En oerhört sen post game-rapport

Det blev, som säkerligen alla läsare vet, 1-1 och en pinne mot Dalen. Precis som i premiärmatchen var det inget skönspel publiken bjöds på utan mestadels kamp om varje centimeter. Vi saknade, som vanligt, en drös spelare och det blev inte bättre av att både Bagarn och Emil tvingades gå av under matchen. Tur att det snart är sommaruppehåll.

Personligen borde jag inte spelat. Jag lät min lårskada sätta sig i huvudet på mig och kom aldrig riktigt in i matchen. Det känns som mitt tafatta ingripande på kvitteringen kostade oss segern.

Magnus och Marcus slet något oerhört på topp. Väldigt roligt att se. Det var tack vara Mackans uppoffrande presspel som målchansen som Magnus satte dit uppstod.

Jens kom in i andra halvlek när Emil skadade sig och vilken hemmadebut det höll på att bli. I slutminuten skravade Magnus vidare ett Kjellbäh'-inkast och vem dök upp mitt i högen av spelare om inte Jens, kortast på plan, och satte dit pannan. Endast en fin räddning hindrade Jens från att få bli matchhjälte. Hans insats var fin och hade varit förtjänst av den rollen.

*****

Det börjat tätna i botten nu. Många lag riskerar att bli indragna i bottenstriden, något som borgar för en spännande höst med många viktiga matcher.

*****

Oregelbundna arbetstider och för mycket tv-spel har gjort att bloggen blivit lite lidande på sistone. Jag ber om ursäkt och lovar bättring.

//Erik

Gameday!


In hoc signo vinces
/A

Halvtidsavstämning

Seriens första halva har nu nått sitt slut och jag tänkte att det kunde vara på sin plats med en liten sammanfattning av denna så här långt. Vi har nu mött alla lag en gång (förutom Öckerö som vi mött två) och det är sålunda möjligt att ha en liten åsikt om alla. Så här ser tabellen ut just nu:


Göteborgs FF 11 8 1 2 24 - 9 15 25
BK Skottfint 11 6 2 3 16 - 10 6 20
Öckerö IF 12 5 4 3 12 - 12 0 19
Kärra/Klareberg IF 11 5 3 3 16 - 11 5 18
Näsets SK 11 5 2 4 22 - 17 5 17
Hovås/Billdal IF 11 4 4 3 14 - 14 0 16
Sandarna BK 11 4 3 4 12 - 11 1 15
Älvsborgs FF 11 3 5 3 16 - 11 5 14
IFK Björkö 11 3 3 5 18 - 17 1 12
Dalen/Krokslätt 11 2 4 5 9 - 18 -9 10
Donsö IS 12 3 1 8 15 - 25 -10 10
Balltorps FF 11 3 0 8 11 - 30 -19 9

För vår egen del gick allt snett från början. Inte ett mål och bara en poäng på sex matcher. På våra fem senaste matcher har det dock blivit tre segrar och det mot toppmotstånd. Det var vi som delade ut första förlusten för GFF och vi gav Näset en rejäl näsbränna. Men vi har blandat högt med alldeles för lågt. Matcherna mot Älvsborg, Sandarna och Balltorp var riktigt lama från vår sida. Sedan finns ju de snöpliga 0-1-förlusterna. Dalen, Hovås/Billdal och Öckerö har alla besegrat oss med de siffrorna. I var och en av de matcherna har vi absolut inte varit sämre. Vi har haft ramträffar i samtliga och haft oflyt med avgörande domslut. Min inställning är dock att sådant jämnar ut sig i länden och jag tror att vi kommer ha mer flyt än vi haft och ta tillräckligt med poäng för att hålla oss kvar.

Positiva överaskningar:

1. Öckerö. Öckerö är ett lag som man spelat mot ett antal gånger nu. Alltid täta matcher som kan sluta lite hur som helst. Jag tycker Öckerö är ett bra lag, abslout. Att pojkarna från norra skärgården skulle ha någonting med toppstriden att göra hade jag verkligen inte förväntat mig. Imponerande! Nu blev det dock förlust med hela 5-1 hemma mot Björkö senast och frågan är om man lyckas behåla toppkänningen säsongen ut. Jag är tveksam.

