Stukat självförtroende når botten

Ja idag borde blivit dagen då vi vände på det...

 

Donsö - Kållered 0-1 (0-1)

 

Men det ville sig inte nu heller.

 

Christian

Robert Jesper Patrik Olof

Capov Anton Anders Emil

Sudo Mackan

 

Bänk: John Mikael

 

Hemmapremiär och allt därtill. Massa folk på läktaren. Grym inledning. Mycket spring i benen. En domare som tillät det mesta (vilket passar oss).  Vi får dom i gungning och får blodad tand, kommer i våg efter våg. Kommer till en del hyfsade lägen. Bra kombinationsspel och alla är på gång, kort sagt. Men vi saknar lite killer instinct och målen kommer inte. Kållered kontrar in ett mål i 43:e, vi går in i halvtid och undrar vad fan det är som händer.

 

I ärlighetens namn säger vi inte så mycket i halvtid. Lite positionssnack, att vi ska köra på mm.

 

Första halvan av andra halvlek skapar vi tillräckligt för att få till en kvittering. Men vi avslutar avslut som skriker osjälvförtroende och är inte distinkta nog. Ett sketet mål och vi kan vända på detta. Men andra halvan av andra halvlek mojnar vi och förlorarinstinkten vaknar inom oss. Vi har legat i detta läget innan, det vill säga 1 mål upp. Och vet om att vi inte har lyckats vända på detta dom senaste matcherna. Vi blir desperata, stressade och frustrerande. Alla försöker slå den där perfekta passningen, ni vet. Vi överarbetar och tappar struktur. Vissa försvinner ur matchen med mera. Kållered krigar på varandra och lyckas hålla undan. All heder till dom.

 

Nära han fick vara målskytt
 
 

Sammanfattning:

Vi är bra i första. Bra spel och pressar dom bra. Fin energi. Men lyckas vi inte ta tillvara på det så vänder det. Vi orkar inte spela med den energin i 90 minuter. När vi inte lyckas få någon belöning för det i första halvlek så låter vi dom straffa oss. Inget konstigt med det. Vi är inte såpass bra att vi kan köra över lag i en hel match. Men vi kan absolut ha lag i brygga en halvtimme. Men då måste vi göra mål. Matchen kommer ju jämna ut sig så småningom och då gäller det att ha en ledning åtminstone.

 

I andra halvlek så försöker vi allt vad vi kan för tillfället. Men jag tror att vi är tacksamma att försvara sig mot. Vi är ganska dåliga när vi jagar kvittering och ska hitta smarta, öppnande passningar mot ett samlat försvar. Samtidigt är vi lite vilsna i löpningar i anfallsväg när vi anfaller. Vet inte riktigt hur vi ska bete oss när någon kommer rättvänd på offensiv planhalva. Men samtidigt tycker jag vi skapar tillräckligt farliga lägen som mycket väl kan resultera i en kvittering. Men det var lite GFF all over again, dvs bra tryck men dålig skärpa.

 

Men nu är vårsäsongen över och cupen väntar. Hösten blir löjligt svår att lösa. Men vi får se hur det slutar. Åker vi ur så är det inte hela världen. Vi är fortfarande ett gott gäng som är lite för skadebenägna bara. Men vi kan spela en fin fotboll när vi är på humör och ostressade. Samtidigt ska en hel kull med juniorer in i laget. Kanske är div5 ett lättare alternativ för dom att slussas in i. Behagligare tempo och mindre press på resten av laget. Lite med avslappnat. Klarar vi oss kvar får dom kämpa på och ligga i för att ta plats. Jag vill ju gärna inte ner i femman. Det är inget roligt att åka ur en serie.

