Segt poängtapp i ruskigt väder

 
 
Näset - DIS 2-2 (1-2)
 
Idag fick Näset stå för motståndet. Ett Näset som är hypat till skyarna efter deras grymma facit i Västra cupen. Förra året final? och det här året flera fina vinster mot högre motstånd. Men i serien har dom än så länge inte fått det att stämma. Tills nu har dom mött Fässberg, Balltorp och Skottfint och enbart skrapat ihop 1 poäng.
Så inför den här matchen så anade jag att dom ville få lite uppståndelse och bevisa sitt rykte.
 
Startelvan:
Mattias
Capov Robert Daniel Emil
Anders Olof
Anton Jesper Albert
Mackan
 
Bänk: Frans Oliver Albin Erik K
 
Det var ju inte ett läge att försöka trilla boll. Fotbollsmässigt var det världens sämsta väder. 15 sek/m rakt i sidan. Lägg till sedvanligt regn. Dessutom en boll som påminde om en ballong som gjorde att man inte riktigt ville behandla den. Det var fler än jag som hade den känslan. Tycker plastgräs visar sig från sin sämsta sida i dessa här förhållanderna
 
Sov första 25 min
 
 
Vi får välja sida och vi tar motvindsidan först lite taktiskt för att grisa i första halvlek och få medvind i andra.
Och det ska väl sägas att vi har sällan spelat en mer tråkig fotboll. Kommer ihåg ett läge där vi passade bollen i laget mer än 3 gånger (det är sant). Annars var det en långboll som vinden tog och sen kriga på andrabollar. Vilket vi inte lyckades så bra med heller.
 
Näset såg sådär ut tycker. Försökte finspela med ibland bra spelvändningar och uppspel. Men som sagt, det var svårspelat. Vi hade bra koll för det mesta. Men visst var dom bra i vissa lägen. Ett spännande lag.
 
Vårat första mål gör Mackan på friläge efter Jesper serverat en fin macka! efter sedvanligt duellspel på mitten. Direkt efter gör Näset 1-1 på ett lågt inspel där bollen går rakt igenom 2-3 Donsö spelare. Naturligtvist segt.
Efter dom målen så återgår matchen till ursprunget, dvs att vi fulspelar och Näset försöker så gott dom kan.
Strax innan halvtid så får vi en frispark nere vid eget straffområde. Robert lossar bössan ännu en gång (skulle visa sig ödesdigert, kommer tillbaka till det senare). Hursomhelst så avtar vinden för någon sekund och bollen går långt och det blir duell med Donsös egna Drogba och Näsets reslige mittback. Mackan får en tå på bollen och den går i en retsam båge över målvakten och studsar in i gaveln. Bra prestation av BigMac.
 
Halvtid.
I halvtid så snackar vi om att inte ens försöka spela bollen. Det får bli en grismatch och så är det med det. Jag utgår. Anton tar min position och Frans tar Antons.
 
Jag spelar ju inte i andra halvlek utan satt mest och snackade skit på bänken, så jag har inte den halvleken så detaljerat. Men jag la märkte till att Frantzits (stavning?) kommit in. Vi har ju snackat om honom att han skjuter som en häst och det får man se upp med.
 
Vi kommer till med mer och hetare lägen. Mackan har några fina aktioner innan han byts ut mot Oliver. Vi är mer på deras planhalva och hotar än vad vi var i första halvlek. Sen har dom sina spelvändningar som dom gör bra. Ofta till Franksich som drar bra skott tätt utanför. Oliver har ju sina stunder som vanligt. Ett som borde kunnat bli mål men bollen gick rakt på målvakt.
I vanlig ordning blir det oftast ett halt annat lag i andra halvlek. Dessutom så skadade Jesper sig i ryggslutet. Men häng med nu så gått det går. Det blir lite ändringar.
Erik in och lite rokader i offensiva positioner. Sen bytte han ut Daniel med 10 min kvar, Albin in på topp. Olof ner ett steg och Anton kvar som ensam sittande mittfältare. Samtidigt yrkar Amadio på att vi ska stanna med kvar med spelare på deras planhalva och göra trean. Lite riskabelt kan tyckas men vi testar. Men sen kommer dagens smäll. Robert drar framsidan efter ännu en långboll och det var väl det sämsta som kunde hända. Han har väl varit bäst i år och tar ett massivt ansvar defensivt.
 
