"The mask I polish in the evening, by the morning looks like shit"

Det var ju ett tag sedan man såg gubbarna så när Captain Andess ställde till med klubb på juldagskvällen fick man se till att släpa sig dit trots ett tungt tolvtimmarspass i ryggen. Ett mycket trevligt initiativ. Musiken var såklart för hög och dålig men så är det la nu för tiden. Det roliga var ju såklart att se alla härliga ansikten igen. Jag gick fram och knackade Tobbe på ryggen där han stod i baren och sa: "Tobbe, nu får du flytta på dig så andra kommer fram." Tobbe vände sig om, kollade på mig och sa "nej". Sen vända han ryggen mot mig igen. Han är underbar den äldste Johnssonbrodern.

*****

Johan på väg till Partille. Jag sa åt honom att jag tänkte skriva ett väldigt argt inlägg om detta. Det gör jag såklart inte. Johan är på tok för bra för fyran och jag förstår att han vill lämna. Personligen tycker jag dock han kunde gått direkt till en klubb i tvåan och hoppat över trean.

*****

Gissa vem som var jultomte på barnhemmet? Ni gissade rätt. Det gjorde även vårt äldsta barn. Jag hann inte mer än innanför dörren innan han kläckte ur sig ett "hej Erik". Party pooper.

*****

Apropå tvåan. Arvid tyckte jag skulle komma till VF, som numera huserar där, långt från 90-talets finrum. Givetvis bara vanligt fyllesnack men det hade ju varit oerhört coolt att representera två olika A-lag för en och samma förening.

*****

Jag ber här offentligt om ursäkt för att jag missade cupen. Jag fick hoppa in på jobbet då vi hade sjukdomar i personalen. Kunde ju tackat nej men jag har verkligen gått och blivit jobbets lilla bitch som tar en massa skitpass.

*****

Titeln är tagen från gruppen Bright Eyes låt Lua. Sagolikt fin är den. Hela albumet I'm wide awake it's morning är något ni bör kolla upp om ni inte gjort det.

*****

Nej, något Frölunda lär det inte bli. Huruvida det blir Donsö är dock högst oklart. Nästa måndag skall jag upp till Södertälje på arbetsintervju. Sedan tar vi det därifrån. Håll era tummar för mig.

//Erik

Älvsborg bäst i Luciacupen


Älvsborg bäst i Luciacupen.

Den fjärde upplagan av Luciacupen utspelade sig i Donsös oerhört vackra inomhushall lördagen den 17:e december. Sex starka lag ställdes på benen men dessvärre så innehöll de flesta lagen Donsöspelare vilket kanske inte är så roligt. Donsö Äldre, Donsö mellan, Donsö Yngre, Skärgården, Vrångö och Älvsborg var det som gjorde upp om segern. Lagen använde följande spelare:
 
Donsö äldre:
Fredrik Jansson (målvakt)
Daniel Backman
Patrik Höglund
Andreas Hultgren
Andreas Fhager
Mattias Johnsson
Marcus Backman
Simon Gustafson
 
Donsö mellan:
Leo Johansson (målvakt)
Johan Johnsson
Anders Jansson
Emil Johnsson
Anton Jansson
Tobias Johnsson
Jimmy Kjellberg
Jimmie Hansson
 
Donsö yngre:
Tom Nilsson (målvakt)
Robert Reutherborg
Arvid Johannesen
Andreas Höglund
John Steen
Marcus Johnsson
Jonas Yemane
Jesper Lindgren

Skärgården:
Mattias Kärnbratt (målvakt)
John Backman
Viktor Johansson
Rasmus Ståhl
Mathias Janecevic
Balder Fors
Jens Poulsen
 
Vrångö:
Tobias Julin (målvakt)
Kenneth Larsson
Simon Andersson
Erik Löfgren
Karl-Johan Levin
Christoffer Anhalsneswish
Albin Holmqvist
Petter Samuelsson
Erik Andersson
 
Älvsborg:
Mathias Ljungqvist (målvakt)
John Gustavsson
Martin Seeliger
Hampus Nesterberg
Viktor Webb
Carl Bengtsson
Daniel Albrektsson
Lars Cassiano
Philip Nestenborg
 
På pappret så såg Donsö mellan oerhört spännande ut men vinnarskallarna i det äldre laget skulle inte underskattas. Älvsborg visste man inte så mycket om medan i alla fall jag trodde att Skärgården som bestod av spelare runt 15 års åldern skulle få det väldigt svårt.
 
Match 1.
Donsö äldre - Skärgården. 1-0
Den första matchen i en turnering brukar alltid vara en väldigt avslagen historia då man inte riktigt är inne i spelet och av andra anledningar. Detta var dock en match som skulle visa att så alltid inte är fallet. Det var ju en liten speciell match, det var mötet mellan Donsös slocknade stjärnor och Skärgårdens kommande storspelare. Det var även en match mellan far och son, nämligen Marcus "bom bom" Backman och hans son John Backman. Jag trodde att detta skulle bli en promenadseger för det äldre laget och det var även dom som började bäst när Andreas Fhager fick en chans efter en fin passning av Simon Gustafson, målvakten gjorde dock en bra räddning. Strax efter gjorde målvakten Mattias Kärnbratt ännu en fin räddning när Mattias Johnsson fick chansen efter att ha brutit ett uppspel. Såhär länge så var det äldre laget överlägset men att nerverna släppt för juniorerna efter några minuter så började man visa prov på ett väldigt fint spel. Den oerhört duktige Viktor Johansson fick iväg ett skott som Fredrik Jansson räddade med en benparad. Efter en snygg upprullning av juniorerna var jag beredd att skriva 1-0 i protokollet men dessvärre missades skottet när det skulle läggas in i öppet mål. Jens Poulsen och John Backman provade också lyckan men inte heller där gick de till det. Rasmus Ståhl hann med ett skott som träffade utsida stolpe och John Backman träffade Jansson med sitt avslut innan det äldre laget tog över igen. Bagarn kom fri med 4 minuter kvar men som räddades av benparad. Med tre minuter kvar så kontrade firma Bagarn och Simon för det äldre laget efter en frispark, Simon avslutade i stolpen och på returen dök Bagarn upp och stötte in matchens enda mål.
Matchens lirare:
Donsö äldre - Fredrik Jansson
Skärgården - Viktor Johansson
 
