Hovås/Billdal - Donsö 1-3 (1-1)

 

Mål:


Anton
Albert
Anders

 

Fjolårets nedflyttningslag Hovås/Billdall stod för dagens motstånd. Kände bara igen två killar. Dom verkar ha tappat många tongivande spelare efter att dom åkte ur fyran i fjol men har fyllt på med ungdomar underifrån antagligen. Det är helt rätt tycker jag, gör en omstart och fyll på med nästa generation.

 

Idag var tre av bröderna Johnsson med, Johan, Emil och Marcus. Kanske är det för mycket begärt att alla ska komma i tid. Idag hade Johan missuppfattat tiden och ankom i lugn takt 5 minuter innan avspark. Tobias går in i det brödraskapet också, men han deltog inte idag.

 

Johan "när börjar matchen" Johnsson till höger 
 

Det flyter liksom aldrig riktigt enkelt med Johnssons. Är inte någon sen, fattar inte en simpel passningsövning, cyklar till fel plan, är på nördmässa och köper svärd när det är match, glömt sockarna osv. Så  känns det onormalt. "fyra bröder, en hjärna". Men nu till matchen...

 

Johan var ju som sagt sen. Så John hoppade in på mittbacken första tio innan Johan varmt upp.

 

Mål: Mattias
Backlinje: Capov Jesper John Emil F
Mittfält: Anders Anton Olof
Kedja: Jimmy Sudo Albert

 

Bänk: Emil J Marcus Johan

 

Matchen spelades i lågt tempo där vi borde gjort fler mål än vi gjorde. Vi hade flera chanser i första halvlek som vi skulle gjort mål på. Men ineffektiviten håller i sig. Tyckte Albert såg pigg ut och var beslutsam och körde gång på gång. Hovås/Billdall tog ledningen efter lite slappt försvarsspel från oss. Vi var väl slappa hela matchen. Men detta var en match vi borde vunnit med 7-8 bollar. Men som sagt så är vi tama i avsluten just nu. Ska jag dra igenom chanserna i första halvlek snabbt så var det följande:

 

- Albert hade 2-3 chanser, bl.a. en boll i stolpen.

- Olof var helt ensam en gång.

- Sudo hade två lägen som ska vara mål nära motståndarnas mål.

- Jag slarvade bort flera bollar utanför straffområdet.

- Plus några till som jag inte har full koll på...

 

Så höll det på hela halvleken tills Anton fick till ett snyggt, snabbt anfall där han väggade sig fri med Jimmy och tryckte in den precis innan halvtid.

 

I halvtid pratade vi om att köra på. Dawidsson hade lovat alla att få minst 45 minuter. Så ut med Sudo och Jimmy denna gång och in med Marcus och Emil J.

 

Vi fortsatte att komma i anfall efter anfall. Emil rinner igenom som vanligt då och då. Men lyckas inte få in den. Marcus såg ut att trivas, fina bollmottagningar och bra fördelningar.

 

Mackan börjar komma igång, bra mot Hovås 
 

Vårt väntade andra mål gör Albert efter ett fint passningsspel där han sen bara drar på ett rejält skott i nättaket. Bra gjort och det var han värd då han var den som var mest tänd idag. Ville ständigt ha boll och krigade på fint.

 

"Abbe" går mot en bra debutsäsong  

 

Anton ut och John in med halvtimmen kvar.

 

Vårt tredje gör jag efter spel utanför straffområdet där jag sedan drar till och ser att den går in i bortre gaveln.

 

Vi borde som sagt gjort fler mål. Emil hade flera fina lägen. Bla två frilägen. Hoppas bara att vi snart börjar sätta dit chanserna. När serien drar igång så får vi inte lika många chanser att göra mål på. Matcherna blir tajtare och man behöver göra mål när tillfället ges.

 

Laget som avslutade matchen:

 

Mål: Mattias
Backlinje: Capov Johan Jesper Emil F
Mittfält: John Anders Anton
Kedja: Emil J Marcus Jimmy

 

Ska väl tillägga att Anton kom in igen sista 5 min för Olof. Jimmy bytt även av Albert sista kvarten.

 

Positivt:

 

- Albert gör en bra match och visar att han vill ha en tröja redan iår.

