Donsö - Hällesåker 2-2 (2-0)

 
 
En premiär som inte sköttes så bra. Vad hände egentligen?
 

Startelvan:

 

Mattias
Capov Daniel Robert At
Johan Anton Olof Emil
Marcus Albert

 

Bänk: Jesper John Elias Ludwig

 

Första 5 min så är det mycket nerv. Dessutom har vi en fruktansvärd tur att Robert inte åker ut redan efter 2 min. Han blir omkull-sprungen i en kontring och när han ligger på rygg sparkar han upp mot hals och ansikte på förövaren. Robert gör det bra efteråt och skäller på domaren att han inte visar ut den andre killen. Men Robert ska ut efter en sån eftersläng. Där har vi tur.

 

Efter den händelsen är det ren propagandafotboll och Hällesåker har inte en chans. Vi radar upp chans på chans och anfallet flödar av kreativitet. Första målet gör Albert på en snett-inåt-bakåt pass av Marcus.
Det andra gör Emil med en lobb. Två snygga mål men nu i efterhand borde vi gjort mer mål.

 

Efter 35 min blir det en situation som förändrar matchen. Deras nr 10 ger Olof en stenhård armbåge på en inspark. En otäck smäll och ansiktet svullnar upp. Rejält. Att domaren missade det var konstigt men med tanke på Roberts grej ska vi inte klaga för mycket. Olof utgår och John kommer in.

 

Halvtid.

 

Andra halvlek startar och det ser inte så bra ut längre. Vi har inte samma glöd när vi anfaller och slarvar mer. Efter 55 min så kommer Jesper in för Marcus. Runt den tiden så kvitterar Hällesåker och det blir nerv i matchen. Hällesåker tar för sig lite mer men Donsö är fortfarande mycket bättre men slarvar mycket.


Självklart så reducerar dom och det ser inte så bra ut. Mycket Hawaii följer efter det. Det blir mer byten för oss och AT tar ett rött för laget när dom får till ett friläge. Bra gjort. Johan och Jesper har varsitt läge där det bara ska vara mål. Samtidigt har Hällesåker en i ribban. Jag räknade till tre heta lägen för dom. 2 mål och 1 ribbskott. Hyfsad utdelning.

 

En frustrerande premiär där det är dåligt av oss att inte vinna.

 

- Hällesåker påminner en del av ett bryskt hockeylag. Spelar på gränsen och fullföljer varje närkamp. När dom dessutom tar bort vår starkaste gubbe (Olof) med ett rent överfall så kan man inte blunda att det gav effekt. Vi vek ner oss lite.

 

- Första halvlek var grym. Många mer än jag trodde det skulle bli 5-0 när man såg hur det såg ut just då.

 

- Vi slarvar mycket i andra.

 

- När jag kollade på bänken i slutet av matchen så satt Anton, Emil, Mackan och Olof där. Dom spelare som såg extremt bra ut i första.

 

- Mattias. Var bra med på alla deras långbollar och hjälpte backlinjen fint med sina utrusningar.
Kanske borde tagit deras första men stabilt ändå.

 

- Capov. Inte samma nivå som han hållit innan. Tar alltid fajten. Tappade lite humör i andra.

 

- Robert. Borde visats ut. Sen var han bra. Den som ofta reder ut farligheterna. Samarbetet med Daniel sitter inte riktigt än.

 

-Daniel. Märkes inte av så mycket. Vilket är bra som mittback. Inte inblandad i så många farliga situationer. Stabil.

 

-AT. Missat lite träningar på grund av jobb. Men det märktes inte. Stark, snabb och resolut. Inga problem. Såg bra ut. Tog ett rött och missar nästa match.

 

- Johan. Bra i första. Slarvade i andra. Borde gjort mål. Men är inte riktigt 100 %. Har mer att ge. Fick 90 min och det är bra.

 

- Olof. Hade behövt hans tyngd i närkamperna matchen igenom. Vi tappade när han utgick. Jag tycker han kunde fortsatt spela.

 

- Anton. Såg riktigt bra ut i första. Var den som drog upp tempot när vi anföll. 
Mattades och försvann i andra.

 

-Emil. Ser bättre och bättre ut. Är han bra är Donsö bra. Vi behöver ha hans finurliga spelstil. Utmanar bra. Men ska orka mer med tanke på att han tränat på bra.

 

- Mackan. Han kommer mer och mer. Tog några fina beslut. Lite trög fortfarande och behöver mer träning. Utbytt redan i 55e minuten. Borde gjort mål i första.

 

- Albert. Härligt att se han trampa runt. Är het i straffområdet och har en "slutprodukt" 1+1 idag är grymt.
Irriterande loj i bollmottagandet några gånger när han tappar boll. Försvann i andra. Är stark en-mot-en.

 

- Jesper. Några skarvar och passningar. Tränat sparsamt och har mer att ge.

 

- John. Ligger rätt och spelar enkelt. Hade det tuffare mot köttiga motståndare.

 

- Elias. Alltid bra och kvalitet på det mesta han gör. Bytte av Emil med halvtimmen kvar. Har en grym motor och har den förmågan att göra sina medspelare bättre. Serverade Johan ett gyllene läge.

 

-Ludwig. Kom in centralt mitt i Hawaii läget, en fotboll som inte passar honom. Inte så enkelt då och hade svårt att förändra matchen på den tiden. Tappar dock sällan boll och suger in bollen bra.

Ska man sammanfatta matchen så har vi tur med domaren. Gör en bra första halvlek och borde avgjort redan där. Viker oss i andra samtidigt som det inte blir någon struktur med alla byten och förändringar. Hällesåker kunde ju även lämnat ön med 3 poäng då ribban räddade oss.


En frustrerande match.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0