 

Men nu blickar vi mot cupen. Oldboysen är i final. Blaget slog ut Öckerö i skrivande stund. Och Alaget ska åka till Kneppla och knö och böka på en liten plan. Ska bli roligt och lite pressfritt. Får gå som det går ungefär. ska bli kul


GFF - Donsö IS 2-1 (0-0)

 

Laget för dagen:

 

Mattias
Capov Jesper Patrik Emil J
Jonas
Olof Anders Anton
Sudo Mackan/Dino

 

Bänk: Simon A, Christian, Mackan/Dino

 

Mackan och Dino alternera på platsen brevid Sudo.

 

Vi börjar starkt och får tryck på dom. En första halvlek där vi pressar bra och låter dom inte spela. Men det resulterar bara i rätt så ofarliga hörnor. Våra forwards kom inte riktigt rätt i matchen idag och vi hade svårt att komma loss och skapa bra lägen. Anfall som så ofta rann ut i hörnor.

GFF fick ha en tiominuters period i slutet av halvleken men det var ingen större fara på taket.

 

0-0, halvtid och jag grämer mig att vi inte leder. Vi pratar lite om defensiva justeringar och att målen kommer komma. Och att lite för många av oss inte är med i matchen. Det var lite för många slarviga bollkontakter,  halvbra passningar och rent allmänt dåligt fokus på för många av oss. Vi borde ha en ledning efter den här halvleken men vi var lite för oförberedda för att ta vara på våra anfall.

 

Kanske tröttnar vi, kanske är vi dåliga. Hursomhelst så tappar vi lite intensitet i andra. Matchen blir jämnare och vi blir ivriga på att göra mål. Vi kommer ur positioner och slappnar av i hemjobbet. GFF kan lägga en djupledsboll på löpande forward, Mattias tvekar aningen och missbedömmer. Kapar gubben, gult kort och straff. Det blir självklart mål.
Det här är väl tredje eller fjärde straffen i år som kommer till på samma sätt. Surt och där får vi skärpa oss.

 

Dino har en situation sen där straff kan diskuteras. Men uteblir naturligtvis. Några minuter senare spelar dom till sig en ganska vacker tvåmålsledning.
Vi lyckas reducera med fem min kvar.
Mackan tryckte in den efter bröt på frispark. Har sagt det förut och kan säga det igen.
Ibland så är Mackan någon helt annanstans i huvudet än på fotbollsplan. Mottagningar som går ut till inkast. Passningar som är sådär, humör som en galning. Han är helt enkelt inte förberedd på ett fotbollspass.
Men han gör mål. Detta var hans fjärde för iår. Och han har inte spelat varje match på grund av alla skador. Så får han hålla sig hel. Sova, äta och träna ordentligt kan det bli riktigt bra. Han är ju stor, tung och jobbig att möta.

 

"Stor, tung och jobbig att möta"

 

 

Men vi lyckas inte få en boll till och vi förlorar. Igen.

 

En tråkig förlust där vi tappar matchen i andra. Blir för ivriga och håller inte ihop laget. I slutet är det så många postionsförändingar så jag har inte en aning om var alla spelar. Vi fick helt enkelt ingen struktur på det.
Samtidigt var det för många idag som inte kom upp i normal nivå. Och då gör man inga mål.

 

 

Men nu är bortamatcherna gjorda. Planen är färdig och hemmaturnen börjar. På torsdag nästa vecka möter i Kållered på nordövallen. Ska bli gött.

 

Dags för hemmapremiär på nya mattan!

 

Väl mött

 

 

 


Björkö & Landvetter

 

Två matcher på två dagar blev lite väl tufft. Utvisningskaoset i tisdags mot Björkö mot bolljagandet i torsdags mot Landvetter. Vi kan börja med Björkö matchen.

 

Donsö - Björkö 1-1 (0-0)

 

Vi har ju haft det lite tufft mot Björkö det senaste. Tycker inte att dom är så mycket bättre. Utan vi har väl egentligen haft lite svårt att ta vara på chanserna mot just dom. Samtidigt är dom rätt så starka. Har en spelidé och några gubbar med lite spets. Men vi är ganska lika på samtliga positioner.