- Emil J gör några bra löpningar och kommer till avslutslägen

- Tycker vi värderar bollen bra idag i uppspelen. Många bra bollar från backlinjen.

- Kunde spela ut lite idag och gör faktiskt tre fina spelmål. Hovås/Billdall hade svårt att hänga med ofta idag.

 
/Anders

KUNGSLADUGÅRD - DONSÖ 1-2 (1-1)

 

Mål: Sudo och Anders


Första matchen av den här veckans två matcher avklarad. "Utvecklings-laget" spelade även match i söndags, förlust med 1-2 då. Vi har även match på lördag mot Hovås/Billdall. Samtidigt så har vi träningslägret nästa vecka så hoppas vi är i matchform när serien drar igång.

 

Startelvan:

 

Mål: Christian
Backlinje: Capov Johan Jesper Nils
Mittfält: Olof Anders Anton
Kedja: Emil J Sudo Emil F

 

Bänk: Jimmy John Albert

 

Kungsladugård var bra tycker jag. Gör vi en sämre match så förlorar vi den. Nu känns det lite som vår defensiv räddar oss här. Vi har i nuläget svårt att skapa flera heta chanser. Men tror det dröjde ca 5 min innan Sudo drog till på en studsande boll utanför straffområdet. Bollen gick i en fin båge över målvakten.

 

Sudo, målskytt denna match

 

Sen så tycker jag Kungsladugård kommer in i matchen. Vi släpper väl in dom också. Tycker inte riktigt vi hittade balansen på mitten. Blev lite väl mycket spring över stora ytor. Får jobba på det. Emil Johnsson är nära att rinna igenom några gånger. Sudo är ju alltid kreativ när han får bollen. Men vi är inte tillräckligt bestämda när vi anfaller.

 

Kungsladugård hade en forward som tog fajten. Blev många dueller mellan honom och Johan/Jesper. Deras mål kom till på genom att deras kille vänder bort Johan snyggt och lägger in den i bortre krysset. Ett klassmål. Samtidigt lämnade vi Johan ensam i en mot en lägen hela tiden. Han löste 9/10. Men tillslut fick han vänt bort honom.

 

I halvtid så pratar Jonas om hur Anders och Anton ska hämta boll. Forwards presspel. Även om att inte lämna backar ensamma i en mot en lägen utan täcka upp för varandra.

 

I andra halvlek så tröttnade nog Kungsladugård. Dom hade sina långbollar men backlinjen var med på dom hela tiden. Vi gjorde våra anfall men som sagt så var vi inte tillräckligt heta. Har sagt det förr och säger det igen, Sudo ska ha bollen på fötterna. Han är duktig på att hålla i bollen och har bra lösningar. Sen får vi resten ta löpningar. När vi hittar ett sånt anfall så blir det lite struktur på det. Speciellt nu när inte Dino var med. Han kan ju blixtra till och göra det lilla extra. Jimmy kom in på toppen tidigt i andra. Lite senare kom John och Albert in. Så större perioden av andra halvlek spelade vi följande:

 

Christian
Capov Johan Jesper Emil F
Olof Anders John
Jimmy Sudo Albert

 

2-1 kommer till efter att Sudo kommer rättvänd. Många löpningar förbi honom. Samtidigt breddar Jimmy fint ute till vänster. Sudo släpper till Jimmy som spelar in på första till undertecknad. Bollen kommer lite bakom mig men får vridit in den på "Giroud-vis" i närmsta hörnet.

 

Det var skönt att få in en boll till. Sudo borde väl ha satt en boll till när han blev helt ren med målvakten. Men sköt rätt på den utrusande väktar'n. Resten av halvleken höll vi undan. Blev lite drama i slutet när jag tycker Jesper bryter på boll först i vårt straffområde. Blev lite tryck på domaren där men han höll emot bra.

 

Hursomhelst så vinner vi tillslut ganska bekvämt. Vi spelar dock inte bra. Finns mycket mer att hämta. Men jag vet inte hur bra Kungsladegård blir i år. Vi vinner iaf mot ett stabilt div5 lag utan att göra en bra match. Det får väl man se som en styrka. Men offensivt måste vi skärpa till oss. Anfallen dör utanför straffområdet för ofta.