Match 2.
Donsö yngre - Vrångö. 1-0
Lika välspelad som den första matchen i turneringen var, lika dålig var denna match. Det var väldigt dåligt tempo och mängder av felpassningar vilket det iofs brukar vara i första matchen för ett lag i en inomhusturnering. Donsö yngre som bland annat bestod av de så alltid lika stylade Reutherborg, Mackan och Steen var dock det laget som var bäst och som försökte spela någorlunda bra anfallsspel. Marcus Johnsson hade matchens första chans efter att han blivit frispelad av den inlånade Jonas Yemane men Mackan lyckades inte få till avslutet. Vrångö försökte ett par gånger men hade faktiskt inte ett enda avslut på mål denna match så Tom Nilsson i Donsös mål behövde inte anstränga sig allt för mycket. Farligast var en bakåtpassning ifrån sin egen spelare Arvid men även den missade målet. Andreas Höglund för Donsö tänkte göra som Romario gjorde mot Sverige i VM94 när han drev upp bollen och drog iväg en tåpaj, skillnaden mellan Tomas Ravelli och Tobias Julin i Vrångös mål var dock att Julin räddade skottet. Med ett par minuter kvar drev Reutherborg upp bollen och avlossade stora kanonen som han snott ifrån Super Mac i serietidningen Buster, ett skott som Julin räddade ut till frispark vid sidlinjen. Mackan sprang ut och slog en hård boll in mot målet där John Steen stod och styrde in matchens enda mål.
Matchens lirare:
Donsö yngre - Arvid Johannesen
Vrångö - Tobias Julin
 
Match 3.
Donsö mellan - Älvsborg. 0-1
En av de mest intressanta matcherna på förhand spelades redan i match tre när Donsös mest framträdande spelare för tillfället mötte Älvsborg som man hade i samma B-lags serie denna säsong. I de matcherna hade Donsö inte en chans vilket lär ha gjort att revansch lustan fanns där. Intressant var matchen även då det var ett möte mellan arbetskollegor. I Donsö jobbar Anton Jansson och Emil Johnsson tillsammans med målvakten i Älvsborg Mathias Ljungqvist. För att veckla in det ännu mer så är Johan Johnsson tillsammans med Mathias syster Karin och Mathias är även bror till Andreas Fhagers fru Hanna. Invecklat så det står härliga till minst sagt. Det märktes ganska snabbt i matchen att Älvsborg skulle bli ett lag att räkna med denna dag. De rullade runt boll lugnt och behärskat och lät inte Donsö skapa något som helst anfallsspel. Det skall dock tilläggas att Donsö spelade på helt fel sätt, något som dom skulle rätta till senare i turneringen. Efter fyra minuter slog nummer 3 i Älvsborg som jag dessvärre inte fick namnet på en långboll fram till Carl Bengtsson som tog ner bollen och i hyfsat friläge tunnlade Leo fram till 0-1. Älvsborg fortsatte att vara det bättre laget och det vara nära 0-2 när firma Leo och Jimmy Kjellberg missförstod varandra lite granna. Jimmy petade undan bollen i sidled när Leo skulle rensa vilket gav Viktor Webb öppet mål, han missade dock skottet så den gick såpass sakta mot målet att Jimmy hann rädda på mållinjen. Donsös enda chans i matchen kom efter att Kjellberg undvikit en tackling på högerkanten och kommit ensam med Ljungqvist, dock i dålig vinkel, den kampen vann Ljungqvist med en benparad. I slutet av matchen så höll Älvsborg kontroll på matchen och hade ett par chanser genom för en dubbelchans av Viktor Webb och Daniel Albrektsson som Leo räddade och sedan genom ett friläge av Martin Seeliger som även det Leo räddade. Matchen slutade med vinst för Älvsborg.
Matchens lirare:
Donsö mellan - Leo Johansson
Älvsborg - Nummer 3
 
Match 4.
Skärgården - Vrångö. 0-2
Detta blev en ganska avslagen historia. När jag tittar i mina anteckningar så hittar jag nästan ingenting alls att skriva om denna matchen. Vrångö dominerade spelet och med sin fysik, läs Kenneth Larsson, så lät man inte de unga spelarna komma någon vart alls. Det var dock återigen väldigt kul att se Skärgården som hade ett par spelare men en grymt rolig tekink. Främst var det Viktor Johansson och Rasmus Ståhl som hade en liten intern uppgörelse om vem som kunde göra roligast finter. Själva
matchen var dock inte så mycket att hurra åt. Vrångö skapade matchens första chans efter ett par minuter när Erik Löfgren avlossade ett skott från ganska långt håll som tog i stolpens utsida. Några minuter senare så kom matchens första mål efter att Petter Samuelsson blivit framspelad och på ett tillslag placerat in bollen lågt i det ena hörnet otagbart för målvakten Mattias Kärnbratt. En liten stund senare bjöd Vrångö på matchens anfall när Karl-Johan Levin och Karl-Alfred Ränner väggpassade sig
framåt i planen, till slut spelade K-J fram K-A som bara skulle styra in bollen i öppet mål men dom då missade bollen. Andra målet skulle dock till slut komma när Simon Andersson prickade in bollen på ett tillslag efter en fin passning av Karl-Johan Levin. Skärgården fick till slut en chans efter att Jens Poulsen fått ett skott i bra läge men det gick strax utanför. Seger för Vrångö.
Matchens lirare:
Skärgården - Viktor Johansson
Vrångö - Karl-Johan Levin
 
