Bloggen säger "Grattis Skottfint"

 
Då bugar vi och säger grattis till seriesegern, BK Skottfint. En synnerligen värdig vinnare, maken till en så jämn och fin nivå går väl knappast att hitta i dessa divisioner. Vem trodde egentligen detta för ett år sedan?
 
Hade varit kul att få veta vad som egentligen har fixats till inför detta året för att kunna få till en sådan förbättring. Det kan ju inte vara enbart nya spelare som höjt Skottfint till dessa höjder? Kanske får försöka få till en liten intervju med Putte Jakobsson angående detta.
 
Sedan en annan stilla undring, hur skall de få dessa herrar som befinner sig i ålderns vackra höst att försaka familjeliv för att åka buss i tre timmar enkel väg varje lördag utan ersättning? Var kommer de att hitta motivationen? Skall bli intressant att följa i alla fall. All lycka!
 
Bild tagen från Skottfints egna hemsida. Läs mer här.
 
Ses ikväll på soliga Nordövallen. Endast fyra träningar återstår så nu passar vi på att köra ända in i kaklet innan vintermörkret lägger sig.
 
/Cazorla

GFF - Donsö IS Torsdag 19 september Kl 19.30 Majvallen

 
 
På torsdag är det dags för sista bortamatchen för året och Göteborg FF står för motståndet.
 
Laget som ska göra det;
 
1. Mathias Kärnbratt
2. Robert Reutherborg
4. Mikael Schagerlind
5. Mathias Dawidsson
6. Nils Backman
7. Anders Jansson
8. Johan Johnsson
12. Emil Johnsson
13. Claes Klippert
14. Olle Backman
15. John Backman
16. Anton Jansson
17. Olof Lagerqvist
77. Jimmy Kjellberg
 
Samling 18.15 på Majvallen.
  
**************************************
 
Följande spelare ligger i riskzonen för avstängning
 
Anders Jansson 5 varningar
Anton Jansson 2 varningar
Olof Lagerqvist 2 varningar
 
**************************************
 
Magnus på resa och Simon G avstäng på torsdag...
Vilka blir forwards och vilka kommer ta ansvaret och göra målen?
 
Gizzi avstängd på torsdag
 
**************************************
 
Anton och Claes är de enda två som gjort samtliga 19 seriematcher
 
**************************************
 
Donsö IS har mött GFF 15 gånger i seriespel. Första matchen spelades 1999.
7 vinster för Donsö.
5 oavgjorda.
3 vinster för GFF.
Målskillnad 36-21 i DIS favör.
 
Bästa målskyttar är:
 
Magnus Fhager, Johan Johnsson och Anders Jansson som alla gjort fyra mål vardera.
Mathias Dawidsson, Mathias Johnsson, Andreas Fhager, Patrik Höglund och William Fhager har alla gjort 3 mål vardera.
 
Anders Jansson - fyra mål.
 
**************************************
 
Matchen våras på Nordövallen slutade 3-1 till GFF... Revansch!!!
 
**************************************
 
Varningens finger är nu utfärdat med tanke på höstens segrar och den om möjliga känslan att bli bekväma när kontraktet helt klart.
GFF är inte helt klara så länge de inte tar en seger till eller om Sandarna tappar poäng...
 
- Vi vet att inställningen avgör i höstmatcherna
- Mycket roligare att vinna
 
Alltså, förberedelse börjar innan samling och sedan är det 90 minuter hårt jobb när vi ändå lägger tid tillsammans.
 
**************************************
 
En undrar fanns i mitt huvud om vi är ett lag som är bättre på hösten eller på våren.
Tankegångarna har varit att de senaste åren tagit några omgångar innan vi kommit igång av olika anledningar.
T ex så har inte vissa Donsökillar kunnat medverka på Påvelundsträningarna och träningsmatcherna prioriteras ju inte alltid så högt.
 
 
2010 V O V
Våren 8 2 2
Hösten 9 1 0
       
2011 V O V
Våren 2 3 7
Hösten 4 1 5
       
2012 V O V
Våren 7 4 2
Hösten 2 1 8
       
2013 V O V
Våren 3 1 9
Hösten 5 0 1
       
Tre matcher   återstår 2013.  
GFF- Donsö   IS    
Donsö IS -   Dalen/KFF  
Donsö IS -   Öckerö IF    
 
Uppställnigen visar ju att vi 2010, 2011 och 2013 har tagit fler poäng på hösten än på våren.
 