 

Positivt från matchen:

 

- Jesper är bra idag igen. Snart är hans partner in crime hemma igen.

 

Jesper, riktigt viktig kugge (klicka för att förstora) 

 

- Emil F fick en halvlek på topp. Visade bra passningsspel. Fick sen kliva ner på backen när Nils klev ut. Kort och gott är han såpass bra att han löser det var han än spelar.

 

- Sudo verkar ha slipat formen. Grymma skott och har ett förvånansvärt kvickt ryck. Blir grymt viktig i år.

 

- Vår defensiv. Vi släpper inte till så mycket nu. Hoppas det håller i sig.

 

Ny match på lördag. Laddar vi om för den.

 

/Anders

 


Säsongare

 
 
 
 

"SÄSONGARE"

 

Det här en rankad lista på killarna som enbart gjort EN säsong i Donsö tröjan.
Men under den korta tiden hann dom lämna ett stort avtryck. Antingen var dom "goa gubbar" eller otroligt bra. Eller både och.

 

 

 

Kommentera gärna era alternativ

 

 

 

Okej. Nu kör vi.

 

 

 

 

5. Arvid Johannessen. Född 1993
Västra Frölunda, Skärhamn, Styrsö

 

En Donsöpojk. Var överlägsen när han spelade pojkfotboll i ett rätt så kasst lag. Då var det givet att han stack ut.

Höll som gott som alltid till där bak där han drev upp och sköt, hårt och ofta i mål.

 

Tror han var 15 när han började komma på träningarna. Var otroligt duktig på skott och avslutsövningar. Man såg direkt att han skulle bli bra.
Fick sin plats på högerbacken ganska omgående av Harre.

 

Kommer inte ihåg om han spelade hela året eller om om han stack till Frölunda under säsongen.

 

Där gjorde han några kanonår och fick "matchens lirare" t-shirts ofta.

Var även aktuell för Quiding och Utsikten.
Hur som helst så var han i Skärhamn (Div4) i fjol. Iår skrev han på för Styrsö av alla klubbar. Svider givetvis men tydligen var motivation till det valet att få chansen att spela med Jimmy Svanström innan han lägger skorna på hyllan och blir en Legend på riktigt .
Men med tanke på alla Styrsökillar vi har ska vi inte sörja. Bara att hoppas att han blir blåvit någon dag igen.

 

 

 

 

 

4. Jimmie Hansson. Född 1985
Fässberg. Balltorp.

 

Tydligen hade han sett någon Cupmatch med oss på nordövallen. Blivit helt hänförd av atmosfären och i synnerhet Simon Gustafsson.

Kommer dock inte ihåg vilket år han var här, men gissar på 2007. Kenneth har säkert koll på det.

 

Jimmie var otroligt teknisk, gillade sina sulfinter och aviga kroppsrörelser. En smidig spelare.
Dock var hans vår inte riktigt vad den borde varit, det ville sig inte riktigt.

 

Men när vi spelade mot Styrsö i Cupen var han en av dom som gjorde skillnad. Vinst med 4-2 och han gjorde två mål och var allmänt jobbig för Jimmy Svanström och co. Go vinst för övrigt.
Kommer även ihåg Velebit borta, förlust iofs men han gjorde två även där och var bra. Så under hösten hittade han formen och var väl den som höll oss kvar i några matcher.

 

Han gick tillbaka till Balltorp efter säsongen. Vi har möts ett par gånger, alltid roligt. Vi hade ju några avgörande matcher mot dom. Har gällt både nedflyttning och uppflyttning. Vi vann dom :).

 

Han hörde även av sig om inomhusträningar i några år och gjorde några deltaganden i Gustavs Cup med oss. Inomhus var han fin. Hans sulfinter som sagt var läckra.

 

 

 

 

 

Bild tagen från laget.se Husby AIK - fortfarande DIS-märket nära hjärtat.
 

3. Fredrik "Lappen" Mele'n. Född 1985
Hedemora

 

Go Gubbe passinofierad.

Flyttade från Hedemora till Göteborg för att plugga på någon av våra fina skolor. Bagarn kände hans gamla tränare eller pappa, skit samma. Men han frågade bagarn om det fanns något lag att spela med.
DIS naturligtvis.
Bagarn fick snabbt igenom smeknamnet "Lappen" för han tyckte han kom så långt norrifrån.

