Börjar få kniven på strupen

 
Donsö Velebit 0-2 (0-1)
 
Jag var inte med idag. Avstängd. Alltid jobbigt att stå på sidan. Alltid lättare också. Fick lite sympati för gubbarna på berget med sina inte alltid medhållbara synpunkter. Men Velebit var täta. Låg alltid på rätt sida och väntade på att Skiljo skulle lösa något. Vilket han också gjorde.
 
Mattias
Anton Olof Jesper Emil J
Capov Sudo Robert Ludwig
Dino Patrik
 
Bänk: Albert Mackan Mikael
 
Johan var inte med idag heller. Karin blev magsjuk så han fick lämna återbud. Det är bara att hoppas att han kan vara med dom tre sista matcherna.
 
Velebit var bättre i första halvlek. Olof med backlinje hade svårt med Skiljo. Samtidigt gick dom aldrig bort sig och tog mycket löp för varandra. Dino blev lite väl ensam på topp när Patrik var nere på mitten och hjälpte till att vinna boll.
 
Målet dom får är en straff. Skiljo kommer sida med sida med Olof. Olof är lite väl het och Skiljo går till marken. Lite frustrerande men rättvist. Dom hade haft en i stolpen och Mattias fick göra några svettiga räddningar innan. så det var inte orättvist på något sätt.
Donsö kändes lite stressade. Tidiga bollar och vågade inte utmana ordentligt. Och när Patrik och Dino inte löser fram något så hade vi ingen annan ide.
 
 
Denna kille har en växel till.
Vet inte var dom pratade om i halvlek. Men några ändringar gjordes.
 
Mattias
Anton Olof Jesper Mikael
Albert Magnus Sudo Emil J
Patrik Dino/Marcus
 
Jag slashar Dino och Marcus för Mackan kom in ganska tidigt och Dino vilade en stund innan han gick in igen på vänsterkanten.
 
Emil J kom upp ett snäpp. När han han kan bryta någon sidlespassning går det fort och han har inte så himla långt till målet. Där fick vi ett par chanser
Andra halvlek är hursomhelst mycket mycket bättre. Stressar Velebit mer och tvingar dom till att söka en lång på en ensam Skiljo som Jesper och Olof löser galant för det mesta. Många bra intentioner och kombinationer men Velebit går inte bort sig och lämnar inga ytor. Så den sylvassa chansen kom aldrig. Dino fick ett knappt friläge och Mackan hade lite magi som målvakten gjorde en grym räddning på. Magnus och Patrik hade några hyffsade lägen var. Så ser det ut ändå tills 91:a minuten när vi tryckt upp så gott som allt. En lång på Skiljo som blir ifattsprungen av Jesper. Känns lite som att Skijlo söker den och väntar in Jesper. Straff och mål. Matchen över.
 
Viktig för både försvaret och anfallet med sina fina passningar
 
Skiljo blir skillnaden idag. Han fixar två straffar. Även om Velebit hade första halvek så borde vi gjort ett mål i andra. Men Velebit var strukturerade. Låg på rätt sida och sprang för varandra. Inget speciellt, verkligen inte. Men dom tar tre poäng utan och glänsa.
För våran del var Jesper bra matchen igenom.
I andra kom ju Albert och Marcus in och gjorde avtryck direkt. Albert är ju som vanligt lurig och Marcus gick in och var en ren centertank. Hade Arsene Wenger haft någon kommentar om Marcus efter matchen hade han nog sagt att han kom in och gav oss " some pressence and power up front".
Men när Dino inte får in den måste andra kliva fram. Där har ju Johan varit så bra när han varit med.
 
Och nu när Öckerö svek oss och förlorade mot GFF hemma!?, tack för den. Så ser det inte så ljust ut längre.
Men vi får göra vad vi kan. Samla trupperna och försöka skrapa fram något mot Väster och Landvetter och se om det räcker inför sista mot GFF 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0