Se där ja

 
Oj, vad härligt. Patrik Höglund dök upp igår och gjorde sin första träning denna säsong. Han har som vi alla vet fullt upp med sin affär och tre småbarn och kan verkligen inte alltid komma loss, speciellt inte i år med en nyfödd unge till som inte alltid sover när den skall.
 
Han höjer alltid kvaliteten på träningen och har dessutom bra snack. Går även bra ihop med Claes tycker jag, de förstår varandra.
 
Aktuell lista på saknade personer i DIS ser alltså ut på följande sätt just nu.
 
Simon A
Höglund
Dawidsson
Marcus J
 
Och som jag nämnde i tidigare inlägg, låt oss nu fortsätta att bocka av listan.
 
Super-Mac Höglund
 
P.S Dessutom var Simon A och tränade igen, spelade hela träningen som forward och såg pigg ut. Gött.
 
Hur går det för Shagge? Någon som vet?
 
/Anton

FCF-bloggen tippar Donsö

 
Dalla tippar att vi kommer på en sjunde plats i årets serie, ingenmansland med andra ord. Nedan följer motiveringen samt en liten intervju med Pyttis.
___________________________________________________

 

Donsö IS

 

Man behöver inte gå tillbaka så hemskt många år för att hitta ett betydligt mer fysiskt Donsö. Markus Backman, Mattias Dawidsson(betydligt yngre), Patrik Jakobsson(betydligt yngre) och de andra var inget benknäckargäng, även om Backman sänkt några under sin karriär men man var ett fysiskt starkt lag som alltid gjorde ont att möta. Det gör säkert fortfarande ont att spela mot Donsö men det är inte på samma nivå längre, nu är man snarare ett bolltrollargäng med bröderna Jansson, bröderna Johnson, Kjellberg och de andra. Visserligen är Magnus Fhager på topp en fysisk forward som gör sina mål utan en massa klackar och sånt men Donsö är numera ett spelande lag.

 

Magnus Fhager

 

Förra året ledde man serien vid uppehållet och var magnifika, det började pratas om att Donsö skulle orka hela vägen till trean men så kom hösten och då var truppen precis så tunn som jag hade tippat inför säsongen. Jonathan Fhager-Karlsson som var briljant under våren hade det tuffare på hösten och även om han vann skytteligan så blev det inte riktigt samma sak på våren vs. hösten. Vilket Pyttis är inne på om ni läser denna välskrivna intervju.

 

Jonathan Fhager har lämnat för Finland men stället har man fått tillbaka Jimmy Kjellberg och Johan Johnson från Partille och de är två mycket duktiga spelare som lyfter Donsö, dessutom kan vi lägga till Olof Lagerqvist från Frölunda som kommer åter och två killar från SG, Savane och Gabriel. Återigen tror jag att Donsös trupp kommer vara för tunn för topplaceringarna men man kommer om man ställer de elva bästa gubbarna på plan absolut ha goda möjligheter att vinna mot alla lag.

 

En blöt Jonis, nu tyvärr i Finland

 

Det är få lag med så mycket speed och finess som Donsö har, backlinjen kommer ju domineras av rutinerade Klippert och då kan du sätta ”Bagarn”, Dawidsson eller Schagerlind där och det kommer gå hur bra som helst. Kvicksilvret Emil Johnson på kanten lär vara snabbaste vänsterbacken i serien och får de igång lite rull där så kommer man ha ett grymt anfallsvapen det är ju möjligen framåt då som det är lite tunnare utan Jonathan Fhager, men å andra sidan kan man välja mellan Simon Gustafsson, Savane, Johan Johnson och Magnus Fhager och det är fin offensiv.

 

Och Donsö har ju nånstans det som många andra lag saknar, förmågan att höja sig i vissa lägen, de kan ju ställa två gubbar utan ben på plan och vinner ändå matchen på ren och skär vilja. Beundransvärt!

 

Träningsmatcher hittills:

 

  • Donsö-Galgbacken 2-2
  • Donsö-Dalen 3-2
  • Donsö-Björkö 3-2

I Västra Cupen åkte man ur mot GFF.

 

Daniel”Pyttis”Ohlsson som är manager, tränare, teknisk direktör och materialare har varit med länge nu och berättar om målsättningen för årets säsong.

 

Seriespelet 2013 inleds i dagarna, vad har du för förhoppningar med säsongen som ligger framför?

 

Vi hoppas göra en bättre totalsäsong än 2012, dvs en 8:e plats. Mina förhoppningar är att vi kan bli ett ännu mer spelande lag men att inte glömma bort att vara effektiva.

 

Vad har fokus legat på i träningsmatcher och träningar under försäsongen?

 

Träningsmatcherna har handlat om vårt totala försvarsspel och att få träna i matchsituationer. Lite väl mycket bortfall under träningsmatcherna men träningarna har varit bra. Dock kommer träningarna bli ännu bättre när vi växlar upp i april, maj.

 

Vad har ni för målsättning med säsongen?