 

Jag var ganska så ung när han kom så kommer inte ihåg alla detaljer. Men ska försöka ge en rättvis bild.

 

Vänsterfotad mittback. Stark som ett djur och fin inställning. Spelade ihop med Micke schlagerlind i mittlåset och dom två var otroligt stabila.

 

Ett starkt minne jag har av honom var en kall dag på Ruddalen. Frispark någon meter utanför straffområdet.
Lappen tar sats. Skjuter. En kurlad bollbana och ribba in. Tror även det blev vinstavgörande.

 

Sen har jag även det tråkiga minnet så som gott varje DIS spelare har. Skadan på majvallen. Detta var när majvallen fortfarande hade naturgräs.
Han gick upp i rygg på en mötande forward. Kom en studsande boll i brösthöjd. Lappen skulle bara sparka iväg bollen men vrider sitt stödjeben nått så djävulskt.
Ett skrik stillar planen. Jag springer fram och ser att hans knäskål sitter på sidan av knät. Fruktansvärt att se. Samtidigt vrider han sig i plågor och matchen avtar i väntan på ambulans.

 

Tyvärr var det sista gången man såg han i DIS tröjan. Inte så konstigt. En sån skada är inget man leker bort. Efter en lång rehab och färdiga studier så flyttade han hem till Hedemora igen.
Och ja, han spelar fotboll igen...

 

En otroligt omtyckt kille med ett smittande skratt. Man pratade ofta om honom flera år efter han slutade.

 

 

 

 

 

2. Olle Backman. Född 1998
Södra skärgården. IFK Göteborg.

 

Marcus Backmans yngste son och John Backmans lillebror.

Har ett grymt steg och är kylig framför mål.
Han började komma så vackert på höstträningarna 2013. I ärlighetens namn var han ganska valpig då.

Kunde blixtra till ibland och köra en spurt och lägga in den innan man fick tag på honom.
Var väl med i B-laget och sprutade in mål där.
Det var perfekt att han fick känna på det lite innan 2014 drog igång.

 

För 2014 var han med från början. Tuffat till sig lite och använde snabbheten så ofta han kunde.

Hans högerfot var fortfarande sämre än Emil Johnssons. Men trots kass högerfot blev han omgående given där uppe och gjorde väl 10 mål på 4 matcher eller nått under försäsongen. Otroligt bra facit.
När serien väl började fick han det lite tuffare. Han skapade fortfarande 2-3 chanser varje match man satte inte bollarna som vi vant oss vid träningsmatcherna.

Samtidigt var det tuffare motstånd än i träningsmatcherna. Men viljan var där.
Kommer ihåg Älvsborg hemma där vi vann. Han gjorde ett drömmål som blev bortdömt av någon anledning. Men han gjorde ett senare i matchen ändå.
Han hade en beslutsamhet, avslut och snabbhet som imponerade.

 

Han lämnade oss i somras för Blåvitt. Där går det bra. Lite konkurrens också tydligen och det skadar ju inte.
Man hoppas ju att han snart får proffskontrakt i Holland eller nått. Men det är även en del av mig som vill att han kommer hem och får div4-backar att se statiskta ut.

 

 

 

 

 

1. Jonathan Fhager Karlsson. Född 1987
Div3 & Div1 klubbar i Borås.

 

Gammal barndomsvän till undertecknad. Ska jag komma ihåg honom från pojkfotbollen så var han så gött grinig med ett jävlaranamma som inte gav upp. Kunde springa hur länge som helst.

Han var bra. Men det var inget speciellt.

 

Han flyttade till Borås när han var runt 13 år tror jag. Satsade lite halvhjärtat och verkar ha gjort en kanonsäsong i något Div3 lag.

Då hörde ett Div1 lag av sig. Han stack dit. Spelade matcher, men tror han bara orkade ett år. Dom ville ha kvar honom men tror helt enkelt att det blev för mycket fotboll och för lite fritid. Nu gjorde jag en lång historia kort.

