Back To Reality

 

Då var detta semesterupphåll ifrån träningar, matcher och bloggande slut.

Tillbaka till verkligheten.. tillbaka till jobb och slit, för slit vet jag komma behövas under resterande matcher.

 

Imorgon startar vi träningen igen och redan på onsdag ställs vi emot ett suget Väster som kommer försöka kriga till sig 3 pinnar hemma på Nordövallen.Därför gäller det att så många som möjligt kommer på dagens träning. Pratar nog för de flesta när jag säger att vi kanske har fått i oss en för mycket semesteröl. Därav behövs denna träning till att springa bort all mat och dryck vi konsumerat under semestertiden och hitta tillbaka till fotbollen.

 

Var ute och tog en lite powerwalk igår runt om i Slottskogen, promenerade sedan till tvillingarna (Olle o Peter), stannade där en stund och såg slutskedet av Brasilien vs Vitryssland, och harregud Neymar i Brasilien asså, vilken spelare.

Se bara förarbetet och klacken han gör till Oscar´s mål samt frisparksmålet, fotbollsgodis på hög nivå.

En annan som heller inte är så pjåkig är våran svenske storstjärna ”Z” som gjorde ett mycket fint mål i sitt nya PSG, gå in på Youtube o titta.

 

Enough said.

 

Som sagt så är det träning ikväll och match på onsdag, så ta fram samma mentalitet och go som vi hade innan uppehållet (innan skärgårdscupen) så tar vi och kör och krigar som vi är bra på.

 

Over and Out

 

// Spaghetti


Äh, nu njuter vi av sommaren!

 
"Aja, Real Madrid förlorar eblan ock..." sade Shagge en gång efter en tung förlust och jag tycker att vi glömmer den här matchen helt och hållet. Öckerö var bättre än oss denna gång, inte mycket att säga om.
 
Men tungt var det. Led med er på sidan, vet så väl hur frustrerande det känns när vi inte kommer upp i nivå. Kanske hade vi gått ner oss lite i och med alltför lätta matcher innan (Hovås samt möten med lag i lägre divisioner) och var inte riktigt på tårna, kanske spelade konstgräset samt hemmaplanen in en aning för Öckerö var helt klart hetare. Lätt att spekulera i saker som just nu inte spelar så stor roll.
 
Rent taktiskt sett fick Öckerö matchen precis dit de ville, de slog oss med vårt egna spel kändes det som. Genom att tajta till det bakåt och sticka fram på farliga omställningar. Genom att arbeta hårt för varandra hela matchen och "ligga rätt". Det är ju så vi vunnit våra matcher i år. Donsö och andra sidan tappade organisation och spelade inte tillräckligt tajt i mitt tycke. Lite för långt mellan lagdelarna och då blir det kollektiva försvarsspelet lidande, vi kändes aldrig riktigt säkra bakåt på grund av detta och det är lite synd för vi har ju varit så bra på detta tidigare och har inte släppt in mer än max två mål under en match tills nu. Detta kan ju ha sin förklaring till att få kommer upp i nivå. Magnus Fhager var bra i första halvlek men i övrigt bjöds det inte på några jätteprestationer och då är det svårt att vinna borta mot ett taggat Öckerö.
 
Nu skiter vi detta och tar en välbehövlig semester istället.
 
Grattis Öckerö till segern, välförtjänt minst sagt.
 
Hur gick det för Magnus Fhager?
 
Min rehab sköts väl planenligt hoppas jag men det är inte kul det är det inte. Får i nuläget endast cykla samt köra baksida samt framsida lår med den lättaste vikten på...suck. Känner mig inte direkt som Hulken bredvid alla andra muskelknuttar på Sportlife Frölunda (det finns en hel del).
 
Trodde aldrig att jag skulle säga det men Spaghetti saknas lite grann på jobbet. Men bara lite. Ringde honom igår kväll runt tio och då hade mannen tagit en "powernap". Vem tar en powernap klockan tio på kvällen? Den mannens dygnsrytm, alltså...
 
