DONSÖ - SKOTTFINT 4-0 (1-0)

 

En seriefinal som gav en fin eftersmak.

 

1:an mot 2:an. Dom två lagen som ännu inte förlorat skulle göra upp ikväll. Vi saknade några tunga pjäser men det verkar finnas en bredd i dagens Donsö. Skottfint hade ju fyra vinster och en oavgjord inför dagens match. Dvs två poäng mer än oss. Så om vi vann så skulle vi gå förbi. Vilket var en morot.

 

Vi ställde upp följande:

 

Mattias
John Olof Patrik Emil J
Emil F Anders Anton
Albert Mackan Albin

 

Bänk: Elias Nils AT

 

Skottfint har en kille med en grym vänsterslägga. Han har gjort några mål på skott utifrån. Så det enda vi gick igenom var att inte sätta honom i läge där han kan avlossa.Vi känns hyfsat med i början. Just den här matchen spelar vi inte avvaktande för länge. Första fem min är alltid speciella när lagen känner på varann. Men ganska snabbt så hittar vi bollar på djupet, vinner andra bollar, backlinjen ligger fint och vi på mitten vågar trycka på.

 

Vi har ju speed på kanterna med Emil, Albin o Albert. När vi vi vinner boll och Skottfint är lite ur positioner så är det på dom vi anfaller. När vi bygger spel med tålamod känns det som att vi helst söker Mackan med väggspel eller så söker Patrik sina fina uppspel med en rak bra boll över ytter back på Albin eller Albert.

 

Här slår Patrik en fin boll... 

 

Skottfint har några halvlägen där deras vänsterfot skjuter eller har frispark utanför straffområdet.

 

Efter ca 30 min har vi lite uppbyggnadsspel och Mackan värderar fint och spelar till Albert som klackar med sig bollen och avslutar stenhårt i mål, varken mer eller mindre. Sjukt bra gjort och gött att få in den då jag tycker vi kunde satt någon boll innan. Vi hade flera fina lägen men värderar lite galet eller så är skärpan inte där.

 

I halvtid så är vi rätt nöjda. Jag gnäller lite om att värdera rätt i olika situationer. Amadio tar ut Emil F mot Elias. Vi gör en liten rokad, jag och Anton sjunker lite med Elias framför.

 

Matchen fortsätter på samma sätt. Deras vänsterfot snappar upp ett volleyskott på en hörna som Mattias kommer ner fint på när matchen svänger lite grann. Men i 55:e min så har Elias tagit sig fint in i straffområdet och tar emot ett inspel från Albert på bröstet. Drar sen strumprullare på volley ner i gaveln. Bra teknik där på våran yngste kille för dagen. I kramkalaset efteråt så hetsar Emil J att han ska fira målet på något fint sätt. Elias vågar inte.

 

Strax efteråt så stressar Mackan deras mittback. Denne slår en sedan en alldeles får snål passning som Mackan tar hand om och spelar på bortre stolpen där en ren Albert avslutar på ett tillslag och det står 3-0 med halvtimmen kvar.

 

Het just nu... 

 

Vi sjunker efter det och låser ytor mest. Våra forwards ligger på rulle. Skottfint får en halvchans när jag låter deras deras vänsterfot alldeles för enkelt vända till sin favvofot och skjuta. Mattias kommer ner fint igen och räddar.

 

Med 5 min kvar så kommer Albert igen ner till kortlinjen efter fint spel från Nils. Mackan löper fint mot första och det blir 4-0. Som står sig matchen ut.

 

Laget som avslutade:

 

Mattias
Nils Olof Patrik AT
Emil Anders Elias
Albert Mackan Emil J

 

En bra genomförd match där vi var med från början. Kändes bra att visa framfötterna så här pass i en seriefinal.
Känns som vi har något på gång och det mesta funkar just nu.

 

- Albert fortsätter att göra poäng. Otroligt vass i straffområdet och runt mål. 2+2 idag är grymt. Det gäller att sätta honom i lägen där han kommer rättvänd.

 

- Alla lagdelar gör det dom ska. Mattias räddar det han borde rädda. Backlinjen vinner så gott som varje duell. Vi på mitten ligger rätt och delar på defensiven så vi aldrig går bort oss.
Och dom där framme sprutar in poäng. Så vi har verkligen en bra balans just nu.

 

- Emil F hade en bra första halvlek. Bra snack och värderade passningar. Dessutom blir våra frisparkar farliga varje gång.

 

- Idag saknades ändå viktiga killar och ändå går vi ut och vinner utan några konstigheter. Det är en bredd utan dess like som jag inte vart med om innan i DIS.

 

- Patrik går in på mittbacken idag och är lika bra som vanligt. Hyfsat bra bonusspelare att ha när vi saknar folk.

 

- Våra juniorer ser otroligt spännande ut. Dom har samtliga en fin ungdomlig speed och kroknar inte under 90 min

 

- Tycker vi gör för många juniorvändningar idag. Dvs att när man får bollen felvänd med en back ryggen så släpper man inte till rättvänd utan vänder naivt upp och motståndet tar bollen utan att blinka. Vi får jobba på det.

 

- Det är roligt just nu.

 

Men nu blickar vi framåt mot GAIK på torsdag. Hoppas på 3 poäng då med. 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0