Legenden gjorde comeback


Ingen mindre än Jimmy "Lallen" Lorensson fick hoppa in mot GFF. Att han gav sitt yttersta visar bilden nedan. "Trodde jag bröt armen" var kommentaren efter matchen./Anton

Teammates med Emil Johnsson


Spaghetti ger sin syn på saken:

Fulast på träningen?

Det finns absolut många att räkna upp men fulast får nog bli bror Tobias, när han väl är med. Med sina små damp-ryck  efter han tappat bollen.

Har fått en hel del dubbar på hälen från honom.

Snabbaste spelaren?

Det står mellan mig själv ( Emil ) och Simon G.. men i slutändan tror jag att jag väljer mig själv.

Långsammaste spelaren?

Delad förstaplats: Anton och Marcus J.

Hade vart fint o se dem två tävla på 60 meter.

Sämst klädsmak?

Fortsätter i samma riktning som föregående Teammates.

Leo med som sagt sina mjukisbrallor och underställs-tröja.

Mest teknisk?

Jimmy Kjellberg. Fina små vrickningar och den klassiska fånga-bollen-i-knävecket-tricket.

Vem gnäller mest?

Den mest gnälliga personen i laget under träning får nog ändå bli Anders med sina små psykgnällningar.

Fast under B-lags matcherna tar Jens hem platsen.

Jobbigast att möta (på träning)?

Anders.. har ingen riktigt motivering förutom att han är jobbig.

Vem har du helst i ditt lag på träningen?

Dawidsson, för det mesta go inställning och kämpar på gött. Får igång laget.

Vem byter om långsammast?

Marcus Johnsson, världens sämsta framförhållning.

Vem snackar mest i omklädningsrummet?

Magnus snackar mest, men dock bara skit.

Sämst musiksmak?

Johan med sina skumma musiksmak, skumma kombinationer nerbrända på skiva.

/Anton


Miracle on (konst)grass

Jag snackade med Petter om det redan innan vi stack till samlingen. Ingen av oss var direkt sugen på att spela. Jag var trött, vädret var halvtaskigt och vi skulle möta obesegrade serieledaren. Men det är i de lägena, när förutsättningarna känns som sämst, som det faktiskt rätt ofta går rätt så bra. Väl vid samling visade det sig att förutsättningarna var ännu sämre. Från den tunna trupp som hade förlorat mot Sandarna var ytterligare ett par namn borta. Så vi gick i med inställningen att vi inte hade något att förlora och det visade sig vara en bra inställning.

Inställningen på plan var en helt annan än den i onsdags. Samtliga slet som djur för att ligga rätt i positionerna och vi lyckades gång på gång stänga ner GFF's uppspelsförsök. Första halvlek kanske inte var något för fotbollsälskare. Det var inte så många chanser åt något håll men vi var nöjda. GFF hade mer boll än vi men vi var närmast mål. Emils retur på Magnus frilägesmiss vinkades dock av för offside vilket gav 0-0 i paus.

Måste erkänna att när GFF tog ledningen tidigt i andra så tänkte jag "inte nu igen". Men vi vek inte ner oss den här gången utan fortsatte köra vår strategi och när Norrhem mycket kyligt placerade in 1-1 på ett långskott var det nästan logiskt. Vi trummade på. 2-1 var ett mycket bra fotbollsmål om man kan säga så. En flack frispark från Norrhem som Wille skarvade in. Helt enligt boken. Hade Spaghetti bara kunnat skjuta så hade det mycket väl kunnat bli 3-1 minuterna senare men målvakten klarade hans friläge.

GFF flyttade upp och satte hård press på oss sista 20 men var bortsätt från en mycket farlig nick strax efter vårt avgörande mål, inte riktigt nära. De hade mest boll, visst, men ser man till antalet målchanser i matchen tycker jag att vår seger var välmotiverad. Inte så att det hade varit orättvist med lika eller vinst för GFF men den här segern var lika välförtjänt för oss.

