Vinst mot Eriksberg

 
 
Donsö - Eriksberg 3-2 (1-2)
 
Målskyttar; Dino 2, Anders
 
Martin J
Capov - Olof - Jesper - Anton
Johan (Elias 80') - Anders - Emil F (Magnus 35') - Ludwig (Erik 75')
Dino (Albin 80') - Höglund
 
Sub: Albin, Erik, Elias, Shagge, Magnus
 
Vi lyckades alltså vinna hemma mot Eriksberg, ytterst skönt men det satt långt inne. Jag tycker att vi börjar matchen bäst, ligger hyfsat rätt och känns rätt trygga i våra roller och får vi bara upp bollen så vet vi att Dino och Höglund kan skapa problem för motståndarna. Det är också vi som tar ledningen efter att Oliver tar sig runt på kanten och hittar Anders i straffområdet som borrar in den i bortre hörnet. Fint mål och givetvis en skön känsla, alltid gött att få första målet. Nu skulle vi bara ta vara på den extra energin och köra på men så blev det inte.
 
Tvärtom.
 
Eriksberg blev istället det laget som tog över matchen. De var smartare än oss och hade ett bra grundspel där de kunde hitta ytorna mellan våra lagdelar på ett bra sätt för att sedan sätta den i djupet. De kvitterade genom att Olof stötte in ett inlägg i eget mål (olyckligt) och de tog även ledningen innan paus genom en djupledslöpning där deras forward kunde runda Martin och lägga in den i snäv vinkel, snyggt mål och oerhört tungt för oss.
 
I paus sades det några väl valda ord där Bagis tryckte hårt på att vi måste pressa hårdare och vi bestämde oss för att alla skulle upp mer i banan och försöka ta initiativet i matchen. Effekten kom omedelbart och vi hade vår bästa period i början på andra halvlek där vi tog tag i taktpinnen och kunde skapa chanser. Dino kvitterar genom ett friläge, fint framspelad av Höglund och samme man kunde även ge oss ledningen, typ fem minuter senare genom ett mönster-anfall på högerkanten signerat Johan, Dino och Höglund. Ett snyggt mål, gött att se Dino i en sådan fin målform. I slutet på matchen försökte Eriksberg flytta upp mer gubbar i anfallet men hade problem med att skapa farliga chanser och vi kunde till slut sjunga "Pärleporten" i omklädningsrummet. Glädje.
 
Det är SÅ roligt att vinna fotbollsmatcher. Det är det.
 
Skall man försöka sig på någon slags summering så var det en jämn match där oavgjort kanske hade speglat matchen bäst, Eriksberg hade en bra period i slutet på första halvlek medan vi var bättre i början på andra. Jag tycker att Johan, Anders, Oliver och Höglund var bra och viktiga i denna match. Det var även kul att se Martin i mål igen, comeback efter MÅNGA år. Han gjorde en stabil insats.
 
Comeback för Martin i mål, gick hur bra som helst
 
Nu kör vi på, gubbar. En match i taget.
 

Askim

Jag hade inte riktigt orken att skriva om Askim i helgen. Det var bra väder och huset behövde byggas på. Så jag skriver lite om den nu och sen om dagens Eriksbergmatch.
 
Donsö - Askim 0-1 (0-1)
 
Vi saknade lite firepower sen Öckerömatchen. Dino, Johan, Sudo, Patrik kunde inte vara med. Barnafödande, avstängningar, sjukdom och skada gjorde att dom inte kunde vara med. Och det är ju vara bästa offensiva killar. Men Magnus ringdes in så vi fick lite tyngd framåt. Och diverse juniorer fick visa va dom går för.
 