 

Målsättningen är placeringsmässigt att komma bättre än 8:a…

 

Hur har truppen förändrats under vintern, in och ut med spelare i truppen?

 

Vi tappade förra årets skyttekung Jonathan Fhager-Karlsson som flyttade till kärleken i Finland. Ett stort avbräck. Nya är Johan Johnsson och Jimmy Kjellberg från Partille, Laye Savane och Gabriel Hagan från SG samt Olof Lagerqvist från Frölunda.

 

Om du tippar serien från 1-12, hur slutar det?

 

1. Öckerö

2. Landvetter

3. Mölnlycke

4. GFF

5. Velebit

6. Skottfint

7. Donsö

8. Askim

9. Hovås/Billdal

10. Dalen/KFF

11. Sandarna

12. SG

 

Till sist, vilken match vinner du helst under året?

 

Vinner helst skärgårdscupfinalen… om man når dit.

 

Pyttis till höger

 

/Dalla

___________________________________________________

 

/Anton


Öckerö och Pyttis möts...

 
...och här är resultatet ifall ni missat det.
 
Pyttis med blåvitt blod i ådrorna
 
/Anton

Det är helg, det är sjukt

 
Otroligt sjukt.
 
 
/Anton 

Lallens "Matchens Profil"

 
Lallens underbara analyser fortsätter, nedan kan ni läsa hans nya inlägg kring ingen mindre än Emil "Spaghetti" Johnsson.
 

Efter ett evigt tjatande på undertecknad så har till slut en spelare som kommit längre och längre bakåt i planen äntligen fått sin vilja igenom vilket betydde att han hade extra mycket ögon på sig i matchen emot Björkö. Emil Johnsson som under träningslägret om några helger fyller 25 år började sin karriär i Skärgårdens IK där hans snabbhet visade sig redan i ung ålder. Jag kan fortfarande minnas när man satt på berget och tittade på barnen som lekte på planen när Emil hämtade bollen vid eget straffområde och sprang sedan över hela planen innan han avslutade med en yttersida i mål. På detta sätt kunde han hålla på under hela matchen även om konditionen tröt en del ibland. När Emil inte spelade fotboll på egen hand så höll han sig på berget med blåvita ränder i ansiktet ihop med några andra och skapade en klack som hade gjort änglarna avundsjuka.

 

DIS-spelare i unga år med hjärtat på rätta stället redan då. Anders näst längst till vänster. Spaghetti i mitten och John Steen till höger om honom (sjukt liten)

 

När Emil blev lite äldre fick han äntligen avancera upp till seniorlaget för att få spela ihop med sina idoler som han hade på planscher på rummet hemma (Bagarn, Dawidsson m.m.) Han fick då spela forward ibland men oftast vänstermittfältare. I detta skede så märktes det verkligen vad som var hans största svaghet, nämligen konditionen. Det dröjde allt som oftast inte speciellt länge innan han stod på händerna på knäna och chippade efter andan, något han ofta fick pikar för. Ju fler år som gått så har han dock tagit tag i detta mer och mer och har under senare säsonger haft minst lika bra kondition som de flesta andra i laget. Senaste två säsongerna har han tagit ett steg tillbaka i planen och huserar numera på vänsterbacksplatsen vilket kan tyckas vara en något förvånade plats för en spelare som under sin uppväxt var fullständigt dominant på planen och öste in mål. Han har dock tagit emot utmaningen med öppna armar och känns mer och mer trygg i sin roll. Med sin enorma snabbhet och sin numera väldigt starka kondition så är han lätt en av seriens bästa vänsterbackar.

 

In action

 

På matchdagen lyckades jag få tag i Emil och göra en liten intervju (nåja, det var inte så svårt, det var bara att skicka ett mail till honom som sitter några rum bort på jobbet). Hans första kommentar var att det var väldigt svåra frågor men han lyckades till sist returnera ett svarsmail som ser ut enligt nedan:

Hur är omställningen från att vara en offensiv spelare till att nu vara en av seriens bästa vänsterbackar?

 

Haha, bästa vänsterbacken är nog att ta i. Fast snart så, snart så. Omställningen har inte varit allt för stor egentligen, men den största omställningen för mig var och är fortfarande de offensiva ruscherna, alldeles för lite av den sorten nu för tiden. Annars är det inget större skillnad mer än att gå från offensiv till defensiv. Piece of cake!

 

Styrkor / Svagheter som vänsterback?

 

Styrkor:


Snabbheten, det är det ända jag lever på som vänsterback, både bakåt och framåt.

 

Svagheter:

 

Huvudspelet är något som borde bli bättre men är man ca 1,72cm lång så har man inte så mycket att säga till om när man möter de långa asen.

 

Högerfoten….

 

Vilken position skulle du välja om du under hot var tvungen att välja en NU!

 

Finns egentligen bara en position för mig, väntar dock fortfarande på att tränarna ska förstå att jag ska vara forward alla dagar i veckan. Skulle vilja se mig själv och Claes i forward rollerna någon match, något måste ju stå rätt till när vi gör mest mål på träningarna.