 

Vi som startade:

 

Tom
Mikael Robert Jesper Emil F
Jonas
Olof Anton Anders
Sudo Albert

 

Bänk: Mattias William Mackan

 

Tom Nilsson har börjat träna så vackert och är en tillgång med sin jävlaranamma och inställning. Han har även samlat på sig lite goa sambokilo. Väger några kg över 100. Och det är gott. En målvakt ska vara störst och tyngst. Det ger respekt.

 

Tycker vi är lite hetare i början. Kommer i några anfall och sånt. Men slarvar i passningarna, som vanligt. Vi pressar dom hyfsat när dom försöker spela igenom alla lagdelar. Vi får även ett mål bortdömt för offside.
Jag sköt utanför straffområdet. Lite folk i vägen. Men den smet mellan några ben och gick in.
Alla 22 spelare trodde det var mål. Huvuddomaren skrev nr 7 i målprotokollet, allt var frid och fröjd. Men linjemannen hittade en offside någonstans. Vet inte om det var Sudo flera sekvenser tidigare eller om det var Albert som stod offside när jag sköt, ingen vet säkert. Men så är det för Donsö just nu. Får lite med oss.

 

Noll noll står sig halvleken ut. Björkö kom igenom då och då när vi slarvade. Men Tom stod rätt och tog det mesta utan större problem. Svetten rann på honom ändå.

 

I halveken är det lite grinigt mellan oss. Kommer inte riktigt ihåg var allt handlade om. Men det märktes att det var ett pressat lag som försökte göra det bästa av situationen vi satt oss i. Vi hade även samlat på oss några gula kort. Men mer om det senare.

 

Andra halvleken drar igång i samma tempo. Har inte så mycket minne från tiden innan utvisningskaoset. Men dom gör första målet hur som helst. Efter en misslyckad hörna vinner dom boll och slår inlägget på gängen som stannat kvar efter hörnan. Deras kille sätter den ribba in. Studsande på fel sida mållinjen. Tom hävdade att den inte var inne. Men jag såg inget.

 

Strax efteråt blir Sudo utvisad. För filmning. Han hade ett gult sen innan för tjöt mot dommaren (billigt). Men faktum är att jag inte tycker det är filmning. Det är kontakt och åka ut på en sådan sak var irriterande. Halvtimmen kvar.

 

Matchen svänger fram och tillbaka. Vi lyckas få straffområde efter det spännande yrvädret Albert lyckas få straff med sig. Han borde haft en i första halvlek också. Jeppe stiger fram och slår in den.

 

Jonas blir utvisad ganska omgående efter vårat mål. Han hade ett gult innan. Solklart. Men nu fick han sitt andra för att han använder armbågarna i varje nickduell, tyckte dommaren. Kan mycket väl vara så. Men dommaren kan ta ett snack med honom innan han får syna ostskivan. Men nu spelar vi med nio man och kvarten återstår.

Tungt och jobbigt givetvis.


Som pricken över i:et får Mikael sitt andra gula kort med 5 minuter kvar. Hans första kort var rätt då han flisade en bakifrån. Men nu var han på boll och det är frågan om det ens var frispark. Men vi håller ut och tar en poäng efter grymt många förluster.

 

Laget som avslutade matchen:

 

Tom
Anton Olof Jesper Mattias K
Anders William
Mackan

 

Sammanfattning:


Rättvist och vi ska vara glada med en poäng när vi spelar med åtta man sista fem. Men den domaren ska vi inte ha igen. Han var lite oengagerad och det kändes som att han inte ville vara där. Han var inte förbannad eller så. Men det verkade som att han inte orkade ha en dialog och använde korten för att han var för trött och inte ville tänka över sina beslut.

 

Positivt:

 

- Tom. Han var lysande idag. Visade klass direkt. Inga problem.

- Albert var fin. Kommer mer rättvänd när han kommer ner på en kant. Och rättvänd är han lurig. Sprang till sig många chanser. Kommer snart börja göra lite mål också.