Match 5.
Donsö mellan - Donsö äldre. 1-0
En av gruppspelets bästa match. Denna match ville inget av lagen förlora då både lagen innehöll många spelare som är tongivande i Donsös A-lag. Det var Donsö mellan som började klart bäst och skapade ett par halvchanser när både Anders Jansson och Johan Johnsson testade lyckan men i det ena fallet var siktet för dåligt inställt och i det andra så stod Fredrik Jansson i vägen. Det äldre laget kom dock in i matchen efterhand och Andreas Hultgren testade lyckan från högerkanten, skottet tog dock i burgaveln. När sedan Simon Gustafson fick skottläge skickade han iväg en tåpaj som Leo räddade, då satt man egentligen och väntade på ett mål ifrån det äldre laget då man då tagit över matchen. Med fyra minuter kvar kontrade dock mellan laget när Anton drev upp bollen och passade ut till höger till Tobias Johnsson som drev när mot
kortlinjen innan han skickade upp ett hårt skott i nättaket bakom en chanslös Fredrik Jansson. Man hade sedan chansen att utöka ledningen när Emil Johnsson hade två skottlägen som båda räddades av Fredrik. Efter detta så blev det endast försvarsspel för mellan laget när det äldre pressade på för en kvittering. Hultgren hade ännu ett skott i burgaveln, Simon fick en jättechans efter flipperspel men Leo kastade sig i sidled och räddade ett öppet mål. Mattias Johnsson fick chansen på efterföljande
hörna men återigen räddade Leo och när lag äldre sedan tagit ut målvakten så fick Mattias Johnsson ännu en chans som även den räddades av Leo. Lag mellan vann detta heta möte.
Matchens lirare:
Donsö mellan - Johan Johnsson
Donsö äldre - Mattias Johnsson
 
Match 6.
Donsö yngre - Älvsborg. 0-1
Matchen i turneringen som det kanske var störst klasskillnad mellan lagen för var denna match. Älvsborg hade total kontroll hela matchen igenom men trots detta så skapade de inte speciellt mycket. De yngre förmågorna i Donsö kunde inte alls få fart på bollen och rörelsen i anfallsspelet var allt annat än befintligt. Älvsborg hade som sagt väldigt svårt att trots enormt bollinnehav skapa några chanser men ett fåtal skapade de iallafall. Hampus Nesterberg som var helt grym hela turneringen avlossade
ett långskott efter drygt halva matchen som tog klockrent i ribban, frågan är om den ribban slutat darra ännu, det var ett riktigt hårt skott. Efter ett av få tillfällen där Donsö försökt skapa något så kontrade Älvsborg och till slut kom Viktor Webb fri med Tom som gjorde en fin räddning. Efter detta var det återigen dags för Hampus att avlossa ett skott, denna gång ifrån betydligt närmre håll men denna gång var siktet inte speciellt bra så den gick drygt fem meter över. Älvsborg fortsatte att
trycka på och visade prov på fina omställningar vilket var nära att resultera några minuter innan matchen var över när Martin Seeliger provade lyckan, en lycka som Tom räddade återigen. Tiden gick och det verkade som att Donsö skulle klara sig ur stormen men med en minut kvar att spela så kom återigen en snabb kontring och efter att Daniel Albrektsson hittat Viktor Webb så placerade den senare in matchens enda mål. Sista minuten så försökte Donsö skapa något men kom inte närmare än ett skott ifrån Jonas Yemane som Ljungqvist i målet enkelt räddade. Vinst för Älvsborg.
Matchens lirare:
Donsö yngre - Tom Nilsson
Älvsborg - Hampus Nesterberg
 
Match 7.
Donsö äldre - Vrångö. 2-3
Fram till denna match hade endast ett av lagen i de sex tidigare matcherna lyckats göra mål. Detta skulle dock bli en målfest efter att båda lagen inte direkt brytt sig om vad försvarsspel kallas. Det var Vrångö som började bäst och fick tidigt en chans genom Erik Löfgren men Jansson i målet räddade detta. Det var böljande spel matchen igenom och lagen bytte chanser med varandra. Andreas Fhager hade en chans för Donsö efter att han brytit sig loss ifrån en försvarare men den duktige Tobias Julin räddade med en benparad. Fem minuter in i matchen så började målkalaset. Först var det Vrångös tur efter att Kenneth Larsson blivit framspelad av Petter Samuelsson och otagbart för Jansson placerat in 0-1. Sedan var det dags för Donsö att vända på steken genom två snabba mål. Först spelade Simon fram Mattias Johnsson som i kamp med tre motståndare snubblade sig fram och liggande forcerade in kvitteringen med vänsterfoten. Minuten senare var det dags igen efter att Simon på hörna hittat Mattias inne i straffområdet som kunde lägga in 2-1 i öppet mål. Vrångö kom dock tillbaka och en stund senare så kastade Albin Holmqvist iväg ett ganska löst skott emot mål som iallafall jag först trodde gick utanför eftersom det såg ganska så ofarligt ut. Det visade sig dock snabbt att målen slunkit in intill stolpen och kvitteringen var ett faktum. Med dryga två minuter kvar att spela fick Vrångö en frispark vid sidlinjen som Karl-Johan Levin spelade i sidled in mot straffområdet där Simon Andersson mötte med ett tillslag och minichippade bollen över Jansson fram till 2-3. Trots en liten forcering i slutet kom aldrig kvitteringen utan Vrångö vann matchen.
Matchens lirare:
Donsö äldre - Mattias Johnsson
Vrångö - Albin Holmqvist
 