Egentligen förtjänar alla i laget ett individuellt omnämnande men jag väljer att lyfta fram våra bägge målskyttar som tungan på vågen idag. Norrhem spelade stabilt bakåt hela matchen och är, likt Nesta under dennes glansdagar, en oerhört elegant back. Säker med boll och med ett oerhört fint tillslag vilket han visade vid båda målen. Wille gjorde inte bara mål. Han bidrog med en inställning som vi saknat i många matcher. Den killen viker inte en tum i någon duell och tvekar inte att sätta press i alla lägen. Hans vilja drog verkligen med hela laget och var anledningen till att vi lyckades prestera så bra som vi gjorde.

*****

Tråkigt att det blev så gnälligt på plan. Jag förstår att GFF-spelarna blev frustrerade. Vi skulle ju vara en munsbit men det låste sig för dem. Jag tycker att om man är seriens bästa lag så kan man vara ödmjukare än så att man försöker spela fult och provocera när spelet inte fungerar. Tråkigt att se men domaren skötte det fint.

*****

Kjellkan sa innan matchen att han var livrädd men han anade nog inte hur rätt han skulle få.

*****

Inget gott som inte har något ont med sig. Petter, som var lysande på sin högerbacksplats (såg betydligt bekvämare ut där än på vänstersidan i onsdags), tvingades utgå strax efter paus. Fler skador behöver vi verkligen inte nu. Nu är det dock två veckors vila innan vi tar emot Näset hemma på Nordövallen i en repris på förra årets seriefinal. Förhoppningsvis har de flesta som är borta, och jag själv, hunnit kurera sig tills dess.

*****

Jensa fick göra A-lagsdebut i seriesammanhang. Sämre debut kan man ju ha. Han visade ingen respekt utan sprang över målvakten det första han gjorde och tog ett gult kort. Underbart att se.

//Erik

När vreden har lagt sig

Vi viker ner oss. I min frustration efter matchen igår skrek jag något i stil med att det är inte konstigt att man förlorar när man inte kämpar. Det var inte särskillt snyggt av mig för visst kämpade vi. Alla gör sitt bästa, så är det ju alltid. Jag känner ändå att vi viker ner oss. Vi har ett ypperligt utgångsläge inför andra halvlek då vi härdat ut en massiv motvid och Sandarnapress i 45 minuter och tagit ledningen med 1-0. Då får man inte tappa konceptet helt som vi gör i andra. 1-1 kom visserligen för tidigt och var ett av de värsta sketmålen jag någonsin släppt och det är klart att sådant suger, men vi är inte riktigt med helt enkelt.

Sandarna spelade dock bra. De försökte hålla bollen på marken i stormvindarna och hittade gång på gång uppspel på deras stora forward som var bäst på plan. Segern var lika rättvis som siffrorna visar.

*****

Ingen rolig comebackmatch. Kunde inte skjuta ordentligt och kände mig lite allmänt orörlig och i vissa stunder tveksam. Det kan bara bli bättre så nu lägger jag och övriga detta bakom oss och blickar framåt. GFF väntar på lördag i veckan andra match på Majvallen. Såg som sagt en halvlek när de spelade mot Skottfint och de såg riktigt bra ut. I ett lag där alla verkade bollskickliga och säkra imponerades jag mest av högersidan och speciellt högerbacken (Jake tror jag) som var riktigt kvick och oerhört skicklig i uppspelen. GFF spelar som ett riktigt topplag och kommer bli en svår nöt att knäcka. Men omöjliga är de inte, det vet vi sedan försäsongen. Sedan dess har dock Tobias Nilsson anslutit. Kjellkans pojk är en gigant på innermittfältet och har ett par pojklandskamper på sitt samvete. I 90-laget konkurrerade han med Jacob Johansson (IFK Göteborg) och Astrit Ajdarevic (nu Norrköping, tidigare Örebro och Liverpool U). Säsongens värvning i div. 4 säger jag. Lätt. Dessutom är han, som de flesta Järnbrottspojkar, trevlig och sympatisk.

*****

Vad som givetvis försvårade igår var att vi hade så många borta. Att Attón nu blir borta ytterligare ett tag gör inte saken bättre. Vi håller tummarna för att han och alla andra skall vara tillbaka så fort som möjligt. Det lär behövas i den vidare kampen för att hålla oss kvar.