- Jesper bra som vanligt.

- Robert också

 

Men nu till Landvetter.

 

Landvetter - Donsö 5-3 (3-3)

 

Vi visste ju om att dom skulle vara bra. Kanske överskattade vi dom lite grann. För det var ett extremt spelskickligt mittfält. Duktiga forwards men backlinjen hade problem med våran toppkedja. Så vi kunde hota dom när vi anföll.

 

Startelvan:

 

Tom
Nils Jesper Patrik Emil F
Bagarn
Jimmy Anders Olof
Mackan/Emil J/Dino

 

Bänk: Daniel Backman, Mattias K

 

Tränarna fick skrapa djupt efter spelare idag. Som ni ser fick dom tag i några legendarer. Emil J gjorde comeback efter revbenskadan, och vilken comeback! Men mer om spelarinsatserna sen. Mackan, Emil J och Dino växlade av varandra uppe i kedjan. Sprang mycket och hockeybyten var nödvändigt.

 

Dom hade ju några killar som var för bra för fyran. Ett triangel på mitten som var extremt passningssäkert. Där var det jobbigt flera gånger. Men vi hade sagt att när vi får bollen så skjuter vi upp den på forwards och fyller på. Och vi fick till flera fina omställningar.

 

Men Landvetter hade ett tålamod som inte var av fyrans kaliber. Släppte alltid bollen i rätt läge. Så var man lite slapp och inte riktigt beredd så bara smekte dom in den bakom backlinjen på vildhundarna där framme.
Och kände dom inte att det var läge så väggspelade dom lite till.

 

Men vi gör första målet! Vi vinner boll. Bagarn lägger en lååång boll på löpande Dino som drar sin back. Lurar av en till. Slår in på Mackan som har öppet mål.


Lite chockerande men roligt.


Efter det höjer Landvetter tempot en växel samtidigt som vi inte är beredda. Dom gör tre mål på fyra minuter. Fina bollar och bra anfall. Tungt och dags att vakna. Vi tar oss i kragen lite. Vi kommer mer rätt i positionerna och pressar deras mittfältare med guldfötterna.

 

Vi får lite etablerat spel på deras planhalva. Spelar runt lite. Den utsökte bagarn lägger in den på Mackan. Som på Drogbavis ska ta ner på bröstet. Deras mittback hoppar vårdslöst in och vi får straff. Jesper sätter den säkert och vi är på gång.

 

Vi har ju våra omställningar när vi väl lyckas ta bollen av dom. Emil J och Dino löper fint ut mot kanterna och vinner ofta duellerna mot sin back. Så efter en omställning får vi hörna som Jesper sen enkelt kan skarva i mål.

 

3-3 och halvlek.


Vi har roligt och är nöjda med våran insats. Snackar om att pressa deras mittfältare ännu hårdare och skava på dom. Dom har ju makalösa fötter och lägger bollarna där dom vill ha dom.

 

Men andra halvlek kommer vi inte riktig till i våra omställningar. Dels på grund av att dom river ner oss så fort vi får chansen. Dom tog säkert en 3-4 gulingar på det sättet. Så vi får liksom inget momentum riktigt. Utan får koncentrera oss på att täcka ytor och gå upp i press. Det var trötta ben på slutet. Samtidigt blev Landvetter grinigare och grinigare. Men i 82:a minuten kommer deras högerlöpare runt och spelar in till deras forward som sätter den distinkt. Vi får till några hörnor och frisparkar på slutet. T.o.m Tom hängde med upp på sista hörnan. Dom rensade på en kille som kunde lägga in den i öppet mål. På hockeyvis när man jagar kvittering och tar ut målvakten. Dommaren blåser av och en ärorik förlust är ett faktum.