Match 8.
Skärgården - Älvsborg. 0-2
Denna match var turneringens mest avvaktande. Det kändes lite som att de storväxta Älvsborgs spelare var rädda att göra sönder spelarna i Skärgården och gick därför inte dit över huvud taget i duellerna. Men hade trots detta inga problem alls att hålla Skärgården borta ifrån målchanser medan man själva heller inte skapade speciellt mycket. Då spelet var så avvaktande så kunde de tekniska spelarna i Skärgården visa upp sin fina teknik och efter matchen hördes det många kommentarer ifrån Älvsborg om att motståndarna var oerhört kvicka och svårlästa. Matchen i övrigt är egentligen inte mycket att skriva hem om men Älvsborg visade prov på ett par fina kombinationer framåt också. Firma Viktor Webb och Daniel Albrektsson väggspelade sig igenom försvaret med ungefär 27 passningar innan Viktors avslut räddades av målvakten. Viktor skulle dock få sin revansch lite senare efter att han på egen hand snurrat upp mer eller mindre hela motståndarlaget och sedan tunnlat målvakten fram till 0-1. Viktor avslutade även målgörandet efter passning av Daniel Albrektsson. Väldigt rättvis seger för Älvsborg.
Matchens lirare:
Skärgården - Rasmus Ståhl
Älvsborg - Viktor Webb
 
Match 9.
Donsö mellan - Donsö yngre. 2-0
Matchen som innehöll fyra stycken bröder på planen. I Donsö mellan fanns Tobias, Johan och Emil Johnsson medan yngste sonen Marcus spelade för Donsö yngre. Matchen dominerades totalt av mellan laget och kunde vunnit denna match stort om inte ungefär 249 avslut placerats utanför målet. Ett par chanser hade man dock så tvingade Tom Nilsson i Donsö yngres mål att agera. Först var det Anton som passades fram av Jimmy Kjellberg som avslutade men dock rakt på Tom. Sedan var det Emils tur att få ett friläge framspelad av Anders men även denna gång var Tom på tårna och räddade utan större problem. Till Emils försvar skall dock sägas att han hade bollen på den högra foten först, en fot som när han blir lite äldre kanske lär sig att man också kan använda. Minuten senare hade bröderna Tobias och Johan ett fint spel som avslutades med skott ifrån Johan som också det räddades av Tom. Mellan laget tuggade på och till slut så kunde inte det yngre laget stå emot längre. Emil tunnelpassade fram till Anton som drev emot mitten av planen, han passade under tiden dit på att göra så många överstegsfinter att Ronaldinho blivit avundsjuk innan han drev ut bollen mot höger igen och placerade in ledningsmålet under en utrusande Tom. I slutet av matchen punkterade Jimmie Hansson matchen efter att Anders hittade honom med en diagonal passning som gav Jimmie öppet mål.
Matchens lirare:
Donsö mellan - Anton Jansson
Donsö yngre - Marcus Johnsson
 
Match 10.
Älvsborg - Vrångö. 0-0
Första mållösa matchen i turneringen och Älvsborg höll nollan för fjärde matchen i rad. Båda lagen skapade två farliga chanser var och det var Vrångö som började bäst men som precis i Älvsborgs tidigare matcher så släppte dom till extremt lite. Erik Lövgren skapade första chansen i matchen efter ett par minuter när han drev fram längs högerkanten men hans avslut räddades av Ljungqvist i Älvsborgs mål. Nästa farlighet som Vrångö skapade så var Ljungqvist borta när Karl-Johan Levin fick bollen långt ner på högerkanten och chippade in bollen över Ljungqvist bort mot borte men Levins lagkamrat kom sekunden försent och missade därför att lägga in bollen i öppet mål. Älvsborg kom efter detta in mer i matchen även offensivt och den ständigt farlige Viktor Webb var nära att rinna igenom två gånger men utan framgång. Deras första chans kom istället efter en långboll av nummer 3 som gick över alla Vrångö spelare fram till Carl Bengtsson som mötte bollen men skallen men Tobias Julin räddade nicken. Den farligaste chansen skapade Älvsborg med dryga två minuter kvar när tre spelare rullade upp Vrångös försvar och efter att sista passningen kommit i sidled skulle Webb bara lägga in bollen i öppet mål men sparkade hål i luften. Oavgjord match vilket var rättvist.
Matchens lirare:
Älvsborg - Hampus Nesterberg
Vrångö - Kenneth Larsson
 
Match 11.
Donsö äldre - Donsö yngre. 3-0
Det äldre gardet bjöd det yngre på en rejäl lektion i hur inomhusfotboll spelas i den 11:e matchen av turneringen. Efter en liten trevande inledning i de första matcherna så hade det äldre laget verkligen fått upp farten och spelet på allvar nu. Det var dock det yngre laget som skapade den första farligheten när John Steen bröt in från vänsterkanten och sköt ett skott som blockerades av en back som skapade en hög lobb som gick över Jansson i målet men en dryg halvmeter utanför stolpen. Efter detta så var det roliga över för det yngre laget, istället blev det en kavalkad av farligheter för de äldre. Simon Gustafson skapade på egen hand en dubbelchans, hans första skott blockerades och returen sköt han precis utanför. Patrik Höglund spelade fri Bagarn efter att ha brutit en frispark men Tom räddade friläget. Daniel Backman hittade fram till Mattias Johnsson men ännu en gång stod Tom i vägen. Det äldre laget fortsatte sitt fina spel och efter att Mattias hittat Simon som på ett tillslag hittat
Höglund så trodde nog alla att det skulle vara mål men Tom fortsatte med sitt storspel. Mattias hade ytterligare en chans att göra mål men även där gick Tom segrande ur mötet. Till sist kunde inte ens Tom stå i vägen efter att Daniel Backman passat fram Mattias Johnsson som i kamp med två spelare till sist liggande kunde stöta in ledningsmålet. Sedan rann det iväg lite, först slog Andreas Hultgren en långboll längs högerkanten mot Bagarn som med både Tom och målet i ryggen lyckades göra en felvänd lobb in i det öppna målet. Simon skapade sedan ett friläge som Tom räddade men på returen dök Bagarn upp och chippade in sitt andra mål i matchen. Klar rättvis seger.
Matchens lirare:
Donsö äldre - Andreas Fhager
Donsö yngre - Tom Nilsson
 