2012 blev ju ett konstigt år där vi behövde tre omgångar för att ta första segern men sedan startade en fin period och vi ledde serien med två poäng efter 14 omgångar. Tyvärr kom massvis med skador och vi kunde inte få ihop det på samma nivå på hösten. Därav en stor skillnad mellan vår och höst detta år.
 
2011 ett ganska jämnt år mellan vår och höst resultat och skillnader kan ju alltid bero på vilka lag man möter hemma och borta och vad lagen har att spela för på hösten.
 
2010 vann vi Division 5B och gick obesegrade genom hösten trots att vi va klara för uppflyttning med två matcher kvar. Sista två matcherna vinner vi över Näset och Balltorp som krigade om att bli tvåa och säkra uppflyttningsplats.
 
Donsö IS är tydligen ett höstlag...
 
**************************************
 
Analys om myten om hur bra vi är på hemmaplan resp bortaplan kommer framöver
                     
**************************************
 
//Pyttis

En olycka kommer sällan ensam...

 
I all glädje över A-lagets och B-lagets segrar få finns det lite tråkigare nyheter att rapportera om.
Vår egen stålman Marcus "Bom Bom" Backman fått smaka på egen medicin...
 
I senaste B-lagsmatchen mot Skogen blev han glidtacklad när han skulle täcka ut bollen och bröt vadbenet.
Tråkigt för Marcus och för B-laget som han varit en centralfigur med alla juniorer i laget men efter sex veckor i gips och lite rehab så kommer han som vanligt tillbaka starkare än någonsin!
 
Marcus "Bom Bom" Backman                                                             
 
Marcus i gips
 
Sagna i Arsenal spelade vidare i match efter att ha brutit vadbenet. Är bara Arsenalspelare som klarar det!
 
Även Jonas "Lill Pyttis" Olsson lyckades i tidigare B-lagsmatch bryta ett ben i handleden och båtbenet. Båtbenet är en olycklig skada då det kan ta 8-10 veckor i gips. Starkt ändå att spela vidare matchen! Säsongen är nu över för Lill-Pyttis men vi hoppas få se honom starkare än någonsin när vi drar igång på Påvelundsplan i januari.
 
Hoppas på snar comeback!
 
//Pyttis

Donsö IS - Hovås/Billdal

 
 
Segertåget fortsätter.
 
Förutsättningarna inför matchen var att vi behövde en seger till för att säkra kontraktet så länge inte Sandarna tappade poäng i någon av de återstående matcherna. Kanske en utopi att de ska vinna alla sista fyra matcherna men samtidigt har de hittat formen och vunnit fyra av sex matcher på hösten. En morot är också att vi har möjligheten att göra våran bästa säsong någonsin i division 4. Förra året slutade vi på en 8:e plats med 32 poäng, dock 13 lag i serien då.
 
Matchen startade i regn och hyfsad vind där Donsö fick första halvlek i motvind. Planen hal och bollen fick ordentlig fart vid studs i det blöta gräset. Med detta sagt kan det ges vissa ursäkter vid mottagningar och passningar på ett tillslag inte går hem men båda lagen gjorde inga större misstag i avgörande läget för det. Hovås/Billdal (H/B) kom ganska tidigt i matchen runt på vår vänsterkant och när Emil och Johan sticker ut sina fötter försiktig så tar sig H/B spelare enkelt förbi och spelar snett bakåt men avslutet dåligt och bollen långt från vårt mål, en väldigt bra chans. H/B får ytterligare en farlig chans när de får måtta passning i djupet och deras forward får tid på sig att löpa i rätt tid i djupet. Mikael hinner sånär ikapp, glidtacklar och träffar deras kille och lite på bollen, straff! Mathias går åt rätt håll men bra slagen straff och 1-0 till H/B redan efter ca 7 minuter.
Ännu en gång är vi inte riktigt med i matchen från början och tyvärr börjar detta bli en otrevlig vana. Det positiva är att vi inte viker ner oss utan kämpar istället vidare för att vända på matchen.
 
Lite onödigt tjat både på domare och lagkamrater emellanåt och två varningar för just tjat på domare är alldeles för mycket! Anders fick t ex gult kort efter att fullständigt dominerat mittplanen under ett antal minuter och blivit nerdragen vid minst tre tillfällen. Här borde man känna sitt övertag och fortsätta på inslagen väg och domaren gav till slut gult kort till en H/B spelare. Men Anders var tvungen att både en, två och tre gånger tjata på domaren och med min vädjan från sidan att han skulle sluta så bad han mig hålla tjäften och då tröttnade domaren och gav Anders ett kort... Det ska man ha när man inte lyssnar på tränarn ;) Absolut inget fel av domaren och vi har inte råd med så onödiga kort när vi ändå har övertaget som Anders hade under perioden. Även Simon G fick kort för tjat när han tyckte han skulle ha en hörna då en motståndare glidtacklat bort bollen i farligt läge för Simon. Ingen aning om Simon hade rätt men nu är han avstängd i nästkommande match. Väldigt onödigt i båda fallen!
 
