GBG Challenge


Låt mig säga som så att GBG Challenge blev till slut inte det fiasko som det först såg ut att bli efter två förluster och 0-5 i målskillnad efter de första två matcherna, men herregud vilket uppvaknande man fick. Vad gör vi? Vad händer egentligen? Varför gör vi inga mål?  

Dock visade det sig som tur var att dessa två lag var bland de bästa i turneringen. "K Town Allstars" som vi förlorade mot med 0-2 vann till slut finalen med hela 8-1 och bestod av reserv/juniorspelare (eller föredetta) från GAIS, ÖIS samt Frölunda. De var mycket bra på den här nivån. Riktiga Futsal-spelare.

Efter denna "underbara" start gick det bättre och vi kunde vinna lite matcher, bland annat åttondelsfinalen mot värdlaget med 2-0. I kvarten spelade vi en tight match mot ett lag som jag inte kommer ihåg namnet på där jag tycker att vi var det bättre laget men fick två straffar emot oss och kunde på så sätt förlora i förlängningen med 1-2. Extra plus till Tobias för sitt viljemål. Väldigt konstiga regler måste jag säga där tre frisparkar = straff och blir det en extra frispark efter detta så är det straff direkt. Det var på dessa sätt som vi fick straffarna emot oss vilket känns lite tungt. Tänk om Johan satt sitt friläge i förlängningen :-)

______________________________

Mitt psykbryt på brorsan mitt under match var inte snyggt. Verkligen inte. Sorry brosch!
______________________________

Turneringens bäste spelare enligt undertecknad var en ung lirare vid namn "Rossi" (Bjurslätt-laget) från GAIS som tidigare spelat i Häcken. Mycket teknisk.
______________________________

Lallen håller på och intervjuar lite lag i 4B inför nästkommande säsong så mer intervjuer kommer det att bli. Stay Tuned.
______________________________

Klassikern ikväll, fy vad bra.


/Anton

Bloody sunday

Medan några av våra härliga DIS-are befinner sig på fel sida älven och försvarar de blåvita färgerna i Lundbystrandshallen, sitter en annan och slickar sina sår efter gårdagens oerhört smärtsamma förlust. Inte bara mentalt smärtsamt utan även fysiskt. Kan inte minnas när jag spelade 58 minuter i en match senast. Tror knappast jag gjort det tifigare faktiskt. Så kan det gå när ett lag är skadedrabbat. Nu sitter man i vilket fall och har ont i hela kroppen. Jag vet att jag sagt det förut men man är verkligen inte tonåring längre.

Inte jätteviktigt hur det går i GBG Challenge idag. Alla vet ju att det är cupen om en vecka som verkligen betyder nåtgot.

7-1 för United mot Blackburn. Vad fan hände där? Och Demitar "den onde" Berbatov fem mål! Vad fan hände där med? Visst ser han ond ut. Som en elak riddare i någon halvtaskig disneyproduktion ungefär.

Italiensk fotboll kan tydligen vara rolig. 5-2 till Inter mot Parma just nu i en galen match. Chanser hela tiden åt båda håll. Nej, inte samtidigt såklart. Äh, ni fattar.

Fan vad bra Ane Bruns cover av Alphavilles gamla Big in Japan är. Andra covers som är bättre en originalet är Jimi Hendrix version av All along the watchtower (Dylan), The Killers' Romeo and Juliet (Dire Straits) och Joe Cocker när han sjunger With a little help from my friends (Beatles).

Apropå Inter. En av mina gäster igår är skribent för deras svenskafanssida. Han var inte heller nöjd med Benitez.

Alltid lite blandade känslor när Nordkorea är på tapeten. Dels är det oftast lite skrämmande, eller som i detta fallet mycket skrämmande, eftersom det rör sig om en helstängd diktatur. Men sen börjar man tänka på Kim Jong Il. Visste ni att han är född på en bergstopp, har komponerat ett flertal operor som är bättre än alla andra operor och slog ett antal hole-in-ones på sin första golfrunda. Att jobba med PR i Nordkorea måste ju vara det bästa jobbet som finns. Kreativiteten flödar, ingenting är för osannolikt.

//Erik

Emils tur att bli intervjuad


Hur mår du egentligen idag?

 

Jag mår alltid bra, men är förvisso väldigt trött som man ska vara på morgonen.

 

Var har du förhoppningar på nästkommande säsong (gäller både laget samt dig själv personligen)?

 

Förhoppningarna på kommande säsong är väldigt höga, känner att vi har ett starkt lag som vi kan komma långt med.

Personligen så känner jag mig själv bättre än någonsin, nu på inomhusträningarna. Men ska inte säga för mycket med tanke på att försäsongens träningar inte börjat ännu.

 

Hur håller du igång under vinteruppehållet? Kör du någon egen träning?

 

Förutom inomhusträningarna så kör jag lite sit-ups samt armhävningar. Planerar att börja ta några springrundor i Slottskogen, men har ännu inte fått tummen ur.

 

Matchvikt just nu? Planerad matchvikt i Mars?

 

Vikt: Unknown. Planerad: Unknown.

 

Favoritmotståndare nästa säsong? Varför?

 

Känner att Öckerö kommer bli en av de roligare matcherna, lite av en rödden match.

 

Fem snabba:

 

Snygg dribbling eller skott i krysset? En yttersida i krysset.  

Beyonce eller Megan Fox? Megan fox för hela slanten.                                     

Beck-maraton hemma eller Avatar 3D på Bergakungen? Avatar självfallet, skulle aldrig tänka mig att gå på en svensk film på bio.

Myskväll med tjejen eller helkväll på Excet? Känns som ingen vågar svara på denna fråga riktigt så svara för alla, helkväll på Excet. Sedan kanske hem o mysa lite med tjejen om man inte e för trött.

4-3-3 med hög press eller lågt sjunkande 4-5-1? 4-3-3.


Gör armhävningar hemma. Spaghetti-benen då?

/AÄnnu ett litet smakprov..


"...that hype you and type you, and making you feel that you gotta be just like them."

