Landvetter IS - Donsö IS

Enligt vår mening var det dags för en av årets tuffaste bortamatcher. Landvetter IS stod för motståndet och dagen till ära var det även invigning på deras nya fina anläggning med två konstgräsplaner och en stor klubbstuga.

Kanske var Donsö spelarna tagna av den stora publiken men första 25 minuterna så fick Landvetter styra spelet, vinna alla andra bollar och när vi väl fick tag i den så slarvade vi med mottagningar och passningar. Detta händer tyvärr ganska ofta att vi inte verkar helt förberedda och tar tid på oss för att komma in i matchen... 2-0 redan efter 25 minuter och total uppförsbacke! Detta kunde blivit en riktigt jobbig eftermiddag om vi inte visat karaktär. Emil gör 2-1 i 28:e minuten. Bra skott! I slutet av halvleken får vi tag i boll, vågar spela lite mer, får andrum och vinner mycket fler dueller. Samtliga höjer sig ett snäpp. Efter tio minuter i andra halvlek gör Emil 2-2 efter fint förspel där Tobias kommer runt på kanten, slår in bollen i straffområdet. Efter lite trassel mm. slår Emil till som en kobra och dunkar in bollen. Landvetter tar sedan över och etablerar spel men målschanserna fördelas ganska lika med våra omställningar. Givetvis tungt att jobba hårt på egen planhalva men vi sliter på väldigt bra.

Landvetter tillåts skapa några hörnor och i dagens Donsö IS uppställning saknades några tunga huvudspelare. Landvetter gör två hörnmål 76:e samt 87:e minuten och stänger matchen. I matchen släpper vi in tre stycken hörnmål totalt sett. Otroligt tråkigt att släppa in mål på fasta situationer även om Landvetter gör det bra men inget av målen var på nick!

En tuff bortamatch är avslutad och vi går därifrån med hedern hyfsat i behåll. Trist när vi hade chansen att trycka dit ett av de tippade topplagen men samtliga sliter på och ingen faller ur ramen idag även om vi alla kan lite bättre.

******************************************************

Emil tvåmålsskytt!! Johan och Tobias assisterade till var sitt mål.

Härligt att familjen Johnsson levererar!

Emil med näsa för mål

Varningsligan:

Johan Johnsson, Anders Jansson 4 varningar,

Robert Reutherborg 3 varningar,

Tobias Johnsson, Simon Gustafsson, Anton Jansson, Olof Lagerqvist 2 varningar,

Magnus Fhager, Jimmy Kjellberg, Emil Johnsson, Tom Nilsson, Mathias Kärnbratt 1 varning.

John B, Nils och A.T var inte tillgängliga till matchen mot Landvetter. De deltog i den årliga ”24-timmars” turneringen på Rosenhill med lag från Lindholmenskolan. Även John Steen och Tom Nilsson deltog  i lag Oljola och Anders Jansson i lag Stena Carisma. Undertecknad fick otroligt sug efter att ha tittat på några matcher och lånade skor och bytte om bakom ett träd.

I sista gruppspelsmatchen skulle det stora mötet mellan Stena Carisma och Nils/A.T/Johns lag gå av stapeln. Domaren informerades tidigt att jag var tränare för en del grabbar i motståndarlaget och vi skulle bara vinna… Lyckligtvis behövde domaren inte ingripa och avgöra detta åt oss utan vi kämpade och vann med 2-1 och framförallt ett snygg 1-0 mål av tränarn ;)

Ska tilläggas att i laget hade vi två tjejer… Härligt att få visa juniorerna vem som bestämmer!