I mitten av första halvleken börjar vi få ordning och vinner fler och fler andrabollar. Även löpningarna från yttrar kommer igång samt lite kombinationsspel. Emil kommer runt på vänsterkanten några gånger, Anton kombinerar sig fram på sin kant. Vid tillfällena Emil kommer runt visar han med tydlig löpning vart han vill ha bollen och med sin höga fart är han då svårstoppad. Anton har inte samma speed men en helt annan touch kombinerar sig fint med både Olof som ytterback, våra innermittfältare och även delvis forwards. 1-1 kommer efter att vi fått lite tryck på H/B och när bollen via skott på H/B spelare letar sig fram till Emil så slår han ett fint inlägg till Anton som trycker in den på volley.
 
Anton gör sitt första mål för året!
 
Emil sätter sedan press på dem via löpningar på vänsterkanten och via inspel till Magnus som försöker vinkla in bollen är det nära 2-1.
 
 .
Magnus nära av vinkla in 2-1. Hela laget fyller på bra!
 
Simon Gustafsson kommer sedan till ett ypperligt läge där han har möjlighet att avsluta och spela in till Magnus.
 
  
Simon i bra läge och här fyller ännu en gång laget på bra framåt.
 
Simon kommer till ännu ett läge att bryta in framför deras back och bli fri men backen avstyr med en glidtackling. Given hörna enligt Simon som får syna ostskivan efter klagomål...
 
 
Frispark kanske, i alla fall hörna tyckte Simon. Varning och Simon avstängd mot GFF.
 
Halvleksresultat 1-1 och snacket gick att det är jämnt och det är inställningen som kommer avgöra i andra halvlek. Några justeringar hur ytterbackarna inte skulle bli lurade av deras yttrar som flyttar in utan vårt mittfält måste flytta över så pass att vi avstyr deras inspel från ytterbackarna. I andra halvlek forsätter vi att skapa bra chanser och Johan får den första riktiga chansen men får inte till avslutet.
 
       
Johan var väldigt pigg i andra halvlek och får en passning i djupet och får med sig bollen förbi första gubben som glidtacklar, skottfintar bort den andra och smäller in bollen i bortre. 2-1... Härlig vilja!
 
 
Johan är en höstspelare och gjort tre mål de senaste fem matcherna. Hans formkurva är en stor anledning till att vi vunnit 5 av 6 matcher i höst.
 
Hovås/Billdal får sedan visst tryck på oss och vi slarvar otroligt mycket i vissa perioder med uppspel och mottagningar. Konstigt att dessa perioder kommer och vi faller egentligen långt ner under var och ens nivå och kanske beror det på att vi blir stressade när vi kommer under press. Det positiva är att vi är ganska medvetna om det och ingen större panik utan vi jobbar på och tar oss tillbaka igen.   Närmast 2-2 var H/B via ett långskott som gick i ribban.
 
Nära men Mathias hade nog tagit den om den gått under ribban (?)
 
Inställningen i jämna matcher är som sagt avgörande och vi får omställningar att försöka förvalta. Magnus som kämpat och slitit hela matchen löper sig ren efter en fin passning men får inte riktigt till mottagningen och faller på den blöta och hala planen. Liggandes viftar han till bollen som går via målvakten och blir liggandes fri för inhoppande 15 åringen Olle Backman som enkelt kan avgöra matchen med sitt 3-1 mål.  
 
   
Olle gör sitt första mål i A-laget. Han har även gjort 14 mål på sina 6 matcher i B-laget i år.
 
En härlig seger och nu är vi helt klara för spel i division fyra även 2014.
 
  Daniel, Anders, Mathias, Simon G, Anton, Claes, Mathias, Olof, Robert, Marcus B. Magnus, Jimmy, Olle, Johan, Mikael, Emil, Nils, John B.              
                           
*********************************************
 
Näst formstarkast av lagen i höst.   
 