2. GFF. Hade någon sagt till mig efter vår 3-1-vinst över GFF på försäsongen att de no just besegrat kommer vara suveräna serieledare efter halva säsongen hade jag nog bara skrattat. Men så är nu fallet. GFF leder med fem poäng före Skottfint och gör det rättvist känns det som. Formen är något dalande men man tog en tung seger borta mot Näset i helgen och GFF känns nu livsfarliga. Kan mycket väl gå hela vägen men mycket återstår.

3. Näset. Nykomlingar precis som vi. Men där vi misslyckats med omställningen till fyran har Näset bara pumpat på precis som man gjorde i femman och har, trots två raka förluster, häng på toppen. Parkerar just nu på en respektingivande femteplats men det skulle inte förvåna mig om man kan plocka någon placering när vi sammanfattar tabellen senare i höst.

4. Hovås/Billdal. Tippade att åka ur av Fiskebäcksbloggen. Imponerade inte särskillt mycket på mig i vårt möte. Inledde serien lite småknackigt men har nu kommit igång på allvar. Segern borta mot Kärra imponerar storligen. Billdalskillarna har flytet inne just nu och sjätteplatsen i tabellen är en rejäl överaskning i min bok.

Negativa överaskningar:

1. Älvsborg. Haussade inför säsongen. Stabil insats i Västra Cupen. Nu var det väl ändå Älvsborgs tur i år? Inte då. Förhandfavoriterna hittar vi först på en åttondeplats. Måste säga att jag inte heller var så imponerad av spelet man visade upp i vårt möte. Efter en katastrofhalvlek från vår sida pressade vi tillbaka Älvsborg i andra och de hade stora problem att freda sig. En duktig målvakt och lite flyt gjorde att vår nolla inte sprack i den matchen.

2. Kärra. Lite konstigt att placera Kärra här kan tyckas. Kärra är det lag som imponerat mest på mig så här långt. En tydlig spelidé och många fantastiska spelare att utföra denna. Det var väggspel, lysande krossbollar och flacka inlägg gång på gång. Efter den matchen var jag övertygad om att Kärra skulle ta hem den här serien. Att ett lag med så mycket talang inte kan få ut mer är naturligtvis inte godkänt. 16 mål på elva matcher duger inte. Jag ger dock inte upp hoppet om Kärra riktigt än. Kan nog ge GFF en match in på mållinjen.

Lag som imponerat på mig:

1. Kärra. Se ovan.

2. Sandarna. Vi var riktigt dåliga, det skall sägas. Men frågan är om det spelat någon roll. Sandarna rullade ut oss efter noter på ett blåsigt Majvallen. Både i medvind och motvind. Vår ledning i paus måste vara den mest orättvisa i mannaminne. Revanschen i höst kommer bli ljuvlig.

Spelare som imponerat på mig:

1. Olle Johnels, Sandarna. Värsta targetspelaren jag varit med om tror jag. Han sög in precis allt i vårt möte och fördelade sedan lugnt och behärskat bollen vidare till någon lagkamrat. Klass rätt igenom.

2. Jonas Olausson, Kärra. Nog det mest stabila mittbacksspel jag sett på amatörnivå. Dominerade fullständigt i luftrummet, Magnus hade inte en chans.

3. Peter Reitz, Kärra. Spelmotorn i det fantastiska Kärra vi mötte. Vann nästan varenda duell på mitten och oerhört kylig med boll. Captain Anders hade ju närpå stånd efter matchen så exalterad som han var av detta mittfältsspel.

4. Kristoffer Frantzich, Näset. Motivering finns i inlägget om Näsetmatchen. Väldigt duktig.

5. Jacob Norberg, GFF. Jake kanske inte var så dominant mot oss men vad jag älskade hans insats mot Skottfint. Så kallad "modern" ytterback som fyller på framåt och med en fint passningsfot.

...och från DIS:

Johan Johnsson. Vår viktigaste spelare. Är Johan bra är Donsö bra. Hade gått in i vilket annat lag som helst i den här serien.

Nicklas Norrhem. Vem är Bale änna? Jisses vilket driv med bollen denna Järnbrottspojk har. Sedan Norrheim (som Ander säger) kommit tillbaka från skada har vi börjat göra mål och ta poäng. Ingen slump. Bidrar oerhört mycket offensivt från sin vänsterbacksplats. Målskytt mot både GFF och Balltorp. Lägg därtill ytterligare bra målchanser och ett par assist så förstår ni.