Match 12.
Donsö mellan - Skärgården. 3-0
Lag mellan hade fortfarande chansen på förstaplatsen i gruppen efter att Älvsborg endast kryssat i den senaste matchen. Det krävdes dock seger emot Skärgården som ännu inte gjort ett enda mål trots att man visat upp ett väldigt fint spel i samtliga sina matcher. Kanske var det just målskyttet som lyste igenom lite att dom är några år yngre än sina motståndare men när det gäller taktik och teknik så var de minst lika bra som övriga lag. Donsö mellan tog genast tag i taktpinnen och skapade några små halvchanser innan första målet kom. Johan drev upp bollen och spelade upp på vänsterkanten till Jimmie Hansson som skarvade bollen in i straffområdet där Tobias stod och tog ner bollen på bröstet innan han klappade upp bollen i nättaket på volley. Ett väldigt vackert mål. Skärgården som jagade sitt första mål var nära en stund efter när Viktor Johansson drog till ett hårt skott från långt håll som Leo fick göra sitt yttersta för att rädda upp i luften, på returen försökte sig Viktor på sig ett litet bissa försök som gick förbi Leo men räddades på mållinjen av Emil. Efter detta kom den roligaste situationen under dagen när Tobias tampades med Rasmus Ståhl, den senare tog tag runt Tobias så de blev en liten brottningsmatch som till slut slutade med att Rasmus drog ner Tobias och rullade runt honom. En klockren trepoängare i brottning och ett gult kort som tack ifrån domaren. I slutet av matchen rann resultatet iväg lite efter två snygga mål. Först var det en kombination av Kjellberg som spelade fram Hansson som på ett spelade fram Tobias till öppet med en diagonalpassning. Sista målet kom efter ett väggspel mellan Johan och Anton där Johan till sist fick öppet mål.
Matchens lirare:
Donsö mellan - Jimmy Kjellberg
Skärgården - Mathias Janecevic
 
Match 13.
Donsö äldre - Älvsborg. 2-1
Vid seger för Älvsborg så skulle man säkra förstaplatsen i gruppen, för minst en poäng skulle Donsö äldre säkra semifinalplatsen. En match där båda lagen hade något att spela för alltså. Det var även en match mellan de två mest välväxta lagen vilket märktes då det var den klart hårdaste matchen var gäller närkamper. Det var inte fult på något sätt men det var mer frisparkar på de fem minutarna än vad det varit på de 12 första matcherna. Donsö började klart bäst och hade avslutsförsök igenom Simon och Bagarn men dom båda missade målet. Efter detta tog Älvsborg över lite och hade ett skott genom Hampus som Jansson räddade i stolpen. Sedan visade man prov på snyggt spel när man efter noter rullade upp Donsös försvar men Viktor Webbs avslut tog i utsidan av stolpen. Mattias Seeliger missade sedan ett friläge innan Donsö återigen kom in lite i matchen. En boll ifrån Marcus Backman på högerkanten hittade fram till Bagarn som försökte spela in bollen i straffområdet, den träffade benet på en
utrusande Ljungqvist och fortsatte i en båge in mot mål till Patrik Höglund som kunde stöta in 1-0. Applåderna på läktaren hann knappt sluta innan Viktor Webb kvitterat nästan direkt på avspel. Nerverna verkade sedan komma in i de båda lagen för det blev mycket slarvigt och böljande spel. Patrik Höglund rann ganska lätt igenom hela Älvsborg, något som inte hänt tidigare och efter att skottet träffat Ljungqvist och fortsatt mot mål räddade en back bollen på mållinjen. Med 30 sekunder kvar av matchen bröt Bagarn runt på högerkanten och spelade snett inåt bakåt till Simon som kunde rulla in segermålet i öppet mål bakom en chanslös Ljungqvist. Donsö äldre klara för slutspel, Älvsborg kunde nu inte längre vinna gruppen hur resultatet emellan Donsö mellan och Vrångö än slutade.
Matchens lirare:
Donsö äldre - Patrik Höglund
Älvsborg - Lars Cassiano
 
Match 14.
Donsö mellan - Vrångö. 0-0
Förutsättningarna var solklara. Vinnande lag skulle vinna gruppen, blev det oavgjort skulle Donsö mellan vinna gruppen. Att båda lagen skulle vara försiktiga för att inte släppa in något mål med dessa förutsättningar, om de nu visste om dessa innan matchen, var ju inte så konstigt. Vrångö hade ju egentligen minst att förlora eftersom de behövde vinna för att vinna gruppen. Donsö kunde ju spela på oavgjort och ändå vinna gruppen. Matchen blev den under dagen där det skapades allra minst chanser, jag har faktiskt inte en enda notering på någon bra målchans. Det enda jag har nerskrivet är tre stycken gula kort, två stycken för Vrångö genom Karl-Alfred Ränner och Erik lövgren samt Tobias Johnsson för Donsö. Antingen var jag inte på tårna under denna match eller så var den så händelsefattig att det inte skapades något att skriva om. Matchen slutade iallafall oavgjort vilket gjorde att Donsö mellan vann gruppen före Älvsborg.
Matchens lirare:
Donsö mellan - Anders Jansson
Vrångö - Karl-Alfred Ränner
 