   V O F P
BK   Skottfint 5 1 0 16
Donsö   IS 5 0 1 15
Öckerö   IF 4 0 2 12
Sandarna   BK 4 0 2 12
Landvetter IS 3 1 2 10
Dalen/   KFF 3 0 3 9
Askims   IK 2 2 2 8
KF   Velebit 2 1 3 7
Mölnlycke   IF 2 0 4 6
Göteborgs   FF 1 2 3 5
Hovås/Billdal   IF 0 2 4 2
Slottsskogen/Godhem 0 1 5 1
                                                                                            
/Pyttis                             

Ny matchtid Donsö IS - Hovås/Billdal

 
På söndag den 15:e september spelar vi på Nordövallen mot Hovås/Billdal.
 
Ny tid för matchstart är kl 14:30.
 
Detta pga mer passande båttider från Saltholmen.
Båt avgår 12:35 från Saltholmen och ankommer 12:52.
Båt efter matchen avgår 17:15 från Donsö tillbaka till Saltholmen.
 
Följande spelare är kallade till matchen mot Hovås/Billdal
Samling 13.15 i klubbstugan
 
1. Mathias Kärnbratt
2. Robert Reutherborg
3. Simon Gustafsson
4. Mikael Schagerlind
5. Mathias Dawidsson
7. Anders Jansson
8. Johan Johnsson
9. Patrik Höglund
11. Magnus Fhager
12. Emil Johnsson
13. Claes Klippert
16. Anton Jansson
17. Olof Lagerqvist
77. Jimmy Kjellberg
 
**********************************    
 
Varningsligan
 
4 varningar
Johan Johnsson, Anders Jansson
 
3 varningar
Robert Reutherborg
 
2 varningar (Risk för avstängning)
Simon Gustafsson
Anton Jansson
Olof Lagerqvist
Tobias Johnsson
 
1 varning
Magnus Fhager
Jimmy Kjellberg
Emil Johnsson
Simon Andersson
Mathias Kärnbratt
Tom Nilsson
 
1 utvisning
Laye Savane (avstängd)
                  
**********************************
 
Poängligan
                                    Poäng (Mål / assist)
Magnus Fhager          13 (10 / 3)
Simon Gustafsson      13 (8 / 5)
Johan Johnsson          5  (3 / 2)
Emil Johnsson             5 (2 / 3)
Tobias Johnsson         3 (0 / 3)
Jimmy Kjellberg           2 (1 / 1)
Anders Jansson          2  (1 / 1)
Robert Reutherborg     2 (0 / 2)
Claes Klippert              1 (1 / 0)
Patrik Höglund             1 (1 / 0)
Olof Lagerqvist             1 (0 / 1)
Simon Andersson         1 (0 / 1)
 
 
**********************************
Noterbart i skytteligan är att Magnus och Simon gjort 18 av 27 mål.
66% av våra mål! 
**********************************
 
Noterbart bland varningar och utvisningarna är att vi efter 18 omgångar dragit på oss 25 gula kort och en utvisning. 1,38 gula kort per match är bra och Savanes utvisning får ses som en engång fadäs, sådana utvisningar är inte ok.
 
Efter 18 omgångar 2012 hade vi 36 gula kort och 2 utvisningar...
Efter 18 omgångar 2011 hade vi 32 gula kort och 5 utvisningar...
 
/Pyttis

Träning och VM-kval

 
För att få ihop schemat och få till en träning togs beslutet att tidigarelägga träningen till kl 17.05 så vi skulle hinna se så mycket av VM-kvalmatchen Kazakstan - Sverige. I ett enkelt sms informerades samtliga att träningen börjar 17.05 istället och träningen skulle pågå till ca 18.00. Även inbjudan hem till mig och att hamburgare var inhandlade. Ändringen mottogs med glada miner.
 
Träningen drog igång vid 17.08... och uppvärmning i fem minuter. Sedan spel åtta mot åtta fritt spel, och när det var drygt 20 minuter kvar la vi till mittlinje och styrde upp touchen på egen planhalva.
 
En kort men ändå bra träning!
 
En efter en trillade gänget in och vardagsrummet fylldes med nyduschade och hungriga spelare.
Tyvärr missades det enda som var värt att se under matchen, Ekdahls förspel till Zlatan och målet.
 
Totalt ramlade det in 16-17 personer och 35st hamburgare slets i stycken likt lejon på fallna gaseller...
 
Det är så man ska kolla på landskamperna!
 
 
Tack för en trevlig kväll!
 
// Pyttis

Tjötet, gubbar. Tjötet.

 
Härligt vinst mot Velebit och ännu härligare refererat av Pyttan. Vill även passa på att ge en eloge till Simon G för fint mål samt Johan J som nu på hösten hittat tillbaka till fornstora nivåer. Gött mos. Skänker även en tanke till brorsan som kämpar hårt för att komma tillbaka efter problem med nacken. Elände är vad det är för Anders i form behövs under resterande matcher.
 