 

Sammanfattning:   

 

Landvetter var riktigt bra. Deras backlinje håller inte riktigt samma klass som resten av lagdelarna. Men deras mittfältare var grymt bollskickliga och starka, löpande forwards gjorde dom bra.
Men vi hotade dom när vi anföll. Våran forwardskedja var riktig giftig och skapade problem för dom varje gång.
Men detta var väl lite fel lag att möta när man spelat en tuff match två dagar tidigare. Men vi har något på gång nu. Snackade med Patrik igår och han tycker det var en rolig match. Vi spelar mer som ett lag nu och kämpar för varandra.


Snart börjar vi på hemmaplan och då får vi chans att spela ihop oss. Vi spelar sällan med samma lag utan får köra med dom som kan ställa upp eller inte är skadade. Eller är avstängda.

 

För egen del är det kämpigt. Svårt att hitta mitt spel, så att säga. Vet inte riktigt vilken roll jag ska spela och känner att jag aldrig riktigt är inne i spelet. Hittar den extra växeln mer sällan nu. Det är väl egentligen bara mot Mölnlycke och Eriksberg jag kände mig stark. Men det är bara att fortsätta.

 

Positivt:

 

- Emil Johnsson är tillbaka med råge. Bidrar med en hel massa snabbhet och jävulskap. Han blir viktig i höst.

- Hela forwardskedjan var stark idag. Dom gav oss mycket i första halvlek. Dino är fin. Såsom Mackans targetspel.

- Jesper är en riktigt bra fotbollsspelare

- Tom Nilsson räddar mycket. Många frilägen och är på tårna.

- Bagarn och Patrik går in och är dominanta. Det är aldrig några problem och dom vet vad det handlar om. Dom fick även med sig Daniel Backman. 117 år ihop? Det är ovärderligt och är jätteroligt för oss andra som behöver ha lite rutin ibland. Så kan dom ställa upp. Samtidigt som juniorerna fyller på. Också får vi som är mittemellan skärpa till oss. Då kan detta gå vägen.

- Det är roligare nu. Vi förlorar som ett lag. Mot ett överlägset motstånd. Men hemma på nordövallen vet vi vad det handlar om. Pressa dom hårdare och upp med bollen på breddande forwards och bara kör. Då ska vi ge dom en ännu tuffare match. Lite motgång så blir dom griniga. Vi däremot. Vi har haft motgång smiskat i ansiktet ett jävla tag nu.

 

Nu kör vi sista innan Cupen.

 


Väster IF - Donsö IS 3-2 (2-1)

 
 
 

Väster - Donsö 3-2 (2-1)

 

 

Tanken var att vi skulle vända på det ikväll. Men det ville sig inte.
Vi hade även ringt in rutin i form av Patrik, Bagarn och Mikael.

 

Den rutinerade Trion. Andreas, Shagge och Patrik ( omöjligt att hitta bild på honom)
 
 
 

 

Samtidigt återkom Robert, Jesper, Jimmy och Johan, så det var ett starkt lag vi ställde upp med, inget snack om saken. Men det hjälper föga när vi fortsätter att släppa in billiga mål.

 

Mattias
Jesper Patrik Robert Mikael
Jonas
Anton Anders Johan/Jimmy
Sudo Emil F/Albert/William

 

Som ni ser använder jag slash här. Jimmy fick byta av klenisen Johan efter en halvtimme som fick känning i vaden igen. Emil F, Albert och William delade på speltiden brevid Sudo och fick ca halvtimmen var.

 

Vi sa att vi skulle pressa dom högt, för vi vet att dom gillar att rulla ut bollarna. Med hjälp en medvinden fick vi tryck på dom. Dom kunde inte rulla bollen som dom ville. Men samtidigt var vi stressade med passningarna och gjorde ofta felbeslut när vi anföll.
Dom gör första målet när Anton utmanar sin back. Men vinden gör att bollen blåser ifrån honom (Patrik nämnde detta problemet i uppspelsfasen också). Backen bryter och kontrar. Vi är helt ur positioner och Väster kan faktiskt kontra till sig ett ganska fint mål. Surt och det kom lite från ingenstans. Men samtidigt hade det kunnat undvikas så jag räknar ändå det som ett misstag från oss. Ett sketmål med andra ord.