In med Daniel igen och det återstår 5 minuter. Som ett brev på posten kommer ju kvitteringen. Vi har väl fem spelare på fel sida som tryckt upp när bolltappet sker vid mittlinjen. Näset kommer rättvända och vi panikstöter och slänger oss efter bollen utan framgång. Fransvich får bollen i ganska snäv vinkel men drar ett grymt avslut på första stolpe in.
Otroligt segt men sett till matchen så antar jag att det är rättvist. En poäng mot ett tippat topplag kanske vi får vara nöjda med i slutet på säsongen. Men igår var det flera av spelarna som var arga i omklädningsrummet.
 
 
Slutelvan:
Mattias
Capov Daniel Olof Emil
Anton
Frans Oliver Erik
Albert Albin
 

tung, tung skada på denne gubbe
 
Idag tänker jag inte gå igenom alla spelare då jag spelade själv. Utan går igenom småsaker bara.
 
- Det var nog ingen sprakade fotboll att kolla på.
- Bra defensiv idag.
- Passningsspelet var under all kritik.
- Olof var fantastisk i det destruktiva, raka motsatsen i det kreativa. Nyttig en match som denna
- Knappt en enda spelare kom upp i normal standard. Kanske Robert och Mackans tio min i andra halvlek
- Detta var en match gjord för min bror Anton. Sketväder, grisboll och taktisk förvirring. Not
- En svår bortamatch som är avklarad. Med godkänt resultat.
- Vi hade våra lägen att göra 1-3. Bla en trippelchans på en hörna och Olivers läge
- Albert kom inte igenom idag mot unga, snabba as till ytterbackar.
- Pratade med Näsets tränare i halvtid. Tydligen hade dom 14!? spelare borta? Det är många spelare att hålla nöjda när som spelade idag får sitta på bänken när dom är tillbaka? Kom igen...
 

Teammates - Albin Backman

 
Här kommer en Teammates med Albin Backman.
 
Albin, 18 år gammal på bilden
 

Albin, du har ju en ganska imponerande fysik. Är du bara född på en fiskebåt eller är någon av dina föräldrar en föredetta grekisk gud?


Det måste vara fisket, det hoppas jag i alla fall.

 

Varför är du så ofta skadad? Har hört att dom andra juniorerna tror att du har någon skum sjukdom som gör att dina smällar alltid svullnar upp? Eller är du bara ännu en glaslirare?


Jag borde vara mer försiktig med att springa in i gamla hårda gubbar, det brukade funka i juniorerna och P-99.

 

Berätta om båtolyckan du var med om häromdagen? Jag hörde att det bara var du och 2 brudar...


Detta har jag missat...

 

Vem är latast på träningen?


Det måste vara Emil Fhager.

 

Vem har du helst i samma lag?


Albert. Det är gött att ha en jämnsnabb som man har go kemi med.

 

Vem sparkar du gärna lite extra på?


Jag är för snälle för att sparka på någon.

 

Vem gnäller mest?


Tycker inte det är så mycket gnäll på oss yngre längre.

 

Vem är snabbast?


Hahaha självklart jag.

 

Vem är långsammast?


Emil Fhager tror jag nog.

 

Vem hade du tagit med dig till en öde ö?


Olof. Han hade kunnat skydda mig om det kommer nått könstigt.

 

5 snabba frågor.

 

Marcus Johnsson eller Emil Johnsson?
Emil Johnsson

 

Back eller forward?
Back.

 

Beck i soffan eller Captain America på bio?
Beck i soffan.

 

Favoritmat?
Fisk.

 

Fotbollsproffs eller feskare på Clipperton?
Inget annat än feskare på Clipperton.

 


Hovås/Billdal - Donsö 1-3 (0-1)

Säsongens första seger bärgades ute i ett blåsigt Billdal. Anders kunde inte vara där så idag gör även comeback som skribent på bloggen. Ni får klara er utan bilder och sådant där fancy.
 
