Säsongens första förlust i stormväder

I fjärde matchen för säsongen kom första förlusten, 0-1 borta mot Härryda i kraftig vind. Mikael fick inte mindre än fem avhopp under matchdagen, varför det var en något decimerad Donsötrupp som tagit sig ut till Härryda. Trots allt ställer vi en bra elva på benen och borde kunnat hota Härryda betydligt mer än vi gjorde i första halvlek. I den kraftiga vinden misslyckades vi inledningsvis med att få igång ett fungerande kortpassningsspel, utan slog gång på gång långt, vilket inte är så framgångsrikt under rådande väderförhållanden. Härryda är helt klart mer på tårna än vad vi är under matchens första 30 minuter och tar rättvist ledningen efter knappa 20. De sätter en bra press på oss och med en domare som tillät det mesta i fysiskt spel (åt båda håll) gav detta bra resultat. Mot slutet av halvleken får vi till lite bättre kombinationsspel och Elias, Anders och Simon kommer mer in i matchen. Vi skapar dock ingen målchans att tala om.
 
Andra halvlek är klart mycket bättre. Härryda orkar inte pressa på samma sätt och vi får mer tid med bollen. Jag tycker dock att det matchen igenom är för mycket slarv i både passningar och mottagningar på alla elva blåvita, vilket leder till att vi har svårt att spela oss fram till så många lägen. Men lägena skulle ändå komma. Albert drar till på halvvolley och träffar klockrent upp emot krysset. Dessvärre för oss stolpe ut den här gången. Anders tvingar Härrydas duktige målvakt till en fin enhandsräddning straxunder ribban. Bästa läget skulle dock William få. Simon G rivs ner efter at ha kommit igenom på en fin djupledsboll, och domaren pekar på straffpunkten. Då ingen annan känner sig manad kliver William modigt fram och slår en bra straff som tyvärr räddas mycket fint av hemmamålisen. Surt.
 
Sett till 90 minuter hade oavgjort inte varit orättvist, men man kan inte säga att Härryda inte förtjänade vinsten. De ville mer än vi den här gången, vilket såklart är ett tråkigt sätt at förlora på. Serien har redan blivit ett getingbo bakom FinPa som hittills inte tappat en poäng. Vi knyter näven och kommer göra vad vi kan för att behålla vår andraplats även efter nästa match borta mot undertecknads gamla klubb - Hovås/Billdal.
 
//Lehmann

SENASTE NYTT

 
 
 
Försäsongen har avlöpt utan problem, fint väder och en spelduglig Donsövallen ända sedan starten i Januari.
Vi har tränat stabilt 2 gg/v med god närvaro (ca 14-16 spelare) samt att våra juniorer kört en extra gång varje vecka.
Vi har några juniorer som ännu saknar "mod" att vara med på seniorträningen men det lär komma så småningom.
Vi är ju inne i en mindre generationsväxling där vi har många unga lovande spelare, som gärna vill vara med och slåss om en plats i startelvan.
Våra äldre spelare som idag pendlar mellan 27-36 år har en mycket stor betydelse för kvalitén i laget, utan dessa står vi oss slätt.
Sedan har vi ytterligare en handfull spelare som har några år till på nacken, som även de är mycket värdefulla så att vi kan bibehålla kvalitén.
Vi i Donsö har alltid bl.a. pga. arbete på sjön behövt ha tillgång till många spelare, och så kommer det att vara en lång tid framöver.
 
Under försäsongen har vi spelat i V:a cupen + några träningsmatcher med bra resultat förutom förlusten mot Utsikten (0-4), ett väntat resultat och mot Sandarna (2-3), där vi vek ner oss helt i onödan.
"Macattack" har varit med i alla matcher (7st), men olyckan var framme i sista matchen mot Vrångö (3-2), som slutade med en skada i ljumsken, tråkigt men vi hoppas att han inser att man måste genomföra rehab varje dag.
Det tar ca 15 min x 2 (morgon/kväll) med ett enkelt gummiband, genomför detta och då är du snart med på banan igen.
Skytteligan för träningsmatcherna toppas av Albert med 5 mål tätt följd av John och Marcus med 3 mål var.
Träningsläger skulle vi också ha ett i år.
Länge var vi på väg utomlands till varmare breddgrader, men det slutade att vi åkte till Helsingborg istället under en helg i slutet av Mars.
Vi bodde kungligt på Grand Hotel och genomförde 4 bra träningspass på Hedens IP konstgräs i både sol och blåst.
Alla spelare och ledare var på ett strålande humör, vi hade 2 målvakter med oss, Christian som kommer vara back-up i år, samt att Mathias K tog sig från sin utbildning på Såtenäs flygflottilj för att vara med oss denna helg är strongt gjort.
Snart börjar allvaret i DIV 5 , där Styrsö BK är favorit enligt Nordic Bet.
 