//Erik

Skadad igen


Blev skadad igen under comebacken mot Sandarna igår. Denna gång är det baksida-lår som spökar. Får medge att det känns väldigt tungt just nu, att känna att ens egen kropp inte håller. Kommer inte ens ihåg senaste gången man kunde ta en maxlöpning utan risk för att något skall sönder, det sätter sig dessutom väldigt mycket i psyket.

 

Har nu haft tre stycken muskelskador på ett halvår där det varit olika muskler varje gång. Tycker själv att jag skött rehaben bra och det är ju som sagt inte samma skada som kommer tillbaks. Om någon har några teorier på vad detta kan bero på får ni gärna höra av er, har egentligen ingen aning vad jag skall ta mig till.

 

Får väl heja på vid sidan om som så många gånger förr och hoppas på bättre tider. Kör på nu, gubbs.

 

/Anton


Sargad trupp!


Ikväll smäller det mot tuffa Sandarna borta på Majvallen. Vi kommer till spel utan en hel hög av spelare som har förhinder av olika slag:

Höglund (fot)
Shagge (ljumske)
Dawidsson (lår)
Marcus J (lår)
Leo (jobb)
Simon A (jobb)
Simon G (avstängd)

Plus detta är dessutom inte William eller Tobias J tillgängliga pga jobb samt att Lehmann samt undertecknad knappt är spelbara med tanke på skadorna vi precis kommit tillbaka ifrån.

Dock skall göra vårt yttersta för att visa vad DIS går för, nu kör vi!

/Anton

Gött mos, nu tar vi en till

Den förlösande segern mot Skottfint gjorde min arbetskväll betydligt enklare att härda igenom kan jag säga. Helt underbart. Skönt att alla våra tre bästa målskyttar fick göra mål och att Leo fick visa vilken målvakt han är. Träna mer Leo, det behöver vi. Var uppe och såg en halvlek av Skottfint-GFF igår. "Pastorn" kramade om mig i halvtid med hälsningsfrasen "kunde inte du stått i lördags". Så bra var du Leo.

*****

Så till dagens drabbning på Majvallen. Det är ett Sandarna som inlett aningen ojämnt som tar emot oss. På sju matcher har man kammat hem åtta poäng med en målskillnad på 6-8. Sandarna är alltså ett målsnålt lag, både framåt och bakåt. Vinsterna har kommit mot Balltorp och Björkö. Förluster har det blivit mot Skottfint, Dalen och Näset och dessutom har man två mållösa matcher mot tufft motstånd i form av Öckerö och Älvsborg.

Historiskt sett (dvs under min tid i DIS) har vi haft lätt för Sandarna. Min allra första tävlingsmatch för Donsö gjorde jag på Majvallen då vi besegrade Sandarna med 1-0. Marcus Johnsson, då 14 år eller något, gjorde målet efter en halv minuts spel vill jag minnas. Vi vann även hemmamatchen det året (4-1) och Sandarna fick därmed den otacksamma äran att vara det enda lag som inte lyckades ta poäng av oss året vi senast var i fyran. Utöver detta minns jag en träningsmatch en försäsong då vi också vann. Jag tror det var med 3-2. Allt detta spelar naturligtvis ingen som helst roll idag. Om dagens Sandarna vet jag inte mycket. Inför säsongen hämtade man in Hällesåkers målvakt och jag tycker han var duktig när vi mötte dem förra året. På mittfältet finns en kille som heter Hugo. Han och jag har några gemensamma vänner så honom har jag träffat på några gånger. Han skall vara duktig och har lovat att göra mål från halva plan på mig. Vi får väl se.

Nordicbet erbjuder som vanligt spelmöjligheter. Oddsen lyder:

1. 1.40  X. 5.25  2. 4.25

Personligen tycker jag inte oavgjort är helt osannolikt men Sandarna går givetvis in i matchen som klara favoriter. Dessvärre har vi en del frånvaro ikväll. Succémannen från förra matchen, Leo, är ute på sjön. Dessutom saknas Simon x2, Dawidsa, Shagge och Höglund. Kjellbäh är i "Rosenläge" (dvs. "har känning") men spelar troligtvis. På pluskontot hittar vi att Attón är tillbaka i truppen efter comeback i b-laget senast. Även undertecknad blir tvingad in i hetluften, nu på dagen två veckor efter skadan. Det är inte optimalt men det får gå.