Tjyven vad kallt det är. Tänk att man var på andra sidan jorden för ett år sedan med 35 grader i skuggan. Det är så att man längtar tillbaka.

Tänkte vara lite allvarlig för en stund nu och diskutera fotboll på ett annat sätt än det vi vanligtvis gör när vi hyllar en dribbling, ett skott eller en kalasräddning. Rätta mig om jag har fel men majoriteten i vårt samhälle, och då i synnerhet män, har någon gång spelat fotboll som barn eller ungdom. Eftersom så många barn och ungdomar spenderar så mycket tid på att träna fotboll kan det därför vara passande att se på fotbollen som, i likhet med skolan, ett uppfostrande organ. ”Här lär man sig följa regler, skilja mellan rätt och fel, att umgås på ett vedertaget sätt över generationsgränser”, står det i Spela, lek och lär. Mål och riktlinjer för svensk ungdoms- och juniorfotboll, utgiven av Svenska Fotbollförbundet. Men vad är det egentligen man lär sig?

Idrottsvärlden är tillsammans med det militära, den plats där pojkar träffas för att fostras till män. I denna uppfostran ingår att ta till sig en mängd värderingar som man sedan har med sig in i vuxenlivet (där man visserligen kan göra uppror emot dem). Bland dessa värderingar kan nämnas hyllandet av klassiska maskulina attribut såsom styrka, mod, aggressivitet och att kunna utstå smärta men även förlöjligandet av det som brukar klassas som feminint. Vilka av oss har inte hört uttryck som "var en man" när man har ont eller "ni spelar som kärringar!" när man underpresterat? Resultatet av detta blir naturligtvis att det skapas idealbilder av hur man som idrottare skall vara; hård, känslokall och manlig (dvs inte kvinnlig). Detta förefaller möjligtvis oskyldigt men ser man på samhället ur ett större perspektiv går det att se vilken del idrotten har i skapandet av de skillnader i makt som finns mellan könen.

Jag inser naturligtvis att skapandet av en enhetlig grupp med stark sammanhållning är viktigt för att uppnå resultat inom fotbollen men frågan vi måste ställa sig är vad som blir biprodukterna av detta. Detta enklaste sättet för att skapa sig en identitet, som individ eller som grupp, är att peka ut vad man inte är. Inom fotbollen finns i varje fall tre så kallade "icke-identiteter" som man använder sig av för detta ändamål. De jag tänker på är "kärringen", "bögen" och "invandraren". Dessa står för det icke önskvärda, det som man måste ta avstånd för. Kärrigen och bögen är väl egentligen ganska lika, de står alltså för det mesiga och löjliga. Att bögen har en särställning är för att sexualitet är en sån central del i skapandet av maskulinitet för idrottande grabbar och då finns det inte utrymme för hotande avvikande sexualiteter. Detta skall vi dock inte utveckla närmare just nu.

I dessa tider där rasistiska vindar blåser tycker jag dock att det kan vara på sin plats att fokusera lite på "invandraren" en stund. Lag med en majoritet av utrikesfödda beskrivs oftast i negativa ordalag såsom att de bara vill bråka och att de är för individualistiska som spelare (och således fallar utanför den kollektiva normen som präglar svensk fotboll). Denna syn är vida utbredd och generaliseras gärna på alla med utländskt utseende. Detta stereotypa tänkande är mycket farligt och det är som ligger till grund för mycket av de problem vi ser i samhället idag. "De är ju sådana" säger man och skapar skillnad mellan "vi" och "dom". I fotbollen tar det sig uttryck genom att "svenska" lag stämplar "invandrarlag" och går ut till match med taggarna utåt, reagerar mer än vanligt på en tackling och därmed bidrar till att skapa en aggressiv atmosfär på planen. Lagen med en majoritet "invandrare" vet naturligtvis hur andra ser på dem och stämplas man på detta vis är det oerhört lätt att falla in i rollen.

Detta har varit en kortare presentation av fotbollen som skapare av ideal som sedan speglas på samhället i stort. Meningen är enbart att bjuda in till reflektion av sitt eget beteende och vad det kan få för konsekvenser. Självklart skall man få skämta om allt möjligt i ett omklädningsrum och givetvis är inte individuella fotbollsspelare svin som hatar kvinnor, bögar och blattar men jag vill ändå höja ett varningens finger för att dagens svenska fotboll bidrar till att bibehålla ett kvinnoförtryckande, homofobiskt och rasistiskt samhälle.

Rubrikens citat är taget från Bob Dylans To Ramona.

Slutligen: jag är defenitivt själv delaktig i allt det där ovan så det står fritt för vem som helst att kalla mig hycklare. För den som är intresserad av en fördjupning rekomenderar jag Jesper Fundbergs utmärkta bok Kom igen grabbar!

//Erik

Mathias Dawidsson


Med intervju-pennan i högsta hugg går bloggen vidare och näst i tur är ingen mindre än Donsös Maldini, nämnligen Mathias Dawidsson. Matte bjuder på tankvärda svar och blir att räkna med även nästa år.


Vet inte vem Megan Fox är...


Hur mår du egentligen idag?

Känner mig ganska så pigg trots inomhusträningen igår. Träningsvärken kommer imorgon.

Var har du förhoppningar på nästkommande säsong (gäller både laget samt dig själv personligen)?

Jag har aldrig spelat i ett Donsö IS som är så tekniskt som årets lag. Det skall bli väldigt kul med nästa säsong trots att det kommer krävas mer av oss som lag och som individer. Jag är tacksam till min familj för att de ställer upp så mycket för mig så att jag kan få göra det jag älskar: Att spela i Donsö IS. Jag hoppas att vi säsong 2011 visar att vi är ett Division 4 lag att räkna med och att vi kan försvara segern i Skärgårdscupen 2010.

För egen del hoppas jag kunna få vara skadefri, göra en bättre försäsong än i år och kunna bidra med inställning och rutin på träning och match.

Hur håller du igång under vinteruppehållet? Kör du någon egen träning?