/Anton Iniesta

Dags för final igen!

 
Det blev en stabil seger mot Knippla i semin hemma på Nordövallen och bilder finns i vanlig ordning på Kenneths sida. Det blev hela 6-1 trots att det inte var någon fantastisk match från DIS sida, det kändes som om Knippla inte riktigt trodde på det själva. Bland annat Jonathan och Simon G hade bra fart på benen och hotade gång på gång. Jonathan fick en fin applåd av den kräsna publiken efter att först ha vänt bort en försvarare och följde upp med att göra överstegare förbi nästa och spela snett-inåt-bakåt. Mycket snyggt. Stundtals lågt tempo men vad gör det när vi vinner?
 
Men oj vad det känns konstigt att stå på sidan och se er lira. Man har ju varit med alla matcher i år och hade räknat med att i alla fall vara med på det roliga, Skärgårdscupen. Det är inte bara glädje som infinner sig när ni gör mål, skall ni veta. Det är också avund. Man vill vara med. Jag kräver inte mycket, det vet ni. Behöver verkligen inte vara den som syns eller gör mål. Vill bara vara delaktig, kanske en liten väggpass här eller en liten stickare där. Mer än så kräver jag inte. Lite tungt just nu, minst sagt.
 
Såg ni att Johan var i publiken i sedvanlig surfar-look? Det värmde i hjärtat. Är Partille verkligen ett sådant gött gäng att de kan mäta sig med DIS? Jag är inte så säker.
 
Final på lördag mot Öckerö. Skall vi vinna denna match tycker jag att vi skall göra det vi är bra på, spela för varandra och göra jobbet. En av våra styrkor denna säsong är att vi inte får panik när spelet går trögt eller när motståndarna pressar samt att samtliga spelare på planen är ödmjuka och inte lämnar jobbet åt någon annan. Vi sparade oss i vissa lägen mot Knippla och det är helt rätt men det kommer inte att gå på lördag, då gäller det att samtliga är på tårna och att vi som lag jobbar för seger. Forwards hjälper till att försvara, backarna medverkar i anfallen. Alla har lika stort ansvar, vi vinner och förlorar TILLSAMMANS.
 
"Individually, we are one drop. Together, we are an ocean"
 
Så lätt att säga, så svårt att utföra.
 
Och för Guds skull, gå ut och njut. Sådana här matcher skall vara ren glädje.
 
2010. En härlig syn.
 
/Anton
 

Nej! Nej! Nej!

 
Alltså, jag blir så sjukt förbannad.
 
 
Samma visa varje år, han går väl till City som alla andra. Ta en titt på detta:
 
----------------------------------------------------------------------
ARSENALS STJÄRNFALL – DE HAR LÄMNAT
 

2011

 

Cesc Fabregas - Barcelona

Gael Clichy - Man City

Samir Nasri - Man City

 

2010

 

William Gallas - Tottenham

 

2009

 

Emmanuel Adebayor - Man City

Kolo Touré - Man City

----------------------------------------------------------------------

 

Hade United varit lika bra varje år om det sett ut på följande sätt?

 

2011

 

Nani

Evra

Rooney

 

2010

 

Rio Ferdinand

 

2009

 

Vidic

Berbatov

 ----------------------------------------------------------------------

 

Hade det varit lika lätt för Ferguson att bygga upp ett starkt lag som vinner varje år då? Ha det varit det? HADE DET VARIT DET???

 

Äh, går och lägger mig i fosterställning och äter glass.

 

/Anton Iniesta

 


Donsö vidare i Skärgårdscupen samt lite idrottspsykologi

 
 
Kunde tyvärr inte se matchen själv men fick liveuppdateringar från matchen från farsan och DIS vann alltså med 4-1 mot ett starkt kämpande Vrångö. Reaktionerna efter matchen har varit rätt så negativa, de flesta är besvikna på insatsen.
 