*****

Anton, att du missar finalen i Champions League ser jag som att du är otrogen mot fotbollen.

*****

Vi ses klockan halv åtta på Majvallen ikväll!

//Erik


Äntligen en seger


Underbart med vinst och lite arbetsro efter att Skottfint kunde besegras hemma med 3-2 efter mål av Simon G i 90:minuten. Tycker faktiskt att vi var det bättre laget och att vinsten var välförtjänt, det var längesedan vi hade så många frilägen. Finns dock chans att Skottfint saknade lite gubbar, Blixt på topp är väl ett exempel. 

Snygg gest av Pastorn att inte jubla när han gjorde mål på Nordövallen. Ett proffsigt uppförande. 
_____________________________________

Själv gjorde man comeback igår i B-laget (förlust 2-5). Kände inte av skadan alls men var i övrigt mycket rostig och idag känns baksidorna lika spända som Reuthenfjälls biceps på Tylösand i Juli. Dock kul att vara frisk, skall försöka hitta formen så snabbt som möjligt.
_____________________________________

Missar Champions League-finalen i helgen. Ack, vad gör man inte för kärleken?  

Ses ikväll, gubbs.

/Anton


Bloggen om att Antaeus, Villas-Boas samt Skottfint


Vi är inne i en tuff period just nu med lite poäng men desto mer skador. Positivt inför nästkommande vecka är i alla fall att undertecknad, Lehman samt Simon A kommer att vara tillbaks och då förhoppningsvis för en lång tid framöver. Dessutom får vi hoppas att Magnus kommer att vara med lite mer frekvent efter en turbulent tid med flera avstängningar. Spaghetti kommer hem från Tyskland. Det skall bli bra detta.

Vi skall komma tillbaks, gubbar. Vi skall aldrig ge oss. Tänker på Antaeus i den grekiska mytologin, som var en oslagbar brottare. Detta var han inte på grund utav att han var född starkast utan på grund av att han blev starkare för varje gång någon lyckades slänga ner honom i ringen. Detsamma gäller oss, för varje förlust skall vi komma tillbaka ännu starkare och hungrigare.
___________________________________________

Villas-Boas vann trippel med Porto (endast 33 år gammal) och jämförs med sin läromästare José Mourinho. Hittade på Bank-Niva en länk till en av hans matchrapporter till José inför en vanlig PL-match Chelsea-Newcastle på den här länken. Sade någon detaljerat?
___________________________________________

Skottfint hemma på lördag. Tuff match givetvis men det skall ändå bli otroligt kul att se DIS möta ett spelande lag för en gångs skull plus att Pastorn kommer tillbaka där han hör hemma. Tror att jag skall försöka fixa en kamera så att jag kan ta lite bilder, sådant är ju alltid lite kul.

Ladda!

/Anton "Jonas Thern" Jansson

Spaghetti fick sitt körkort


Spaghetti klarade idag sista testet och kan nu titulera sig som "körkortsinnehavare".

Grattis säger bloggen!Se upp alla bilförare!


/Anton

Ljus i mörkret?

Det är oerhört tråkigt att vara skadad. Även om jag antagligen inte missar mer än två matcher så är det peck. Jag kunde inte förmå mig till att åka ut till Björkö i lördags. Om det finns något jag hatar så är det att stå vid sidan och inte kunna påverka någonting. Jag blir alldeles för nervös och hetsig. Nu förlorade vi ju som alla vet igen så jag missade nog inte så mycket. Eller jo. Vi gjorde ju mål! Äntligen. Och Kjellbähs frispark var tydligen något i hästeväg. Härligt att den nollan är spräckt, nu är det bara vinstnollan som saknas. Vi har fortfarande alla chanser i världen att vända på den här säsongen och jag tror definitivt att vi kommer att göra det. Vi är inte så dåliga som resultaten visar.