 

Björkö står för motståndet idag, kommentarer angående detta motstånd?

 

Kommer självklart bli tufft då jag inte tror de åker dit för att bara spela av matchen, båda går för vinst. Räcker så…

 

Hur slutar matchen?

 

No comments hur matchen kommer sluta, men har en känsla att jag sätter dit en idag iallafall.

 

På en skala 1 till 100, hur stor är chansen att Anton bröstar upp sig mot en motståndare?

 

20. Då han har tappat det röddna lite. Men han brukar förvåna mig när det väl händer, så det kan hända då man minst anar det.

 

Hur lång tid av matchen tror du att det tar innan du står framåtlutad och chippar efter andan?

 

Oj! Det kommer jag göra efter varje rusch jag gör. Så fort tiden finns till är det dags att luta sig framåt och vila.

 

Spå den kommande säsongen vad gäller placering, egna stats m.m.

 

Finns bara en placering och det är 1:a platsen, och när det gäller mina egna insatser så kommer jag göra minst 6 mål och ett antal assist självklart.

 

Jag tycker personligen att Emil lyckades väldigt bra med sina svar på dessa enormt ”svåra” frågor.Hur gick det då för Emil under matchen igår kväll. Hård med rättvis som jag är så fick han följande stats:

 

Emil

A

APM

OFF

FF

FE

1 T

2 T

F T

 

0

0

0

3

1

25

17

13

 

A = Avslut, APM = Avslut på mål, OFF = Offside, FF = Frispark för, FE = Frispark emot, 1 T = 1 touch vid bollkontakt, 2 T = 2 touch vid bollkontakt, F T = Fler touch vid bollkontakt.

 

Emil

KP

FP

VI

FI

VN

FN

LB

KP

 

31

20

2

5

3

0

17

30

 

KO = Korrekta pass, FP = Felpass, VI = Vunna inkast, FI = Inkast till motståndare, VN = Vunnen nick, FN = Förlorad nick, LB = Långbollar, KP = Kortpassningar.

 

Trots att jag är hård med rättvis känner jag ändå för att försvara Emil lite granna när det gäller hans enormt höga siffra vad gäller felpassningar. Många av dessa var sådana där han skickade iväg bollen på ett tillslag då han var under press. Att han har tre vunna nickar skulle egentligen bara varit en då han endast var i en nickduell vilken han vann. Dock så rensade han även två inlägg med skallen vilket såklart skall hamna med i protokollet.

 

Övrigt att säga om hans insats igår är att han var väldigt bra i första halvlek med ett antal löpningar framåt som även innehöll diverse väggspel med Jimmy. I andra halvlek var han inte med lika mycket i spelet och ägnade sig mest åt att försöka få Anders/Anton att slå bollen i djupled någon gång. När Anders till slut gjorde detta så blev inte bollen helt bra utan Emil tappade ut den till inkast. Anders gav ifrån sig sitt charmigaste leende och sa att Emil äntligen fick bollen som han vill ha den medan Emil då svarade ”Ja det var f*n på tiden”.

 

Emil ser väldigt stark ut konditionsmässigt. Hade han gjort EN sådan rusch för bara några år sedan som han gjorde ett antal i första halvlek så hade han varit helt slut och förmodligen frågat om ett byte. Nu ser det ut som att dessa ruscher inte biter på honom alls och dröjde en bit in i andra halvlek innan han stod framåtlutad och chippade efter andan för första gången under matchen. Emil/Jimmy kan nog göra stordåd under den kommande säsongen på vänsterkanten och för att citera Bagarn i omklädningsrummet efter match ”Det ser ut som att ni har sköj ihop”.

 

Over and out.

 

/Lallen


Lallens referat Donsö – Björkö 3-2 (1-1)

 
 
En svinkall onsdagskväll spelades försäsongens näst sista träningsmatch och för motståndet stod Björkö från Göteborgs norra skärgård (fiendeland). Trots diverse tveksamheter bland spelare under dagen så lyckades till slut alla hitta till Önneredsplanen där matchen skulle spelas även om Bagarn skulle till Apelsinplan och Anton skulle till Påvelundsplan. Om det berodde på dålig information ifrån Pyttis eller om de helt enkelt inte lyssnar låter jag dock vara osagt. Efter ett sent återbud på matchdag så blev det slut 13 starka som trotsade kylan för att försvara de blåvita ränderna.
 