Match 15.
Donsö yngre - Skärgården. 1-1
Gruppspelets sista match spelades emellan de två lag som redan missat fortsatt spel i finalspelet. Det som var mest intressant inför matchen var ifall Skärgården skulle lyckas ta poäng i gruppspelet och om man skulle lyckas göra mål, något man inte lyckats med tidigare. Det var Donsö yngre som hade taktpinnen och skapade de allra farligaste chanserna. Arvid Johannesen kom fri efter några minuters spel men det räddades av målvakten. John Steen träffade stolpen med ett hårt skott och ännu så länge så hade inte Skärgården varit nära att göra mål. Men med ett par minuter kvar att spela fick turneringens roligaste spelare att titta på Viktor Johansson bollen på mittlinjen, han drev den framåt några meter och klippte till ett stenhårt skott som letade sig upp i det vänstra krysset helt otagbart för Tom. Glädjen i laget blev helt enormt och jublet på läktaren visste inga gränser alls. Jag personligen tyckte det var oerhört kul att de till sist fick göra ett mål och att det sedan blev turneringens snyggaste mål var bara en extra grädde på moset. Efter detta så jagade Donsö yngre kvittering för de ville ju inte förlora denna match och med två minuter kvar att spela kom också kvitteringen när Jonas Yemane fick bollen på vänsterkanten och pricksköt in bollen i bortre hörnet. Gruppspelet var därmed över och finalspel väntade.
Matchens lirare:
Donsö yngre - Jonas Yemane
Skärgården - Viktor Johansson
 
Detta ger oss en slutställning som ser ut enligt följande:

Vinster, oavgjorda, förluster, gjorda mål, insläppta mål, målskillnad, poäng

Donsö mellan, 3,1,1,6,1,+5, 10p
Älvsborg, 3,1,1,5,2,+3, 10p
Donsö äldre, 3,0,2,8,5,+3, 9p
Vrångö, 2,2,1,5,3,+2, 8p
Donsö yngre, 1,1,3,2,7,-5, 4p
Skärgården, 0,1,4,1,9,-8, 1p
 
Semifinal 1.
Donsö äldre - Älvsborg. 2-3
Tungviktsmöte i den första semifinalen och en snabb chans för Älvsborg att ta revansch för förlusten i gruppspelet som gjorde att man missade förstaplatsen i gruppen.  Precis som i den första matchen blev detta en väldigt hård match när det smällde rejält i närkamperna. Det bjöds också på fint spel och många härliga kombinationer och det var Donsö som skapade den första chansen när Mattias Johnsson fick bollen i bra läge men Ljungqvist i målet räddade snyggt. Älvsborg fick sedan frispark i farligt läge. Skottet tog i muren, returen räddades av Jansson och på den returen var Viktor Webb framme och prickade stolpen, väldigt nära där. Några minuter in i matchen fick Lars Cassiano tag på bollen i dåligt läge långt ner i höger hörne. Då han inte hade någon spelare med så såg han förmodligen ingen annan utväg än att dra iväg en tåpaj mot mål, det blev en klockren träff som gick in i Janssons första kryss fram till ledning för Älvsborg. Man tog nu över matchen helt och hållet och Viktor Webb hade chansen att utöka när han kom fri men Jansson räddade. Sedan skulle vi få se prov på hur man gör galet snygga mål i fotboll. Viktor Webb hade bollen på högersidan och slog en kross över på vänster sida där Hampus Nesterberg mötte bollen på volley, han fick en kalasträff som gick stenhårt upp i nättaket, ett galet snyggt mål. Älvsborg utökade sedan till 3-0 efter ännu ett oerhört vackert mål. Viktor Webb hade bollen på vänsterkanten, drev den framåt, slog en hård passning över till högersidan där Hampus kom och på ett tillslag sköt en hög lobb som seglade över en stående Jansson. Två oerhört fina mål och finalplatsen kändes klar då det endast återstod ett par minuter. Donsö ville dock annat och satsade allt framåt. Simon hittade fram till Höglund på vänsterkanten som sköt in den första reduceringen. När sedan Bagarnhittade fram till Simon som tåpajade in 2-3 blev det väldigt stor nerv i matchen. Donsö tog ut målvakten och spelade med fem utespelare i slutet men kom aldrig riktigt nära, istället för det nära att ledningen utökades när Viktor Webb rensade ifrån ett straffområde men bollen träffade stolpen i det öppna målet. Älvsborg till final.
Matchens lirare:
Donsö äldre - Simon Gustafson
Älvsborg - Hampus Nesterberg
 
Semifinal 2.
Donsö mellan - Vrångö. 3-0
I den näst sista matchen i gruppspelet möttes dessa lag och det var den tråkigaste matchen i turneringen. Rädslan fann hos mig att även detta skulle bli en tråkigt match vilket skulle vara tråkigt efter dramat vi fick uppleva i den första semifinalen. Denna match blev dock raka motsatsen om man jämför med den i gruppspelet. Nästan direkt i matchen klev Anders Jansson fram i banan och dribblade sig igenom hela laget men avslutet räddades på ett bra sätt av Tobias Julin. Sedan var det dags för Anton att visa att han kan lika bra som brorsan Anders när han dribblade sig fram och sköt ett vänsterskott i stolpen. Ledningen var nära för Donsö men då kontrade istället vrångö genom Levin efter att Anders sålt sig på mittplanen. Levin fick dock aldrig till avslutet och fortfarande mållöst. Efter detta var det dock Donsö för hela slanten vilket skulle resultera i ett par mål. Johan Johnsson placerade in ledningsmålet efter halva matchen och minuten senare var Emil nära att utöka efter väggspel med Jimmie Hansson. Donsö fortsatte pressen och när Johan hittade ut till vänster till Hansson som på ett tillslag slog den diagonalt till Tobias som kunde lägga in 2-0 i öppet mål så var matchen över. Levin hann med ett reduceringsförsök innan Jimmy Kjellberg försökte hitta Jimmie Hansson på bortre men istället styrde Kenneth Larsson in bollen i eget mål fram till 3-0 för Donsö. Jimmie Hansson hann med att lobba en boll i ribban innan domaren blåste av matchen och Donsö mellan var klara för final.
Matchens lirare:
Donsö mellan - Johan Johnsson
Vrångö - Karl-Johan Levin
 