 

Tillbaka till 2012. Ska jag vara ärlig så var jag lite sugen på något annat än DIS för tre år sedan. GFF hörde av sig och det var smickrande. Ett stabilt spelande lag. Så jag stod och funderade om det var grönare på andra sidan.
Pyttis ringde innan försäsongen skulle dra igång och sa att han hade en överraskning.
Jonathan hade skrivit på. Visste inte hur bra han var då. Men visst var det förbannat roligt.
Johan Johnsson och Jimmy Kjellberg hade precis lämnat för Partille. Så Jonathan var verkligen en moralhöjare.

 

Vi drog igång försäsongen. Ganska glest med folk som vanligt, tråkigt väder och dom som bodde på Donsö tränade inte ihjäl sig när vi tränade istan.
Jonathan, Anders, Claes, Anton, Emil, Robert var väl så gött som på varje träning. Sen körde Magnus, Simon, Patrik, Mikael och dom andra äldre på så gott dom kunde. En tunn men stark trupp.

 

Jonathan spelade väl mest ytter under försäsongen. Krigade på och gjorde lite poäng.

Vi började serien i vanlig ordning och tappade poäng. Jonathan fick en lätt skada och blev borta några matcher.
Vändningen kom mot Näset borta. Han spelade forward och gjorde tre mål. Sen flöt det på. Vi vann match efter match.
Ska jag nämna några höjdpunkter får det bli Öckerö och Älvsborg.
Öckerö var en jämn match. Men Jonathan skapade fram två lägen och gjorde två mål, 2-0 blev det och han var skillnaden.
Sen hade vi toppmatchen mot mäktiga Älvsborg.
Dom hade satt erkänt duktige Victor Webb på mittbacken. Han skulle tydligen punkta Jonathan.

Han hängde hyfsat med i första halvlek. Då hade Jonathan redan gjort ett mål. I andra halvlek var Webb helt färdig. 4-0 blev det till slut. Serieledarna blev krossade.
Innan sommaren ledde vi serien och spelade väl den bästa fotbollen på flera år på nordövallen.
Jonathan ledde överlägset skytteligan.

 

I Cupen sen fick vi vårat självförtroende bortvispat av ett grymt Öckerö i finalen.
Vi hämtade oss aldrig sen efter uppehållet. Träningsnärvaron sjönk och vi började tappa poäng. Jonathan var inte lika magisk som han var på våren. Han gjorde sina poäng men inte i samma mängd. Samtidigt var själva laget sämre. Vi orkade helt enkelt inte hålla uppe det.

 

Efter säsongen flyttade Jonathan till Finland med flickvännen. Gjorde succé i något finsk lag högt upp i seriesystemet. Någon får gärna kommentera lite mer detaljer om detta.
Numera drar han en säsong i Hemsedal. Blir inte mycket fotboll där. Men lycka till till honom så ses vi snart igen.

 

 

Väl mött

 

 


Västra Cupen - Björkö vs Donsö 1-0 (0-0)

 

 

Kvartsfinal i Västra Cupen. Ö-derby mot Björkö. Det ska erkännas att det inte är samma nerver som när man möter Öckerö. Vet inte varför. Men Björkö känns lite längre bort. Samtidigt har man inte riktigt samma koll på dom. Dom har nog mer slonkar i laget. Men det brukar alltid bli trevliga matcher mot dom.

 

Laget:

 

Mattias
Emil F Johan Jesper Nils B
Olof Anders Anton! 
Emil Magnus Jimmy

 

Bänk: Capov, Dawidsson, John B, Marcus J

 

Som ni ser fick Johan vikariera som mittback igen. Men fina Jesper var tillbaka. Nils startade efter succén mot Utsikten. Anton gjorde matchdebut i år på sin rätta position. Samtidigt fick vi en mycket fin varierad kedja längst upp som alla bidrar på olika sätt. Emil med snabbhet, Magnus med ren tyngd och Jimmy med fina fötter.

 

Domaren blåser igång och vi är igång från minut ett. Det märktes direkt att vi var på tårna. Vi har ju slarvat lite med tändningen i början av matcherna. Så det var gott att vara med från början. Vi har väl det mesta av spelet i första halvlek och kommer i våg efter våg. Samtidigt löser backlinjen dom problem dom får. Men vi är lite för tafatta sista delen. Skapar inga klara chanser. Jag hade ett hyfsat när Jimmy spelar in och jag skjuter på täckande back. På retur kommer Emil och skjuter på täckande Magnus?!  Magnus hade även ett friläge och Emil sköt över på ett bra läge. Vi borde satt något boll. Det får vi ta med oss tills nästa match. Björkö rider ut den snälla stormen till pausen. Samtidigt hotar dom ibland när dom kontrar, kommer igenom ibland på deras vänsterkant men Mattias är bra med.