Jag har kommit på att jag inte skall ta något uppehåll. Mindre fotboll men mer annan träning. Jag försöka snitta på 4 tillfällen i veckan. Löpning, gym, innefotboll. Samt att jag försöker kör min rehab för att hålla ryggproblemen långt borta.

De 4 sista veckorna har jag 20 tillfällen. Kom igen Anders Jansson!!

Matchvikt just nu? Planerad matchvikt i Mars?

Vågen sa 76 kilo igår. Hoppas ligga på 77/78 kilo i  Mars

Favoritmotståndare nästa säsong? Varför?

Älvsborg! De har gjort samma resa som oss men lyckats etablera sig i 4:an. Känns som om de alltid varit lite bättre än oss.

Fem snabba:

Snygg dribbling eller skott i krysset?
Snygg dribbling

Beyonce eller Megan Fox? ???

Beck-maraton hemma eller Avatar 3D på Bergakungen? Avatar 3D på Bergakungen

Myskväll med tjejen eller helkväll på Excet? Myskväll med frun

4-3-3 med hög press eller lågt sjunkande 4-5-1? 4-3-3 med hög press


Som sagt, det kommer mera...

/Anton


Ångest, intervjuer och Beyonce


Håller med Erik, det har varit lite sisådär med uppdateringarna på bloggen. Beror väl främst på Arsenal otroligt tunga förlust i helgen mot ärkefienden Tottenham där segern såg ut att vara ett faktum men där andra halvlek...äh, orkar inte fortsätta. Det var ångest. Det räcker så.

Dock tänker jag riva igång igen med lite intervjuer från några spelare i truppen, först ut är Marcus J.

Hur mår du egentligen?

Jag mår som man borde när man precis vaknat upp på en måndag 15.00. Med andra ord, kanon.

Var har du förhoppningar på nästkommande säsong (gäller både laget samt dig själv personligen)?

Jag tror på en topp5 placering i tabellen. Sikta högt och landa nånstans i mitten. Viktigt att gå in med en vinnarinstinkt!
För egen del är det självklart att kunna börja spela mitt spel fullt ut och förhoppningsvis konkurrera om en plats i startelvan. Senare även kunna göra lite mål !

Hur håller du igång under vinteruppehållet? Kör du någon egen träning?

Som tidigare nämnt kör jag och Pyttan styrka/kondition i gymmet mån och ons. + ett tillfälle per vecka.

Matchvikt just nu? Planerad matchvikt i Mars?
 
Vikten ligger nu omkring 90 strecket, vilket är 8 kilo för mycket. När jag var på toppen kroppsmässigt var matchvikten 82 vilket jag ser som mitt mål.

Favoritmotståndare nästa säsong? Varför?

Favoritmotstånd är självklart Sandarna eftersom jag gjorde mitt första A-lags mål mot just dem i första matchen för säsongen 2008 (som vi vann med 1-0). Och även nätade i höstmatchen emot dem. Så man hoppas på en fortsatt målskörd emot dem.

Till sist, fem snabba:

Snygg dribbling eller skott i krysset?
Snygg dribbling sen skott i krysset!
Beyonce eller Megan Fox? Beyonce alla dagar i veckan, perfektion förkroppsligad. 
Beck-maraton hemma eller Avatar 3D på Bergakungen? Avatar 3D, allvarligt Anton? Va är de för fråga?
Myskväll med tjejen eller helkväll på Excet? Helkväll på excet sen hem och hänga med tjejen.
4-3-3 med hög press eller lågt sjunkande 4-5-1? 4-3-3 med hög press. För att citera den gamle Janne Coach.
- Anfall är bästa försvar!


Fortsättning följer...

/Anton


Ett kortare inlägg i väntan på ett annat

Vi på bloggredaktionen får skämmas en aning tycker jag. För tillfället är vi alltför dåliga på att uppdatera bloggen. Undertecknad är dock säker på Anton kokar på ett kanoninlägg.

Känns som det vimlar av inomhuscuper just nu men det finns bara en som är värd mödan. Donsöhallen Indoor Champion. Oerhört innovativt namn. Är det någon som har koll på hur lagen kommer se ut eller? Hade varit kul att veta vilka det är som skall bre mina mackor.

Måste tyvärr meddela att handbollslaget lagt om sitt träningsschema vilket innebär att jag nu är uppbokad varje måndag. Det blir alltså ingen inomhusträning för yours truely. Eller på sätt och vis blir det ju det eftersom vi spelar fotboll på varje träning. Så som inomhusfotboll borde spelas.

Vädret oroar mig. Kommer även årets försäsong att snöa in?

Gudrun Schyman var på besök i Majorna i torsdags. Oerhört roligt att höra henne tala måste jag säga. En av vår tids största politiker.

Det är väl ingen som missat Dortmundspelaren Kubas miss? Kolla här annars. Nästan i samma nivå som den stackars Qatarspelarens.

Börjar ta mig på FIFA nu. Någon som vågar sig på en match eller?

//Erik

Inför Arsenal – Tottenham 20/11 13:45


************************Varning*******************************

Detta blogginlägg innefattar endast Arsenals nuvarande säsong samt framförallt hatmötet denna lördag mot ärkerivalen Tottenham Hotspurs med en glödhet Gareth Bale. De läsare som ej är passionerade Arsenal-supporters bör därmed undvika att läsa nedan då texten genomsyras av en stor dos partiskhet, vilket vissa läsare kan finna stötande.

************************Varning*******************************

Jag vet egentligen inte vad jag skall tycka om vår nuvarande säsong i Premier League. Å ena sidan känns det svårt att behöva komma med negativa synpunkter då vi ligger tvåa i ligan med endast två poäng efter vår nemesis Chelski med Pay-Chech och Cashley Cole i spetsen, för att inte prata om den oövervinnelige Didier Drogba (tyvärr Marcus, här ligger du fortfarande i lä). Men trots detta har säsongsinledningen lämnat en hel del frågetecken. Vi fick inte vår världsmålvakt i år trots att Fabianski för närvarande spelar bra. Vi fick inte en världsback istället för Gallas, Kocscielny har inte varit helt värdelös men han har ju inte direkt rosat marknaden heller (två röda kort redan). Analyserar man de bästa lagen i världen kan man konstatera att deras målvakt samt mittbackar ofta håller riktigt hög klass (Cech – Terry – Alex eller Van Der Saar – Vidic – Rio) och jämför man dessa med Arsenal står tycker i alla fall jag att Arsenal saknar minst två defensiva pjäser för att kunna vinna Champions League. Önskeköp: Lloris eller Akinfeev plus Chiellini (stavning?).