Laget:
 
Mattias
John(96) Olof Jesper Anton
Capov Emil F(98) Anders Ludwig(98)
Magnus Emil J
 
Bänk: Albin (00) Elias (00) Albert (99) Erik (98)
 
Som ni ser var det flera spännande barn som var kallade. John är ju 96:a och varit med några år nu. Högerbacken passar honom fint och han har gjort finfina insatser där nu på hösten. Emil F har ju sin passningsfot och börjar bli mer och mer fysisk. Ludwig har ju börjar ligga i nu under sommaren och har en oväntat bra bollkontroll. Tappar sällan boll och värderar bra. Albin och Elias är två spännande ungar som är aldrig sett 90 talet. Elias har egentligen hela registret och kommer peta bort mig från mittfältet snart. Albin är Inge Backmans avkomma och en powerforward. Stark, snabb och löper på alla bollar. Albert har ju varit med hela året och är nära på en komplett forward redan nu. Lurig som attan, bra touch och snabb. Sen Erik som kommer bli en fin kantlöpare. Springer som ett djur och är totalt orädd.
börjar bli gammal
 
Men nu till första halvlek.
 
Första halvan tycker jag vi borde fått in en boll. Magnus gör ett fint jobb och lägger många fina bollar. Vi kommer till många anfall och tar ofta bollen av dom när dom söker sin stora forward. Emil har en i utsidan stolpen. jag har ett läge där dom bryter precis när jag skjuter. Capov har en dunderläge som han bränner. Albert kommer in för Emil på topp efter 25 min. 
Efter 30 min kommer dom förbi oss på kanterna och får etablerat spel gång gång. Dom trycker ner oss och vi har en dålig period. Vi lyckas inte ta oss ur den och dom slår ett inlägg på sin bjässeforward som tom håller undan Olof och kan stående nicka in. När inte ens Olof får tryckt undan honom där så är det inte mycket att säga om.
 
I halvlek pratar vi om att våga spela igen. Ta oss samman och börja om igen.
 
Tyvärr blir andra halvlek en ganska seg historia. Mycket bråk, avblåsningar och frisparkar.
Vi lyckas inte komma igenom till så farliga chanser och kommer in ett spel med mycket tjaffs och dålig attityd. Askim var ett rätt så tråkigt lag att förlora mot. Många grisar med tyken uppsyn. Inte alla. Men 3-4 stycken var tråkiga. I slutet kommer deras gamla kapten in. Pierre? Förlorar enkelt en närkamp mot Olof, springer ikapp och kapar bakifrån. Rött kort. Det sammanfattar matchen lite. Så såg det ut i andra.
Dålig av oss att inte kunna fokusera och spela boll. Men Askim fick matchen dit dom ville. Kredd till dom
 
 
 
 
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
 
 
Donsö - Eriksberg 3-2 (1-2)
 
 
En svår match. För oss som spelade 90 min i fredags så var det ganska sega ben. Men Johan, Patrik och Dino kunde vara med idag. Sudo har typ halsfluss eller något. Men den trion är farlig för alla försvar.
Mattias är bortrest och Emil J har valt att vara oansvarig och sticka till Grekland mitt under säsong.
 
Laget
Martin J!
Capov Olof Jesper Anton
Johan Emil F Anders Ludwig
Patrik Dino
 
Bänk: Magnus Erik Albin Elias
 
har han verkligen lagt av?
 
Dawidsson ringde in Magnus idag igen när han satt och åt tacos kvart i sju. Han kom direkt.
Annars tycker jag det är en bra mycket bättre 11 än hur vi spelade i första.
Vi är inte riktigt med och ligger lite för långt ifrån dom. Deras backar kan gå upp ostört och lägga fina mackor. samtidigt är vi lite på mellanhand på mittfältet. Har inte koll på våra positioner riktigt och vi gör dom bra helt enkelt.
Men vi är inte helt dåliga. Vi får till våra anfall ganska ofta. Men problemet är att vi har för dålig press på dom.
Vi är helt enkelt inte på tårna tillräcklig.
Men Dino och Patrik hittar på lite farligheter när dom har bollen. Magnus kommer för Emil F som har en ljumske som spökar.
Vi gör första målet när Dino krigar till sig bollen nere vi kortlinjen. Spelar snett-inåt-bakåt till mig och jag har bara att lägga in den. Lite nervöst, man hinner ju tänka när man kommer i en sån situation. Men det var skönt att sätta dit den. Var ett tag sen sist.
Men Eriksberg svarar direkt och kommer runt på våran högerkant. Lågt inlägg som kommer på Olofs ben och styrs i mål. Tungt men borde varit en väckarklocka. Istället rinner dom igenom till ett friläge där Sunny inte gör något misstag.
 
