Donsö IS - Hovås/Billdal

Segertåget fortsätter.

Förutsättningarna inför matchen var att vi behövde en seger till för att säkra kontraktet så länge inte Sandarna tappade poäng i någon av de återstående matcherna. Kanske en utopi att de ska vinna alla sista fyra matcherna men samtidigt har de hittat formen och vunnit fyra av sex matcher på hösten. En morot är också att vi har möjligheten att göra våran bästa säsong någonsin i division 4. Förra året slutade vi på en 8:e plats med 32 poäng, dock 13 lag i serien då.

Matchen startade i regn och hyfsad vind där Donsö fick första halvlek i motvind. Planen hal och bollen fick ordentlig fart vid studs i det blöta gräset. Med detta sagt kan det ges vissa ursäkter vid mottagningar och passningar på ett tillslag inte går hem men båda lagen gjorde inga större misstag i avgörande läget för det. Hovås/Billdal (H/B) kom ganska tidigt i matchen runt på vår vänsterkant och när Emil och Johan sticker ut sina fötter försiktig så tar sig H/B spelare enkelt förbi och spelar snett bakåt men avslutet dåligt och bollen långt från vårt mål, en väldigt bra chans. H/B får ytterligare en farlig chans när de får måtta passning i djupet och deras forward får tid på sig att löpa i rätt tid i djupet. Mikael hinner sånär ikapp, glidtacklar och träffar deras kille och lite på bollen, straff! Mathias går åt rätt håll men bra slagen straff och 1-0 till H/B redan efter ca 7 minuter.
Ännu en gång är vi inte riktigt med i matchen från början och tyvärr börjar detta bli en otrevlig vana. Det positiva är att vi inte viker ner oss utan kämpar istället vidare för att vända på matchen.

Lite onödigt tjat både på domare och lagkamrater emellanåt och två varningar för just tjat på domare är alldeles för mycket! Anders fick t ex gult kort efter att fullständigt dominerat mittplanen under ett antal minuter och blivit nerdragen vid minst tre tillfällen. Här borde man känna sitt övertag och fortsätta på inslagen väg och domaren gav till slut gult kort till en H/B spelare. Men Anders var tvungen att både en, två och tre gånger tjata på domaren och med min vädjan från sidan att han skulle sluta så bad han mig hålla tjäften och då tröttnade domaren och gav Anders ett kort... Det ska man ha när man inte lyssnar på tränarn ;) Absolut inget fel av domaren och vi har inte råd med så onödiga kort när vi ändå har övertaget som Anders hade under perioden. Även Simon G fick kort för tjat när han tyckte han skulle ha en hörna då en motståndare glidtacklat bort bollen i farligt läge för Simon. Ingen aning om Simon hade rätt men nu är han avstängd i nästkommande match. Väldigt onödigt i båda fallen!

I mitten av första halvleken börjar vi få ordning och vinner fler och fler andrabollar. Även löpningarna från yttrar kommer igång samt lite kombinationsspel. Emil kommer runt på vänsterkanten några gånger, Anton kombinerar sig fram på sin kant. Vid tillfällena Emil kommer runt visar han med tydlig löpning vart han vill ha bollen och med sin höga fart är han då svårstoppad. Anton har inte samma speed men en helt annan touch kombinerar sig fint med både Olof som ytterback, våra innermittfältare och även delvis forwards. 1-1 kommer efter att vi fått lite tryck på H/B och när bollen via skott på H/B spelare letar sig fram till Emil så slår han ett fint inlägg till Anton som trycker in den på volley.

Anton gör sitt första mål för året!

Emil sätter sedan press på dem via löpningar på vänsterkanten och via inspel till Magnus som försöker vinkla in bollen är det nära 2-1.

.
Magnus nära av vinkla in 2-1. Hela laget fyller på bra!

Simon Gustafsson kommer sedan till ett ypperligt läge där han har möjlighet att avsluta och spela in till Magnus.

Simon i bra läge och här fyller ännu en gång laget på bra framåt.

Simon kommer till ännu ett läge att bryta in framför deras back och bli fri men backen avstyr med en glidtackling. Given hörna enligt Simon som får syna ostskivan efter klagomål...

Frispark kanske, i alla fall hörna tyckte Simon. Varning och Simon avstängd mot GFF.

Halvleksresultat 1-1 och snacket gick att det är jämnt och det är inställningen som kommer avgöra i andra halvlek. Några justeringar hur ytterbackarna inte skulle bli lurade av deras yttrar som flyttar in utan vårt mittfält måste flytta över så pass att vi avstyr deras inspel från ytterbackarna. I andra halvlek forsätter vi att skapa bra chanser och Johan får den första riktiga chansen men får inte till avslutet.

Johan var väldigt pigg i andra halvlek och får en passning i djupet och får med sig bollen förbi första gubben som glidtacklar, skottfintar bort den andra och smäller in bollen i bortre. 2-1... Härlig vilja!

Johan är en höstspelare och gjort tre mål de senaste fem matcherna. Hans formkurva är en stor anledning till att vi vunnit 5 av 6 matcher i höst.

Hovås/Billdal får sedan visst tryck på oss och vi slarvar otroligt mycket i vissa perioder med uppspel och mottagningar. Konstigt att dessa perioder kommer och vi faller egentligen långt ner under var och ens nivå och kanske beror det på att vi blir stressade när vi kommer under press. Det positiva är att vi är ganska medvetna om det och ingen större panik utan vi jobbar på och tar oss tillbaka igen.   Närmast 2-2 var H/B via ett långskott som gick i ribban.

Nära men Mathias hade nog tagit den om den gått under ribban (?)

Inställningen i jämna matcher är som sagt avgörande och vi får omställningar att försöka förvalta. Magnus som kämpat och slitit hela matchen löper sig ren efter en fin passning men får inte riktigt till mottagningen och faller på den blöta och hala planen. Liggandes viftar han till bollen som går via målvakten och blir liggandes fri för inhoppande 15 åringen Olle Backman som enkelt kan avgöra matchen med sitt 3-1 mål.

Olle gör sitt första mål i A-laget. Han har även gjort 14 mål på sina 6 matcher i B-laget i år.

En härlig seger och nu är vi helt klara för spel i division fyra även 2014.

Daniel, Anders, Mathias, Simon G, Anton, Claes, Mathias, Olof, Robert, Marcus B. Magnus, Jimmy, Olle, Johan, Mikael, Emil, Nils, John B.