Laget som ställdes på benen såg ut enligt följande (Anton lyckades under dagen fjäska sig bort från sin nya position som mittback):
 
Mattias
Tobias - Bagarn - Claes - Emil
Jonas - Anton - Anders - Jimmy
Savane - Magnus
Sub: Jakob - Gabriel
 
Björkö började matchen helt klart bäst med ett varierande spel där man oftast försökte med djupledsbollar men växlade om ibland och visade prov på fint kortpassningsspel. Donsö i sin tur försökte söka Savane i djupled allt som oftast och den gossen är verkligen snabb och han hade med lite mer flyt runnit igenom ett antal gånger. Trots hyfsat spel i snöyran så skapades det inte några direkta farligheter i början av halvleken även om Björkö testade med några tama långskott och ett antal försök till instick mellan firma Bagarn/Claes. Norra skärgårdens stolthet tog dock ledningen en bit in i den första halvleken efter att man slagit en frispark från kanten där man hann först på bollen och skarvade in ledningsmålet förbi en chanslös Mattias. Då jag inte alls har någon koll på vad spelarna heter i Björkö kan jag dessvärre inte avslöja målskyttens namn men det finns det säkert överseende med.
 
Efter målet så tog Donsö över spelet lite och kom igång med sitt passningsspel. Brassen från dysten (Daniel Fhager) som jag hade äran att kampera ihop med i mittförsvaret för en väldans massa år sedan var åskådare och konstaterade snabbt att dagens Donsö inte riktigt ser ut som laget gjorde för 10-15 år sedan. Vid ett tillfälle när Anders slog en sidledspassning till Anton fällde Brassen kommentaren "hade man gjort sådär på vår tid så hade man blivit utbytt". Det var inte direkt lirarnas lag förr alltså utan där skulle bollen framåt i planen snabbare än snabbt. Några minuter efter ledningsmålet för Björkö fick Donsö frispark en bit in på offensiv planhalva. Vem som lyfte in den mot straffområdet låter jag även det vara osagt men efter att en Björkö spelare vunnit första duellen och nickat ut den ifrån straffområdet så stod Anders på rätt ställe och drog till på volley (var det verkligen helvolley? Han själv är övertygad om det så vi får väl köra på det) och bollen seglade mycket vackert in i mål via målvaktens vänstra stolpe.
 
Anders "Luka Modric" Jansson
 
Efter kvitteringen tog nu Donsö tag i spelet rätt så rejält men utan att skapa några direkta målchanser. Man förde dock spelet och vann mer och mer närkamper och det var just efter en sådan situation som nästa farliga chans dök upp. En djupledsboll mot Savane slutade med att han stötte bollen förbi en back och satte fart ensam mot målvakten men blir i det läget råkapad bakifrån. Kapningen var inte på något sätt ful men den var så klockren att den hamnar under kategorin råkapning ändå. Domaren blåste för frispark men eftersom det är träningsmatch så tyckte han inte att spelaren skulle få rött kort utan det fick räcka med gult. Frisparken stegade Jimmy upp och slog den rakt i skallen på en framflygande Claes fram till 2-1 (Claes första mål sedan 2010 avslöjades i omklädningsrummet efter matchen vilket i så fall betyder att det var hans första i Donsös tröja, fick han med sig bollen hem tro?) Resultatet stod sig halvleken ut och då kylan blev allt mer påtaglig så var inte pausen speciellt lång.
 
Andra halvlek var lite sämre spelmässigt kanske lite beroende på att det blev mer snö på planen och förmodligen även mer halt. Björkö kvitterade dock en bit in i den andra halvleken efter att det blivit ett halvt friläge efter att Bagarn halkat. Mattias räddade det första skottet på ett snyggt sätt men Björkö var hetare på returen och tryckte in kvitteringen. Halvleken var väldigt jämn spelmässigt och egentligen kändes det väl som en match som förtjänade att sluta oavgjort, något som Donsöspelarna inte riktigt ville. Med drygt 20 minuter kvar att spela så fick man en frispark på vänstersidan efter att Jimmy blivit nerdragen. Han stegade själv upp och skickade in bollen i straffområdet och första på bollen hann Savane med huvudet och skarvade in 3-2 målet, inte helt otagbart såg det ut som även om jag stod långt ifrån. En liten visa kom dock ifrån Björkös målvakt vilket väl även det tyder på att han kunde ha tagit den.
 
Resterande delen av matchen försökte Donsö mest bevaka ledningen och man lät Björkö ta över kommandot vilket dom inte lyckades utnyttja även om de skapade ett par heta halvchanser. Donsö var dock närmare 4-2 än Björkö var 3-3 i slutet av matchen när Emil skickade iväg en långboll som friställde Savane. Han var fri från ungefär halva planen och avslutade med ett hårt skott som tog i ribban. Returen hamnade hos Gabriel som kommit in i matchen i slutet, hans första avslut räddade målvakten vackert medan returen på sitt eget skott gick en bit över ribban.
 
Sammanfattningsvis kan man väl säga att det var en helt okej match spelmässigt efter väderförutsättningarna. Båda lagen försökte spela varierande fotboll men djupledsbollar varvat med fint kortpassningsspel. Björkös två innermittfältare gjorde en väldigt bra match och får utses till deras bästa spelare i matchen. Att ett lag vann matchen var väl egentligen inte rättvist då jag tyckte det helt klart var en match där lagen skulle delat på poängen (om man nu fick poäng i träningsmatcher). Jag tackar iallafall för underhållningen, det var helt klart värt att se matchen även om det var svinkallt.
 
