Ett genrep som hade mer att önska

 

Semberija - DIS 3-2 (2-2)

 

Mattias

Capov Robert Daniel John

Olof

Anton Johan Emil

Marcus Albert

 

 

Bänk: Lehmann Elias Jesper

 

 

Vi startar piggt och pressar dom bra. Snor bollen flera gånger på deras planhalva och är hetare i närkamperna. Vi gör mål redan efter sju minuter när Johan lägger en smart frispark efter backen på första stolpe. Marcus har löpt sig loss och lägger den i bortre gavel. Påminde en del om Zlatans första mål på Parken i höstas mot Danskarna.

 

Matchen jämnar ut sig lite men efter lite inviduell prestation från Albert står det två noll. Han trycker undan sin back och sätter bra fart mot mål. När han kommer in i straffområdet så sitter bollen fint efter marken. Klassmål.

 

Men tyvärr slappnar vi av. Dom gör både 1-2 och 2-2 innan halvtid. Tycker vi ger bort dom målen. Det första dom gör så tillåter vi dom väl enkelt att trampa runt på kanten. Kommer inte ihåg det så bra. Men på det andra dom gör är sämre av oss. Kasst närkampspel på mitten och en back av oss som häver offsiden gör att det blir friläge.

 

Kort halvtidsvila då vi inte har planen så länge. Sägs väl inget speciellt mellan spelarna. Amadio går runt och förklarar smådetaljer för specifika spelare.

 

Större delen av andra halvleken ser ut så här.

Lehmann

Daniel Robert John

Capov Jesper Anton Elias

Johan

Marcus Albert

 

I andra halvlek är det inte samma tempo. Vi tröttnar och det syns att vi inte riktigt är 100 %. Många olika spelsystem och positionsbyten gjorde att vi inte riktigt hittade rätt. Vi har en vecka på oss att komma hitta till formen men det såg inte så himla bra ut ett tag i andra halvlek på våra etablerade spelare som tröttnade en efter en. Till deras försvar har det varit sjukdomar i veckan. Men det var en träningsmatch och spelade fick känna på det. Lite synd att vi slarvade bort matchen med tanke på att vi ledde med 2-0. Så vi ska nog inte dra för stora växlar. Vi får ta med oss första 35 min. Då var vi bra.

 
 
 

Tänker göra en ny grej idag. Först ska jag gå igenom lite händelser från matchen. Sen går jag igenom spelare för spelare. Men vi börjar med laget.

 

- Vi var bra i första halvlek. Flera fina kombinationer och bra presspel.

 

- Kom i flera fina anstormningar som borde kanske resulterat i fler mål. Fyllde på bra med hela laget.

 

- Det var slappt försvarsspel och vårat närkampspel vek ner sig lite ju mer matchen pågick.

 

- Det viktigaste var ju att lufta dom spelare som inte vart med så mycket än.

 

- Lite dåligt hemjobb imellanåt. Vi ställde ju med en ganska offensiv uppställning. Gick bra så länge vi orkade men ibland såg det lite galet ut när 6 spelare var på fel sida.

 

Nu till en liten spelaranalys.

 

Mattias: Inget att göra på målen. Samtidigt hade han en riktigt fin räddning från nära håll som han styrde upp i ribban. Han har legat i i träningen och ser ut att vara 100%

 

Lehmann: Har ingen aning om det men det borde väl vara svårt att komma in som målvakt? Fick en halvlek och var stabil som vanligt. Målet han släppte var väl ett konstverk från deras kille då han lobbade över Lehmann som ändå mäter 1.96. Så det var bra gjort.

 

Capov: Ser riktigt bra ut. Är en av dom som övertygade. Springer otroligt mycket och har en fin attityd. Kul att se.

 

Robert: Grymt viktig. Alltid bra i en-mot-en lägena. Förlorar ju sällan en duell. Slarvade dock lite med sina nickar som han ska få ner till närmsta gubbe. Men han reder ut sina problem själv oftast.

 

Daniel: Faktum är att han är mittback i ryggmärgen är riktigt gött. Bra passningsspel och står rätt. Lite trög i löpsteget men han tar sig mer och mer. En av dom som inte är 100 % ännu. Men fortfarande stabil.

 

John: Inga konstigheter. Han är redo. Stark och lojal. Med tanke på att John pluggar i Skagen kan han inte träna så mycket. Men har en grundfysik som är bra. Hade vart kul att se att han följde med upp mer när vi anföll.

 

Olof: Hade väl ingen jättematch. Han har ju en svår roll där han ska stoppa deras anfall och vinna varje boll. Så är han inte fullt fokuserad blir det jobbigt. Vilket det blev idag. Har mycket mer att ge. Men han spillde ut massa mjölk i sitt kylskåp på morgonen så han hade fått lägga massa energi på det istället för matchen.

 

Anton: Hans första match för året. Han har ju blivit pappa och vart skadad så han har inte vart igång föränn nu. Bollbehandlingen och passningsspel var i topp som vanligt. Konditionen en annan femma. Bytte ut sig själv efter 65 min. Kommer komma igång så småningom.

 

Johan: Såg bra ut första halvtimmen. Är ju inte som han var för några år sedan men fortfarande den som brukar göra skillnad. Som Anton så kommer han bara bli bättre med mer träningar. Fick hela matchen idag och det behövdes.

 

Emil: Såg vass ut i början. Räknade till flera gånger att han bröt deras speluppbyggnad. Hade några fina stunder. Men vi pratar alltid om att han inte ska slå den tidiga passningen. Är lurig när han utmanar. Var knappt så han kom av plan när han bytte ut sig själv i andra halvlek. Urusel grundkondition. Har även vart sjuk i veckan.

 

Marcus: Hade en magisk träning i veckan då han såg farlig ut. Är målfarlig i grunden och brukar göra dom sketmålen vi har vart så dåliga på. Gjorde även ett idag och är go att spela med då han ofta spelar på en touch och släpper på mötande mittfältare. Har ju varit skadad från och till nu i 7-8 år. Bara att hoppas att han kan vara med. Inte ens nära till full kapacitet.

 

Albert: Otroligt härligt att se när han sätter fart med beslutsamhet. Kommer bli viktig iår med sin fart och målfarlighet. Lite naiv när han är felvänd och möter. Då blir han ofta av med bollen.

 

Elias: Kom in i andra halvlek och visade direkt att han är redo för seniorfotboll. Kan bli riktigt bra och frågan är väl bara när han spelar in sig. Borde ta för sig ännu mer men det kommer komma. Har en fin löpkapacitet och är sådär härligt tjurig som man ska vara i Donsö

 

Jesper: Fick en halvlek och visade det alla redan vet. En bra fotbollsspelare. Tränat lite och viktigaste är ju bara att få igång honom just nu.

 

 

Så. Det var alla som var med. Vi är inte 100% men borde bli det under säsongen. Vissa ser bra ut och andra har mer att ge.

Tyvärr har jag åkt på en knäskada. Missar dom första matcherna garanterat men hoppas komma tillbaka snart

Ses på lördag


Kommentarer
Postat av: SON

Bra analys av laget o spelarna Anders.

2016-04-03 @ 11:34:32
Postat av: Kenneth Johnsson

Finns lite bilder på den vanliga sidan.

2016-04-03 @ 14:55:21
URL: http://www.skargardsfotboll.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0