Final.
Donsö mellan - Älvsborg. 2-3 efter sudden
Dagen var nu framme vid den match som alla lag ville spela och som hela publiken ville se. Finalen spelades mellan de två lag som spelat mest stabilt under hela dagen och som kom etta och tvåa i gruppspelet. Det blev en ganska välspelad match där båda lagen tog ut varandra lite så det inte skapades så mycket målchanser. Dock blev det en del mål istället. Matchen skulle till skillnad mot övriga matcher som spelades 1X12 minuter spelas 2X8 minuter, något som Ljungqvist i Älvsborgs mål inte var helt nöjd med då han inte trodde att hans lag hade tillräckligt med kondition för att orka en sådan lång match. Med en minut kvar av den första halvleken slog nummer 3 i Älvsborg en långboll som gick över hela Donsö laget fram till Martin Seeliger som på volley större in ledningsmålet under en chanslös Leo. 0-1 i halvtid. Andra halvlek blev precis som den första välspelad utan att det skapades några farliga chanser förutom målen som kom. Med fem minuter kvar trodde nog alla att Älvsborg avgjorde matchen när Hampus Nesterberg hittade Carl Bengtsson i friläge, han gjorde inget misstag utan tunnlade Leo fram till 0-2. Donsö gjorde nu allt för att komma tillbaka i matchen och med två minuter kvar så rullade bollen mot Älvsborgs straffområde. Ljungqvist rusade ut för att rensa men från kanten kom Johan Johnsson och fick en tå på bollen så den gick i sidled förbi Ljungqvist och där fanns Jimmie Hansson som rullade in reduceringen i öppet mål. Nerverna spelade nu Älvsborg i spratt och med en enda liten minut kvar kom bollen in framför Älvsborgs mål i en tilltrasslad situation efter väggspel av Anton och Kjellberg. Efter avslut av Anton hamnade bollen hos Anders som bara skulle raka in bollen i öppet mål men missade bollen och istället ramlade, han fick dock tån på bollen liggande och lyckades få in kvitteringen. Det framkallade dagens högsta vrål i hallen och tv-pucks högen bland Donsö spelarna var obetalbar att se. I en intervju jag gjorde med Anders efter matchen frågade jag honom vad han tänkte när han missade bollen 40 centimeter ifrån mållinjen, hans svar blev "jag blev nervös". Matchen slutade 2-2 vilket gjorde att den skulle avgöras i sudden death. Reglerna var sådana att den skulle spelas med endast två utespelare + målvakt. Det blev en ganska lång sudden, drygt 4 minuter där Donsö hade bollen mest utan att komma till avslut. Man chansade med att spela Leo väldigt högt upp i planen för att styra spelet. När Älvsborg efter några minuter fick tag i bollen bytte Ljungqvist och man hade tre utespelare på planen istället. Efter att ha spelat runt lite fick Hampus Nesterberg bollen långt ner till vänster, han bröt inom bakåt en bit i planen och från straffområdeslinjen sköt han in det avgörande målet i nättaket. En väldigt rolig och spännande final mellan två bra lag. Bara att gratulera Älvsborg till segern denna härliga lördag.
Matchens lirare:
Donsö mellan - Jimmie Hansson
Älvsborg - Carl Bengtsson
 
Skytteligan:
Viktor Webb - Älvsborg - 4 mål
Andreas Fhager - Donsö äldre - 3 mål
Mattias Johnsson - Donsö äldre - 3 mål
Tobias Johnsson - Donsö mellan - 3 mål
Jimmie Hansson - Donsö mellan - 3 mål
Hampus Nesterberg - Älvsborg - 3 mål
Simon Andersson - Vrångö - 2 mål
Johan Johnsson - Donsö mellan - 2 mål
Patrik Höglund - Donsö äldre - 2 mål
Simon Gustafson - Donsö äldre - 2 mål
Carl Bengtsson - Älvsborg - 2 mål
Anton Jansson - Donsö mellan - 1 mål
Jimmy Kjellberg - Donsö mellan - 1 mål
Anders Jansson - Donsö mellan - 1 mål
John Steen - Donsö yngre - 1 mål
Jonas Yemane - Donsö yngre - 1 mål
Viktor Johansson - Skärgården - 1 mål
Petter Samuelsson - Vrångö - 1 mål
Kenneth Larsson - Vrångö - 1 mål
Albin Holmqvist - Vrångö - 1 mål
Lars Cassiano - Älvsborg - 1 mål
Martin Seeliger - Älvsborg - 1 mål
 
Turneringens allstar team:
Leo Johansson - Donsö mellan (målvakt)
Viktor Johansson - Skärgården
Hampus Nesterberg - Älvsborg
Jimmie Hansson - Donsö mellan
Viktor Webb - Älvsborg
 
Övriga utmärkelser:

Turneringens mål:
Viktor Johansson, Skärgården, för sin kanon från långt håll upp i krysset emot Donsö yngre.
 
Turneringens överraskning:
Hela Skärgården som stod upp bra i samtliga matcher och hade överlägset bäst teknik av samtliga lag. Många spännande spelare i det laget.
 
Turneringens neddragning:
Rasmus Ståhl, Skärgården, för sitt brottargrepp på Tobias Johnsson i mötet med Donsö mellan. Efter lite brottning kastade Rasmus runt Tobias, något som hade gjort en
proffsbrottare avundsjuk.
 