För Donsös del blir betygssättningen såhär:
 
+++ Bagarn
Förmodligen den spelare som är mest taggad under matchdag trots sin ringa ålder på nästan 40. Var kung i försvaret idag och visade återigen att gammal är äldst.
 
++ Anders
General på innermittfältet som vann väldigt mycket boll. Lyckades även få en felträff som letade sig in i mål. Kanske har han slutat titta på Arsenal på sistone och kommit fram till att man faktiskt behöver skjuta för att göra mål.
 
+ Jimmy
En jobbig jäkel ute på kanten som helt klart förtjänar att bli kapad fler gånger än han blir så de gäller förmotståndarnas backar att hålla huvudet kallt. Väldigt bra med boll, två fina assist idag. Även Claes och Emil förtjänar extra beröm efter sina insatser och för att citera en känd tandläkare så säger jag bara "stabilt som f*n alltså".
 
Lagstats
 

Lag

A

APM

FF

OFF

GK

RK

Donsö

13

7

4

18

4

   

Björkö

20

12

5

15

1

1

 

 

A = Avslut, APM = Avslut på mål, = Hörnor, FF = Frispark för, OFF = Offside, GK = Gula kort, RK = Röda kort

 

Spelarstats

 

Namn

AMS

R

LR

RR

RH

Mattias

12

10

6

4

0

 

AMS = Avslut mot sig, R = Räddningar, LR = Limmade räddningar, RR = Räddning till retur, RH = Räddning till hörna.

 

Namn

A

APM

FF

FE

OF

Tobias

     

5

 

Claes

2

1

     

Andreas

   

1

   

Emil

   

3

1

 

Jonas

       

1

Anton

   

2

4

 

Anders

1

1

 

2

 

Jimmy

   

2

2

1

Magnus

3

1

3

1

1

Savane

5

3

7

1

1

Jacob

         

Gabriel

2

1

     

 

A = Avslut, APM = Avslut på mål, FF = Frispark för, FE = Frispark emot, OF = Offside

 

/Anton


Där kom han, ju

 
Back from the dead, f´låt fiske samt Sälen skall det vara, var alltså Simon A i lördags. Kanske något kilo extra än förra året men med fin inställning och humör. När han fult fällde mig bakifrån i mitten på träningen var det som om han precis gett mig en stor kram, då kände jag att han var tillbaka på riktigt.
 
Aktuell lista på saknade personer i DIS ser alltså ut på följande sätt just nu.
 
Simon A
Dawidsson
Höglund
Marcus J
 
Låt oss nu fortsätta att bocka av listan. Gött är det.
 
 
/Anton

Fabio och Reuthenbjörg visar livstecken och mer därtill

 
Fick ett litet meddelande på Facebook idag, det var från Donsös Drogba, nämligen Marcus och följande stod att läsa.
 
"Tjena Anton, här har du lite bloggunderlag:
 
Vi tränar som fan här nere, uppe med tuppen och joggar. Kört 4 gympass än så länge. Ska unna oss ett par öl nu ikväll bara, haha! Vi kommer båda att medverka på träningslägret. Hoppas ni tränat kondition när vi varit borta med tanke på att jag som varit borta i fyra månader slaktade motståndet på löpträningen vi hade innan vi åkte till Thailand. Om du vill ha nån kompletterande sexigare bild så säg till*. Sawedekap."
 
Ursäkta dålig bildkvalitet men detta är bilden de skickade från Thailand. Givetvis tagen från gymmet.
 
*Här svarade jag att jag gärna ville det. Återkommer ifall gubbarna skickar mer bilder.
 
Fräckt ändå måste jag säga. Från att vara de ultimata nattdjuren på avenyn har båda skaffat tjej och sköter rehab/vanlig träning exemplariskt. Skall bli gött när de kommer igång på allvar igen i DIS. Då höjs kvalitet plus det goa´ tugget.
 
/Anton

Alternativ till allt bröd man stoppar i sig

 
Här kommer något så ovanligt som ett tips på mellanmål/kvällsmat/frukost här på bloggen. Man är ju inte Mat-Tina direkt, fråga bara Sara. Dock kände jag att jag ville ha lite alternativ till allt bröd jag stoppar i mig dagligen och ramlade över följande på en träningsblogg på internet:
 
Bananpannkakan.
 
Gör så här:
 
"Mixtra" ihop fem ägg och en banan till en smet. Tillsätt lite flingsalt/havssalt samt mycket kanel. Stek som en pannkaka i stekpannan. Lägg på lite blåbär (alternativt egen bärmix).
 
Total tid på utförandet: ca 5-7 minuter. Räcker till två rejäla bananpannkakor.
 
Gott och nyttigt.
 
 
/Anton "Mat-Tina" Jansson

Hallå, jag har ju glömt att...

 

…berätta om FIFA-turneringen i fredags som undertecknad på ett mycket övertygande sätt tog hem utan att förlora en enda match. Tillåt mig redogöra lite snabbt om hur det egentligen gick till.