Lite frustration i halvlek från Jesper som tycker vi borde höja oss. Inget konstigt men stämningen blev lite hätsk. Vi samlar oss och kommer ganska rätt slätt överens att energin saknas. Vi bestämmer att vi bara går ut och kör. sätter press och kämpar, ala Donsö.
 
Det ger effekt. Dino som sett het ut det senaste, minst sagt. Ska komma att bli i centrum. Efter vunnen närkamp på mitten och snabb boll upp på Patrik. Som vänder om att frispelar Dino. En enkel chip och det är utjämnat. vi har blodad tand och fortsätter sätta hög press.
 Vass
 
Några minuter senare får vi inkast nere på deras halva. Bra kasst från Capov. Firma Patrik, Johan Dino löste resten. Johan spelar till Dino som med fin vändning och en perfekt halvvolley sätter den i bottre gavel. Snyggt.
 
Sen blir det lite kamp och jag är nöjd med att vi inte backar hem utan fortsätter på samma sätt. Blir ingen jättepanik och det känns som vi reder ut dom flesta situationer med hyffsad elegans. Vi har några lägen som det kunde vart mål på. Men vi håller ut och tre fina poäng välkomnas.
 
I första halvlek är vi inte bra. Är passiva och lite fega. Men starkt av oss att rycka upp oss.
Martin var en klippa där bak idag och vi tyckte han blev MVP av oss idag. Med stark konkurrens av Dino.
Han är sylvass just nu. En ass och två fina mål. Blir en helt annan stabilitet när vi vet att vi inte behvöer 10 chanser för att göra 1 mål. Med honom längst fram är vi bra just nu. Magnus kom in och var perfekt på innermitten en sån här match. Eldar på och förlorar inte en nickduell. Erik, Albin och Elias kom in i slutet och gav oss en fin push. Slet enormt för laget och var helt orädda. Fortsätt så.
 
Jag och Jesper avstängda nästa match mot Fässberg. Jobbigt men nu kan jag slappna av. Jobbigt att springa runt och veta att man blir avstängd om man får ett gult kort.
 
Nu kör vi. Vi kan greja det.
 
 

Bra kväll!

 
 
 
Donsö - Öckerö 8-0 (5-0)
 
Dino 3
Albert 2
Johan 1
Jesper 1
Patrik 1
 
Ja vad hände här egentligen? Ska man göra en lång historia kort kan jag bara säga att målskyttet lossnade.
Men jag ska försöka förklara på ett roligare sätt.
 
Startelvan:
 
Mattias
John Jesper Mikael Anton
Johan Anders Emil F Ludwig
Dino Patrik
 
Bänk: Emil J Capov Albert Sudo
 
Både Sudo och Emil J har varit sjuka i veckan och inte kunnat deltaga i träningarna. Så Patrik klev in och tog den lite släpande forwardsrollen. Patrik behärskar ju samtliga positioner felfritt, idag var inget undantag.
Förkyld
 
Det är ju alltid en viss nerv i matcherna mot Öckerö. Det är väl bland dom roligaste matcherna på året. Vi känner ju varandra ganska bra nu och har koll på lagens olika spelare. Dom verkade ha lite manfall och hade kallat in några legendarer. Vi däremot, kom med en startelva som legat i med träningen och samtidigt ha en sådan stark bänk. Det bådar gott.
 