Nåväl, efter poängtappet hemma senast mot Hällesåker var det ett revanschsuget gäng som tagit sig ut till Billdal för att trotsa regn och vind och ta sig an det unga hemmalaget. Sena avhopp tvingade Amadio till rockader i uppställningen. Med bröderna Jansson iväg på födelsedagsfirande i helgen startade vi enligt följande:
 
Erik H
Capov, Olof, Robert, Emil J
Emil F, Ludwig
Elias, Marcus, Johan
Albert
 
Bänk: Mattias, Erik K, John
 
Första halvlek tycker jag vi kontrollerar utan att spela bländande. Vinden gör det svårt och H/B ligger kompakt vilket gör att vi får svårt att spela via mittfältet. Istället är det ofta via längre bollar på djupet på Albert eller via Elias på högeryttern som vi hotar. Efter en knapp kvart tar vi ledningen. Fint anfall där Albert klackar fram en djupledslöpande Ludwig (om jag inte missminner mig) och sedan får tillbaka bollen efter dennes inspel i straffområdet. Albert avslutar kliniskt på ett. Klassmål. H/B har strax efter målet ett farligt läge där jag med lite tur lyckas rädda bollen upp i ribban och ut. Mer än så skapar de inte på hela halvleken. Istället kunde vi gjort fler. Johan har ett bra läge och skjuter utanför och Macken är väldigt nära att hinna fram på ett inlägg från Elias som hade inneburit öppet mål. Men 1-0 i halvtid.
 
John kommer in för Emil F på innermittfältet i paus. H/B känns lite piggare i inledningen av andra men vi har koll till de får en hörna som skarvas in vid främre ytan. Känns som laget inte har koll fullt ut på positionerna vid defensiva hörnor, det är något vi behöver träna mer på. Kändes väldigt onödigt att släppa ett sådant mål när de inte skapat något annat.
 
Efter målet känns det som vi blir lite försiktiga och H/B tar kommandot. Men i 64 minuten drar en av deras mittbackar på sig sitt andra gula och åker ut. Vi återtar kommandot igen, även om H/B inte direkt lägger sig på försvar. Vi har svårt att skapa lägen dock men i 74 får vi till ett nytt fint anfall där Johan till sist hittar snett-inåt-bakåt till Albert som återigen är säker i sitt avslut. Två minuter senare åker H/B på sitt andra röda. Den här gången är det ett direktrött efter ett fult knytnävsslag mot Emil J i en löpduell.
 
Jag tycker att vi i detta läge blir lite stressade. Istället för att ta det lugnt och låta bollen göra jobbet och utnyttja att vi är två man mer försöker vi slå svåra avgörande passningar tidigt i våra anfall. Detta ger H/B möjlighet att kontra sitt numerära underläge till trots. Nu skapar de visserligen inget farligt och med fem minuter kvar avgöra Erik K som bytts in på yttermittfältet definitivt med ett distinkt skott från straffområdeskanten efter fint förarbete av Capov.
 
Seger känns rättvis över 90 minuter. Vi håller oss kyligare än killarna i H/B som lät frustration gå ut över spelet efter några tveksamma domslut. Vissa domare går inte att snacka med och vi var coola i de lägena idag, det är bra. Spelmässigt finns en hel del att jobba med men tre poäng är alltid tre poäng och även om jag anser att vi använde mittfältet för lite fick vi ändå till ett par fina kombinationer med pass på ett tillslag. Anders brukar ju gå igenom alla, det gör inte jag. Jag tycker backlinjen gör en igenom stabil insats. Ligger rätt för det mesta och vinner det mesta i luften. Albert skall naturligtvis nämnas för sina två mål. Han är livsfarlig i boxen och kommer bli bättre. Även Elias bör nämnas för en fin första halvlek där han kom till flera inläggslägen och levererade fina bollar in som borde resulterat.
 
//Lehmann

Donsö - Hällesåker 2-2 (2-0)

 
 
En premiär som inte sköttes så bra. Vad hände egentligen?
 

Startelvan:

 

Mattias
Capov Daniel Robert At
Johan Anton Olof Emil
Marcus Albert

 

Bänk: Jesper John Elias Ludwig

 

Första 5 min så är det mycket nerv. Dessutom har vi en fruktansvärd tur att Robert inte åker ut redan efter 2 min. Han blir omkull-sprungen i en kontring och när han ligger på rygg sparkar han upp mot hals och ansikte på förövaren. Robert gör det bra efteråt och skäller på domaren att han inte visar ut den andre killen. Men Robert ska ut efter en sån eftersläng. Där har vi tur.

