I dessa juletider...

 
...så tycker jag att det passar bra med ett litet uppehåll här på bloggen och så tar vi nya tag igen efter nyår.
 
DIS anno 2013, det kan bli hur kul som helst.
 
Till dess kan ni passa på att njuta lite av kommande "geek-movies". Mycket nöje.
 
 
 
 
 
 
/Anton Iniesta

Jag provar lite nya grejer

 
Tänkte prova lite nya funktioner här på bloggen vilket inte är helt lätt då Blogg.se inte direkt har en drös funktioner man bara kan klicka på utan man får hålla på och pilla med HTML och grejer. Först ut är i alla fall en liten omröstning. Det vore kul om ni väljer ert alternativ nedan.
 
/Anton
 

Leo Johansson

 

Jag och Tobbe pratades vid för några dagar sedan och då kom vi in på en kultlirare i DIS, nämligen Leo ”FIFA-kingen” Johansson. Vi pratade om ett träningsläger i Halland för några år sedan då båda jag och Tobbe var utbytta i träningsmatchen och satt och pratade skit på sidan av planen när Leo, en av våra målvakter byttes in som innermitt (!). Båda två tog det hela med en nypa salt och tänkte ”Nåja, det är bra att gå runt på lite gubbar nu”. Leo, för dagen med något kilo för mycket och en bandana på huvudet av alla möjliga saker började med att ta några minuter för att känna på positionen men sedan började spektaklet.

 

Total dominans.

 

Han spelade som om han inte gjort något annat än lirat mittfältare. Missförstå mig inte nu, han var ingen ”Box-to-Box” likt Gerrard men han tappade knappt en enda boll utan spelade hela tiden lugnt och behärskat och låg helt rätt. Sin kroppshydda utnyttjade han så perfekt att motståndarna knappt kunna röra honom och nu skrattade ingen åt bandanan längre, allra minst motståndarna. Han styrde. Han ställde. Jag och Tobbe stod mållösa och efter denna prestation hade han i alla fall fått två fans. Vi hoppades ofta att han skulle komma in och bjuda på lite show.

 

Detta fick mig i alla fall att undra vad Leo gör nästa år. Finns det chans att man åter får se honom beträda Nordövallen? Dyker han upp som en "Dark Horse" i någon FIFA-turnering? Vad kommer hans unge att heta? Chaplin kanske? Kommer han att ta revansch på Tobbe i armbrytning? Jag hoppas att gubbarna med Anders och Johan i spetsen ligger i för att få med honom igen. Hade varit grymt.

 


Leo Johansson
 

/Anton


Jonathan byter "Ruotsi" mot "Soumi"

 
Nu är det som så att vår skyttekung Jonathan ”JFK” Fhager-Karlsson flyttar till Finland och kärleken. Hans flickvän satsar på en danskarriär i Helsingfors och Jonis skall vara där och stötta henne, basta och dricka rent brännvin. Killen är kär. Det får man bara köpa, inte mycket att hugga på. We get it. Synd för DIS på många sätt dock. En riktigt go‘ gubbe, ganska bra FIFA-spelare och en mycket bra fotbollsspelare. Bara hans mål gav oss många poäng förra säsongen. De jag först och främst kommer ihåg är målen mot Öckerö hemma, klass rätt igenom men även kvitteringen mot Hovås/Billdal borta, lobbarna mot Mölnlycke borta och Sandarna hemma (?) var en fröjd för ögat. Han var en snabb målskytt med hett temperament. Drog sig inte för att skälla och gorma och en del gula kort kunde han kanske undvikit men likt Zlatan behövde han vara fri och leka lite rövare på planen för att få ut full kapacitet. Jag skulle vilja utnämna honom till förra säsongens MVP så det är ett hårt slag för DIS detta.

 

Dock har jag en liten känsla av att han kommer att vara med oss när premiärmatchen på Nordövallen väl blåser igång till våren. Strålande sol, bra gräs, en övertänd Magnus F, måsarnas skrik och alla gubbarna i publiken. Alvar och Raffe, Slaktar´n, Sven-Olle och Kenneth, Lell-Ingvar och Tullar-Bengt, Elve osv.

 

”Templet” har sin dragningskraft. Detta skall inte underskattas.

 

Till dess önskar vi Jonathan en riktigt bra vistelse i grannlandet. He will be missed.

 

Fina tider, efter att den är bilden togs gick Jonathan ut och förlorade med 0-6 0-6. True story.
 

/Anton Iniesta


Pyttis kommer med lite tankar

 
"FC Barcelona och Donsö IS…
 
Anton gjorde ett tidigare inlägg där tidningen Mundo Deportivo visade FC Barcelonas startspelare i en match mot Levante. ALLA startspelare var fostrade i deras ungdomsakademi… Stort och väldigt starkt att kanske världens bästa lag kan få fram alla dessa spelare.
 
Donsö IS spelar på en helt annan nivå men tanken slog mig när jag läste detta inlägg för en tid sedan att hur många lag är det i våra GBG-serier som satsar på sina egna…?
 
Nedan visas de spelare som idag som tillhör truppen.

 

Målvakter:

 

Tom Nilsson – Debut 2005, 87st matcher i A-laget. Fostrad i Södra Skärgårdens IK (SSIK). Spelade några år i BK Häckens ungdomslag.

Mathias Kärnbratt – Debut 2012, ca 20st matcher i A-laget. Fostrad i SSIK .

Fredrik Jansson – Debut 2002, 10st matcher i A-laget. Tror han är fostrad i SSIK men kom från Styrsö BK år 2000.

 

Utespelare:

 

Mikael Schagerlind – Debut 1993, 474st matcher i A-laget. Fostrad i Donsö IS/SSIK. Spelade en kort tid med GAIS i superettan och med Västra Frölunda i ungdomsår.