 

Jonas tycker vi är för enkla och fega när vi anfaller och säger att vi tränat för lite anfallsspel. Bådar gott. Mycket avslutsövningar kommande träningar? Han tycker vi borde försöka på mer väggspel m.m. Kan bara hålla med. Jag var väl den som slarvade bort mest lägen.

 

Andra halvlek känns i efterhand som mycket sämre kvalité. Vi tappade vårat momentum. Både trötthet och många byten gjorde att vi inte hittade flytet som präglade första halvlek. Björkö hade inga problem att stå emot våra försök. Vi hade väl några skott och försök till finspel men det ville sig inte. Ett par minuter får dom frispark på våran planhalva. Dom lägger en rak boll mot straffpunkten på löpande spelare som lyckas få en träff på den. Ett litet sketmål. Men med sån kort tid kvar borde vi varit mer alerta. Men tror vi tappade lite glöd ju längre halvleken gick. Björkö ägnar resten av tiden åt gammalt klassiskt hörnflaggespel. Alltid lite frustrerande men samtidigt är det bra gjort av dom. Vi hade väl drabbats av panik i samma situation och det hade blivit Hawaii-fotboll.

 

Tyvärr visar vi våran sämsta sida i matchslutet. Tråkiga kommentarer när vi tackar av. Lite höga sparkar i hörnflaggespelet. Även smågrinigt oss spelare i mellan. Men ska man summera matchen så gör vi vår bästa första halvlek i år. Dåliga på att göra mål, saknade Sudos och Dinos beslutsamhet i avsluten. Matchen glider oss ur händerna i andra halvlek när vi tröttnar och alla byten gör att det blir oorganiserat, men vi såg detta som träningsmatch så alla måste luftas. Vi har ju Björkö i en träningsmatch snart igen, ska vi nog få revansch. Men laget som avslutade matchen såg ut så här:

 

Mattias
Emil F Dawidsson Johan Capov
Olof Anders Jimmy
Marcus Emil John B

 

Positivt:

 

- Nils Backman var grym dom 65 min han var med. Riktigt bra attityd och fin energi.

 

- Olof hade en jättebra första halvlek. Tryckte ner Björkökillar i backen gång på gång och vann bollen. Mattades i andra med resten av laget.

 

- Anton var stabil så länge han orkade. Bådar mycket gott.

 

- Mattias snack var inspirerade. Han pushade på oss bra och styrde kanon.

 

- Vi gör en bra första halvlek. Spelar vi så i serien kommer poängen omgående.

 

Jonas har ordnat något hemligt event på lördag. Spelarna ska ta med "oömma kläder". Ska bli kul.

 

/Anders


Västra Cupen - DIS vs Utsikten J 4-2 (0-2)

 

Blev vinst i första matchen i Västra Cupen. Det var längesedan. Matcherna är ju bara 2X30min så ligger man under har man inte så lång tid på sig att ta tag i det. Men har man en Oliver Dino är tiden inte så viktig...

 

Startelvan:

 

Mål: Mattias
Backar: Albert - Johan - John B - Emil F
Mittfält: Jimmy - Anders - Magnus
Kedja: Emil J - Sudo - Dino

 

Bänk: Erik K, Nils B

 

Som ni ser var det brist på mittbackar idag. Men ett slagkraftigt lag överlag med många målfarliga killar.

 

 Viktig kugge som saknades i backlinjen

 

Kuling och snö skulle han ha idag och det fick han. Med min tur fick vi motvindsidan i första halvlek. I vanlig ordning låg vi under med 2-0 efter tio minuter. Deras första kom på straff efter Johan försökt sparka av deras forwards ben. Solklar straff. Trots Johans protest pekade han bestämt på punkten. Hursomhelst satte han den fint utom räckhåll för Mattias. Deras andra gjorde dom på ett snyggt välplacerat långskott. Otagbart där också.

