Disney on ice typ

Så var man igång på allvar igen (förhoppningsvis även med bloggandet, har varit jäkligt mycket som tagit tid på sistone). Två träningar och en match för undertecknad så här långt och det känns oerhört roligt. Gårdagens träningsmatch mot Skottfint spelades på Ruddalens konstgräs och isbanan bredvid var nog inte mycket halare. Underlaget till trots lyckades bägge lagen stundtals prestera rätt så bra fotboll. Jag är personligen mycket överaskad av hur bra det såg ut. Försvarsspelet fungerade nästan felfritt med ett mycket bra positionsspel över hela banan. Oroväckande stabilt för att vara första täningsmatchen. 2-2 slutade matchen men vi borde nog ha vunnit. Vid ledning 2-0 fick Magnus chansen att punktera matchen från elva meter men lyckades med konststycket att bredsida bollen cirka en meter utanför stolpen. "Jag fick ju honom att gå åt fel håll i alla fall", var de två senaste säsongernas skyttekungs kommentar efter matchen.

Att skriva ett längre referat lämnar jag åt någon annan att göra men värt att nämna var den märkliga situationen i andra halvlek. Skottfint tilldelades frispark någon meter utanför vårt straff område. Medan jag står och skriker ut murinstruktioner har bollen rullat iväg ett femtal meter från frisparksplatsen och vår gamle lagkamrat Patrik Jacobsson (kallad Pastorn i Skottfint, hysteriskt kul) får för sig att skjuta. Skottet går rätt i famnen på mig och jag rullar förvånat ut bollen igen. Då rakar Peter Olofsson ogenerat in bollen i mål och domarn pekar på mittpunkten. Jag blir naturligtvis topp tunnor rasande och börjar tillsammans med mina lagkamrater skrika på domaren. Denne menar på att han sagt spela på efter skottet, något som ingen uppfattat. I vilket fall inte jag. Jag skriker då att han kan väl inte godkänna en frispark som lagts fem meter fel varpå domaren tar tillbaka måldomslutet och frisparken läggs om. Jag har då aldrig varit med om maken...

Måste säga att jag gillar Skottfint. Härliga fotbollsspelare och de verkat trevliga när man snackar med dem. Igår var de dock förjäkla gnälliga, några av dem. Det är visserligen något jag tycker gäller generellt om fotbollsspelare. Varför kan man inte ta en kroppstackling utan att gnälla? Och detta ständiga tjat på domaren? Tacka vet jag handbollsspelare...

*****

Handbollsmatch på fredag kväll och fotbollsdito på lördag morgon sätter sina spår. Man är som sagt inte tonåring längre.

*****

Det roligaste med att komma igång med fotbollen igen kan vara att jag där helt legitimt får gorma och skrika och skälla hur mycket jag vill.

*****

I skrivande stund ligger vi under mot West Ham med 2-0. Varför har Liverpool alltid så svårt mot bottenlag? Jag blir så trött.

//Erik

På jobbetIkvällSkaderapport: Emil borta i en månad


Måste tyvärr meddela att en av våra bästa lirare kommer att vara borta i en månad pga skada i baksida-lår. Han hälsar dock via ombud att han inte kommer att nedslås av detta utan tar sikte på att vara i toppform inför träningslägret i Köpenhamn och kommer att dyka upp på vissa träningarna för att köra rehab och för att "kolla så att alla sköter sig".

Vi håller tummarna för att skadan kommer att läka som den skall.Rehab väntar Emil den kommande månaden

_________________________________________________________

DIS finns nu som facebook-grupp där man skall anmäla om man kommer och tränar eller ej. Bra initiativ av Kjellberg.
_________________________________________________________

Kungen lägger av. Dock kommer Forsberg alltid att tillhöra de stora i Sverige, tack för alla goa minnen! Här kommer ett riktigt bra Youtube-klipp som visar lite highlights från Foppas NHL-karriär.

/A

Så var det dags igen

Först och främst måste även jag kommentera helgens omgång i Premier League. Jag förstår verkligen Antons och alla andra supportrars frustration (hur man kan hålla på Arsenal förstår jag dock inte alls). Ja, Joey Barton skulle ha åkt ut. Ja, Diabys utvisning var om inte felaktig så något hård och ja, Magpies andra straff var rent löjeväckande. Men ändå liksom. Eller hur? Hur häftigt är det inte att sådant här inträffar? Ett lag är totalt utspelat och förnedrat men lyckas ändå komma tillbaka. Påminner mig om en magisk kväll i Istanbul och om vi någon gång ligger under stort i halvlek mot ett överlägset Älvsborg eller nåt, skall vi minnas Newcastle United.