Mathias Dawidsson – Debut 1992, 409st matcher med A-laget, Fostrad i Donsö IS/SSIK. Spelade 1994 i Västra Frölunda och 2004-2005 i Askim.

Andreas Fhager – Debut 1990, 500st matcher med A-laget, fostrad i Donsö IS. Spelade 1997 med Qviding.

Marcus Backman – Debut 1985, 415st matcher med A-laget. Fostrad i Donsö IS.

Simon Andersson – Debut 2005, 155st matcher med A-laget, fostrad i SSIK och kom från Vrångö IF 2005.

William Fhager – Debut 1995, 259st matcher med A-laget. Fostrad i SSIK.

Magnus Fhager – Debut 1998, 362st matcher med A-laget. Fostrad i SSIK.

Simon Gustafsson – Debut 1999, 368st matcher med A-laget. Fostrad i SSIK.

Emil Johnsson – Debut 2004, 176st matcher med A-laget. Fostrad I SSIK.

Robert Reutherborg – Debut 2007, 113st matcher med A-laget. Fostrad i SSIK.

Anton Jansson – Debut 1999, 258st matcher med A-laget. Fostrad i SSIK.

Tobias Johnsson – Debut 2000, 180st matcher med A-laget. Fostrad i SSIK.

Johan Johnsson – Debut 2002, 257st matcher med A-laget. Fostrad i SSIK. Spelade 2012 med Partille.

Anders Jansson – Debut 2002, 275st matcher med A-laget. Fostrad i SSIK.

Emil Johnsson – Debut 2004, 176st matcher med A-laget. Fostrad i SSIK.

Marcus Johnsson – Debut 2006, 123st matcher med A-laget. Fostrad i SSIK.

John Steen – Debut 2010, 24st matcher med A-laget. Fostrad i SSIK.

Jonas Olsson – Debut 2010, 13st matcher med A-laget. Fostrad i SSIK.

Andreas Höglund – Debut 2010, 10st matcher med A-laget. Fostrad i SSIK.

Jens Poulsen – Debut 2009, 30st matcher med A-laget. Fostrad i SSIK.

Simon Gustafsson Jr – Debut 2012. Fostrad i SSIK.

Nils Backman – Debut 2012. Fostrad i SSIK.

John Backman – Debut 2012. Fostrad i SSIK.

Kevin Wiberg – Debut 2012. Fostrad i SSIK.

 

Jonathan Fhager-Karlsson – Debut 2012. Född Donsöbo men spelat i Mariedal IK, Kronängs IF, Bergdalen IK, Norrby IF och Skene innan han hittade hem 2012. Jobbar idag med Daniel Olsson, Anton Jansson, Emil Johnsson, Andreas Fhager.

Alexander Capov – Debut 2012. Kom från Lindholmen 2012 men tidigare även spelat för Hisingsbacka FC. Jobbar idag på Donsö.

Jimmy Kjellberg – Debut 2008, 91st matcher med A-laget. Ungdomsåren i V. Frölunda och sedan i IF Väster innan Donsö IS. Spelade 2012 med Partille IF. Född på Styrsö.

Wamid Khorshed – Debut 2012. Undomsspelare uppe i Trollhättan. IK Oddevold, Ljungkile SK, IFK Lane, Rosseröds IK och Trollhättans BOIS innan han kom sommaren 2012 till Donsö IS. Idag ihop med tjej från Donsö.

Oskar Wahl – Debut 1997, 166st matcher med A-laget. Spelade några år med Nordsten IF innan han kom till Donsö IS 1997. Bor idag på Donsö.

Patrik Höglund – Debut 2004, 75st matcher med A-laget. Född Donsöbo men spelade ungdomsår i Västra Frölunda och senare värvad till IFK Göteborg 1993. 1999 tog han steget till Heimer och sedan 2001 till Gunnilse. Bor idag på Donsö.

Claes Clippert – Debut 2012. Ungdomsår i Frölunda mm men som senior spelat i Älvsborg FF, Skogens IF, Floda BOIF, Slottskogen/Godhem IF, FC Honey, IF Väster innan han kom till Donsö 2012. Son till tränare Paul Clippert.

 

Riktigt kul att Donsö IS med ett lag som nästan bara består av spelare från ön spelar i Divsion 4. Under 2000-talet har Donsö IS spelat 6 säsonger i Divison 4. Säsongen 2013 blir tredje raka säsongen i Div. 4.

 

Visionen från föreningen är att utveckla de spelare som tillhör Donsö IS och resultatet hittills har ju varit lyckat! Även välkomnandet av nya spelare utifrån har alltid varit fantastiskt bra och samtliga tillskott har berikat laget på planen och i omklädningsrummet.

 

Våra äldre spelare som Marcus Backman, Anderas Fhager, Mathias Dawidsson, Mikael Schagerlind, Magnus Fhager och Simon Gustafsson m fl har lagt grunden och utbildat våra spelare på planen. Med mentalitet och inställning och hög fotbollskunskap som de äldre gett med sig hoppas vi nu att de yngre spelare som Tom Nilsson, Anton Jansson, Anders Jansson, Simon Andersson, Bröderna Johnsson och övriga etablerade spelare tar tag i taktpinnen och ger samma förutsättningar till kommande generation. Det blir ett vinnande koncept!

 

De nyförvärv utifrån som kommer nu och framöver kan också ge både våra etablerade spelare en kick och även våra yngre ”comming stars” en bra utbildning och inställning till att bli bra fotbollsspelare och att utveckla Donsö IS.

 

Nu ser vi fram emot Säsongen 2013 och att förbereda oss på bästa sätt för att prestera när serien drar igång i april"

 

/Daniel "Pyttis" Olsson


RSS 2.0