Mölnlycke - Donsö 2-4 (0-3)

 

Ja, då har vi kommit in i säsongen en bit. Redan tredje matchen spelad. Känns som vi var i Helsingborg på träningsläger förra helgen. Typ. Men det är viktigt att vara med från början. Och nu har vi redan 6 poäng. Så lite gladare moral nu efter den frustrerande helgen.

 

Jag och Jonas pratade ihop oss lite efter tisdagens träning. Mölnlycke är duktiga på fasta och spelar långt med mycket nickdueller. Så vi behövde ha en nickstark spelare på plan nu när Robert var avstängd. Han hade en annorlunda idé på uppställning som vi trodde på.

 

Så startelvan blev följande.

 

Mål: Mattias

Backlinje: Capov Dawidsson Jesper Olof

Ankare: Jonas

Mittfält: Johan Anders Anton

Forwards: Mackan Sudo

 

Bänk: Jimmy Emil F Albert.

 

Så planen var att Jonas skulle ligga mellan mittfältet och backlinjen och kriga på hörnor, inkast, utspekar och diverse långbollar. Och jag måste säga att det funkade kanon. Sen kunde vi röra oss med vetskapen om att han låg bakom oss och täckte upp när vi anföll. En spännande uppställning som funkade mot ett lite stabbigt Mölnlycke.

 

Dessutom var Johan och Sudo tillbaka i elvan. Den sistnämnda visade efter 5 minuter att han är grymt viktig. Efter ett långt inkast från Olof brötar Jonas fram bollen till Sudo som skjuter på täckande ben som går i en fin båge över målvakten. Tror han gör det andra målet ganska omgående. Kanske i femtonde minuten? Har en spelare hängande i ryggen när han tar sig in i straffområdet. Målvakten kommer ut men Sudo får till en liten tå och bollen rullar in med knapp styrfart. En bra individuell prestation från honom. Som underlättar extremt mycket.

 

Mölnlycke har sina anfall. Hade en kille på mitten som byter sida bra. Det gjorde att vi tre på mittfältet fick löpa över stora ytor. Sen kör dom ett rakt spel med inlägg och krossbollar. Så det gäller att sätta press på deras ytterbackar och mittfältare. Men vi löste det bra i första halvlek. Det farligaste dom skapade var när vi tappar boll i uppspelen. Då är vi ur position och sårbara för kontringar.

 

Vårat tredje mål gör Mackan på Inzaghi-vis. Snappar upp en lös tillbakapassning och lägger in den. Efter en halvtimme.

Mackan har ju tränat på nu sen träningslägret. Så kontinuerligt har han inte tränat på flera år för skador och dylikt. Så han är lite ringrostig. Lite bollmottagningar och passningar som kan gå hur som helst. Men nu har han gjort 2 mål på 2 matcher från start. Dessutom 1 assist idag. Så i min bok så kan han passa ut bollen till inkast hela matchen så länge han ligger på dom statsen. Det är ju målen som räknas.

 

Stor, tung och jobbig. Målfarlig dessutom
 
 

Vi spelar ut halvleken och kan vara nöjda efter ha tre måls försprång.

Vi pratar om att inte tappa boll i uppspelsfasen. Fortsätta kriga på. Jonas ska inte bli för målkåt utan stanna hemma så vi säkrar upp. Samtidigt försöker vi pusha oss till att ta jobbet för varann.

 

Men nu märker vi att det blåst upp lite. En jobbig motvind väntar. Det blir ju lite nerv i matchen när dom gör 1-3 efter tio minuter in i andra halvlek. Efter mycket kamp i vårat straffområde där vi inte får iväg bollen lyckas deras kille nicka in den på något vis. Bra gjort och lite turligt.

 

Efter det får dom givetvis lite blodad tand och höjer intensiteten något snäpp. Men vi kommer rätt i positionerna och står upp och håller uppe samma glöd som innan.

 

Jimmy Kjellberg byter av Marcus Johnsson med halvtimmen kvar.

 

Vi får till några kombinationer och är nära att rinna igenom. 1-4 kommer på frispark. Den slås av Jesper nära mittlinjen. Han slår den snabbt och perfekt till Sudo som hittat yta vid bottre stolpen. Han nickar ner den Jonas som har löpt in och har öppet mål. En bra frispark som slås snabbt innan Mölnlycke är beredda. Fin speluppfattning från framförallt Jesper. Som var prickfri idag igen som mittback. Otroligt fina fötter och härlig teknik.

 

 Elegant mittback.
 

Perioden efter här kan vi spela ut lite och gör att vi slappnar av något gram. Här tror jag vi tröttnar med kvarten kvar. Tappar lite väl mycket boll runt deras straffområde. Vilket gör att det är lååång väg hem till ens position. Det är alltid bra att få till ett avslut och döda anfallet när man leder. Kommer man in i en hawaiifotboll kan det gå hur som helst. Och det är onödigt.

 

Iallafall får deras kapten (Tobias?) ett Skottläge från halvhalva plan. Drar på ett kanonskott i ren ilska. Bollen får en grym fart och tar stenhårt i ribban. Konstigt med tanke på dom tandpetarna till ben. Iallafall hugger dom på returen och nickar in bollen med tio kvar. Albert byter av Anton. Ner med Jimmy på mitten och Albert går upp.

 

Efter lite krigande, dåliga bollar, trötta ben, tjafs och gnäll, lite gruff, misstänkt hand och så vidare tar vi tre poäng på övertygande sätt.

 

Sammanfattning:

 

 Vi förtjänade en vinst idag. Fin kombination på ren styrka, teknik och fart gjorde att vi vann. Vi matchade deras fysik som planerat med Jonas som vann dom flesta nickdueller. Sudo gör det givetvis enklare att vinna när han gör två tidiga mål. Men spelar vi så här kan vi knipa några fler poäng ni i vårens bortamatcher. Mölnlycke däremot kände man inte riktigt igen. Men dom saknade några stora herrar på mittfältet som jag skulle kännt igen. Samtidigt har resten av deras lag blivit ännu äldre. Men dom kommer nog komma igång.

 

Positivt:

- Sudo är stark idag. Får en helt annan tyngd där framme när han är med.

- Jonas kommer in och gör ett jättebra jobb. Var viktig på framförallt fasta idag.

- Stark och stabil backlinje. Inget vel och resoluta.

- Jimmy Kjellberg gjorde en liten minicomeback efter blivit farsa. Bra teknik och suger in bollen fint.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0