En sak slog mig när jag tänkte tillbaks på våra senaste matcher och det är att vårt "tjöt" på matcherna har förbättrats avsevärt. Inte lika mycket gnäll när vi ligger under eller när spelet låser sig och blir det lite kommentarer som det ju alltid blir när man spelar fotboll (annars vill man inte vinna) så resulterar det inte alltid automatiskt i en dispyt med diverse pajkastning där båda vill ha sista ordet. Kanske har vi blivit lite bättre på att ge och ta kritik? En ganska viktig puck att ta tycker jag då vi vinner och förlorar TILLSAMMANS, det får vi aldrig glömma. Det är skillnad på att ge konstruktiv kritik och att bara gnälla, t.ex. "slå inte en så dålig passning". Alla vet om när man gör fel och ibland fungerar det bättre med ros än med ris. Vi får inte sänka varandra, gubbs.
 
Givetvis förstår jag ju att det har att göra med att vi vinner oftare nu. Men ändå, det är härligt! Vi fortsätter så tycker jag.
 
-------------------------------------
 
Pyttan filar lite på en ny FIFA-turnering innan säsongen är slut så passa på att vässa kontrollerna, gubbar. Kan undertecknad eller Olle B utmana John i år?
 
P.S Bara så att alla vet så har Spaghetti numera egen tjej. Fina grejer.
 
/Cazorla

Velebit - Donsö IS

 

 

Det finns ju som sagt goa segrar och så finns det riktigt goa segrar.

 

Började struligt när vi fick besked att Velebit spelar i blå strumpor och blå shorts och vi kom med vårt vanliga ställ där vi också hade blå strumpor och blå shorts. Domaren tog även beslut att våra blåvita tröjor var för lika deras vita i och med att vi är nästan helvita på ryggen...

 

Inget att bråka om så vi fick låna svarta strumpor och Velebits svarta tröjor. Snygga tröjor faktiskt! Velebit skötte detta kanonfint och all eloge till deras tränargäng och folk runt om kring. Är härligt att komma till deras fina anläggning där folk hälsar glatt välkommen och lite goa äldre gubbar sitter och umgås och slänger några goa kommentarer. En mycket fin förening med själ i.

 

Matchen

 

Matchen började i ett lågt tempo och Velebit har ett skenbart spelövertag första 10 minuterna men skapar egentligen ingenting. De försöker spela sig upp via en släpande innermittfältare men vi stänger av hans passningar och delvis ytan. Farligast är när de får upp bollen på sina forwards men vårt försvar ligger tätt på uppspelen och låter de inte vända upp.

 

Vi får senare tag i spelet och märker att vi får ganska mycket tid på oss mottagningar mm och försöker spela. Dock slår vi bort en del enkla pass men samtidigt vänder vi fint på spelet och utmanar på kanterna.

 

Simon G får i 13:e minuten vända upp mitt på deras planhalva och driva mot backlinjen men bestämmer sig för att dra iväg ett skott. Ojoj, vilket skott sedan! Målvakten hinner inte med och bollen går över honom och under ribban. Precis vad vi behövde och 1-0 satt perfekt.

 

Målgörar´n 
 

Sedan är det ställningskrig och inget av laget skapar egentligen några jättechanser under första halvleken. Deras farligaste chanser kommer via långbollar bakom vår backlinje och vi kommer runt på kanterna några gånger men får inte till inspelen och avsluten.

 

I halvlek är det som vanligt bra snack från samtliga men trots det var vi inte riktigt med när domaren blåste igång andra halvlek.

 

Velebit gör 1-1 efter diverse misslyckade rensningar och nedtagningar där sedan Velebitspelare kommer ganska ren och sätter dit bollen. Trots detta syns återigen ingen panik hos Donsöspelarna och här befarade i alla fall vi på bänken att det skulle bli åka av och en tuff press i andra halvlek. Snacket och duellerna börjar bli intensivare och i 63:e minuten får Simon Gustafsson en fin djupledsboll och springer sig ren mot målvakten, Velebitspelare kommer ikapp Simon i straffområdet och river ner honom, solklar frilägesutvisning men Velebitspelarna tyckte inte detta skedde i straffområdet. Möjligtvis börjar Velebitspelaren dra i Simon utanför straffområdet men själva nerrivningen skedde i straffområdet! Utvisning och straff...