 

 

Vi var några stycken som samlades hemma hos Spaghetti i fredags runt 19 där vi inledde med att välja var sitt lag, det resulterade i följande:

 

Emil – Dortmund

Johan – City

Kjellberg – Barca

Anders – Arsenal

Anton – Bayern Munchen

 

Vinstpott: 500 SEK

 

Efter detta blev det ett gruppspel där samtliga mötte alla två gånger för att sedan avslutas med ett slutspel där de tre bästa gick direkt till semi medan de två sämsta fick köra en kvartfinal. Noterbart här är att Anders och Spaghetti hade stora problem med att kunna leverera kvalitet i en stadig takt utan blandade och gav. Bland annat kom Emil sist men spelade lika mot undertecknad och Anders vann över Emil men blev sedan totalt överkörd av Kjellbergs Barca med hela 0-3 där det stundtals var lekstuga. Messi gjorde i princip precis vad han ville. Johan spelade rätt bra i omgångar men hade problem med effektiviteten framför mål och visade ofta prov på frustration. Enligt Mathias på jobbet sitter han nu hemma hos sig och övar flitigt. Inte säker på att det kommer att hjälpa, vissa har det andra inte, liksom. Undertecknad imponerade genom att vara effektiv framåt och mycket bra bakåt, detta kom att bli avgörande längre fram i turneringen. Slutspelet inleddes på följande sätt:

 

Direkt till semi gick Johan, Anton och Kjellberg.

 

Kvartsfinal mellan Anders och Emil således. Denna match var mycket jämn men där Emil sedan visade prov på dåliga nerver och passade med sin målvakt direkt till Walcott som inte gjorde några misstag. I detta läget skrek han dessutom:

 

”Jag är inte med! JAG ÄR INTE MED!”

 

Hade inte tillräckligt med talang 

 

Hmm, så kan det gå och Anders avancerade till semi och fick återigen möta sin nemesis Kjellberg. Tro det eller ej men här blev det 0-3 i Jimmys favör igen! Inte Anders önskemotståndare direkt…I den andra semin skakade undertecknad av sig Johan utan att ta ut sig alltför mycket, endast 1-0 på resultattavlan men det kunde varit betydligt mer egentligen.

 

Final mellan Kjellbergs Barca och Antons Bayern med andra ord. Alla trodde här på en jämn historia där Barca skulle ligga på men så blev inte fallet. Bayern kontrollerade matchen genom ett ramstarkt försvar (”Fan, det går inte” sade Jimmy bland annat under matchen”) och kunde avgöra genom Ribery i första halvlek. Återigen 1-0 fast också återigen en övertygande seger och jag kunde gå hem 500 kr rikare och med tankar på ytterligare erövringar inom FIFA-sfären.

 

The King of All Things himself
 

Var är Leo? Var är John B? Jonathan? Wamid?

 

Let´s fight to the death.

 

Nästa gång vi möts kommer endast en att överleva

 

P.S Noterbart är att ingen pizza, öl eller chips fanns tillgängligt utan samtliga körde en thairätt var innan turneringen började. Oj, vad seriösa vi kan vara ibland…

 

/Anton Ribery


Ack, miraklet som nästan inträffade

 
Vad roligt det hade varit. Inte välförtjänt men OJ vad roligt det hade varit. Det hade det verkligen.
 
Varför blev Walcott utbytt?
 
Mot alla odds, så nära.
 
----------------------------------------------------------------------------------
Vill än en gång tacka Kenneth för den eminenta sidan skargardsfotboll.se. Att kunna gå in där efter en match och kolla statistik, bilder och kommentarer är extremt uppskattat av samtliga i laget.
----------------------------------------------------------------------------------
 
Det var sega ben på senaste träningen i måndags efter matchen mot Dalen KFF. Endast tolv man som spelade tempospel non-stop och energin vad inte på topp. Lite förvånande var det ändå att Tobbe J tillhörde de piggaste då han för ovanlighetens skull gjorde nittio hårda minuter mot Dalen och efteråt låg i soffläge från ca 15:00 till 21:22 för att sedan slira på stan (big time). Det är alltid jobbigt när man är trött att möta en spelare med energi och som konstant utmanar. Ni vet, det finns något slags "ryckigt" i den spelarens rörelser. Det är precis som om spelaren bara väntar på att få maxa iväg.
 
För övrigt visade Claes och Spaghetti prov på fint samarbete OFFENSIVT, de hade inte gjort bort sig som anfallspar, det är jag helt säker på (dock inte aktuellt pga. bland annat backbrist i nuläget).
 
Kul att Magnus och Simon G är hemma igen, gött om de kommer igång på allvar nu. Nu väntar vi bara på att även Mackan J och Robban kommer hem från Thailand igen.
 
Saknar även Simon A av många anledningar...Hade varit så gött att få lägga en tunnel på de långa storkbenen igen samt att dibblet i kvadden höjs i kvalitet när han är med.
 
