FCF-bloggen

 
FCF-bloggens Dalla om årets 4B:
 
"Donsö. Alltid detta Donsö. Förra säsongen trodde jag man skulle ryka men man klarade sig kvar. I år har man gjort Mattias Dawidsson till players manager och han har bland annat lyckats landa mycket skicklige Oliver Dino från Hälsö. Där snackar vi offensivt tillskott. I övrigt är gamlingarna ett år äldre och truppen är tunn men man har lyckats klamra sig ur botten förr. Vinst mot MIS borta i helgen är stabilt.
 
Vår players manager
 
Björkö klev upp från 5B ifjol efter att man bara förlorade två matcher, nu är det helt annat motstånd och då kommer hemmastyrkan bli avgörande, har fått in 4-5 nya spelare som allihop skall kunna slåss om en plats i elvan. Tappat Björköhjärtan i Fransson och eventuellt också Granstav. Lär inte bli något topplag. Öckerö har återigen bytt tränare, nygamle Daniel Karlsson tar över skeppet som tappat Daniel Larsson till Hönö, ett tungt tapp. Kommer ta sina poäng men tror inte Sennerstam med kamrater räcker till för toppen.
 

Askim bytte tränare i slutet av förra året och då Håkan Lindman klev in och tog laget till tre raka segrar och man slutade ju på övre halvan därefter, nu fortsätter man med Lindman och har plockat in klassikern Christer Svensson som hans wingman. Rutinerat tränarpar. Svårt att säga så mycket mer just nu. Velebit missade i kvalet till trean och var säkert besvikna då men tar nu nya tag, fortfarande med Skiljo som tränare om jag förstått allt rätt. Velebit är alltid bra men kommer inte som förra året var sådana tokfavoriter som man var då. 2014 var första gången Mölnlycke IS inte vann serien de spelade i, man blev trea vilket är riktigt bra och utvecklingen lär fortsätta mot serieseger, har förstärkt ytterligare under silly med bland annat Tobias Gustavsson från Sävedalen. Starkt nyförvärv!

 

Eriksberg som inledde så tungt ifjol kom sen med full kraft tillbaka och slutade mycket imponerande fyra i serien, träningsmatchandet har inletts sådär i år men nu blev det seger i helgen och får man igång laget på samma sätt som ifjol då kommer man kunna slå alla lag. Lite osäker på de blå just nu dock. GFF:s höst 2014 är inget man skryter om för barnbarnen, de tappade flera tunga spelare under säsongen och räckte helt enkelt inte till. I Ahlman har man fått in en engagerad ledare från Masthugget och truppen. Just nu målvaktstajt dock när båda målvakterna lämnat för andra lag och i övrigt är det typ samma spelare som skall göra det som vanligt med Tobias Nilsson, Björckman, Karstrand och Karstensen för att nämna några.

 

Väster hade en riktigt tung höst med massor av skador, under sillyn har man förstärkt truppen med Tobias Andersson från Sävedalen och Rami Kurdali från Skottfint, för att nämna några. Å andra sidan ser man ut att tappa Johan Tapper till Styrsö, han spelar i alla fall träningsmatcher med Ö-laget. Väster bör vara med topp4 i år. Landvetter gjorde en riktigt svag säsong ifjol och först i sista matchen klarade man kontraktet, tränare Eliesersson lämnade för Fässberg och istället har tidigare tränare Morgan Johansson återigen blivit chef i huset. Man har värvat in flera tunga namn från högre divisioner och kommer med stor sannolikhet slåss om seriesegern i år.

 

Fässberg som alltså nu spelar i fyran igen efter flera år på riksnivå gör det för första gången på länge utan några Gustavsson-bröder i truppen, ynglingen har också lämnat för Häcken, i övrigt är det ett väldigt ungt lag som nye tränaren Eliesersson skall försöka få ordning på, tufft år i trean ifjol talar inte för de ädlaste placeringarna i år men det är ett välutbildat lag som säkerligen snart är tillbaka högre upp i systemet. Kållered har inte spelat på lokalfotbollsnivå sedan jag började blogga men nu är man tillbaka och jag tror att siktet är inställt på att vinna serien, Roberto Jakobsson brukar gå bra med Kållered så visst bör man utmana toppen. Men 4B känns riktigt tuff i år."

 
Kul utmaning. I vanlig ordning tippar han oss i botten, inga nyheter där inte. Nu kör vi.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0