Men allt har som sagt inte varit negativt. Chamakh har levererat rejält och har tillsammans med Nasri varit två utropstecken än så länge. Cesc och Arshavin kämpar fortfarande med att hitta toppformen men det känns som om de är på gång. Sagna är bättre än förra året och Song dominerar fortfarande. Arsenal har stundtals spelat en fin fotboll där man påminns om glansdagarna för några år sedan. Men den störta positiva överraskningen är givetvis Jack Wilshere som i princip spelat till sig en fast tröja trots endast 18 år fyllda. Jag håller med Simon Bank när han skriver: ”Whilshere, han är på riktigt, va?”.

Tottenham då? De har blandat och gett denna säsong, något som i och för sig är ganska karatäristiskt för laget om man kollar på tidigare säsonger. Dock skall det tilläggas att de har en fruktansvärt hög högsta-nivå, fråga bara Inter. Gareth Bale har gått från klarhet till klarhet och rankas av många som den bästa i världen under 21 år. Vill ni ha prov på detta så ta en titt på denna video där Tottenham möter regerande CL-mästarna Inter i ett dubbelmöte, helt otroligt. Något som är tur för oss är att de i alla fall saknar Lennon.

Här är en tankvärd artikel om Tottenhams taktik, känns lite typiskt Spurs.

Det känns som om att detta kan sluta på vilket sätt som helst, dock tror jag att nyckeln blir att kunna låsa Tottenhamns flygande anfall med Bale i spetsen, han är verkligen löpstark. Crouch huvudspel tillsammans med Van Der Vaarts spelförmåga kan också ställa till problem för vilket försvar som helst. Det enda jag vet på förhand är att jag och brorsan kommer att sitta och titta på min nya HD-förstärkta Viasat-sändning bitandes på våra naglar och då och då utbrista: 

Forza Gunners!

Önskad startelva på Lördag:

Fabianski

Sagna – Squillaci – Koscielny – Clichy

Song – Wilshere (osäker)

Nasri – Fabregas – Arshavin

Chamakh

 

Arsenals latinska motto ”Victory Through Harmony” 

P.S Ursäkta långt inlägg, det bara blev så.


/Anton


Kommande händelser

Tänkte bara varna känsliga läsare om att de kommer att komma ett lite längre inlägg imorgon kring matchen Arsenal - Tottenham på Lördag.

_____________________________________________________________________________

Bra inlägg, Lehman. Du har härmed lyckas ge Kjellberg ett nytt smeknamn: "Duracell-kaninen".
_____________________________________________________________________________

Kintect till Xbox är i nuläget lite överskattat.


/Anton


Nytt smeknamn åt "der Järnbrottisher bomber"?

Då vi var väldigt få på en handbollsträning förra veckan tog vi fram en tjockmatta och en fotboll och körde prick. Det tog inte lång tid innan jag satt skräck i mina lagkramrater. "Nej inte Gerrard", var det någon som sa när jag gick fram för panga på. Ville bara varna er andra så ni vet vad som väntar i cupen. Och så tycker jag förstås att det vore väldigt trevligt om ni ville adressera mig med "Gerrard" eller för den sakens skull "Captain Fantastic" i fortsättningen.

Robin Söderling!

Zlatan gör många fantastiska saker på planen men hans arbetskapacitet får till och med Kjellbäh att framstå som en duracellkanin.

Och Sunderland!

Jag vet att jag varit mindre aktiv på bloggen på sistone. Man blir slapp av att inte göra någonting. Har dock tänkt att skriva lite om fotbollen som uppfostrande organ snart om det kan vara intressant.

Borde väl egentligen vara Norrhem (eller Norrheim som Anders envisas med att kalla honom av någon jäkla anledning) som är bombaren från Järnbrott. Jäkla klipp den killen har i bössan.

//Erik


Smeknamn

Då det förekommer mycket internskämt samt att det namedroppas olika smeknamn titt som tätt i bloggen tänker jag sätta upp en lista på smeknamn som förekommer i DIS-trupp:

Bagarn - Andreas Fhager
Pyttis - Daniel Olsson
Spaghetti - Emil Johnsson
Nightkiller - Johan Johnsson
Lehman - Erik Hornby
Nr 11 - Magnus Fhager
Lallen - Jimmy Lorensson
Iniesta - Jimmy Kjellberg
Kalle - Tom Nilsson
Pires - Hampus Zackrisson
Budal - Mathias Dawidsson
Shagge - Mikael Schagerlind
jum jum - John Steen
Fabio - Marcus Johnsson
______________________________________

Tack till Budal med resten för hjälp med extra träning idag, tror att det gav en hel del. Kul att se att även Vrångöborna dök upp trots kort varsel. Tycker att de ser heta ut, tror att de blir bättre nästa säsong. Dock måste Markus W välja var han skall spendera mest tid, på Excet eller på Klingskär.
______________________________________

Tom är och kommer alltid att förbli en klippa, vilken lagspelare! Lucky bastards säger vi till Vrångö.
______________________________________

Inter - Milan nu hos Emil tillsammans med Johan och Anders, kom igen Zlatan!

/Anton

Twitter? Ett twitter? Att twittra?


Jag har aldrig "twittrat" i mitt liv.