 

Efter den händelsen är det ren propagandafotboll och Hällesåker har inte en chans. Vi radar upp chans på chans och anfallet flödar av kreativitet. Första målet gör Albert på en snett-inåt-bakåt pass av Marcus.
Det andra gör Emil med en lobb. Två snygga mål men nu i efterhand borde vi gjort mer mål.

 

Efter 35 min blir det en situation som förändrar matchen. Deras nr 10 ger Olof en stenhård armbåge på en inspark. En otäck smäll och ansiktet svullnar upp. Rejält. Att domaren missade det var konstigt men med tanke på Roberts grej ska vi inte klaga för mycket. Olof utgår och John kommer in.

 

Halvtid.

 

Andra halvlek startar och det ser inte så bra ut längre. Vi har inte samma glöd när vi anfaller och slarvar mer. Efter 55 min så kommer Jesper in för Marcus. Runt den tiden så kvitterar Hällesåker och det blir nerv i matchen. Hällesåker tar för sig lite mer men Donsö är fortfarande mycket bättre men slarvar mycket.


Självklart så reducerar dom och det ser inte så bra ut. Mycket Hawaii följer efter det. Det blir mer byten för oss och AT tar ett rött för laget när dom får till ett friläge. Bra gjort. Johan och Jesper har varsitt läge där det bara ska vara mål. Samtidigt har Hällesåker en i ribban. Jag räknade till tre heta lägen för dom. 2 mål och 1 ribbskott. Hyfsad utdelning.

 

En frustrerande premiär där det är dåligt av oss att inte vinna.

 

- Hällesåker påminner en del av ett bryskt hockeylag. Spelar på gränsen och fullföljer varje närkamp. När dom dessutom tar bort vår starkaste gubbe (Olof) med ett rent överfall så kan man inte blunda att det gav effekt. Vi vek ner oss lite.

 

- Första halvlek var grym. Många mer än jag trodde det skulle bli 5-0 när man såg hur det såg ut just då.

 

- Vi slarvar mycket i andra.

 

- När jag kollade på bänken i slutet av matchen så satt Anton, Emil, Mackan och Olof där. Dom spelare som såg extremt bra ut i första.

 

- Mattias. Var bra med på alla deras långbollar och hjälpte backlinjen fint med sina utrusningar.
Kanske borde tagit deras första men stabilt ändå.

 

- Capov. Inte samma nivå som han hållit innan. Tar alltid fajten. Tappade lite humör i andra.

 

- Robert. Borde visats ut. Sen var han bra. Den som ofta reder ut farligheterna. Samarbetet med Daniel sitter inte riktigt än.

 

-Daniel. Märkes inte av så mycket. Vilket är bra som mittback. Inte inblandad i så många farliga situationer. Stabil.

 

-AT. Missat lite träningar på grund av jobb. Men det märktes inte. Stark, snabb och resolut. Inga problem. Såg bra ut. Tog ett rött och missar nästa match.

 

- Johan. Bra i första. Slarvade i andra. Borde gjort mål. Men är inte riktigt 100 %. Har mer att ge. Fick 90 min och det är bra.

 

- Olof. Hade behövt hans tyngd i närkamperna matchen igenom. Vi tappade när han utgick. Jag tycker han kunde fortsatt spela.

 

- Anton. Såg riktigt bra ut i första. Var den som drog upp tempot när vi anföll. 
Mattades och försvann i andra.

 

-Emil. Ser bättre och bättre ut. Är han bra är Donsö bra. Vi behöver ha hans finurliga spelstil. Utmanar bra. Men ska orka mer med tanke på att han tränat på bra.

 

- Mackan. Han kommer mer och mer. Tog några fina beslut. Lite trög fortfarande och behöver mer träning. Utbytt redan i 55e minuten. Borde gjort mål i första.

 

- Albert. Härligt att se han trampa runt. Är het i straffområdet och har en "slutprodukt" 1+1 idag är grymt.
Irriterande loj i bollmottagandet några gånger när han tappar boll. Försvann i andra. Är stark en-mot-en.

 

- Jesper. Några skarvar och passningar. Tränat sparsamt och har mer att ge.

 

- John. Ligger rätt och spelar enkelt. Hade det tuffare mot köttiga motståndare.

