Seger mot Näset


Först och främst ett citat från igår:

"Vad synd det är att Lallen inte är och kollar när vi vinner med 4-1"
-Anders

Tror att vi alla håller med, dock låg Lallen fortfarande hemma sjuk. Vi i laget skickar en "krya-på-dig-hälsning". Dock detta tycker jag att ett litet referat är på sin plats, "The Show Must Go On" som en viss sångare en gång sjöng.

DIS ställde upp med följande lag:

Mattias K
Robert - Bagis - Claes - Emil
Capov - Anders - Anton - William
Magnus - Jonathan

Sub: Oskar, Marcus J, John S

Matchen började i relativt bra tempo där lagen inte bara försökte slå långt utan det varierades även med försök till passningskombinationer. Dock ser man att Näsets (precis som förra året) främsta vapen är instick till kvicka yttrar. Det är också på detta sättet som de tar ledningen, de slår en bra boll i djupet till en ytter som hinner före Robert/Bagis där Robert som är steget efter drar ner honom i straffområdet. Domaren blåser straff som de sedan förvaltar, tungt men vi gav oss inte utan fortsatte trumma på. Jonathan var nära några gånger när han inte sprang offside och var också den som kvitterade efter att ha slagit in målvaktens retur. Skönt, vi var på gång.

Näset kom taggade till andra halvlek men vi låg rätt i positionerna där bland annat Claes och Bagarn bröt anfall efter anfall och gav dem aldrig chansen att komma in i matchen igen och vi utökar ledningen efter en straff som Jonathan sätter säkert. Efter detta går luften ur Näset en aning och matchen spelas klart utan att vi känner oss hotade, Anders kan dessutom snyggt sätta 4-1 efter frispelning av Marcus J.

Starkt jobb av samtliga idag trots en del bortfall. Extra eloge till Emil, Anders och Jonathan som var mycket bra.

Näset går tungt just nu, förvånande med tanke på deras säsong förra året. Dock har de tydligen en mängd skador och kommer säkert att plocka sina poäng så fort de får tillbaka lite gubbar.  


"Jag borde gjort några fler, missade ju två frilägen!".

Jonathan, att göra tre mål efter en veckas influensa är helt okej. Mer än okej :-)


Innan matchen ville Paul att yttermittfältarna skulle centrera mycket (och Magnus komma ner) och vi på innermitten skulle ta ett kliv ner för att fånga andra-bollarna och sedan skulle samtliga "jobba utåt vid behov". Tycker att denna bild visar att vi, tro det eller ej, lyssnar emellanåt :-)

--------------------------------------------------------------------------------------------------
På Näsets hemsida finns en länk till deras målvakts blogg, en underhållande blogg som även täcker Näsets framfart i vår serie. Länk till bloggen hittar ni här.
---------------------------------------------------------------------------------------------------
Capov har aldrig haft bättre kondition i sitt liv än vad han har just nu. Sanna mina ord.
---------------------------------------------------------------------------------------------------
----------------------------------------------------------
Bilder från matchen finns som vanligt hos Kenneth.
----------------------------------------------------------

/Anton

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0