 

Magnus får länge vänta på att alla Velebitspelare ska få säga sitt till både huvuddomare och linjeman och inte ett enda gult kort här för att tjat… Snällt av domaren kan tyckas.

Magnus blir ordentligt sönderläst av målvakten som slänger sig till vänster och limmar straffen, ingen bra straff på något vis men är det någon som inte viker sig för det så är det Magnus. Redan fem minuter senare kommer Emil runt på vänsterkanten och drar ett hårt inspel som Magnus slänger sig och vinklar in. 2-1, en man mer, nu hade vi chansen att få med oss 3-pinnar hem! Nu får vi omställningsmöjligheter och när vårt försvarsspel fungerar så bra så kändes det aldrig egentligen farligt utan vi skulle bara reda ut detta.

 

Magnus "Boom Boom" Fhager" 
 

Tyvärr tappar inhoppare Savane huvudet när det är 5 minuter kvar då han tacklar deras ytterback efter att backen slagit iväg bollen och sedan tryckte till honom lite lätt med armarna mot bröstet när de stod upp och tjafsade. Ett solklart rött kort och detta är inget som kan tolereras. Vi leder med 2-1 och detta skulle kunnat äventyra dagens seger!

Givetvis frustration från Velebits sida men här tar de chansen att få utlopp för den och tror samtliga spelare i Velebit står runt Savane inom några sekunder. Deras målvakt måste ha slagit rekord på 60-meter för att hinna dit så snabbt… Inget handgemäng och spelarna höll sig förhållandevis lugna och inga större dumheter utan bara lite tjafs.

 

Vi höll undan och vinner en härlig 2-1 seger!

 

Laget:

 

Mattias

Dawid - Claes - Micke - Simon A

Olof - Johan - Anton - Emil

Magnus - Simon

 

Sub: Savane, Marcus J, Jimmy K

 

**********************************

Velebits bortaställ riktigt snygg. 100%-iga i den tröjan!

**********************************

 

Vilket snack Velebit killarna hade om varandra. Kallade sina egna medspelare för värdelösa, i och för sig oss också men det kan man ju förstå lite mer... ;)

 

**********************************

Marcus Johnsson gör inhopp... Hur kom han med i laget?

 **********************************

 

Mathias gör två bra räddningar i viktiga lägen! Nu gjort två riktigt bra matcher mot Mölnlycke och Velebit.

Utsparkarna får vi nog öva på men i andra halvlek tog han några kliv ut från mållinjen och plockade deras långa bollar över vår backlinje.

Kanske ska mor och far Kärnbratt alltid filma matcherna??

 

**********************************

Hur är det med konditionen Emil...? Hade du fokuserat på att springa istället för att gapa om byte så hade du orkat en stund till!

**********************************

 

Fyra segrar på de fem senaste matcherna! Börjar likna våren 2012...

 

 **********************************

Bara fyra matcher kvar 2013 och tre av dem hemma.

Hovås/Billdal, Dalen/KFF och Öckerö hemma. GFF borta.

Tänk att få avsluta mot Öckerö hemma när de spelar för serieseger eller för kval!

**********************************

 

Bästa placeringen någonsin för Donsö IS är 8:e platsen förra året.

Ligger ju nu på 8:e plats, kan förbättra placeringen?

Poängmässigt svårt (32 poäng 2012) men vi är endast 5 poäng från 5:e platsen men också 2 poäng till 10:e.

 

**********************************

B-laget spelade returmatch borta mot Önnered på söndagen.

Häftigt när Marcus Backman, Olle Backman och John Backman spelar tillsamman och alla gör var sitt mål!

Historiskt???

Olof gör en fin insats i A-laget på lördagen och sedan drog ett lass i B-laget igen. Även målskytt där.

William Holmberg gör sitt första mål i B-laget. Grattis!

Medelålder på 18,8 år i matchen mot Önnered. Då är ändå Marcus Backman inräknad 43 år ung!

**********************************

 

I veckan blir det träning tisdag 17.00-18.00 och sedan hamburgare hos mig.

Torsdag träning 18.15

Lördag - B-laget mot Skogen 11.00 på Kobbegården.

Söndag - A-laget mot Hovås/Billdal kl.15.00 på Nordövallen

 

/Pyttis


Ny film från träningen igår

 
Dags för klipp nr 2!

Jag har just nu nackspärr så kan knappt röra mig. Efter ha legat inne i lägenheten i flera dagar och betat av Sons of Anarchy var det till slut dags att komma ut lite så jag hängde med ut och filmade lite på träningen. Givetvis är det alltid tråkigt att stå vid sidan. Finns nog inget tråkigare än att kolla på en träning utan att kunna delta själv.