Det är givetvis så att det är svårare att hylla spelare från andra lag. Jag ser dem ju inte så ofta. Så läsare är mer än välkomna att hylla dem som hyllas bör i kommentatorsfältet.

//Erik

Oerhört dålig dag på jobbet

Balltorp vann fullt rättvist. 3-2 är smickrande siffor för oss. Visst hade vi ett fint läge att kvittera i slutmiuterna men Balltorp kunde, och borde nog, gjort fler mål. Det går givetvis att klaga efter matchen på en feldömd straff (Glenn Hysén hade varit stolt över Shagges tackling) som gav kvitteringen i en period då vi äntligen hittat ett hyggligt spel, men den som gör det har för dålig självinsikt. Det fanns inte någon som var i närheten av sin insats mot Näset. Vi var aldrig riktigt med i matchen och det är därför vi förlorar.

Känns så fruktansvärt surt. En seger hade inneburit sju poäng upp på Balltorp. Nu är det bra ett och vi är under strecket igen. Det är dessa sexpoängmatcher man inte får förlora helt enkelt.

Så gick det med den straffräddningsstatistiken på 100% på två säsonger. Kul så länge det varade antar jag.

Nu hoppas jag alla går till sig själva och ser vad som var fel i lördags. På fredag väntar ännu en sexpoängare mot Dalen. Då måsta vi höja oss och det är jag övertygad om att vi gör också.

//Erik

Lite kort inför matchen

Då var det dags att avsluta första halvan av årets säsong i 4B. I sista omgången innan vi börjar om från början, tar vi emot Balltorp. Precis som vi gjorde i samma läge av säsongen förra året. Det var en klang- och jubelföreställning, tämligen befriad från försvarsspel som vi till slut gick segrande ur med 5-3. Kanske inte så troligt att det blir så publikvänligt idag. Även höstmatchen lyckades vi vinna (2-1) och såg på så sätt till att Balltorp missade andraplatsen i serien och garanterad uppflyttning. Resultaten i andra serier gick dock mölndalslagets väg och hela tre lag fick alltså ta klivet upp.

För första gången i år måste vi nog faktiskt ses lite som favoriter inför en match. Balltorp har haft en tung säsong så här långt och befinner sig just nu på den olustiga jumboplatsen, något som vi alltför väl vet hur det känns. Man har besegrat Näset (3-2) och Dalen (3-1) men i övrigt har det inte blivit några poäng. I premiären åkte man på en riktig överkörning. GFF gick på knock och vann med hela 8-1.

Våra matcher mot Balltorp brukar vara täta och tuffa och jag förväntar mig inget annat idag. Alla lag kan slå alla i den här serien på ett helt annat sätt än vad som var fallet i femman. Det gäller alltså att vara minst lika taggade som mot Näset, då skall det kunna gå bra.

Vår gamle vän Jimmie Hansson öser nu in mål för Fässberg istället för att göra det för Balltorp, något som åtminstone jag är tacksam över idag.

Nu blir det lite kaffe. Ses sen!

//Erik

Jag och Arsené


I slutet på denna mardrömslika säsong i Premier League satt jag och några polare och diskuterade Arsenals kommande Silly Season och jag kan komma ihåg att jag då hoppades på att Arsenal skulle värva Shaktar Donetsks (stavning?) lovande ytter, brassen William eftersom jag tyckte att han såg väldigt bra ut under matcherna för Shaktar i Champions League. Nu ser det ut som om jag kan få min önskan uppfylld om man går efter den här artikeln.

Slutsats?

Great minds think alike.


På väg till Arsenal?

http://www.youtube.com/watch?v=Vtiv-lpeNH0&feature=related

/Anton

Det var dags att vinna i den gula helt enkelt

Vissa segrar är goa, andra segrar är ännu goare. Gårdagens siffermässiga överkörning av Näset var en av typen ännu goare. Maken till urladdning tror jag inte att jag varit med om med det här laget. Våra fem mål kunde, och borde nästan, varit åtminstone åtta. Det var en 90 minuter lång kamp där adrenalinet flödade som aldrig förr. Vi satte en hög press matchen igenom. Captain Anders och Johan var jättar och lät inte Näsets innermittfält få en lugn stund. Någonsin. Försvarsspelet var stundtals bländande. Och då syftar jag inte enbart på backlinjen utan över hela planen. Simon och Jimmy tog sådana löpningar för att komma på rätt sida och hindra spelvändningar att man blev helt till sig. Underbart att skåda. Ja en sådan här dag mår man allt fint.