*****

Så här års är det en massa intressant som händer i sportvärlden. Jag tänker kanske inte främst på hockey-VM men de stora ligorna avslutas och på andra sidan Atlanten är det slutspelstime. Det kanske mest spännande är slutspelet i NBA. Nu är man framme vid konferensfinalerna och det är inga lättviktsmöten direkt. I väst möts Dallas Mavericks och Oklahoma City Thunder. Jason Terry och Dirk Nowitsky mot Russel Westbrook och Kevin Durant. Dallas sweepade LA Lakers i sin kvart och får väl gälla som favorit men Durant kan ju vara helt jävla överjävlig när han får lust. I öst är det om möjligt än mer ovisst. Seriesegrande Chicago Bulls med MVPn Derrick Rose i spetsen leder redan med 1-0 mot storsatsande Miami Heat. Rose, Carlos Boozer, Joachim Noah på ena sidan. LeBron James, Dwayne Wade och Chris Bosh på andra. Ren basketporr. Men ingen kanal som sänder. Eller är det jag som har dålig koll bara?

*****

En klen tröst just nu är trots allt att Styrsö går ännu sämre än vi gör.

*****

Mitt favoritlag Utah Jazz missade slutspelet helt i år. Fast vad kunde man vänta sig när man trejdar bort Derron Williams. Idioter.

*****

Nu kom jag visst inte på mer att skriva. På lördag lovar jag att komma och stötta. Hoppas att alla andra med anknytning till laget eller ön gör detsamma. Det kommer att behövas mot duktiga Skottfint.

//Erik

Igensydd

Runt halv två i natt kom jag i säng. Det var lite folk på akuten i Mölndal så jag behövde bara vänta i två timmar eller nåt. Fem fina små stygn blev det. Det gör visserligen fortfarande helvetiskt ont ibland och jag kan inte föra det högra benet framför det vänstra, men läkaren trodde inte det var något skadat förutom såret. Åtminstone tio dagars vila löd domen.

*****

Marcus Johnsson är min nya hjälte. Han stod för en fantastisk insats när han tvingades in mellan stolparna och målet kan han verkligen inte lastas för.

*****

Tycker dock Öckerökillen som orsakade min skada kunde hoppat över mig. Tillhör väl någon form av god kotym kan man hävda. Som vi sa igår: hade det varit NHL hade han blivit nitad. Men nu är det ju inte NHL. Som tur är.

*****

Norrhems avslut i ribban ligger fortfarande på näthinnan och spökar. Vi har sannerligen inget flyt hittills i år. Det bara måste vända snart.

//Erik

Fortsatt tungt


Förlust idag igen hemma mot Öckerö med 0-1 och vår viktigaste spelare Erik "Lehmann" Hornby skadad. Vi har nu en poäng samt noll gjorda mål efter sex spelade matcher. Befinner vi oss i totalt mörker utan någon som helst chans på salvation?

Nej, det tycker jag verkligen inte.

Matchen mot Öckerö var ytterst jämn och var det något lag som var det bättre laget så var det nog Donsö (dock är man väl obotligt partiskt). Detta till trots att vi fick två svåra skador på nyss nämnda Lehmann samt backklippan Dawidsson. Marcus Johnsson visade DIS-hjärta och ställde sig i mål och klarade den uppgiften galant. Kul att se, tycker att vi får bjuda Mackan på en helkväll på Excet efter detta.

Matchen var som sagt jämn och lagen matchade varandra bra. Dock hade Donsö kanske lite mer varierat passningsspel/kombinationer medan Öckerö har ett väldigt tydligt spelsätt där man konstant söker den raka bollen i djupet på attackerande ytterforwards/anfallare. Att spela runt bollen kändes det som om de inte alls var särskilt sugna på. Ett effektivt och säkert spelsätt som fungerar bra i fyran. Tycker faktiskt att de flesta lag vi mött i år har spelat på detta sätt förutom Kärra. Hovås/Billdal tror jag inte hade en enda passning i onödan utan körde Drillo-fotboll fullt ut. Utan tvekan är det effektivt men ack vad tråkigt. Xavi hade inte haft mycket till övers för vårt kära division 4B om man får vara en smula filosofisk.

Öckerös mål gjordes i första halvlek på retur efter en bra räddning av Marcus. DIS fortsatte att trumma och skapade en del chanser utan att få in bolluslingen.