Har egentligen inte riktigt koll på vad twitter är för något. Misstänker att det är som ett kort blogginlägg. Då jag är en person som strävar mot kontinuerlig förbättring i allt jag gör så tänker jag härmed ge mig i kast med att ta bloggen till nästa steg och införa lite twitter: 


Arsenal gjorde vad de skulle borta mot Wolves men tro mig, mer än så var det inte. Chamakh fortsätter att leverera. Hemmaplan är för övrigt en bra sportbar, punktslut.
____________________________________________

Är ett väldigt "tjöt" på Spaghetti angående Kintect på Xbox360, skall bli kul att prova ikväll innan inflyttningspartaj hos Klara/Ubbe. Anar dock lite ugglor i mossen och tror att "hypen" överträffar verkligheten i detta fall.
____________________________________________

Tråkigt med Tom, hoppas att han fortsätter träna med oss i alla fall. Instämmer helt med Lehman i tidigare blogginlägg, Tom är en glädjespridare av rang. Kan dock bli skönt att slippa oroa sig för att åka på tunnlar framöver...
____________________________________________

Jag och Sara har varit på en hel del bio den senaste tiden och följande gäller. The Social Network om Facebooks grundare var bra, Fair Game med Sean Penn och Naomi Watts var ett sömnpiller, Wall Street 2 var klart sämre än 1:an samt att Paranormal Activity 2 verkar sjukt scary.


Har jag twittrat nu?

/Anton 


Farväl till en stjärna?

Läste på fiskebäcksbloggen att Tom (även känd som Onanisten, Kalles Kaviar eller kort och gott mongot) gjort klart med Vrångö. Eftersom jag vintertid inte spenderar alltför mycket tid med mina kära lagkamrater vet jag ingenting mo sanningshalten i detta. Kan någon bekräfta eller dementera? Om så är fallet är det naturligtvis mycket beklagligt. Även om Toms mognadsnivå ligger i paritet med en knallgrön banan, är han ett älskat inslag i omklädningsrummet med sin sjuka humor och på planen med sin underbara inställning. Vrångå gör ett kap. Kan tänka mig att det vara väskan som lockade. Vrångöspelarnas blå-röd-vita sportväskor/kappsäckar är de läckraste jag sett i idrottsväg. Nästan så att jag själv skulle kunna tänka mig ett byte för en sådan. Dock bara nästan.

Toms eventuella klubbyte innebär ju att jag står själv som bärare av målvaktsspaden. Och det gillar jag inte. Nu blir det lite som i New York Rangers. De har inte heller råd med en skada på sin målvakt. Eller kommer Leo vara med ordentligt i år?

Bloggarna är naturligtvis eld och lågor över Pyttis och Mackans tilltag. En frisk Drogba är ett tungt tillskott i vilken div.4-klubb som helst.

Intressant Manchesterderby idag. Ingen av klubbarna känns stekheta och jag tror det gynnar City att ha Ballotelli avstängd. Killen hade lätt fått rött idag annars. Kan inte heller bestämma mig för vilka jag hoppas på. Kryss kanske.

Om femman är den sämsta kanalen vi har så är nog tian tamej tusan den bästa nu. Fotboll, bra dokumentärer och en jäkla massa bra tennis. Snart dags för Söderling!

Laddar inför Donsös inomhusturnering. Hoppas alla minns hur jag dominerade när vi lirade inne i Danmark i våras.

//Erik

Mackan & Pyttans rehabiliteringsdagbok
Svar på tal till Anton, jag väljer fotbollen.

Så nu är vi alltså officiellt igång med vår rehabilitering. Det blev en trevlig timme för oss båda med Andreas Höglund som framöver kommer att infinna sig de tillfällen inte arbete står i vägen. Vi började med springning/bögmaskin som uppvärmning och konditionsträning. Därefter var det mycket fokus på ben, framsida - baksida och ljumskar. Sen som avslut mage, rygg och armar för beachen 2011.

Målet är väl först och främst för mig (Marcus) att kunna spela fotboll igen, Pyttis vill även han kunna vara med på träning om så behövs. Men vi har några förebilder och drömmål som vi strävar efter rent kroppsmässigt: Marcus - Brad Pitt i fight club, Pyttis - Lou Ferrigno i hulken.
Vi kommer att utöva våra rehab-kvällar måndagar och onsdagar, så den som vill får gärna gästspela.

Förövrigt, sjukt smickrad över smeknamet Marcus "Didier Drogba" Johnsson.

/Mackan A.K.A Drogba

Marcus Johnsson - Make it or Break it

Som alltid när en trupp skall spikas inför nästkommande säsong så är frågorna alltid många. Vem tränar oss? Vem lägger av? Vem byter klubb? Nyförvärv? Bloggen skulle dock gärna vilja lyfta fram en annan aspekt som kan visa sig minst lika viktig, nämnligen att få skadedrabbade spelare hela och fina igen och med detta i åtanke kan man inte undgå att nämna Marcus "Didier Drogba" Johnsson.

Marcus Johnsson, född -91 inledde sin bana i DIS pojklag för att sedermera stadigt klättra uppåt genom leden till DIS A-trupp genom Skärgårdens IK. Då han är den yngste av familjens fyra bollsparkande bröder fick han en tuff uppväxt där han tidigt lärde sig att "ge och ta". Då man själv är vän till familjen sedan barnsben kan man intyga att det bitvis kunde gå rätt vilt till...

Han flyttades tidigt upp i senirotruppen likt många andra juniorer och kunde efter en viss läroperiod där han hade lite problem med tempot, något som förmodligen orskades av att han på den tiden hade växt mycket (han är relativt lång vilket är lite förvånande då resten av hans bröder är ganska korta) och kroppen hade svårt att hänga med.

När han väl fick ordning på kroppen blev han dock helt plötsligt en ny spelare. Snabb, stark med bra touch. Dessutom väldigt träningsvillig vilket alltid är ett plus. Började nu på allvar att konkurrera till en startplats i anfallet. Kommer till exempel ihåg en försäsong där han spelade merparten av alla matcher och gjorde det mycket bra (var det 2008?). Han var som en frustande Emilie Heskey där framme och det kändes som om han kunde springa hur mycket som helst. Tog framförallt bra löpningar i djupet och kryddade dessutom detta med ett bra jobb defensivt vilket underlättade för mittfältet. En spelartyp som gjorde andra spelare bättre. Sedan kom alla skador...