 

- Elias. Alltid bra och kvalitet på det mesta han gör. Bytte av Emil med halvtimmen kvar. Har en grym motor och har den förmågan att göra sina medspelare bättre. Serverade Johan ett gyllene läge.

 

-Ludwig. Kom in centralt mitt i Hawaii läget, en fotboll som inte passar honom. Inte så enkelt då och hade svårt att förändra matchen på den tiden. Tappar dock sällan boll och suger in bollen bra.

Ska man sammanfatta matchen så har vi tur med domaren. Gör en bra första halvlek och borde avgjort redan där. Viker oss i andra samtidigt som det inte blir någon struktur med alla byten och förändringar. Hällesåker kunde ju även lämnat ön med 3 poäng då ribban räddade oss.


En frustrerande match.

 


Premiär!

 
 
Nu kör vi, gubbar.
 
Ni vet vad som gäller...
 
 

Spaghetti - höjden av nyttighet

 
Spaghetti tillhör ju våra mest seriösa spelare i laget och han visar nu prov på att han går i bräschen genom att uppvisa en häpnadsväckande disciplin när det gäller kost och träning. Han äter enbart mat av yttersta kvalitet, undviker skräpmat och han till och med väger sin mat vid varje måltid för att vara säker på att äta rätt mängd kalorier varje dag.
 
Eller inte.
 
Killen har alltså ätit så ofta på Burger King i Sisjön att personalen helt sonika delade ut ett VIP-kort vid senaste bespisningen.
 
Suck.
 

 

Ett genrep som hade mer att önska

 

Semberija - DIS 3-2 (2-2)

 

Mattias

Capov Robert Daniel John

Olof

Anton Johan Emil

Marcus Albert

 

 

Bänk: Lehmann Elias Jesper

 

 

Vi startar piggt och pressar dom bra. Snor bollen flera gånger på deras planhalva och är hetare i närkamperna. Vi gör mål redan efter sju minuter när Johan lägger en smart frispark efter backen på första stolpe. Marcus har löpt sig loss och lägger den i bortre gavel. Påminde en del om Zlatans första mål på Parken i höstas mot Danskarna.

 

Matchen jämnar ut sig lite men efter lite inviduell prestation från Albert står det två noll. Han trycker undan sin back och sätter bra fart mot mål. När han kommer in i straffområdet så sitter bollen fint efter marken. Klassmål.

 

Men tyvärr slappnar vi av. Dom gör både 1-2 och 2-2 innan halvtid. Tycker vi ger bort dom målen. Det första dom gör så tillåter vi dom väl enkelt att trampa runt på kanten. Kommer inte ihåg det så bra. Men på det andra dom gör är sämre av oss. Kasst närkampspel på mitten och en back av oss som häver offsiden gör att det blir friläge.

 

Kort halvtidsvila då vi inte har planen så länge. Sägs väl inget speciellt mellan spelarna. Amadio går runt och förklarar smådetaljer för specifika spelare.

 

Större delen av andra halvleken ser ut så här.

Lehmann

Daniel Robert John

Capov Jesper Anton Elias

Johan

Marcus Albert

 

I andra halvlek är det inte samma tempo. Vi tröttnar och det syns att vi inte riktigt är 100 %. Många olika spelsystem och positionsbyten gjorde att vi inte riktigt hittade rätt. Vi har en vecka på oss att komma hitta till formen men det såg inte så himla bra ut ett tag i andra halvlek på våra etablerade spelare som tröttnade en efter en. Till deras försvar har det varit sjukdomar i veckan. Men det var en träningsmatch och spelade fick känna på det. Lite synd att vi slarvade bort matchen med tanke på att vi ledde med 2-0. Så vi ska nog inte dra för stora växlar. Vi får ta med oss första 35 min. Då var vi bra.

 
 
 

Tänker göra en ny grej idag. Först ska jag gå igenom lite händelser från matchen. Sen går jag igenom spelare för spelare. Men vi börjar med laget.

 

- Vi var bra i första halvlek. Flera fina kombinationer och bra presspel.

 

- Kom i flera fina anstormningar som borde kanske resulterat i fler mål. Fyllde på bra med hela laget.

 

- Det var slappt försvarsspel och vårat närkampspel vek ner sig lite ju mer matchen pågick.

 

- Det viktigaste var ju att lufta dom spelare som inte vart med så mycket än.

