Donsö IS - Väster IF

 

 

Donsö - Väster 1-6 (2-0)

 

Jag gillar inte att spela mot Väster. Har nog aldrig vunnit mot dom. Tycker dom är ett bra lag. Vet inte varför dom gick lite trögt i början av säsongen.

Hursomhelst så har dom alltid vunnit mot oss rättvist.

 

Startelvan:

 

Mattias
Capov Olof Robert Anton
Johan Anders Ludwig Emil j
Sudo Albert

 

Bänk: Nils Albin Erik Dawidsson

 

Jesper, Patrik och Dino kunde inte idag. Skada, förkylning och jobb satte stopp. Riktigt synd för dom har väl varit höstens utropstecken. Samtidigt var Johan med idag. Frustrerande att vi inte kan samla samtliga oftare.

 

Vi sa att vi skulle ut och chocka dom med hög press och snabbt tempo första kvarten. Men Väster är såpass passningsskickliga att dom spela ur våran press rätt så enkelt. Vi blir försiktiga och kommer mer och mer på halvdistans. Men vi lyckas bryta deras spel ett par gånger. Vid ett tillfälle så kommer vi till ett läge där det bara måste vara mål. Snettinåtbakåt där Albert kommet med hög fart. Målvakten är borta men Albert tajmar fel och får sneträff och bollen rullar förargligt utanför bottre stolpen.

 

Strax efter gör Väster mål. Fint spel (som vanligt). Ett inlägg där vi inte får bort den. Deras ytter klipper till i närmsta krysset. Bra avslut och slappt försvarsspel av oss.

 

En stund senare tycker jag vi ska ha straff. Albert gör helikopterfinter och deras reslige mittback slänger sig och fäller Albert. Inte när någon boll. Domaren tycker Albert backar in i honom. Men vi tycker att Albert fintat ner honom. Det var väl här det började på allvar med domaren.

 

Väster utökar sin ledning genom ett fantastiskt fint mål. Deras höger (mycket bra) väggar sig igenom vårat försvar och avslutar snyggt innanför bottre stolprot. Tycker att vi är lite tröga där, vi ligger inte tillräckligt nära. Men det var ett snyggt mål.

 

Albert får sen ett gyllene läge från två meter. Men skjuter på täckande back på mållinjen.

 

 

Albert, DIS bästa spelar för dagen.
 
 

 

Halvtid och dibbel med domaren för vi känner att han inte sköter sig. Jag tycker  vi borde gjort två mål efter chanserna vi har haft. Men vi erkänner också att dom är bra. Rullar ut oss ett par gånger och vi får jobba hårt imellanåt.

 

Andra halvlek fortsätter på samma sätt. Väster är har ett fint tålamod och är bra. Vi kämpar på och anfaller med fart.
Dom gör även sitt tredje mål efter fint kombinationsspel och avslut i bottre gavel.

 

Vi flyttar upp och kör 3-4-3.
Robert nickar in en boll på hörna och vi får blodad tand. Har ett par lägen och domaren blåser av 2-3 frilägen för oss. Han lämnar helt enkelt inte fördel, utan blåser direkt. Väster kommer sent in i tacklingarna när vi redan har friställt våra gubbar. Otroligt frustrerande att han gör det mer än en gång.

 

Men sista kvarten kontrar dom in 3 likadana mål på våran högerkant.
Matchen sammanfattar väl hela säsongen. Frustration.

 

 

Sammanfattning:

 

Väster är riktigt bra. Dom har inga supergubbar. Men med deras attityd, ödmjukhet och passningsspel är det ett långt avstånd oss imellan. Ska vi hota dom ska vi sätta chanserna i första halvlek. Nu har vi mött Velebit och Väster och det känns som att det är 12-13 gubbar i vardera lag som tränat tillsammans hela året. Stabila och bra div4 lag helt enkelt.

 

För våran del var Albert bra. Missade chanser, a visst. Men oftast inblandad i farligheter och har en fin jävlaranamma attityd. Han kommer få en fin säsong nästa år.

 

Landvetter på lördag och det är våran sista biljett att spela div4 nästa år. Få se om vi tar den.

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0