Attans (och mysteriet Sandarna)

Ja den här förlusten var tung. Mycket tung. Emils drömvolley direkt på inkast i första halvleks sista minut var värd att spela en större roll för matchutgången än vad den slutligen gjorde. 2-1 till Sandarna blev det efter avgörande med citrka tio minuter kvar. Sandarna fick en hel drös (och i mitt tycke ofta ganska billiga) frisparkar i inläggsläge strax utanför straffområdet och det var kanske inte så konstigt att en sådan slutligen gav utdelning. En fin frispark och en lika fin nickskarv och ridå ner för oss. Attans.

Personligen tycker jag oavgjort hade varit ett rättvist resultat. Det var en tät och tuff match som kunde ha slutat hur som helst. Tyvärr för vår del blev det alltså förlust. Det där om små marginaler är ju en klyscha utan dess like men den är ack så sann. Vid 1-0 hade Capitano Andess ett friläge som han inte lyckades förvalta. Visserligen gjorde Sandarnas målvakt "Olle" ett bra ingripande där men ändå. 2-0 där och Sandarna hade fått det tufft. Istället tappar vi några minuter senare bollen lite onödigt utanför straffområdet. Ett välplacerat stolpe-in-skott senare var det kvitterat. Skottet var inte omöjligt och kanske borde jag tagit det. Ja så är det nog. Jag får nog lite självkritiskt säga att de där matchavgörande räddningarna uteblivit från min sida i år och detta bidrar såklart till vårt nuvarande tabelläge.

Den som såg förra matchen mot Skottfint och denna kan inte tro att samma regelbok gällde. Mot Skottfint small det rejält på mitten och domaren tillät ett tufft närkampsspel. Mot Sandarna var det precis tvärt om. Det small inte lika mycket men blev frispark i så gott som varje närkamp. På en av dessa kom alltså avgörandet till sist.

*****

Trots allt väldigt viktigt att Sebbe inte gjorde mål.

*****

Sandarna är ett riktigt bra lag. Oerhört stark centrallinje rätt igenom från målvakt till ruggige Johnels på topp. Att de inte är med och slåss om förstaplatsen är för mig en gåta.

*****

Simon saknades verkligen på topp igår. Både offensivt och defensivt. Dessutom innebar Spaghettis omplacering till anfallare att vi tappade mycket djupledsspel från mittfältet. Igår spelade vi väl egentligen med fyra mittfältare som alla trivs bäst i mitten. Alla riktigt bra men djupledslöpningarna blir färre.

*****

Domarna håller hög standard i vår serie. Måste bara klargöra detta. Blir ju alltid så att man kommer att tänka på domarinsatsen när man är missnöjd med den men inte när man är nöjd. Därför vill bloggen härmed dela ut en stor eloge till alla som dömt i årets div. 4B. Ni gör ett kanonjobb!

*****

Lite väl mycket VM 90 över den här helgen.

*****

Känns skönt att vi fortfarande har vårt öde i egna händer. Sista matchen mot Balltorp kan komma att bli en riktig nagelbitare.