 
Nu till inledningen av serien,vår 1:a match är hemma (2/4) mot Hällesåker, som slutade 3-3 efter 0-3 i paus.
Matchen började trevande, men vi har ändå bra kombinationer i vårt passningsspel. Sedan kommer vi in i en downperiod där vi är lite naiva och inte tillräckligt tuffa i närkamperna blandat med några ödesdigra misstag, som ger fördel till Hällesåker, som leder med 3-0 i halvlek. Hur ska vi vända på detta? I paus lovade vi varandra att kämpa ända in i kaklet. Vi får bra ordning på spelet, samt stabilare markeringsspel + några svettiga räddningar från Christian i målet. Det ser positivt ut och nu börjar det osannolika hända. Albert reducerar på nick, vilket inte tillhör vanligheterna till 1-3, lite senare sitter 2-3, via ett fint instick från Erik är Albert framme igen. Det svänger ordentligt i matchen och Hällesåker sticker upp i vår offensiv och iver att nå en kvittering. Christian får verkligen visa att åldern spelar ingen roll längre, det gäller bara att stå rätt och läsa spelet bra så spikar man igen målet. Nu är vi inne på övertid och för Hällesåker vittrar en 3-poängare på bortaplan, men då dyker en annan veteran fram och kvitterar (3-3) i 92:a minuten, Simon G är där med huvudet. Vilken glädje det blir i hela laget och även hos vår trogna publik, som såg lite molokna ut i halvtid.
Det är också ett rättvist resultat utifrån spelet under hela matchen.
Matchens lirare: Albert H (utan tvekan)
 
I vår 2:a match (8/4) mot Masthugget på en sliten Majvallen blir resultatet 2-0 till oss efter 0-0 i paus.
I ett helt nykomponerat försvar där direktiven var att hellre ta djup än att försöka ställa motståndarna i offside.
Trots denna uppmaning hamnar vi ändå i situationer som vi inte ville ha och vid ett tillfälle kommer vi alldeles för sent och både Olof och Robert hamnar bakom spelaren i Masthugget, vilket ger en avblåsning med frispark som följd plus frilägesutvisning på Olof efter 20 min, tungt för hela laget.
Vi blir tillbakapressade men står ändå upp bra, hittar varandra bra i passningskombinationer.
Masthugget är hela tiden på gång, men skyttet är inte det bästa, vilket är tur för oss. Sedan får vi inte glömma en för dagen mycket het Erik H i mål, han är outstanding under hel matchen.
Han tar allt som går inom målramen i 90 min.
Under 1:a halvlektappar vi ytterligare 2 backar pga skador, har nog aldrig hänt tidigare att vi blir av med 3 ordinarie backar i en och samma halvlek.
men vi hittar alltid lösningar pga att vi har flera allroundspelare i laget.
Tränare Mikael (40 år) kliver in i mittförsvaret och spelar lugnt och säkert, som han alltid gjort, tilsammans med Anton H (tid Jansson), vår idag bollsäkraste spelare.
Därtill har vi 2 lirare på ytterbackarna Emil J / Jimmy K. Vi håller upp spelet bra trots att vi bara är 10 man och försöker hålla oss till "vårt spel".
i halvlek ger Mikael order om att inte pressa så högt upp, låt Masthugget rulla boll på egen planhalva och invagga dem i säkerhet för att sedan slå till som en kobra med snabb omställning och vassa kontringar genom John B och Erik K på kanterna, Johan J och Anders i mitten med god bollkontroll samt vår notoriska målgörare Albert H på topp, som resulterar i 2 fina mål.
en härlig seger i 70 min av uppförsbacke.
 
Matchens lirare: Erik H och Albert H
 
Detta var allt för denna gång, håll till godo....
 
Nästa match på Donsövallen, Annandag Påsk kl 15:30 ; Välkommen!!
 
 
 

 


RSS 2.0