I andra halvlek tog Donsö kommandot och kunde skapa sin bästa chans efter ett mönsteranfall av Kjellberg och Anders på kanten där Anders till slut hittade Norrhem som sköt stenhårt i ribban. Snyggt men nära skjuter ingen hare. I slutet av matchen körde Donsö med tre forwards dock utan resultat eftersom Öckerö försvarade sig bra och kunde komma på giftiga kontringar.

Tycker att många i Donsö gör en gedigen arbetsinsats. Micke i backlinjen var bra matchen igenom och Johan och Anders står alltid för klass. Norrhem visade att han är på väg tillbaks (oj, vad han sprintade runt på kanten några gånger!).

Vi kan vända detta gubbar, vi tar nya tag nu!

Vi skickar en sista tanke till Lehman samt Dawidsson och hoppas att de snart är tillbaka.

Väl mött,

/Anton

Nya tag

Det är oerhört mycket svårare att förmå sig till att skriva när det går dåligt på plan. Så är det bara. Efter fadäsen mot Älvsborg mådde jag riktigt dåligt och det tog nog ett dygn innan jag kunde släppa ilskan. Eller fadäs och fadäs. Det som kan gå emot oss går emot oss just nu men det jämnar förhoppningsvis ut sig över en säsong. Om första halvlekens tama instälning motiverade oflytet så borde det desperata krigandet i andra halvlek renderat i åtminstone ett mål. Nu blev det inte så den här gången heller men jag tror att det gick upp för alla vad det är som krävs nu. Inget jäkla skönspel, ingen jäkla taktik, utan bara ett sjuhelsikkes kämpande.

*****

Fy vad bra Veronica Maggio är. Ville bara nämna det.

*****

Inga träd får växa till himlen. Efter en fin insats mot Kärra med blommor och hyllningskörer som följd var det jag som hamnade "på mellis" och orsakade det ödesdigra 0-1-målet i fredags. Nu är jag inte så stursk längre. Eller jo, det är jag nog.

*****

Imorgon kommer Öckerö på besök. Chans till revansch med andra ord. Den chansen skall vi ta, inget snack.

*****

Tråkigt att man bara kommer att tänka på domarinsatser när man har något negativt att säga. Därför vill jag säga att jag tycker domarnivån såhär långt in i serien har varit väldigt bra. Jag tycker däremot INTE det är okej när en domare i princip provocerar fram ett rött kort, vilket var fallet i fredags då Magnus på nytt såg rött. Sedan skall givetvis Magnus veta att det bara är att hålla käft men det finns inget värre än domare som man inte ens kan
resonera lugnt med.

//Erik

Oddsen emot oss? Äh, vi gillar läget.

Oddsen från NordicBet inför kvällens drabbning:

1. 4.25 X. 5.25 2. 1.40

Vi är, av förklarliga själ, inte betrodda av spelbolagen (eller bolaget egentligen). Och med både Magnus och Simon G avstänga, med Simon A på fisketur, med Reuthis i Stockholm på "affärsresa", med Petter sjuk nu i två veckor, med Shagge bortrest och säkerligen någon mer, så kunde väl förutsättningarna sett bättre ut. Men som jag ser det har vi därför bara allt att vinna. Vi möter Älvsborg, ett av seriens bästa lag på hemmaplan och ingen förväntar sig att vi skall mäkta med att störa dem. Förutsättningarna för ännu en bragdinsats kunde sålunda inte vara bättre.

Älvsborg kan jag inte säga att jag har någon koll på. Vi mötte dem sist vi låg i fyran, två matcher som bara renderade i ett mål. Vi förlorade på Apelsinplan men lyckades hålla 0-0 hemma trots att vi fick två utvisningar om jag inte missminner mig. Detta är dock helt ovidkommande idag. Älvsborg har inlett med en vinst, två oavgjorda och en fölust med en målskillnad på 3-3. De är alltså liksom vi, svåra att få hål på. Värt att nämna är att laget de besegrat inte är något mindre än det fantastiska Kärra som vi lyckades knipa en pinne av senast. På förhand har man därför en oerhörd respekt för detta Älvsborgslag.