Var det inte låret var det knät, var det inte knät var det foten. Det blev som en ond cirkel där "skada föder skada". Marcus kämpade tappert i början men man kunde tydligt se hur motivationen började tryta efter alla bakslag och tillslut kändes det som om han själv inte riktigt trodde på det. Han har nu kommit till en punkt där han måste välja, vill jag spela fotboll eller inte? Om han vill det så måste det nog till en liten kraftansträngning där han lever och andas REHAB. 

En som har insett det är givetvis vår coach Pyttis som nu har ordnat så att Marcus skall köra gym på Donsö Tisdag, Torsdag för att en gång för alla få bukt med detta elände. Resten av oss håller tummarna! Får bloggen att tänka på Shakespeare: "Att vara eller inte vara"

/Anton

I den verkliga världen, bortom Camp Nou, Wembley och Nordövallen

Nu är det kallt. Riktigt jäkla kallt. Och jag har lyckats slarva bort alla mina mössor. Visst är det synd om mig så sig. Fast det finns de som har det värre. För jag kan komma hem och sätta på nån gammal Rufus Wainwrightplatta och värma mig med en kopp te. Och det är det inte alla som kan. Värma sig med te alltså. På vagnen idag, på väg hem till högerbackspetter, klev det på en man och slog sig ner bredvid mig. Lukten av alkohol gick inte att ta miste på och han verkade även vara påverkad av någon annan substans. Efter en liten stund kom jag på var jag sett honom förr. Ett tag i somras var han en av klienterna på behandlingsanstalten där jag sommarjobbade. Antagligen en av många som återgår till ett liv av missbruk så fort de kommer ut. Jag minns honom som artig och trevlig och det smärtade mig djupt att se detta bevis på samhällets otillräcklighet. Undrar om han kände igen mig med. Med detta vill jag mana till eftertanke och reflektion över hur glada vi skall vara som inte behöver frysa ute och kan dricka te. Alla vi som kan lyssna på Rufus kan glädja oss åt det också.

Eftersom fotbollssäsongen ligger lite nere just nu får ni stå ut med ett väldigt ämnesspritt bloggande. Imorgon bär det av till Skövde för handbollsmatch. Eftersom ingen filmar våra matcher kan jag inte bjuda på några läckerbitar därifrån så jag länkar till handbollsgodis av den mest sevärda spelaren någonsin.

Apropå Rufus Wainwright. Hur underbar blir han inte när han får jobba med den mästerlige Leonard Cohens texter?

Vi borde verkligen starta upp en handbollssektion inom DIS.

//Lehmann

Dagen då vi lärde oss att älska Lucas

Hade någon igår sagt att Liverpool skulle besegra Chelsea med 2-0 och att Lucas Leiva skulle vara så bra att man faktiskt ser en framtid för honom i klubben, så hade jag naturligtvis inte trott på denna någon. Hade någon förutspått att jag skulle drabbas av städdille och få för mig att skrubba köksluckor skulle jag inte trott på det heller. Men inte desto mindre så städade jag. Och Liverpool vann. Och Lucas var helt strålande på mittfältet. Oerhört roligt för den så bespottade brassen. Kul också att Martin Kelly fick spela och att även han skötte sig utmärkt. Tycker den unga backen känns stabilare än Glen Johnson även om han inte är ett lika stort hot framåt.

Vem kan slå Filip och Fredrik får man väl säga ligger långt under komikerparets normala standard? Töntiga tävlingar och Pontus Gårdinger på det. Burr... Femman är helt klart sämsta kanalen i det allmäna tv-utbudet. Eller? Fast jag älskar Hummeltröjorna. Klassiskt.

Att jag nämner Liverpool så mycket är såklart för att jag håller på dem. Jag vet dock att det finns många som håller på Arsenal i laget (populärsta laget i Donsö?) så lite om dem också då. Okej här kommer det: det var gött att Arsenal förlorade mot Newcastle idag. Men det är ett bra lag, de kommer igen.

Det bästa med den här årstiden måste ändå vara pepparkakorna. Pepparkakor tillsammans med kall mjölk kan nog vara den godaste kombinationen som finns. Läge för lista kanske? Klart! Topp fem mat/snacks/kakor etc och dryckkombi nationer:

5. Saft och popcorn. Saftens sötma är ett perfekt komplement till de salta popcornen.
4. Pannkakor och mjölk. Barnsligt gott. Den kombinationen blir man aldrig för gammal för.
3. Öl och chillinötter. Vad säger man? Det ena föder det andra. Oftast dålig ekonomi som sätter stopp för förtäringen av den kombinationen.
2. Kaffe och malteasers. Snuddar på en förstaplats. Bästa hemmafikat.
1. Pepparkakor och mjölk. Ni förstod det såklart. Kombinationen som är så löjligt god att du helst vräker i dig allt själv utan att dela med sig.

Något jag glömmer?

Lider en aning med Lazio idag. Roma var visserligen bra men jäkligt surt att få två straffar emot sig. Ovanligt bra match för att vara italienska ligan var det hur som helst.

Fernando Torres!

//Lehmann

Inre monolog

Vaknar upp med en slemmig känsla i halsen och undrar för ett ögonblick var jag är och vad klockan kan tänkas vara? Den bultande huvudvärken lyser med sin frånvaro vilket jag finner förvånande. Detta gör också att minnet omedvetet glider in på gårdagens händelser och ett litet leende infinner. Dessa gubbar alltså...

En osmidig sit-up senare är man uppe på benen i desperat jakt på kaffe, vanliga människors Ambrosia. Halsen rosslar lite okaraktäristiskt av alltför högljudt sjungande under gårdagskvällen. Tankarna går till Pyttis och hans "Opera-stämma", börjar den inte bli bättre? Vart skall detta sluta? Dessutom visade han prov på imponerande Salsa-kunskaper på Avenyns gator. Donsös svar på Måns Zelmeröw tänker jag lite sarkastiskt.