Det skall sägas att 5-1 verkligen inte speglade matchbilden. Näset är ett bra lag och hade de haft flytet på deras sida igår så hade det kunnat vara så att vi legat under i första och då vet man ju inte vad som hade hänt. Jag var väldigt imponerad av deras spel med boll. Gång på gång slogs precisa krossbollar ut på oerhört duktiga yttrar som på ett tillslag hade bollen vid fötterna. Speciellt vänsteryttern Kristoffer Frantzich imponerade på mig. Finfin teknik och en rejäl bössa. Hans mål satt verkligen som en smäck nere vid stolproten. Höglund hade som tur var för det mesta koll på honom. Det märktes att Davve saknades på innermittfältet, där var vi starkare. Även på ytterbacksplats kändes Näset en aning svajiga. Båda ytterbackarna var tekniska och duktiga offensivt men det var framförallt via kanterna som vi kom igenom och skapade farligheter.

Riktigt roligt att Emil fick göra mål. Ett vackert mål var det också när han kom igenom från sin ytterposition och avslutade med en patenterad yttersida intill borte stolprot.

Vårt anfallsspel igår var vårt i särklass bästa i år. Varierat och inovativt där i pricip alla utan Shagge och Reuthensten bidrog regelbundet.

Naturligtvis alltid gött att rädda en straff men dert skall i ärlighetens namn sägas att straffen inte var så bra slagen. Inte så värst placerad och i "rätt" höjd. Och tur var väl det. 2-3 där och det hade blivit darrigt.

Jag höll på att få något av ett psykbryt på domaren när han blåste igång spelet när jag var utanför straffområdet med en vattenflaska till krampliggande Reuthenfjäll. Vill inte ens tänka på vad jag gjort om den frisparken letat sig in i det öppna målet. Maken till okänslighet har jag då aldrig varit med om. Annars tycker jag domaren höll en rätt bra nivå på bedömningen.

Att vi har en starkt trupp när alla är med visade vi igår. Wille, Petter och Mackan stod alla för kanoninhopp i andra halvlek.

Simon måste slutligen ha ett omnämnande som Man of the match. Två mål och ett jäkla slit matchen igenom. Fy vad jobbig han är att möta när han är på det humöret.

Balltorp väntar i en ny hemmamatch på lördag. Hoppas på full uppslutning som vanligt.

//Erik

Wonderful


Underbart att vi kunde slå Näset med 5-1 inför hemmapubliken i en mycket offensiv match där det utan tvekan kunde stått 4-4 efter sextio minuter, dock var vi starkare i slutet på matchen och siffrorna kunde rinna iväg.

Tänkte lämna över det klassiska matchreferatet till Lehmann som gjort det så bra tidigare och enbart fokusera på att lista lite coola prestationer på planen. Utan rangordning skall tilläggas!

Lehmanns straffräddning
"Han tar den!" var det första gubbarna på läktaren sade när domaren blåste straff för Näset och de fick ju helt rätt. Han låg kattlikt i luften efter att ha kastat sig åt höger och räddningen var ett faktum. Oj, vad viktigt i ett skede av matchen där vi ledde med 3-1.

Magnus spelar liggandes fri Simon G
Magnus gjorde kanske sin bästa match i år för Donsö och kunde efter en tuff duell spela fram Simon G till ett friläge genom att liggandes spela bollen bakom sig. En artist. I övrigt ekade hans ljuva stämma ständigt under matchen. "Var har han fått den rösten ifrån" frågade en äldre dam som såg lite nervös ut. "Mona" sade en gubbe medan en annan trodde på Törsten. 

Anders missar öppet mål
Brorsan stod på nytt för en mycket stark match tillsammans med Johan på innermitten så det känns lite fel att lyfta fram denna händelse men jag kan inte låta bli. Anders fick en kalaspassning av Simon G snett till vänster i straffområdet men av någon anledning sköt han utanför istället för att lägga in den i öppet mål. Han måste ha tittat på Tottenham för mycket.