Jag hade ju inte kameran på huvudet, så det blir inte riktigt samma effekt. Men vi har med lite mer ljud den här gången. Men samtidigt kommer man lite för långt ifrån händelserna på tvåmålsspelet när man inte har den på huvudet. Sen kanske ni även såg på förra klippet att texten och den svarta ramen skakar? Det är iaf Youtubes egna lösning på att inte ha en skakig bild. Bara så ni vet.

Här kommer först en länk till Man Citys GoPro-projekt. Det är väl inspirationen.
 
 
Här är vårt klipp.
 
 
/Anders

B-laget 2013

 
Donsö IS spelar 2013 med B-laget i Reservklass 3B.
Under året och i höst har verkligen våra juniorer och yngre tagit kliv i utvecklingen och vågat delta i vårt reservlag.
 
Spelare som Olle Backman (-98), Emil Fhager (-98), Ludvig Corneliusson (-98) och Jonathan Olsson (-97) har alla gjort framträdande i B-laget.
Olle Backman har även gjort två stycken inhopp i A-laget under hösten.
 
Lägg därtill John Backman (-96), Nils Backman (-96), Kevin Wiberg (-95) som nästan framstår som rutinerade i och med att de varit med i B-laget och delvis A-laget i över ett år.
 
Ytterligare spelare som Andreas Tengström (-96), Simon Gustavsson Jr (-94), Jens Poulsen - långtidsskadad (-93) gör att vi har en härlig stomme i B-laget.
 
Sedan är det alltid viktigt att spelarna på gränsen till att starta i A-laget, avstängda och de som inte kunde delta i senaste eller kommande A-lagsmatch ser till att få matchtid och hjälpa våra yngre i B-laget.
 
Mathias Kärnbratt, Olof Lagerqvist och Tobias Johnsson är spelare som gärna ställer upp i både A-lag och B-lag och John Steen och Jonas Olsson är alltid sugna att vara med.
 
Med våra allra rutinerade som Andreas Fhager och Marcus Backman kan vi alltid hålla en stabil centrallinje och några att hålla i när det blåser.
 
                                            ***************************************************************
Riktigt kul att de yngre tar för sig i reservlaget och nu hoppas vi bara samtliga tar chansen och kommer och tränar på alla de sista träningarna i höst och framåt.
Alla de som idag spelar i A-laget har tränar hårt i många år och framförallt i åldern mellan 17 och 25år.
Finns inga genvägar och att prestera emot reservlag för Div 6-lag eller C-lag med 35+ spelare innebär inte att man automatiskt blir en A-lagspelare eller en BRA A-lagsspelare om man inte tränar på över 80% av de få tillfällen vi tränar.
 
Mathias Kärnbratt (ordinarie), John Backman, Nils Backman, Kevin Wiberg och Olle Backman har alla redan varit med och spelat Division 4 fotboll. Det är inte alla lag som släpper fram så många unga i Division 4 samtidigt!
 
                                            ***************************************************************
Snittåldern i de två senaste matcherna
 
Dalen/KFF = 21,9 (18,2)
Önnered B = 19,3 (17,7)
Kållered C = 20,8 (19,5)
 
Räknar man bort lagpapporna Andreas Fhager (39), Marcus Backman (43) och Daniel Backman (42) som någon av dem deltagit i någon av matcherna så blir snittet ännu lägre...
 
                                            *****************************************************************
 
Matchligan 2013 (Totalt 8 matcher)
 
8 matcher
John Backman, Jonas Olsson,
7 matcher
Mathias Kärnbratt,
6 matcher
Olof Lagerqvist,
5 matcher
Nils Backman, Olle Backman, John Steen, Andreas Fhager,
4 matcher
Kevin Wiberg, Emil Johnsson, Tobias Johnsson, Gabriel Hagan,
3 matcher
Marcus Backman, Robert Reutherborg, Smon Gustafsson Jr, Jens Poulsen, Andreas Tengström,
2 matcher
Emil Fhager, Ludvig Corneliusson, Jonathan Olsson, Alexander Capov, Marcus Johnsson, Anders Jansson, Daniel Backman,
1 match
Anton Jansson, Mikael Schagerlind, Simon Gustafsson Sr, Mathias Dawidsson, Jimmy Kjellberg, Laye Savane, Magnus Fhager, Oskar Wahl, Simon Andersson, Tom Nilsson, Torbjörn Olsson, Gustav Fässberg, William Fhager, Peter Börjesson, Andreas Höglund, Erik Andersson (Vrångö)
 