Det var ju varmt. Så jag kände tidigt i matchen att det skulle bli jobbigt att springa idag. Men Öckerö har lite etablerat spel innan vi gör det första målet. Johan bryter pass på mittplan och älgar ner mot kortlinjen. Snett inåt bakåt och Dino gör sitt första för kvällen. 5min.
Matchen svänger lite fram och tillbaka innan Jesper bryter fint och spelar till Johan som friställer Dino som efter lite flyt lägger in den i öppen kasse. Snyggt. Ca 12-13min. Omgående här har Öckerö ett friläge som Mattias gör en fin benparad på, mycket viktigt. Samtidigt pratar Öckerö ihop sig och blir försiktiga när vi gjort två snabba mål på dom. Dino gör sitt tredje strax därpå. Kommer loss från sin gubbe och fortsätter mot ett samlat Öckeröförsvar med bollen limmad vid sulan. Vrickar och vänder lite innan han lägger en yttersida i bottre stolpe in. Grymt snygg. 25 min.
Ett äkta hattrick efter 25 min mot sin gamla klubb. Vi övriga tackar och bockar.
 
Öckerö har ju sin fina spelide, som dom gör bra. Dom gillar att spela genom mitten på rörliga mittfältare och lägga in bollen på gubbar mellan försvar och mittfält där dom kan vända upp. Dom gör det bra i vissa stunder och vi får kämpa för att reda ut dom anfallen. Vi är lite lost ibland och jag framförallt får en utskällning från Johan för jag slappar och inte ligger rätt.
 
Förbannad idag
 
Patrik gör det fjärde efter ett inkasst. Han möter och knäar bollen över sig och sin bevakare. Drar på halvvolley och den sitter fint i bottre gaveln. Klassmål. 35 min.
 
 Och några minuter senare så avslutar en 92 kg tung Johan snyggt efter ett bra anfall och 5-0 står sig halvleken ut.
 
En go känsla att gå upp för trappan och få applåder av publiken.
I halvtid pratar vi om att matchen inte är över givetvis. Bagarn frågar om någon har känning. Mycket mer än så är det inte.
 
Öckerö har satt in Joakim Utbult. Det var längesen jag såg honom. Det var kul att se han och Mikael Schagerlind stångas igen. Det var väl på 90-talet sist?
 
Vi startar andra ganska slappt och bjuder Öckerö på några halvlägen. Onödigt men lätt hänt. Men vi skäller igång oss och samlar oss
 
Albert kommer in ganska tidigt för Dino. Och vilken kväll även Albert skulle ha.
Först skapar han en straff när han var så härligt beslutsam och bara kör på. En kille hänger honom i ryggen hela vägen och tillslut blåser domaren för straff. Jesper lägger in 6-0.
Senare får Albert en fin boll av Patrik. Kommer lite ur vinkel men drar på att sånt härligt skott som bara stiger, ni vet. Stenhårt trycks bollen mot nättaket och alla undrar var det kom ifrån.
Albert snappar sen upp en pass och smiter i mellan deras mittförsvar och kyligt lägger in den.
Snabb och belsutsam
 
Mer än så blir det inte. Men det kunde. Vi hade några fler lägen som vi kunde gjort mer av. Men tror vi är ganska nöjda ändå.
 
Slutelvan:
 
Mattias
Capov Anton Jesper John
Emil J Anders Emil F Ludwig
Albert Patrik
 
 
Sammanfattning:
Så här dåliga är inte Öckerö. Dom hade en dålig dag bara. När Dino också svävade på moln så tog det musten ur dom. Det stod ju 3-0 efter 25 min. Så vi ska inte dra för stora växlar av det här. Det ska inte Öckerö heller. Dom saknade några bärande killar. Sennerstam, Ivar och Simon Ollson var inte med. Och dom bidrar ju främst med fysik.
Men kredd till oss. Vi körde på och när våra forwards spelar såhär är vi bra. Dino, Patrik och Albert gjorde lite vad dom ville idag.
Alla var bra idag tycker jag. Samliga vann sina matcher i matchen.
Men tråkigt att även Öckerö är inblandat i bottenträsket nu.
 
Men nu laddar vi för Askim nästa vecka. Måste match den också. Väl mött
 
p.s Har alltid glömt det. Men Kenneth tar ju bilder på många av ölagens matcher. Och har bra kommentarer och är rättvis i sina bedömningar. Kolla  in hans ambitiösa sida. http://www.skargardsfotboll.se/

Höstpremiär!