Emil gör en "skum" fint på kanten
Emil gör ett mål och en assist, mycket bra. Stod för en delikatess när han flöt förbi sin försvarare på vänsterkanten i första halvlek. Någon slags blandning mellan sulfint/klack och överstegsfint. "Det var meningen" påstod Dawidsson. Jag är inte lika säker.

Marcus J gör ett inhopp och är jobbig för Näset
Maxi Lopez hoppar in sista tjugo när Magnus fick kramp och stod för ett mycket bra inhopp. Fysisk, sprang mycket. Hjälpte medspelarna, tröttade ut motståndarna och krönte insatsen med att rycka förbi en back och spela snett-inåt-bakåt till Simon G. "Ger kraft till hela laget" sade brollan efter matchen.

Norrhem leker Carlos
Vänsterbacken får överlapp-pass från Emil och utmanar sin försvarare. Efter några kroppsfinter, klackar och diverse finter är backen och köper korv medan Niklas fortsätter fram och slår in ett hårt och lågt inlägg som Simon kan putta in i öppet mål. "En modern ytterback" hade förmodligen Aftonbladet skrivit i sitt omdöme.


/Anton

 

Igång igen

Ja då var det dags att snöra skorna igen. Fotbollen har varit borta från sinnet en tid nu sedan den sköna vinsten mot GFF. Undertecknad har inte kunnat träna pga av jobb och skada så det blir intressant att se hur det går idag. Jag har ingen aning om hur känslan i laget är men självförtroendet borde vara fortsatt på topp efter bragden senast. I afton är det våra huvudkombatanter om seriesegern förra året, Näset, som gästar Nordövallen. Näset har inlett årets serie överaskande starkt måste jag säga. Trots att man än så länge bara har spelat nio matcher ligger man trea på 17 poäng. En seger idag skulle ta upp Näset på en andraplats i tabellen då Öckerö, som förnärvarande kamperar där, har 19 på elva spelade matcher.

Förra säsongens matcher mot Näset tillhörde de bästa på hela året. I vårmötet fick vi stryk med hela 4-1, trots att vi stundtals kraftigt pressade tillbaka motståndet. Höstmötet på Nordövallen infann sig i den näst sista omgången och var en renodlad seriefinal. Eller kanske inte renodlad. Vi behövde en poäng för att säkra seriesegern men vid förlust skulle avståndet bara ha varit tre poäng och då väntade sedan svårspelade Balltorp borta i sista omgången. Vi inledde den matchen mycket krampaktigt och hade tur som inte låg under efter halva första halvleken. Näset hade då haft två-tre frilägen utan att lyckas näta. Vi åt oss dock sakterliga in i matchen och i andra halvlek kändes det som vi hade läget under kontroll. 0-0 stod sig länge och skulle ju ha räckt, men för säkerhets skull avgjorde Magnus med matchens enda mål strax innan full tid. Men det var då. Nu är nu. Näset går in som klara favoriter i kvällen drabbning. Oddsen på Nordicbet:

1. 2.80  X. 4.40  2. 180

Vad vet vi om det vinröda laget då? Det är ett ugnt lag med många egna talanger, vilket såklart är väldigt roligt. Från förra året minns jag att de hade små, snabba yttrar som kom i ständiga "Ljungberglöpningar". På innermittfältet huserar en gammal bekant till mig, David Blomgren. Davve är en relativt komplett mittfältare. Fin blick, bollvinnare och en känslig fot som då och då borrar in frisparkar i nät. Förra året hade man en ung målvakt som jag tyckte var väldigt duktig i våra möten. Näset var också det lag som släppte in minst antal mål i 5B förra året (23, vi släppte 25). Trots detta hämtade man in Robert Ahlberg från Kode. Robert har en läsvärd blogg vid namn Ahlbergs ribba och råkade ut för en fruktansvärd olycka tidigare i år mot Öckerö (vilka annars...). Vad som hände kan ni läsa, och resultaten kan ni se, på bloggen.

Näset är ett lag som försöker spela fotboll och publiken kan se fram emot en välspelad och antagligen jämn och tuff drabbning.

*****

Kanonbilder Anton. Snart är väl halva laget avlönade av "Bulten". Hade de anställt socionomer hade jag väl hamnat där jag med.