"Vi var rötna" ansåg brorsan.
"Längesedan jag slarvade så här..." sade Spaghetti.
"DIS var inte riktigt på tårna" meddelade farsan.
 
Hur skall vi tolka det här då? Är det alltså knappt någon skillnad på ett lag i toppen av fyran samt ett lag som förlorade med 0-7 i sexan i helgen? Hade vi lika gärna kunnat bytt serie med varandra? Hade DIS lika gärna kunnat lira i sexan och VIF lika gärna lirat i fyran och gjort det bra?
 
Nej, en sådan lätt analys kan man naturligtvis inte göra. Då spottar man på traditionen som heter "Skärgårdscupen", där gäller inte fysikens lagar på samma sätt. Jag vet vad jag pratar om, jag har faktiskt spelat i skärgårdscupen i snart femton år, tro det eller ej och varje gång gäller samma sak:
 
Laget som spelar i den lägre serien och möter "storebror" kommer med en grym taggning och tar ut sig rejält för att de vet att matchen med största sannolikhet är deras sista innan sommaruppehållet medan laget i den högre serien "omedvetet" vill spara sig lite då semifinalen trots allt endast är två dagar borta. Sedan har vi ju det här med underskattning också. Det kan vi inte räkna bort hur mycket vi än intalar oss själva om motsatsen. Genom åren, t.ex. då vi låg i femman har vi gjort betydligt bättre matcher mot Öckerö, Björkö (div fyra) än mot t.ex. Vrångö, Styrsö, Hyppeln (div sex).
 
Anledningen till att jag berättar detta? Det är definitivt inte för att förringa Vrångös insats, de är ett härligt gäng som vi alltid hoppas vinner varje match förutom mot oss. Anledningen är att jag vill att alla skall veta att detta resultat/denna insats var inte konstigt på något sätt, det var ett fullkomligt normalt resultat, tro det eller ej. Det viktiga är trots allt att vinna.
 
Ny match på torsdag och en eventuell final på lördag, nya matcher med helt andra förutsättningar.
 
Ända in i kaklet nu, gubbar. Kommer såklart att stå på sidan och heja mot Knippla.
 
 
FORZA! (som Jonathan hade sagt)
 
/Anton Iniesta

Mixed feelings

 
Härlig hemmavinst igen nu i helgen, denna gången blev det hela 7-0 mot Hovås/Billdal som går tungt just nu. Jag anser att Pyttis samt Kenneth täcker matchen rätt bra genom referat på laget-sidan samt bilder på Kenneths egna sida så jag behöver inte gå in närmare på detta. Dock otroligt kul att Kenneth är tillbaks, han har varit saknad i DIS.
 
Men Simon G och Emils samarbete på vänsterkanten var härligt att skåda. Mycket platsbyte och snabba fötter där.
 
Ligger i bra nu!
__________________________________________
 
Vem är denne "Pelle"? Vilken tippare!
 
__________________________________________
 
Anledningen till mina "mixed feelings" (rubriken) är naturligtvis skadan jag råkade erhålla i matchen. Efter en ful tackling från en Hovås-spelare så kände jag att något vred till sig illa i knät och smärtan som kom var väldigt obehaglig, knät typ viker sig i vissa sidledsrörelser. Var och kollade knät idag hos DIS egna husläkare på "Frisk och Kry" som bekräftade att det var ett uttänjt inre ledband som var anledningen till smärtan, dock upptäckte han inga menisk eller korsbandsskador, vilket är positivt naturligtvis. Skall följa ett rehabprogram över sommaren och kommer tillbaks i spel ifall allt går bra om ca 5-6 veckor. Segt att missa Skärgårdscupen kan jag intyga.
 
Killen fick inte ens gult kort...Unbelievable.
 
 
__________________________________________
 
Se till att vinna mot Vrångö nu!
__________________________________________
 
P.S Våga aldrig kalla Spaniens spel för tråkigt så att jag hör...då smäller det direkt.
 
Väl mött.
 
/Anton Iniesta

RSS 2.0