*****

Första träningen för säsongen för er tillgivne undertecknad imorgon. Skall bli galet roligt. Inga dönare!

*****

Undrar om Torres sov gott i natt. Carra och övriga röda gjorde det garanterat. Startar Martin Kelly som högerback för England i EM 2012? Inte omöjligt.

*****

Kul att eminenta Fiskebäcksbloggen skaffat sig en ö-expert. Mindre roligt att denne expert bara är expert på norra skärgården. Två ö-lag i fyran! Två??? 

*****

Petter och jag är bäst på På spåret (känns alltid konstigt att säga det högt). Krossade bägge lagen i fredags gjorde vi.

/Erik

Dagen då jag slutade att hålla på Arsenal


Jag orkar inte mer...

Jag trodde aldrig att dagen skulle komma men tillslut kom den, dagen då jag slutade att hålla på Arsenal. Det känns fruktansvärt men jag har helt enkelt tappat hoppet, motivationen är borta, glädjen försvunnit. You name it, ni fattar vinken.

Det känns även nu, en timme efter slutsignalen mot Newcastle "Destroyer of Hope" United att Arsenal aldrig kommer att ha tillräckligt med mental styrka för att vinna titlar. Har Evras kommentar "män mot pojkar" någonsin varit mer passande? United vänder 0-2 till 3-2 medan Arsenal tappar 4-0 (!) till 4-4, det säger väl lite grann om vilket lag som tillslut kommer att stå som segrare när serien är färdigspelad?

Jag gillar inte att känna så här. Det gör jag verkligen inte. Men har tröttnat på att tillhöra laget som "spelar snyggt men aldrig vinner något", hur ofta skall man behöva bedrövas?

Skulle uppskatta enormt om ni kan undvika att prata med mig om Arsenal. Sluta att se mig som den typiska Arsenal-supportern. Vill inte heller bli kallad "medgångssupporter" eller annat dylikt, vill bara glömma och gå vidare. Livet är för kort för att man skall fokusera på det negativa.

Jag orkar helt enkelt inte mer.

/A

Skador, sjukdomar och Road to Winter Classic


Ja, man känner sig inte riktigt på topp just nu. Medan grabbarna tränar mer än någonsin ligger man nerbäddad hemma i feber, dessutom skall en rehab skötas då baklåret strular (räknar med comeback om två veckor). Dock positiva nyheter att Harre kommer tillbaks och att det i alla fall ibland går att genomföra en och annan träning utomhus. Börjar man inte bli lite trött på futsal nu?

Då jag i princip inte kan göra annat än att agera soffpotatis har jag sökt på Internet med ljus och lykta för att försöka hitta något intressant att titta på och kommit över HBO:s dokumentär om rivaliteten mellan NHL-lagen Penguins och Capitals som leds av NHL:s största stjärnor Sidney Crosby och Alexander "The Great 8" Ovechkin som kulminerar i utomhusmatchen som går under namnet "Winter Classic" i Pittsburgh. Riktigt bra dokumentär som osar kvalitet rätt igenom (det är ju trots allt HBO som gör den) och ren hockeyporr för den intresserade. Diggar starkt när Ovechkin genomför sin första fight i NHL någonsin och efter att de nästan slagit ihjäl varandra direkt säger till varandra "Good job, buddy", "Yeah, good job". Kan verkligen rekommendera denna dokumentär och vill ni se ett litet smakprov så ta en titt här.

Som slutkläm kan jag inte låta bli att visa lite kort på mina kära lagkamrater.


Modell?


Förbrödring


"Mannens lyckligaste stund" tar sig ett nytt (ansikts)uttryck

Over and out,

/A

BREAKING NEWS - Harre klar som ny tränare för DIS


Fick ett telefonsamtal från Bagis idag (satt på en flygplats i Tyskland på väg hem) där han berättade att Harre kommer tillbaka som tränare för DIS och kommer att dela tränarsysslan med Pyttis. För er som inte kommer ihåg Harre kom han in som en frisk fläkt i föreningen för några år sedan (tillsammans med Patrik "Skottfint" Jakobsson) och bjöd på stort fotbollskunnande samt många roliga samt i vissa fall avklädda upptåg. Han hade då en fin förmåga att ge oss en spark i rumpan om vi slöade till, något som kan behövas i år då vi måste upp i nivå när det gäller fokus om vi skall ta några segrar.

Jag och alla andra i DIS hälsar honom varmt tillbaks. Otroligt roligt skall det bli.


Mikael "Serben" Haraldsson

/A

RSS 2.0