*****

Ses ikväll alla!

//Erik

Lite bilder


Lite bilder från DIS-fyllda Wurth Industri Nordiska.


Undertecknad himself. Här sköts alla stora inköp inom industrin. Notera tröjan på väggen.


Ancelotti på plats.


Spaghetti är inte på plats. Som vanligt med andra ord.


Där var han ju.


Han jobbar extra som modell.


Legenden Lallen. Sitter av någon skum anledning med brillor på sig.


Min kollega Tobias "Grus" Grauss. Bänkade 120kg som 16-åring.


Bagis och Roman sitter med kundanalyser.

/Anton

Intervju med Dalla


Dagens blogginlägg bjuder på en intervju med ingen mindre än Daniel "Dalla" Natanaelsson som driver den mycket populära FCF-bloggen. 

Tjenare Dalla, hoppas att allt är bra. Nöjd med FCF:s säsong än så länge?

Vi har som målsättning att retas lite med de bästa lagen i serien och det har vi gjort ganska bra hittills. Bortsett från vår bedrövliga insats mot masthugget så har vi varit stabila. Var ju nästan på väg att få med oss alla tre poängen från Apelsinplan mot serieledarna Kungsladugård i förra veckan. Nu väntar dock en riktigt tuff match mot Guldringen i veckan där vi tyvärr får klara oss utan de två spelare som presterat bäst i vår, Ullet och Matte.

Din kusin kom tillbaka till er efter en sejour i Väster och enligt Lallen är han en mycket duktig spelare. Vad tillför han ert spel?

Det är ju en enorm vinnarskalle vi fått till oss som i stort sett alltid vinner sin match i matchen. En pådrivare i sitt sätt att spela med ett fantastiskt närkampsspel och huvudspel som främsta styrkor. Sen är han allt som jag inte är...bra på skallen, snabb, bollvinnare och duktig på att ta sig in i boxen. Dessutom gör det ofta ont att spela mot honom men han ger och tar och så är det inte mer med det.

Lallen har även sagt att du är en bollsäker mittfältare som kan ha tappat lite snabbhet sedan du var som mest aktiv. Hur mycket sanning ligger i detta påstående?

Förstår att Lallen är nostalgisk. Men hans minne sviker honom. Jag har i alla lag jag spelat i varit långsammast, jag sprang ifrån Grimmereds backlinje i en b-lagsmatch för några veckor sedan, det har nog inte hänt sen jag sprang i precis rätt läge mot Guldheden typ 95-96 och kunde lobba in en boll. Så tyvärr för Lallens del har jag inte tappat snabbheten. Den har aldrig funnits där. Och jag tror inte jag tappat i snabbhet de sista åren. Hade jag haft min brors snabbhet hade jag varit landslagsmässig.

Vilka lag ligger dig närmst till hjärtat? Motivera gärna.

Trots att jag spelat i en del lag nu så skulle jag vilja kalla mig lojal. De första femton åren lirade jag i Väster och av den anledningen håller jag klubben varmt om hjärtat. Förr följde laget slaviskt på håll, idag har det lugnat ner sig lite grann men samtidigt har jag bra koll på dem. Väster kommer alltid betyda mycket för min varma själ. Efter några års uppehåll lirade jag med Smögen i 4,5 år där jag verkligen hade riktigt kul. Var inte i någon vidare fysisk form och spelade inte min största fotboll men hade väldigt kul. En otrolig förening.

När jag sen flyttade hem till stan igen är jag väldigt tacksam över att jag fick chansen att lira lite Älvsborg. Det är synd att påstå att jag var någon bärande spelare men jag trivdes väldigt bra i föreningen och utvecklades ju en hel del. När jag kom till klubben trodde jag seriöst inte att jag skulle ta en plats i B-laget...men det blev ju en del matcher i A-laget även om det var mycket bänk. Men jag känner starkt för Älvsborg och hoppas verkligen de kan få till det i år. Och sist men absolut inte minst kommer ju FCF. En förening som jag i nuläget håller närmast hjärtat. Vi har inte samma förutsättningar som jag haft i mina andra lag men vi har byggt upp en organisation som håller hög klass och vi har väldigt kul. Så om vi skall göra en rangordning. FCF närmast hjärtat och de andra lagen på andra plats. Dessutom håller jag hårt i Liverpool och Blåvitt men det är ju en helt annan fråga...