 

- Lite dåligt hemjobb imellanåt. Vi ställde ju med en ganska offensiv uppställning. Gick bra så länge vi orkade men ibland såg det lite galet ut när 6 spelare var på fel sida.

 

Nu till en liten spelaranalys.

 

Mattias: Inget att göra på målen. Samtidigt hade han en riktigt fin räddning från nära håll som han styrde upp i ribban. Han har legat i i träningen och ser ut att vara 100%

 

Lehmann: Har ingen aning om det men det borde väl vara svårt att komma in som målvakt? Fick en halvlek och var stabil som vanligt. Målet han släppte var väl ett konstverk från deras kille då han lobbade över Lehmann som ändå mäter 1.96. Så det var bra gjort.

 

Capov: Ser riktigt bra ut. Är en av dom som övertygade. Springer otroligt mycket och har en fin attityd. Kul att se.

 

Robert: Grymt viktig. Alltid bra i en-mot-en lägena. Förlorar ju sällan en duell. Slarvade dock lite med sina nickar som han ska få ner till närmsta gubbe. Men han reder ut sina problem själv oftast.

 

Daniel: Faktum är att han är mittback i ryggmärgen är riktigt gött. Bra passningsspel och står rätt. Lite trög i löpsteget men han tar sig mer och mer. En av dom som inte är 100 % ännu. Men fortfarande stabil.

 

John: Inga konstigheter. Han är redo. Stark och lojal. Med tanke på att John pluggar i Skagen kan han inte träna så mycket. Men har en grundfysik som är bra. Hade vart kul att se att han följde med upp mer när vi anföll.

 

Olof: Hade väl ingen jättematch. Han har ju en svår roll där han ska stoppa deras anfall och vinna varje boll. Så är han inte fullt fokuserad blir det jobbigt. Vilket det blev idag. Har mycket mer att ge. Men han spillde ut massa mjölk i sitt kylskåp på morgonen så han hade fått lägga massa energi på det istället för matchen.

 

Anton: Hans första match för året. Han har ju blivit pappa och vart skadad så han har inte vart igång föränn nu. Bollbehandlingen och passningsspel var i topp som vanligt. Konditionen en annan femma. Bytte ut sig själv efter 65 min. Kommer komma igång så småningom.

 

Johan: Såg bra ut första halvtimmen. Är ju inte som han var för några år sedan men fortfarande den som brukar göra skillnad. Som Anton så kommer han bara bli bättre med mer träningar. Fick hela matchen idag och det behövdes.

 

Emil: Såg vass ut i början. Räknade till flera gånger att han bröt deras speluppbyggnad. Hade några fina stunder. Men vi pratar alltid om att han inte ska slå den tidiga passningen. Är lurig när han utmanar. Var knappt så han kom av plan när han bytte ut sig själv i andra halvlek. Urusel grundkondition. Har även vart sjuk i veckan.

 

Marcus: Hade en magisk träning i veckan då han såg farlig ut. Är målfarlig i grunden och brukar göra dom sketmålen vi har vart så dåliga på. Gjorde även ett idag och är go att spela med då han ofta spelar på en touch och släpper på mötande mittfältare. Har ju varit skadad från och till nu i 7-8 år. Bara att hoppas att han kan vara med. Inte ens nära till full kapacitet.

 

Albert: Otroligt härligt att se när han sätter fart med beslutsamhet. Kommer bli viktig iår med sin fart och målfarlighet. Lite naiv när han är felvänd och möter. Då blir han ofta av med bollen.

 

Elias: Kom in i andra halvlek och visade direkt att han är redo för seniorfotboll. Kan bli riktigt bra och frågan är väl bara när han spelar in sig. Borde ta för sig ännu mer men det kommer komma. Har en fin löpkapacitet och är sådär härligt tjurig som man ska vara i Donsö

 

Jesper: Fick en halvlek och visade det alla redan vet. En bra fotbollsspelare. Tränat lite och viktigaste är ju bara att få igång honom just nu.

 

 

Så. Det var alla som var med. Vi är inte 100% men borde bli det under säsongen. Vissa ser bra ut och andra har mer att ge.

Tyvärr har jag åkt på en knäskada. Missar dom första matcherna garanterat men hoppas komma tillbaka snart

Ses på lördag


RSS 2.0