Simon - medlem i Kvadd-Al Qaida tillsammans med bl.a. Robert R
 
Trötta ben var det hos många i måndags
 
/Anton Iniesta

Träning, match och inställd match...

 
Förra veckans torsdagsträning innehåll bara löpövningar. Tanken var att kunna få ca 30 minuter på planen innan Västra cup matchen mellan Skogen - GFF men tyvärr...Det blev begravningsstämning i omklädningsrummet men ett gott test för psyket på grabbarna. Kanske har vi skämt bort spelarna med få rena löpövningar men när väl de var i spåret så var det slut på gnället.
 
Bra jobb av samtliga!
 
 
På lördagen var det dags för match mot Dalen/KFF som spelar i samma division som oss. Bland annat fick Anton spela sin första match någonsin som mittback och gjorde det helt OK, backlinjen ställdes väl inte på några jätteprövningar.
 
Laget:
 
Tom
Robert, Claes, Anton, Emil
Capov, Anders, Tobias, Jimmy
Savane, Johan
 
Bagarn
Jonas
Peter B
 
+++ Claes, ligger rätt, spelar enkelt. En Klippa! (Citat från Anton - Man märker hur bra Claes är när man spelar mittback med honom)
++ Anders, lite mer spring i benen idag. Vårdar och fördelar bättre samt vinner boll.
+ Jimmy, en hel del fina uppspel. Gjorde ett bra jobb trots förkylning men måste öka jobbet i presspelet ibland.
 
Jimmy
 
Alltid kul med vinst men det finns fortfarande fantastiskt mycket att jobba vidare med. Vi ligger hyfsat rätt men vi tappar alldeles för mycket boll och slår framför allt bort för mycket passningar när vi har bollen under kontroll. Vi bör kunna skapa fler chanser och även mottagningar och tillbakaspel fallerar för ofta. Vi måste jobba med vårt eget spel för att vinna matcher framöver!
 
Dock bättre inställning än tidigare matcher och det är en grundförutsättning för att vinna!
 
***********************************************************
 
Vecka 11 (11-17 mars)
 
Måndag Träning, Påvelundsplan   17.00
Torsdag Träning, Påvelundsplan   17.00
Lördag Träning, Donsö                  12.00
 
Tyvärr får vi ställa in matchen mot GAIK på lördag på grund av mycket bortfall.
Resor, skador mm.
 
Vecka 12 (18-24 mars)
 
Måndag Träning, Påvelundsplan    17.00
Onsdag Match, Apelsinplan            20.00        Donsö IS - IFK Björkö
Torsdag Träning, Påvelundsplan     17.00
Söndag Match, Guldheden Södra    12.00       Guldheden - Donsö IS
 
/Pyttis

Träningskollen

 
Ok, som de flesta vet så börjar serien om ett par veckor och försäsongen har ju hållit på ett tag nu så här kommer en liten sammanställning kring de flesta av spelarna i DIS och om hur de skött sig hittills.
 
OBS! Varning för känsliga läsare.
 
Ligger i bra fas inför serien
 
Claes Klippert
Anders Jansson
Savane
Emil Johnsson
Jimmy Kjellberg
 
Kommentar:
 

Samtliga ligger väl på i alla fall ca 90% när det gäller träningsnärvaro. Så skall det se ut. Jag tycker att Claes ser bra ut och blir troligtvis vår viktigaste spelare i år. Ställer dock ett litet frågetecken angående den mentala biten då spelarna på ovan lista (förutom Claes) ofta visar prov på diverse psykbryt (Savanes utvisning, Jimmys hemgång på träning) och allmän PMS (Emil, Anders).

 

Skämt åsido, detta var skrivit med glimten i ögat. Dessa spelare blir som sagt viktiga i år, Savane löper kopiöst och Emil/Anders visar prov på bra kvickhet och känns redan ”fotbollstränade”. Kjellberg är mer ”fit” nu är senaste säsongen i DIS och kan nu lägga till kondition till sin redan fina teknik. Gött att se.

 
Smil-Emil
 
Ligger i helt ok fas inför serien men definitivt inte hundra
 
Tobias Johnsson
Johan Johnsson
Capov
Tom N
Mathias K
 
Kommentar:
 

Hmm, blandar och ger träningsmässigt på grund av olika anledningar, bland annat jobb (Tobias). Tobbe kan varva en vecka med ca 6 pass där han blandar löp, gym, fotboll till att ha veckor där han jobbar sent och inte är synlig.  Johan tränar väl på bra men varit lite bekväm och ”upptagen” i perioder (bank, lägenhet. You name it). Även haft en del bekymmer med sin fot. Börjar varva upp nu och kan bli farlig i år, sprang t.ex. milen på egen hand i onsdags. Capov och Tom har en go´ vilja och är fina gubbar. Hade dock varit kanon att se dem lite oftare.