Turneringens uppkäftigaste:
Anton Jansson, Donsö mellan, efter att han fått en liten knuff i ryggen reste han sig upp och utmanade Karl-Alfred Ränner i Vrångö med både snack och gester innan han avslutade med en knuff i bröstet. Jadu Anton, jag tror inte han blev jätterädd även om du försökte få honom att bli det.
 
Turneringens lirare:
Viktor Johansson, Skärgården, hade överlägset bäst teknik av alla i turnering och bjöd på det ena numret efter det andra.
 
Turneringens köttare:
Kenneth Larsson, Vrångö, lägger aldrig några fingrar emellan. Var den enda i turneringen som inte tog det lite lugnare i närkamperna när man mötte Skärgården. Många härliga brytningar och rensningar som förmodligen hade slagit världsrekord i antal meter i luften om det inte varit en vägg i andra sidan av hallen.
 
Turneringens flirtare:
Jimmy Kjellberg, Donsö mellan, försökte gång på gång få Arvid Johannesen på fall i mötet med Donsö yngre. Trots upprepade försök med bland annat pussljud ifrån munnen så lyckades han inte få med sig något annat än ett hånflin ifrån Arvids sida.
 
Turneringens gapigaste:
Andreas Fhager, Donsö äldre, kommentarer överflödiga. Gång efter gång säger han att han inte tar så allvarligt på fotboll längre men trots sina många 30+ år så är han alltid mest tänd av samtliga spelare.
 
Turneringens volley:
Hampus Nesterberg, Älvsborg, drog till med en volley upp i nättaket i semifinalen emot Donsö äldre, ett makalöst snyggt mål. Det var nästan så att det blev turneringens mål.
 
Turneringens Tobias Johnsson:
Tobias Johnsson, Donsö mellan, han har sin patenterade kapning som måste göras varje gång han spelar fotboll. Han sätter full fart för att jaga ikapp en spelare men när han kommit upp i rygg så sparkar han undan benen på motståndaren istället för att försöka ta bollen. Förklaringen denna gång var "jag ramlade". Ah vesst vettu.
 
Turneringens MVP:
Hampus Nesterberg, Älvsborg, turneringens bästa spelare överlag, avgjorde även finalen i sudden.
 
Vi passar på att tacka samtliga deltagare, domare och publik som hjälpte till att göra detta till en fest i Donsös inomhus hall. Förhoppningsvis ses vi igen nästa vinter men ser nu först fram emot en ny vinterträning innan säsongen äntligen sätter igång igen framåt april.
 
Vid pennan//
Jimmy "Lallen" Lorensson

 


Rättelse!


Vi kommer att köra tisdagar på kilen/hallen på Donsö och på Påvelundsplan på torsdagar. Inte tvärtom som jag skrev nedan.

Vänligen notera detta!

/Anton

BREAKING NEWS!


Pyttis kan nu meddela att det är officiellt att DIS gjort klart med transport från Donsö till Saltholmen efter träning en gång i veckan nu i vinter. En otroligt fin gest från föreningen som uppskattas enorm av oss spelare.

Upplägget för DIS försäsong 2012 är följande:

Tisdag
Påvelundsplan tillsammans med Vrångö med start 17:00 (färja hem till Donsö går runt 19:30).

Torsdag
Kilen/Hallen på Donsö beroende på väder. Start 18:15. Vi kommer att åka färja (17:20) ut till Donsö för att sedan bli hemkörda till Saltholmen från Börjessons brygga runt 20:20 (Saltholmen runt 20:30).

Måndag/Lördag
Upplägget för den tredje träningen i veckan kommer att variera vecka för vecka mellan måndag samt lördag. Under ena veckan kan det vara bokat ett spinningpass på måndag medan andra veckan kan innehålla en inomhusträning på lördag. Pyttis kommer givetvis att återkomma med vad som gäller. 

 
"Transport hem med egen båt är inte helt fel, vettö"

/AntonDonsö Indoor Champions 17:e December


Här kommer spelschemat till cupen, gubbs. Lägg på minnet!Ingen Alexander, vår Lucas

Det som inte fick hända hände. Liverpools kanske bäste spelare så här långt, är borta resten av säsongen. Med Gerrard på skadelistan känns mittfältet plötsligt en aning tunt. Jay Spearing är en klart kompetent defensiv mittfältare men den världsspelare Lucas gått och blivit lär han aldrig bli. Jonjo Shelvey är hemkallad från Blackpool men det ger ingen lösning på problemet direkt då talangen främsta egenskaper gör sig hörda längre upp i planen. Jävla skit helt enkelt.

*****

One-piece Anton? Finns inga skäl i världen till varför man skulle vilja visa sig i en sådan.

*****

Apropå Lucas. Hur kan han bara ha 78 på FIFA? Premier Leagues bästa defensiva mittfältare säger jag. Ingen vinner bollar som han. Vem saknade Mascherano liksom?

*****

Inomhusturnering på Donsö nästa lördag. Ser framför mig hur jag kommer glänsa i en hårt arbetande mittfältsroll.

*****

Apropå FIFA. Spenderade helgen i Stockholm hos en vän och det blev ett par matcher i PES11. Fy faaaan vilket skitspel det är. Ingen som kan någonting om fotboll kan hävda något annat.

*****

Jag vet att jag är färgad. Essien räknade jag inte med eftersom han är skadad. Sedan finns ju hyggliga gubbar som Dejong, Tioté, Parker and so on med. Men jag hade inte bytt ut vår brasse mot någon av dessa.

*****

Stockholm är bra vackert ändå. Ligger något speciellt över Söder. Där vill jag bo.

Nu skall här drickas glögg och äta pepparkaka. Simma lugnt alla.

//Erik

RSS 2.0