Sången hemma hos Johan var verkligen extrem. Och då menar jag inte extremt bra utan snarare extremt hög där Nordiska bultarna gick i täten efter att de släntrades in klädda i kavaj hela bunten. När Emil, Pyttis, Roman samt Lallen stod och sjöng för allt de var värda påminde de verkligen om Il Divo. Endast en inspelad platta saknas. Dock gay-varning på låtvalen tänkar jag lite bittert. Jag ville verkligen lyssna på Linkin Park men blev totalt överkörd av alla lugna favoriter-fantaster.

Varför undrade jag vad klockan var när jag vaknade? Just det, släktkalas ute på Donsö var det ju. Min fotbolls skadade hjärna drar en snabb jämförelse med att ett släktkalas ute på Donsö efter en blöt kväll på stan är som en 50m defensiv tokrusch i 88:e minuten i ledning med ett-noll, det måste göras. Jag bannar mig själv och påpekar att det skall bli kul att träffa alla samt att maten håller alltid CL-klass.

Jag tar en sista klunk kaffe innan sängen lockar på nytt och mina sista tankar berör Johans ord om att "imorgon kör vi samma tid och plats", menade han verkligen detta? Räckte det inte med igår? Only time will tell avrundar jag lite filosofiskt innan pannbenet och kudden kolliderar och sedan blev allt svart...

/A


"With no particular place to go"

Lördag. Seg dag och ingen Håkankonsert att se fram emot ikväll. Lite bittert men är man student så är man och då får man pripritera vissa spelningar framför andra. Så vad tar man sig till en dag som denna när man är trött som hade man festat kvällen innan fastän man inte har det (tror jag börjar bli gammal), och den beställda PS3:an inte kommit än. Jo man sjunker ner i nostalgins sumpmarker i form av NHL94 på det gamla segat. Vilket spel säger jag bara. Och vilka profiler som lirade på den tiden. Pat LaFontaine, Adam Oates, Paul Coffey, Ray Bourque och en stekhet Jeremy Roenick för att nämna några. Och så Mario Lemieux då. Sicken lirare.

Spännande upplösning på kvalet till Superettan. Öster vann till slut även hemma med 2-1 mot Qviding men gästerna hade en i stolpen vid ledning 1-0 och cirkus fem minuter kvar. Tråkigt för Joel.

Hemskt vad alla i laget gått och blivit stilikoner och modeller helt plötsligt. Bilden på Anders är ju underbar. Seriens hetaste mittfältare/penntroll?

Bäva månne ni när jag fått öva lite på FIFA. Då manar jag till ny turnering och Roman kan vara vilket lag han vill; har man väl tränat in sig med Liverpool förlorar man inte som mamma alltid sa när man var liten.

Faktiskt sjukt fotbollssugen nu, kylan till trots. Blir dock ingen inomhusträning på måndag. Match i Skövde på tisdag innebar att det lades in en extra bollhystarträning. Vi får ses en annan gång och kanske tar jag med mig ett potentiellt nyförvärv eller två då. Nyfikna?

Kul att Donsös svar på Bank och Niva blir omnämnda i fiskebäcksbloggen. Har ni till öventyrs missat denna eminenta blogg som täcker Göteborgs lokalfotboll så rekomenderar jag att ni kollar in den här. Om inte för annat så för att då och då få läsa hur stabila vårt lag är.

Konserten som gavs prioritet är Säkerts spelning i Lund i början av december. Ifall någon undrade alltså.

//Lehmann


Anders JanssonEtt litet smakprov på kommande bildprojekt.

GBG Indoor Challenge

Här kommer en liten uppdatering kring DIS inomhussäsong.

DIS kommer ju att medverka i inomhuscupen GBG Indoor Challenge sista helgen i November där prissumman är hela 10 000 Kr vilket förmodligen kommer att locka en hel del bra lag. Då vi är relativt orutinerade i dessa sammanhang har vi försökt planera upplägget inför denna cup så att vi inte gör bort oss totalt. Vi kom fram till följande:

Laget:

Mv: Leo
Ettor: Jimmy K, Simon A
Tvåor: Emil J, Anton
Treor: Anders, Tobias
Fyror: Johan, Roman

Taktiska grundpelare:

- Ettorna styr spelet med bra bolltempo.
- Kör ett kompakt "2-2" försvar där vi backar hem till egen planhalva. Högre press vid underläge. 
- Fyrorna trycker upp det och kommer sedan och möter medan treorna samt fyrorna kör "tåget" på kanterna.
- Täck hellre pass vid läge 2-1 mot oss och räkna med att Leo tar det mesta i skottväg.
- Inga lyror/höga bollar vid fasta situationer
- OMSTÄLLNINGAR, OMSTÄLLNINGAR.

Källor till vårt upplägg: Mathias "Budal" Dawidsson, Futsal (en smårolig animerad sida, använd musen för att sätta igång)

Budal, kille med koll
________________________________________________________________________________

Johan J är "fri" i en månad då hans bättre halva har dragit till Kenya för lite volontär-arbete och han inleder stenhårt med att dra igång en fest denna Lördag. Trots att bloggen bestämt tar avstånd från kombinationen sport och alkohol så kommer man att delta pga att man anammat ett nytt skotskt synsätt på livet (det är enbart därför jag går, jag lovar):

"A team that drinks together, wins together"

Självförnekelse, någon?


/Anton


Donsös framgångsrecept, det empiriska synsättet

Snabbisblogg innan dagens bollkastarträning. Funderade lite på vad som skiljt årets Donsö från tidigare års upplagor när jag varit i klubben. Varför har det gått så bra i år och inte förr? Den stora skillnaden som jag kan se är en markant ökning av både smålänningar och järnbrottare i truppen med inte mer än 200% vardera. Talande siffror om ni frågar mig. Så hur skall vi vinna även fyran? In med två, tre smålandsgossar och nån go gubbe från Järnbrott så är nog saken biff.

I avdelningen fotbollsgodis bjuder vi idag på tio underverk från Southampton's finest. Enjoy.

Liverpool-Napoli idag. Borde ju vara tre säkra men saker och ting är inte som de brukade vara. Det var bättre förr vad det någon sa. Då hade vi åtminstone gud på vår sida.


//Lehmann

Bloggen utökar!