 

Men vi kvitterar rätt så omgående. Dom rullar i backlinjen. Sudo snor bollen från deras vänsterback och spelar till Johan, som spelar till Anders. När jag skjutit kollar jag upp och ser att den är i nät. Mycket skön känsla som är svårt att få något annanstans.

 

Anders Jansson kvitterar efter ett fint förarbete.

 

Men i korrekt Donsöstyle 2015 bjuder vi till igen. Ett uppspel på mig, som gör en idiotisk, nonchalant yttersidaskarv vid mittplan till nån av deras kille.
Han sätter den i djupet på löpande forward som petar in den mellan benen på en Mattias som inte riktigt vågade flisa både boll och Västerkille. Frustrerande men det börjar med min ogenomtänkta skarv.

 

Tunga steg in till halvtid och jag känner mig lite förbannad. Vi har ju haft medvind nu. Vi borde leda matchen med tanke på hur lite dom var på våran planhalva. Men jag har lärt mig att fotbollsmatcher just nu är lika med frustration.
I halvtid pratar vi om att köra på. Att vi är på gång och målen kommer om vi fortsätter, men även att vara positiva och pusha varann.

 

En bit in på första halvlek har jag lite dueller med en långhårig kille med tofs på mitten. Han började göra några efterslängar, som dommaren missade. När han sen gick ner och hämtade boll på en utspark så fullföljde jag in i honom. Han tappade huvudet och slog lite efter mig. Linjemannen såg det och han fick det röda kortet. Det var bra för våran del då han är ganska duktig.
Så här hade vi våran chans. Spela med en man mer sista halvtimmen kanske gör att vi kan vända på våran rötna form.

 

Vi har flera bra anfall och Väster sjunker djupare. På en hörna kan Sudo peta in den. 2-2 och tjugo minuter kvar. Men efter stund så ger vi bort en onödig hörna. En bra fart och fin båge på hörnan och deras reslige mittback skakade av sig Robert enkelt och kunde skalla in den helt ren vid bottre stolpen.
Nu är jag riktigt obekväm och osäker med defensiva hörnor men jag tycker vi skulle haft något som zoonade bottre ytan. Han var helt ren efter Robert tappat honom. Så det får vi tänka på tills nästa match.
Vi fick inte gjort något mer mål och förlustturnen fortsätter.

 

Sudo fortsätter att producera.

 

 

Sammanfattning:

 

Vi gjorde en bra match idag ändå. Vi var på G. Men tafatt försvarsspel och tappade bollar på mittfältet straffade oss idag. Får vi bara slarvet ur vårat system löser vi detta.
Samtidigt tycker jag Väster var bra defensivt. Dom backade och hade en stark, fin backlinje som tog hand om dom flesta av våra lite ogenomtänkta bollar. Dom kontrade även till sig ett friläge som Mattias räddade. Så det var en jämn match som kunde slutat hur som helst. Men nu drog vi kortaste stråt.
Men nu när jag tänker på matcherna mot Björkö, Öckerö, Askim och nu Väster så är det matcher som hade mycket väl slutat med en poäng. Men som sagt. Vi har släppt till för enkla mål i kritiska lägen. Någon match hade vi tom kunnat vinna om vi hade haft lite flyt. Men nu är det som det är. Vi behöver vinna 6-7 matcher på hemmaplan om detta ska gå vägen till hösten. Bara att borra ner huvudet och knyta näven.

 

Positivt:

 

-Detta var ett steg i rätt riktning.

 

-Bagarn, Patrik, Mikael och William var med ikväll. 70-talister som står för allt det som gjort Donsö bra dom senaste decennierna. Dom behövs fortfarande.

 

-Roberts lår höll matchen igenom.
 
 
 
Robert till höger, stabil comeback efter spökande lår.
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0