Styrsö ligger i er serie. Hur ser du på Styrsös inledning? Hur brukar matcher mellan Styrsö – FCF se ut? Styrsös viktigaste spelare i din mening?

Styrsös inledning har ju varit sådär minst sagt. Det finns gott om duktiga spelare i laget men när de inte är med samtidigt eller inte är med alls så får man det tufft. Nu har man ju fått ordning på defensiven hyfsat och snart måste en seger komma. Det kämpade på bra mot oss utan nyckelspelarna och tog poäng mot Knippla. Laget är tillräckligt bra för att vara kvar i sexan. Men då krävs det att man tar sig samman. Jag har ju spelat tre matcher mot Styrsö på tre år och det är ju två lite olika filosofier som möts. Vi är ju alldeles för små och klena för att spela någon form av kampfotboll och försöker hålla bollen på backen. Styrsö är mer ett kraftlag där man vinner mycket dueller och trycker längre bollar. Vi har alltid svårt mot den typen av fotboll men ännu så länge har vi inte förlorat mot Styrsö i alla fall. Nu var han inte med när vi mötte oss men jag håller Jens"Nestorn"Adolfsson högt, grym vänsterdojja och jobbig att spela emot...i mina ögon är han den bäste men då har jag inte sett stjärnskottet Tobias Ekman ännu.

Vad är din relation till Donsö? Bland annat medverkade Pea Karlsson i ert lag under vår inomhusturnering i vintras. Är detta en god vän?

Egentligen har jag ju inga enorma band till Donsö Men i ungdomens dagar brukade vi spela Fiskebäck mot Donsö på Midsommardagen som en årlig tradition(notera att det var innan FCF bildades). Tyvärr vann vi två år på raken och då vill inte Donsö förlora mer så traditionen bröts. Men Pea är en mycket god vän även om vi inte hörs så ofta längre. Sen skall det sägas att jag hejar på många av donsarna när jag möter dem. Bröderna Jansson har ju flyttat till mina trakter just för att de så småningom skall "komma hem" till den vackra föreningen FCF och Dawidsson är mer eller mindre redan klar för FCF, sen om det blir inom fem eller tio år det är något annat..

Hur förvånad blev du av att ett sargat Donsö kunde slå GFF på bortaplan?

Jag höjde ju som sagt på ögonbrynen. Samtidigt var det inte så längesedan Skottfints sportchef talade om för mig att Donsö skulle klara sig kvar med marginal så nånstans fanns det ju lite skrälläge. OCH laget är ju mycket spelskickligt, det är inte brunkarfotboll endast numera utan det finns mycket finess och speed. Men visst var det en jätteskräll, i synnerhet när man hamnade i underläge.

Tankar kring div 4B? Vilket lag tror du ror hem seriesegern i slutändan?

Det är ju GFF som stuckit ut hittills. Frågan är ju vad som händer med nu när första förlusten kom. Men det är ju långt kvar men med tanke på att det är så pass jämnt som det är så har de skaffat sig ett bra försprång trots förlusten. Övriga lag som bör vara med i toppen är ju Älvsborg som spelar för mycket oavgjort, Kärra som skall spela den bästa fotbollen samt Skottfint som har en hel del rutin. Men jag tror inte så hårt på laget efter att ha sett dem i fredags. Näset och Öckerö är bra men jag tror inte de kommer konkurrera i längden.

I botten är det ju framförallt Balltorp, Donsö och Björkö som jag tror kommer göra upp om det. Ö-lagen för att de är ganska tajta och Balltorp som trots en rad förstärkningar inte alls fått till det. Hovås/Billdal har visat sig svårbesegrade hittills och bör kunna hänga kvar även om jag inte trodde på laget inför säsongen.

Till sist skulle vi vilja avrunda med fem snabba frågor:

Arsenal eller Tottenham?
Spurs...

4-3-3 med hög press eller lågt sjunkande 4-5-1? 4-3-3

Påvelund eller Apelsinplan? Påvelund

Snygg dribbling eller skott i krysset? Mina dunderskott är lätträknade..

Alex Ferguson eller José Mourinho? Kenny..


/Anton


RSS 2.0