Säsongens första förlust i stormväder

I fjärde matchen för säsongen kom första förlusten, 0-1 borta mot Härryda i kraftig vind. Mikael fick inte mindre än fem avhopp under matchdagen, varför det var en något decimerad Donsötrupp som tagit sig ut till Härryda. Trots allt ställer vi en bra elva på benen och borde kunnat hota Härryda betydligt mer än vi gjorde i första halvlek. I den kraftiga vinden misslyckades vi inledningsvis med att få igång ett fungerande kortpassningsspel, utan slog gång på gång långt, vilket inte är så framgångsrikt under rådande väderförhållanden. Härryda är helt klart mer på tårna än vad vi är under matchens första 30 minuter och tar rättvist ledningen efter knappa 20. De sätter en bra press på oss och med en domare som tillät det mesta i fysiskt spel (åt båda håll) gav detta bra resultat. Mot slutet av halvleken får vi till lite bättre kombinationsspel och Elias, Anders och Simon kommer mer in i matchen. Vi skapar dock ingen målchans att tala om.

Andra halvlek är klart mycket bättre. Härryda orkar inte pressa på samma sätt och vi får mer tid med bollen. Jag tycker dock att det matchen igenom är för mycket slarv i både passningar och mottagningar på alla elva blåvita, vilket leder till att vi har svårt att spela oss fram till så många lägen. Men lägena skulle ändå komma. Albert drar till på halvvolley och träffar klockrent upp emot krysset. Dessvärre för oss stolpe ut den här gången. Anders tvingar Härrydas duktige målvakt till en fin enhandsräddning straxunder ribban. Bästa läget skulle dock William få. Simon G rivs ner efter at ha kommit igenom på en fin djupledsboll, och domaren pekar på straffpunkten. Då ingen annan känner sig manad kliver William modigt fram och slår en bra straff som tyvärr räddas mycket fint av hemmamålisen. Surt.

Sett till 90 minuter hade oavgjort inte varit orättvist, men man kan inte säga att Härryda inte förtjänade vinsten. De ville mer än vi den här gången, vilket såklart är ett tråkigt sätt at förlora på. Serien har redan blivit ett getingbo bakom FinPa som hittills inte tappat en poäng. Vi knyter näven och kommer göra vad vi kan för att behålla vår andraplats även efter nästa match borta mot undertecknads gamla klubb - Hovås/Billdal.