KUNGSLADUGÅRD - DONSÖ 1-2 (1-1)

Mål: Sudo och Anders

Första matchen av den här veckans två matcher avklarad. "Utvecklings-laget" spelade även match i söndags, förlust med 1-2 då. Vi har även match på lördag mot Hovås/Billdall. Samtidigt så har vi träningslägret nästa vecka så hoppas vi är i matchform när serien drar igång.

Startelvan:

Mål: Christian
Backlinje: Capov Johan Jesper Nils
Mittfält: Olof Anders Anton
Kedja: Emil J Sudo Emil F

Bänk: Jimmy John Albert

Kungsladugård var bra tycker jag. Gör vi en sämre match så förlorar vi den. Nu känns det lite som vår defensiv räddar oss här. Vi har i nuläget svårt att skapa flera heta chanser. Men tror det dröjde ca 5 min innan Sudo drog till på en studsande boll utanför straffområdet. Bollen gick i en fin båge över målvakten.

Sudo, målskytt denna match

Sen så tycker jag Kungsladugård kommer in i matchen. Vi släpper väl in dom också. Tycker inte riktigt vi hittade balansen på mitten. Blev lite väl mycket spring över stora ytor. Får jobba på det. Emil Johnsson är nära att rinna igenom några gånger. Sudo är ju alltid kreativ när han får bollen. Men vi är inte tillräckligt bestämda när vi anfaller.

Kungsladugård hade en forward som tog fajten. Blev många dueller mellan honom och Johan/Jesper. Deras mål kom till på genom att deras kille vänder bort Johan snyggt och lägger in den i bortre krysset. Ett klassmål. Samtidigt lämnade vi Johan ensam i en mot en lägen hela tiden. Han löste 9/10. Men tillslut fick han vänt bort honom.

I halvtid så pratar Jonas om hur Anders och Anton ska hämta boll. Forwards presspel. Även om att inte lämna backar ensamma i en mot en lägen utan täcka upp för varandra.

I andra halvlek så tröttnade nog Kungsladugård. Dom hade sina långbollar men backlinjen var med på dom hela tiden. Vi gjorde våra anfall men som sagt så var vi inte tillräckligt heta. Har sagt det förr och säger det igen, Sudo ska ha bollen på fötterna. Han är duktig på att hålla i bollen och har bra lösningar. Sen får vi resten ta löpningar. När vi hittar ett sånt anfall så blir det lite struktur på det. Speciellt nu när inte Dino var med. Han kan ju blixtra till och göra det lilla extra. Jimmy kom in på toppen tidigt i andra. Lite senare kom John och Albert in. Så större perioden av andra halvlek spelade vi följande:

Christian
Capov Johan Jesper Emil F
Olof Anders John
Jimmy Sudo Albert

2-1 kommer till efter att Sudo kommer rättvänd. Många löpningar förbi honom. Samtidigt breddar Jimmy fint ute till vänster. Sudo släpper till Jimmy som spelar in på första till undertecknad. Bollen kommer lite bakom mig men får vridit in den på "Giroud-vis" i närmsta hörnet.

Det var skönt att få in en boll till. Sudo borde väl ha satt en boll till när han blev helt ren med målvakten. Men sköt rätt på den utrusande väktar'n. Resten av halvleken höll vi undan. Blev lite drama i slutet när jag tycker Jesper bryter på boll först i vårt straffområde. Blev lite tryck på domaren där men han höll emot bra.

Hursomhelst så vinner vi tillslut ganska bekvämt. Vi spelar dock inte bra. Finns mycket mer att hämta. Men jag vet inte hur bra Kungsladegård blir i år. Vi vinner iaf mot ett stabilt div5 lag utan att göra en bra match. Det får väl man se som en styrka. Men offensivt måste vi skärpa till oss. Anfallen dör utanför straffområdet för ofta.

Positivt från matchen:

- Jesper är bra idag igen. Snart är hans partner in crime hemma igen.

Jesper, riktigt viktig kugge (klicka för att förstora)

- Emil F fick en halvlek på topp. Visade bra passningsspel. Fick sen kliva ner på backen när Nils klev ut. Kort och gott är han såpass bra att han löser det var han än spelar.

- Sudo verkar ha slipat formen. Grymma skott och har ett förvånansvärt kvickt ryck. Blir grymt viktig i år.

- Vår defensiv. Vi släpper inte till så mycket nu. Hoppas det håller i sig.

Ny match på lördag. Laddar vi om för den.