                                            *********************************************************
Skytteligan B-laget 2013 (8 matcher)
 
Olle Backman    10 mål
Jonas Olsson     6 mål
Magnus Fhager, Emil Fhager, Laye Savane   2 mål
Olof Lagerqvist, Marcus Johnsson, William FhagerAlex Capov   1 mål
Tobias Johnsson, Emil Johnsson, Andreas Fhager, John Backman, Anders Jansson  1 mål
 
/Pyttis

Landvetter IS - Donsö IS

 

 

Enligt vår mening var det dags för en av årets tuffaste bortamatcher. Landvetter IS stod för motståndet och dagen till ära var det även invigning på deras nya fina anläggning med två konstgräsplaner och en stor klubbstuga.

 

Kanske var Donsö spelarna tagna av den stora publiken men första 25 minuterna så fick Landvetter styra spelet, vinna alla andra bollar och när vi väl fick tag i den så slarvade vi med mottagningar och passningar. Detta händer tyvärr ganska ofta att vi inte verkar helt förberedda och tar tid på oss för att komma in i matchen... 2-0 redan efter 25 minuter och total uppförsbacke! Detta kunde blivit en riktigt jobbig eftermiddag om vi inte visat karaktär. Emil gör 2-1 i 28:e minuten. Bra skott! I slutet av halvleken får vi tag i boll, vågar spela lite mer, får andrum och vinner mycket fler dueller. Samtliga höjer sig ett snäpp. Efter tio minuter i andra halvlek gör Emil 2-2 efter fint förspel där Tobias kommer runt på kanten, slår in bollen i straffområdet. Efter lite trassel mm. slår Emil till som en kobra och dunkar in bollen. Landvetter tar sedan över och etablerar spel men målschanserna fördelas ganska lika med våra omställningar. Givetvis tungt att jobba hårt på egen planhalva men vi sliter på väldigt bra.

 

Landvetter tillåts skapa några hörnor och i dagens Donsö IS uppställning saknades några tunga huvudspelare. Landvetter gör två hörnmål 76:e samt 87:e minuten och stänger matchen. I matchen släpper vi in tre stycken hörnmål totalt sett. Otroligt tråkigt att släppa in mål på fasta situationer även om Landvetter gör det bra men inget av målen var på nick!

 

En tuff bortamatch är avslutad och vi går därifrån med hedern hyfsat i behåll. Trist när vi hade chansen att trycka dit ett av de tippade topplagen men samtliga sliter på och ingen faller ur ramen idag även om vi alla kan lite bättre.

 

Laget

 

Mathias Kärnbratt

Robert, Claes, Mikael, Olof

Jimmy (ut 70), Anders (ut 50), Johan, Anton

Simon G, Emil

 

Bänk: Tobias (in 50), Olle (in 70)

 

******************************************************

 

Emil tvåmålsskytt!! Johan och Tobias assisterade till var sitt mål.

Härligt att familjen Johnsson levererar!

 

Emil med näsa för mål

 

******************************************************

 

Varningsligan:

 

Johan Johnsson, Anders Jansson 4 varningar,

Robert Reutherborg 3 varningar,

Tobias Johnsson, Simon Gustafsson, Anton Jansson, Olof Lagerqvist 2 varningar,

Magnus Fhager, Jimmy Kjellberg, Emil Johnsson, Tom Nilsson, Mathias Kärnbratt 1 varning.

 

******************************************************

 

John B, Nils och A.T var inte tillgängliga till matchen mot Landvetter. De deltog i den årliga ”24-timmars” turneringen på Rosenhill med lag från Lindholmenskolan. Även John Steen och Tom Nilsson deltog  i lag Oljola och Anders Jansson i lag Stena Carisma. Undertecknad fick otroligt sug efter att ha tittat på några matcher och lånade skor och bytte om bakom ett träd.

 

I sista gruppspelsmatchen skulle det stora mötet mellan Stena Carisma och Nils/A.T/Johns lag gå av stapeln. Domaren informerades tidigt att jag var tränare för en del grabbar i motståndarlaget och vi skulle bara vinna… Lyckligtvis behövde domaren inte ingripa och avgöra detta åt oss utan vi kämpade och vann med 2-1 och framförallt ett snygg 1-0 mål av tränarn ;)

 

Ska tilläggas att i laget hade vi två tjejer… Härligt att få visa juniorerna vem som bestämmer!

 

/Pyttis


Enough said

 
Svävar på moln...
 
 
/Cazorla

RSS 2.0