 

Det är väl egentligen innan lägena kommer som problemet ligger, där vi är lite för bekväma och inte rensar bort bollen. Men hellre göra skiten nu än när serien börjar.

 

Vi hade några smålägen och så springer Emil sig fri en gång. Men ren med målvakten gick hans avslut ut till inkast. Inte så förvånande då han redan på uppvärmningen var helt bedrövlig på avslutsövningen. Bara att ta nya tag. Men vi var inte riktigt med i matchen från en början men åt oss in i matchen mer och mer. Vi har lite problem med att starta matcher i rätt tempo. Kanske är ett försäsongsproblem...

 

I halvek snackar vi om att fortsätta köra. Att vi släpper enkla mål. Dessutom sätter vi våra backar i tidsnöd för ofta. Blir lätt så i hård motvind.

 

Efter en stund i andra halvlek tar Jonas in Erik för Emil J och Nils för Emil F. Bägge två gör pigga inhopp. Erik kör sin back gång på gång och Nils för överläge direkt. Med hjälp av vinden så tar vi matchen meter för meter in på deras planhalva.

 

Första målet kommer till genom att Sudo klackar den i djupet till Dino. Jag överlappar Dino innan straffområdet om blir lite förbannad när han inte släpper den till mig. Men han viker inåt och sätter den stenhårt i närmsta hörnet. Ett rejält avslut. 18 minuter kvar.


Vårat andra mål får vi lite etablerat spel på deras plan. Magnus ger bollen till Dino som är en bra bit från mål. Ingen går upp i press och han kan sikta in sig. Får till en härlig träff och bollen borrar in sig i det bottre hörnet. 11 minuter kvar.


Tredje kommer till efter hörna. Dom nickar ut bollen rakt till mig som har "skott" på hörna. Bollen studsar i en fin höjd och ingen är i närheten. Jag känner ingen stress och försöker att inte ta i för mycket. När jag kollar upp sitter bollen i gaveln. Så nu har jag gjort 1/3 av mina mål 2015, brukar inte göra mer än så. 4 minuter.


Vårat fjärde och sista mål kommer på hörna det också. Blir lite bröt vid första och Dino fullbordar sitt hattrick genom att peta in den. Strax efter här blåser domaren av.

 

En fin vändning med fina mål. Samtidigt är det tacksamt att möta lite yngre killar då dom alltid har svårare att rida ut stormar än äldre rutinerade gubbar. Men yngre killar har alltid snabbare spel och blir roligare matcher att spela.

 

Positivt från idag.

 

- Oliver Dino. Presenterat sig nu. Riktig farlig och rejäla avslut bådar mycket gott.

 

-Jimmy K fick årets första match i benen. Donsös egna Cazorla såg pigg ut.

 

Cazorla, klicka på bilden för att förstora 

 

-Nils Backman kan bli skitbra om han kör på ordentligt. Lirade kanon den tiden han var med.

 

- Vi visar prov på bra moral. Biter ihop och kämpar oss in i matchen i ett hopplöst läge och vänder på det dessutom. Det är roligt nu.

 

Björkö på torsdag. Nu kör vi.

 
/Anders
 

Seger och vidare i Västra Cupen

 
I vanlig ordning spelas Västra Cupen första helgen i mars och i år blev vi lottade att stå över första omgången på lördagen och skulle få möta Kungsladugård eller Utsikten där de sistnämna gick segrande.
 
Utsikten ställde upp med sitt J-lag och tog ledningen med 2-0 innan Donsögrabbarna vaknade och tillslut gick segrande med 4-2.
Oliver Dino gör hattrick i sin första match från start och Anders Jansson gör det fjärde.
 
Riktig kul att vi står upp och inte tappar modet efter att ha legat under med 2-0.
 
Ska även noteras att sex stycken spelare under 20 år matchades i Donsö IS denna match mot Utsikten J.
 
Nästa match blir kvartsfinal mot IFK Björkö på Torsdag kl 19.30 på Önneredsplan.
 
Björkö som i år tog steget tillbaka till division fyra och tillhör de lag som siktar och kommer vara på övrehalvan 2015.
 
Nu hoppas vi på bra träningar och uppslutning inför den sista månaden innan serien drar igång!
 

RSS 2.0