*****

Norrhem var tillbaka i träning i onsdags och såg lika stabil ut som vanligt. Han kan inte bli fulltränad fort nog.

*****

Disciplinnämnden i Göteborg är ett skämt. Det är mig obegripligt hur man kan dela ut tidsbestämda straff för ett rött kort. Magnus avstängning på en vecka drabbar oss dubbelt upp eftersom vi har flyttat en match från en senare omgång till onsdag nästa vecka och han är därför avstängd en extra match så att säga. En veckas avstängning kan alltså innebära en match, två matcher eller kanske inte ens en enda matchs avstängning. Sätt ett visst antal matcher istället så blir det rättvist. Skärpning förbundet.

//Erik

Teammates med Anders Jansson


Då var det brorsans tur att bjuda på lite inside-info kring lagkamraterna i DIS.Fulast på träningen?

Anton o mackan. Anton för sina händer i ansiktet när han ska täcka boll. Har även en ful ovana att skava på anklarna... Bara fult, inte hårt nånstans... Mackan för sina efterslängningar och dom aggressiva hotfulla psykningarna. Kan komma ett "jävla fi''a) efter man gått förbi honom eller tagit bollen av honom.

Snabbaste spelaren?

Dött lopp mellan Magnus o Kjellberg. Anton tar tredjeplatsen.

(Bloggarens notering: här svarar han nog på fel fråga och menar förmodligen långsammaste spelaren)

Sämst klädsmak?

Leo, mjukisbrallor och underställ. Ska vi ut på stan tar han på sig sin skjorta över stället och sen Ullaredbrallorna

Mest teknisk?

Patrik Höglund känns mest teknisk. Då räknar jag givetvis med skottteknik och förstatouch. Helt enorm.

Vem gnäller mest?

Marcus, Marcus inser inte att han inte är lika bra tränad som för två år sen, innan skadorna. Men han börjar komma sig. Så när han snubblar på bollen i kvadden en gång blir hela träningen förstörd. Men man ska vara grinig, säg en vinnare som inte är grinig?

Jobbigast att möta (på träning)?

Dawidsson och Marcus Backman.

Dom här två kan göra ganska så anonyma träningar men oftast är det deras lag som vinner på smålagspelet. Dom har båda fått ett litet psykologiskt övertag på mig. Sen faller jag ofta in i Marcus trashtalk och tappar fokus.

Vem byter om långsammast?

Bagarn är riktigt riktigt nonchalant när det gäller tidhållningen./Anton

Miracle on grass (nästan)

Aldrig har väl en poäng känts mer som en seger. Eller jo, Sverige-Argentina, men ni fattar. Ännu en match utan mål framåt var det men det är inget man tänkte på efter slutsignalen. Att klara 0-0 borta mot Kärra/Klareberg utan tongivande spelare som Simon Andersson och Attón är snudd på en bragd. För Kärra är bra. Kärra är riktigt, riktigt bra. Utan tvivel det bästa lag jag spelat mot i seriesammanhang sedan vi hade Warta i serien sist vi var i fyran. De var stora, starka och oerhört bollskickliga. Captain Anders och Johan som brukar dominera på mitten hade inte mycket att sätta emot de gulas innermittfält. Speciellt lagkaptenen i Kärra var fantastisk. Jag har nog heller aldrig sett Magnus bli så dominerad i luftrummet som han blev av en av mittbackarna. Kort sagt är jag full av beundran för Kärra och deras fina, varierande spel. Vi höll dock ihop laget bra, slet som galärslavar matchen igenom och lyckades med mycket skicklighet och lite tur freda vårt mål. Med lite flyt hade det kunnat bli ett framåt också. Simon skottfintade och en gata öppnades i slutet av matchen. Kärras målvakt gjorde dock en fin benparad på den efterföljande tåfisen.

*****

Kan detta vara vändningen tro? Ja, varför inte? Stämningen efter matchen var oerhört positiv och tar vi med den härliga känslan kommer Älvsborg få det tufft på fredag. Då tar vi nya tag, tyvärr utan Simon G som är avstängd. Någon kommer göra årets första mål. Vill ni veta vem får ni åka ut till Donsö på fredag.


//Erik

RSS 2.0