Bloggen har nu gjort sitt första nyförvärv genom att signa Jimmy "Lallen" Lorensson för en okänd summa. Lallen är en rutinerad herre i dessa sammanhang och har bland annat skött Sunderland samt DIS-sidor på Svenska Fans. Hans främsta arbetsuppgift kommer att vara att hårdbevaka div. 4B nästkommande säsong. Vi på bloggen jublar och önskar honom välkommen! 

Kul också att de ryktas om comeback i vinter för Lallo, "måste hålla koll på midjemåttet" var det kryptiska svaret som kom när frågan ställdes...För närvarande förbereds comebacken på Sportlife i Frölunda tillsammans med bland annat Kjellberg och Anders.  
___________________________________________________________________________

Kul att se att Pippo kunde väcka gamla Milan igår, vilken energi han har! Men efterslängen på Xabi var inte snygg...
____________________________________________________________________________

Underskattad Highlight-gubbe på Youtube: Ryan Giggs (kolla kommentarerna från andra stjärnor i slutet)
____________________________________________________________________________


/Anton

Listor i öknen...


Kul att se Lehmano i aktion och kan bara hålla med även ifall det tar emot, Bale är het som en kamin just nu!

Satt och filosoferade lite grann i min ensamhet medan tvätten var i full gång och tankarna sladdade mest in på att det inte direkt kokar av aktivitet i föreningen just nu då det är uppehåll och att det kanske inte är den bästa tidpunkten för att starta en DIS-blogg. Rena öknen rent utav. Dock lät jag mig inte nedslås av detta utan tog till en beprövat knep, nämnligen att dunka fram en topplista. Först ut är DIS fem bäst klädda 2010:

1. Coach Pyttis - kniper förstaplatsen främst för att inte alltför sällan komma till matcherna i kavaj/kostym vilket känns seriöst och fräscht. Mer Mancini än Lagerbäck om man säger så...

2. Simon A - dyrt, välsittande där det kombineras snyggt. Känns genomtänkt och gediget. hade Simon varit en liga hade han varit Serie A.

3. Marcus J - man märker att han har intresset. Lagets metrosexuelle no. 1. Vågar ta ut svängarna. Högre placering vid eventuell klippning?

4. Simon G - har bra koll, vet vad han passar i och går efter det.

5. Hampus - Medvetet slitet. Utstrålar "jag bryr mig inte" men oj vad han bryr sig...

Armani nästa?

__________________________________________________________

Du skall alltså vara utespelare på måndag, Lehman? Det borde bli intressant...
__________________________________________________________

Benny gör en Figo och går till Styrsö, "hur go é den då?"
__________________________________________________________

Nu blir det lite Milan - Real tillsammans med brorsan, Lallen och Kjellberg. Hoppas innerligt att Milan bjuder till lite bättre än förra gången men skall sanningen fram så känns det som om Milans defensiv är alltför dålig plus att mittfältet saknar speed och power i mina ögon. Tips? 1-3 till Real Madrid.


/Anton

I dessa omoraliska tider

Först och främst. Tack Anton som anförtror mig att skriva på hans blogg.

Jesper Hussfelt ger några goa exempel på filmingar på fotbollskanalen idag. Kolla in Gamst-Pedersens mot Arsenal om ni inte sett den. Värre än Glenn Strömbergs. Eller kanske inte... Hur som helst, fusk inom dagens fotboll är inget nytt eller ovanligt. Såg helgens Fotbollskanalen Europa på tv4 där Nanis mål mot Spurs givetvis diskuterades. Vad som är intressant är att Nanis agerande knappt är intressant. Självklart är domarteamets insats värt att raljera kring, men det klart omoraliska i, den förvånandsvärt självgoda portugisens, agerande tas nästan för givet. "Sådan är fotbollen" eller "de flesta skulle gjort likadant" säger man. Som om det vore okej då. Men kan man verkligen rättfärdiga något felaktigt som filmningar med argumentet att "det är så det är"? Har man inte tappat allt då? Att förlora på grund av någon annans fusk är aldrig roligt, vare sig man spelar i Premier League eller i div.5B. I de stor matcherna står dessutom miljonbelopp på spel varför jag verkligen inte kan förstå hur en hel fotbollsvärld kan acceptera det. För om ingen bryr sig (okej jag överdriver en aning men ni fattar) så får man väl förstå att spelare försöker ta till vilka medel de än kan för att få fördel. Inför tuffa retroaktiva straff säger jag. Som killen i Elfenbenskusten som fick Kaka utvisad i VM. Stäng av en sån i fem matcher så att det känns. Vad säger ni?

Apropå omoral. Såg Jimmie Åkesson debattera med andra partiledare i dagens riksdagsdebatt. Hur han tagit sig dit är en gåta alltså. Ett är ju dock säkert; hade man tagit debatten tidigare hade det aldrig skett. Killen är verkligen helt tappad. Argumenterar i stil med "Ja men du då?". Som svar på Lars Ohlys uttalande om SD som ett enfrågesparti svarade den gode Åkesson: "Vad jag har hört så har Lars Ohly mest pratat om Afghanistan här idag." Eller något i den stilen. Öhh... Kan du va själv, sa Bull.

För övrigt är jag sjukt impad av FCK's insats mot äckliga Barcelona igår.

Är Garreth Bale världens hetaste spelare just nu?

Pissväder. Den som kom på uttrycket om dåliga kläder hoppas jag dog en plågsam död.

För övrigt planerar jag att göra mitt livs första inomhusträning på Donsö på måndag. Nej, jag tänker inte stå i mål.

//Lehmann

Då var det dags!

Detta är DIS första officiella blogg.

Det skall dock understrykas att allt mellan himmel och jord kan komma att diskuteras. Det kan vara av tvivelaktig kvalité, det kan vara en smula opassande, det kan till och med vara fruktansvärt partiskt. Dock kommer det alltid att skrivas från hjärtat. Allt för att föreviga alla underbara stunder i samband med gänget från DIS.

"We write to taste life twice, in the moment and in retrospection"

DIS Naturligtvis!


/Anton "Thern" Jansson

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0