Västra Cupen - Björkö vs Donsö 1-0 (0-0)

 

 

Kvartsfinal i Västra Cupen. Ö-derby mot Björkö. Det ska erkännas att det inte är samma nerver som när man möter Öckerö. Vet inte varför. Men Björkö känns lite längre bort. Samtidigt har man inte riktigt samma koll på dom. Dom har nog mer slonkar i laget. Men det brukar alltid bli trevliga matcher mot dom.

 

Laget:

 

Mattias
Emil F Johan Jesper Nils B
Olof Anders Anton! 
Emil Magnus Jimmy

 

Bänk: Capov, Dawidsson, John B, Marcus J

 

Som ni ser fick Johan vikariera som mittback igen. Men fina Jesper var tillbaka. Nils startade efter succén mot Utsikten. Anton gjorde matchdebut i år på sin rätta position. Samtidigt fick vi en mycket fin varierad kedja längst upp som alla bidrar på olika sätt. Emil med snabbhet, Magnus med ren tyngd och Jimmy med fina fötter.

 

Domaren blåser igång och vi är igång från minut ett. Det märktes direkt att vi var på tårna. Vi har ju slarvat lite med tändningen i början av matcherna. Så det var gott att vara med från början. Vi har väl det mesta av spelet i första halvlek och kommer i våg efter våg. Samtidigt löser backlinjen dom problem dom får. Men vi är lite för tafatta sista delen. Skapar inga klara chanser. Jag hade ett hyfsat när Jimmy spelar in och jag skjuter på täckande back. På retur kommer Emil och skjuter på täckande Magnus?!  Magnus hade även ett friläge och Emil sköt över på ett bra läge. Vi borde satt något boll. Det får vi ta med oss tills nästa match. Björkö rider ut den snälla stormen till pausen. Samtidigt hotar dom ibland när dom kontrar, kommer igenom ibland på deras vänsterkant men Mattias är bra med.

 

Jonas tycker vi är för enkla och fega när vi anfaller och säger att vi tränat för lite anfallsspel. Bådar gott. Mycket avslutsövningar kommande träningar? Han tycker vi borde försöka på mer väggspel m.m. Kan bara hålla med. Jag var väl den som slarvade bort mest lägen.

 

Andra halvlek känns i efterhand som mycket sämre kvalité. Vi tappade vårat momentum. Både trötthet och många byten gjorde att vi inte hittade flytet som präglade första halvlek. Björkö hade inga problem att stå emot våra försök. Vi hade väl några skott och försök till finspel men det ville sig inte. Ett par minuter får dom frispark på våran planhalva. Dom lägger en rak boll mot straffpunkten på löpande spelare som lyckas få en träff på den. Ett litet sketmål. Men med sån kort tid kvar borde vi varit mer alerta. Men tror vi tappade lite glöd ju längre halvleken gick. Björkö ägnar resten av tiden åt gammalt klassiskt hörnflaggespel. Alltid lite frustrerande men samtidigt är det bra gjort av dom. Vi hade väl drabbats av panik i samma situation och det hade blivit Hawaii-fotboll.

 

Tyvärr visar vi våran sämsta sida i matchslutet. Tråkiga kommentarer när vi tackar av. Lite höga sparkar i hörnflaggespelet. Även smågrinigt oss spelare i mellan. Men ska man summera matchen så gör vi vår bästa första halvlek i år. Dåliga på att göra mål, saknade Sudos och Dinos beslutsamhet i avsluten. Matchen glider oss ur händerna i andra halvlek när vi tröttnar och alla byten gör att det blir oorganiserat, men vi såg detta som träningsmatch så alla måste luftas. Vi har ju Björkö i en träningsmatch snart igen, ska vi nog få revansch. Men laget som avslutade matchen såg ut så här:

 

Mattias
Emil F Dawidsson Johan Capov
Olof Anders Jimmy
Marcus Emil John B

 

Positivt:

 

- Nils Backman var grym dom 65 min han var med. Riktigt bra attityd och fin energi.

 

- Olof hade en jättebra första halvlek. Tryckte ner Björkökillar i backen gång på gång och vann bollen. Mattades i andra med resten av laget.

 

- Anton var stabil så länge han orkade. Bådar mycket gott.

 

- Mattias snack var inspirerade. Han pushade på oss bra och styrde kanon.

 

- Vi gör en bra första halvlek. Spelar vi så i serien kommer poängen omgående.

 

Jonas har ordnat något hemligt event på lördag. Spelarna ska ta med "oömma kläder". Ska bli kul.

 

/Anders


Kommentarer
Postat av: Kenneth Johnsson

Härligt med referat för oss som inte kan se matcherna av olika anledningar (Förkyld men på bättringsvägen). Hälsningar Kenneth!

2015-03-06 @ 11:17:37
Postat av: Christian

Du glömde mig på bänken anders.

2015-03-06 @ 20:24:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0