 
Tom Nilsson
 
Ligger långt efter och behöver komma igång klart mer för att vara redo inför seriestarten
 
Undertecknad
Simon G
Magnus F
Micke S
Robert R
 
Kommentar:
 

En känslig grupp. Jag själv känns väl som en av de större bovarna i dramat. Först en skadeperiod på ca 6 månader (!) efter att ledbandet i knät blev avsparkat och precis när jag kommer tillbaks sticker jag ut och backpackar i över en månad (Costa Rica/Panama) där träningen lös med sin frånvaro. Som innermitt krävs det att man orkar springa och jaga. Orkar jag det i min nuvarande status? Ja, det gör jag.

 

I ca 15 minuter.

 

Magnus F, Simon G och Micke har inte tränat på bra, mycket tack vare träningar i stan och ligger långt efter våra motståndare i serien. Ytterst tråkig skada på Micke (vaden). Hade varit kanon om han inte är borta i alltför många veckor. Robert är i min situation, först skada och skall nu dessutom resa till Thailand i två veckor. Kass ”tajming” men nu är det som det är.

 
Robert Reuthenbjurg
 
Inte ens nära
 
Marcus Johnsson
Dawidsson
Höglund
Simon Andersson
 
Kommentar:
 
Dessa herrar har inte varit synliga hittills pga. boende utomlands, skador och jobb/familj. Dock vet vi att Dawidsson kommer hem i maj, Marcus har precis fått klartecken att börja trappa upp träningen (dröjer dock veckor innan han är "tillbaks") efter problem med korsbandet. Höglund bor ju ute på ön och har fått utökning av familjen. Vi hoppas verkligen få se Höglund framöver.
 
Höglund in action
 
Summering:
 
Det hela är ganska enkelt. Vi behöver helt klart skärpa till oss lite grann med träningarna. Samtliga får ta eget ansvar.
 
Nu kör vi!
 
/Anton

Förlust mot GFF i Västra cupen

 
 
Det blev förlust med 2-0 mot GFF i DIS andra träningsmatch för året och detta var i Västra cupen på ett soldränkt Heden.
 

Det var en match med relativt högt tempo där GFF hade mest boll medan DIS försvarade sig bra och låg på kontring. Den första halvleken var jämn där GFF hade något skott utanför medan Johan J missade ett friläge efter att Savane vunnit en duell in på GFF:s planhalva. Utöver detta skapades det inte jättemycket utan lagen tog ut varandra. I andra halvlek hände det dock desto mer, vilket inte visade sig vara till DIS fördel. Direkt på avspark sköt en spelare i GFF bollen rätt i mål över Tom. Sämsta tänkbara start men det vara bara att gratulera GFF-spelaren, ett sådant mål gör han nog bara en gång i livet. Efter detta försökte DIS så gott det gick men utan resultat, bland annat missade Johan ett nytt friläge efter passning från Anders men skottet gick utanför. Sen kom det några hårda smällar för DIS då Savane blev utvisad efter en eftersläng och GFF utökade ledningen genom lite trassel i straffområdet efter en hörna. Tungt minst sagt och GFF kunde relativt enkelt kontrollera sin ledning efter detta trots en hel del lyror från vår sida in i deras straffområde.

 

Summa summarum så var det en rättvis seger för GFF och de kommer säkert att ta sina poäng i år. De är löpstarka och skall ha cred för att de försöker spela fotboll. Lite ovanligt i vår serie. DIS har inte riktigt kommit igång och är inte i matchform än, det märktes. Vi hade några tunga pjäser borta i form av Magnus, Simon G, Höglund och Tobias J men ytterst få lag kan ju spela sin bästa elva varje match så det kan vi inte heller skylla på.

 
Kjellberg med ett läge.
 
Bilder från matchen hittar ni i vanlig ordning här. Tack Kenneth.
 
DIS ställde upp med följande lag:
 
Tom
Olof - Claes - Micke (12) - Emil
Capov - Anders - Anton - Jimmy
Johan - Savane
 
Sub: Gabbe, Robert (12)
 
Utv: Savane (41)
 
Plusligan:
 
+++ Claes - stabil bakåt som alltid. Viktig.
++ Johan - skapade mycket och löpte på bra. Han skjuter in sig just nu.
+ Emil - vettig defensiv och bra beslut matchen igenom. Följsam och smart.
 
Emil Johnsson, vänsterback
 
Nu tar vi nya tag, gubbs.
 
/Anton
 

Nya matchställ

 
Vartannat år är det nya matchställ som gäller.
 
I vanlig ordning så är det givetvis Blå-vitt som gäller för ordinariestället och fritt val på reservstället.
 
I år har vi valt att använda Adidias på ordinariestället och enligt omröstning här på bloggen så fick nedan tröja flest röster.
Den blå färgen kommer vara samma på tröja, shorts och strumpor, COBALT.
 
 
       *****************************************************************************************************************
 
Reservstället är en aning Arsenal inspirerat... Hoppas våra Tottenham fans, Simon G, Claes och Bagarn även ställer upp när det krävs att vi använder reservstället! ;)
 
            *********************************************************************************************************
 
 
//
 
Pyttis
 

RSS 2.0