, rejäl, orädd och smäller på i alla lägen, även här. Han springer över killen. Lite vårdslöst kanske då han var felvänd och på väg ut över sidlinjen. Men hursomhelst, dom får frispark långt nere vid hörnflaggan. Och på något sätt får dom in den via ribban. Jag hinner inte se bollen föränn den är i mål.
Lite tungt.
Med 20 minuter kvar gör dom även 3-1 på hörna. Vi vill ha frispark men jag tycker helt enkelt Askim vann duellerna inne i målgården. Ännu mer tungt.

 

Här blir vi lite desperata och vågar satsa lite. Tar med löp och springer ur våra positioner mer. Men Askim gör ett gediget jobb. Kommer ofta med två man på våran bollhållare. Pressar oss bra helt enkelt. Samtidigt som vårat passningsspel är under all kritik.

 

Vi lyckas få till matchens enda strukturerade anfall där Johan spelar ut till Anton, som spelar snett-inåt-bakåt till Sudo, som vrider och vänder och skjuter, bollen touchar ut till Johan som skjuter intill första stolpen. Fint spelmål. Men tyvärr får vi till sånna här anfall för sällan. Och det var bara 5 kvar av matchen. Askim håller ut och vinner rättvist.

 

 
Fint förarbete av dessa 2 herrarna + mål.
 
Avslut.   
 
 
 
 
 

 

Sammanfattning:
Askim var bra. Vältränade och ihopspelade. Vi står upp bra. Har våra djupa dalar och ibland tar vi över och pressar dom. Men det var en match med få rena målchanser. Vi släpper ju 3 billiga sketmål igen. Samtliga på fasta dessutom. Men dom här bortamatcherna börjar ta på oss nu, det är kämpigt. Man behöver göra 100% insatser i den här serien om du ska vinna bortamatcher.
Nu har vi ju Eriksberg "hemma" på Klingskär på onsdag. Rykten säger att den är så härligt ojämn. Passar oss fint. För moralen vore en trepoängere kanon. Vi i laget är lite oense nu. Hetsiga diskussioner om passningar, fördelning om arbetsområden, enkla insläppta mål, dålig rörelse mm. Men nu har vi haft två tuffa matcher mot Öckerö och Askim och förlorat på skitmål och dåligt anfallsspel. Så kommer det en vinst så är det frid och fröjd.

 

Positivt:

 

- Dawidsson var bra idag matchen igenom. Resolut, fin glöd och värderade passningar.

 

- Johan höjde nivån till godkänt för mittfältet. Han tog fajten bra. Sprang mycket upp och ner. Han krönte insatsen med ett mål också. Vilken är bra. Vi på mitten måste börja producera mer. Detta håller inte.

 

 

 

 


RSS 2.0