Bra kväll!

 
 
 
Donsö - Öckerö 8-0 (5-0)
 
Dino 3
Albert 2
Johan 1
Jesper 1
Patrik 1
 
Ja vad hände här egentligen? Ska man göra en lång historia kort kan jag bara säga att målskyttet lossnade.
Men jag ska försöka förklara på ett roligare sätt.
 
Startelvan:
 
Mattias
John Jesper Mikael Anton
Johan Anders Emil F Ludwig
Dino Patrik
 
Bänk: Emil J Capov Albert Sudo
 
Både Sudo och Emil J har varit sjuka i veckan och inte kunnat deltaga i träningarna. Så Patrik klev in och tog den lite släpande forwardsrollen. Patrik behärskar ju samtliga positioner felfritt, idag var inget undantag.
Förkyld
 
Det är ju alltid en viss nerv i matcherna mot Öckerö. Det är väl bland dom roligaste matcherna på året. Vi känner ju varandra ganska bra nu och har koll på lagens olika spelare. Dom verkade ha lite manfall och hade kallat in några legendarer. Vi däremot, kom med en startelva som legat i med träningen och samtidigt ha en sådan stark bänk. Det bådar gott.
 
Det var ju varmt. Så jag kände tidigt i matchen att det skulle bli jobbigt att springa idag. Men Öckerö har lite etablerat spel innan vi gör det första målet. Johan bryter pass på mittplan och älgar ner mot kortlinjen. Snett inåt bakåt och Dino gör sitt första för kvällen. 5min.
Matchen svänger lite fram och tillbaka innan Jesper bryter fint och spelar till Johan som friställer Dino som efter lite flyt lägger in den i öppen kasse. Snyggt. Ca 12-13min. Omgående här har Öckerö ett friläge som Mattias gör en fin benparad på, mycket viktigt. Samtidigt pratar Öckerö ihop sig och blir försiktiga när vi gjort två snabba mål på dom. Dino gör sitt tredje strax därpå. Kommer loss från sin gubbe och fortsätter mot ett samlat Öckeröförsvar med bollen limmad vid sulan. Vrickar och vänder lite innan han lägger en yttersida i bottre stolpe in. Grymt snygg. 25 min.
Ett äkta hattrick efter 25 min mot sin gamla klubb. Vi övriga tackar och bockar.
 
Öckerö har ju sin fina spelide, som dom gör bra. Dom gillar att spela genom mitten på rörliga mittfältare och lägga in bollen på gubbar mellan försvar och mittfält där dom kan vända upp. Dom gör det bra i vissa stunder och vi får kämpa för att reda ut dom anfallen. Vi är lite lost ibland och jag framförallt får en utskällning från Johan för jag slappar och inte ligger rätt.
 
Förbannad idag
 
Patrik gör det fjärde efter ett inkasst. Han möter och knäar bollen över sig och sin bevakare. Drar på halvvolley och den sitter fint i bottre gaveln. Klassmål. 35 min.
 
 Och några minuter senare så avslutar en 92 kg tung Johan snyggt efter ett bra anfall och 5-0 står sig halvleken ut.
 
En go känsla att gå upp för trappan och få applåder av publiken.
I halvtid pratar vi om att matchen inte är över givetvis. Bagarn frågar om någon har känning. Mycket mer än så är det inte.
 
Öckerö har satt in Joakim Utbult. Det var längesen jag såg honom. Det var kul att se han och Mikael Schagerlind stångas igen. Det var väl på 90-talet sist?
 
Vi startar andra ganska slappt och bjuder Öckerö på några halvlägen. Onödigt men lätt hänt. Men vi skäller igång oss och samlar oss
 
Albert kommer in ganska tidigt för Dino. Och vilken kväll även Albert skulle ha.
Först skapar han en straff när han var så härligt beslutsam och bara kör på. En kille hänger honom i ryggen hela vägen och tillslut blåser domaren för straff. Jesper lägger in 6-0.
Senare får Albert en fin boll av Patrik. Kommer lite ur vinkel men drar på att sånt härligt skott som bara stiger, ni vet. Stenhårt trycks bollen mot nättaket och alla undrar var det kom ifrån.
Albert snappar sen upp en pass och smiter i mellan deras mittförsvar och kyligt lägger in den.
Snabb och belsutsam
 
Mer än så blir det inte. Men det kunde. Vi hade några fler lägen som vi kunde gjort mer av. Men tror vi är ganska nöjda ändå.
 
Slutelvan:
 
Mattias
Capov Anton Jesper John
Emil J Anders Emil F Ludwig
Albert Patrik
 
 
Sammanfattning:
Så här dåliga är inte Öckerö. Dom hade en dålig dag bara. När Dino också svävade på moln så tog det musten ur dom. Det stod ju 3-0 efter 25 min. Så vi ska inte dra för stora växlar av det här. Det ska inte Öckerö heller. Dom saknade några bärande killar. Sennerstam, Ivar och Simon Ollson var inte med. Och dom bidrar ju främst med fysik.
Men kredd till oss. Vi körde på och när våra forwards spelar såhär är vi bra. Dino, Patrik och Albert gjorde lite vad dom ville idag.
Alla var bra idag tycker jag. Samliga vann sina matcher i matchen.
Men tråkigt att även Öckerö är inblandat i bottenträsket nu.
 
Men nu laddar vi för Askim nästa vecka. Måste match den också. Väl mött
 
p.s Har alltid glömt det. Men Kenneth tar ju bilder på många av ölagens matcher. Och har bra kommentarer och är rättvis i sina bedömningar. Kolla  in hans ambitiösa sida. http://www.skargardsfotboll.se/

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0