Donsö - Mölnycke 1-0 (0-0)
 
Jag kan börja med en tråkig nyhet. Som ni dom flesta hört så har Jonas fått lämna. Vi som lag hade kört fast och saknade ideer. Och när vi ligger där vi ligger i tabellen så känns det bäst att börja förbereda oss för 2016 redan nu. Dvs, spela ihop oss och hitta ett spelsätt igen. Vi behöver inte säga mer än så. Jonas förstod tydligen och nu börjar vi om på ruta ett. Bagarn och Mattias D tar över.
 
Laget som startade:
 
Mattias
John B Olof Jesper Mikael
Johan Emil F Anders Ludwig M
Sudo Emil
 
Bänk: Oscar Wahl!, Tobben! Nils B Dino
 
 comeback
 
Sena återbud, skador och semesterfirare gjorde att Mattias fick gå ner på hamna och leta efter killar. I Yngves hittade han Oscar, och Tobben kom med båten precis. Det blev kanon och frågan är om inte Oscar var bäst på plan när han kom in i slutet. Pålitliga killar minst sagt. Tobben kom ju och tränade i veckan för första gången i år och kan han dyka upp i fortsättningen blir det hur bra som helst.
 
Vi pratar om att bara gå ut och ha roligt. Vi har egentligen inget att förlora. Vi är i botten och kan bara klättra uppåt. Men samtidigt är det här Nordövallen och vi har ett ansvar att göra bra matcher här.
Vi vet om att Mölnycke spelar långt och är bra på fasta. Så det skulle bli lite krigande.
 
Första delen av första halvlek är vi bra. Spelar som vi sagt och fyller på bra. Men svårt med sista passningen (som vanligt). Andra halvan av halvleken tappar vi fokus och låter dom komma in i matchen. Dom har flera långa inkast och hörnor som vi inte har full koll på. Hursomhelst får vi kämpa och är nedtryckta sista 20 av första.
Emil Johnsson har ett gyllende läge efter en fin boll från Sudo.
Bra idag
 
 
I halvlek är det lite frustration från Jesper som tycker vi slarvar. Vi samlas och kommer överens om att vi inte kommer få ett bra passningsspel över en natt. Det krävs tålamod. Men jag förstår Jesper. Vi slarvade mycket och gav dom väl många onödiga inkast och hörnor. Men det är ändå en go känsla inför andra halvlek.
 
Matchen börjar svänga lite fram och tillbaka nu. Tappar lite tempo och varje lag har sina perioder. Dom har ju sina fasta som dom satsar mycket på. Dom har in nick rakt på Mattias. Där har vi turen som vi saknade i våras.
Men vi känns hetare och anfaller bättre och mer varierat än dom. Dino som kom in innan halvtid har några aktioner som förtjänat bättre öde. Sudo börjar närma sig. Målet kommer efter vunnen kamp på mitten. Boll till Jesper som avancerar. Spelar till Sudo som frispelar löpande Johan. Ett fint mål som gör oss gott i framtiden. Med 10 min kvar så åker Olof på sitt andra gula. Två billiga gula som han inte var förtjänt av. Sudo frispelar Dino två gånger men målvakten gör fina paradräddningar på bägge lägena
Vi håller ut och vi tar tre viktiga Points!
 
Sammanfattning.
Ett fysiskt Mölnycke som vill ha sina fasta. Det var kämpigt i vissa lägen men vi jobbade för varandra. vi hade fint spel emellan åt och bedrövligt ibland. Men detta var ett stort steg i rätt riktning. Och nu har vi tagit 6 poäng från Mölnycke.
 
Positivt:
- Olof var stark idag. Passar honom fint att kriga mot en mötande forward
- Mattias gör en bra match. Lugn och stabil hela tiden.
- Sudo får vi hitta med fler bollar. 4 frilägen spelar han fram till idag.
- Emil F och Ludwig hade inga problem med fysiken. Två degiga 15-åringar som går in och gnäller minst när det smäller
 
Nyårsläger och konfirmation är dessa gulliga gossars intressen. Mycket rara pojkar. Stolta mammor
 
 

RSS 2.0