SERIEPREMIÄR! Kållered - Donsö IS 0-1 (0-0)

 
 

Så var tiden kommen. Premiären 2015. Efter en försäsong med bra träningsnärvaro, djupa dalar, skador på viktiga spelare, hyfsade resultat och Magnus tråkiga avsked så var det äntligen dags. Dalla på fiskebäcksbloggen verkar vara en man som inte tror på förändring och tippade oss sist för fjärde året i rad. Förhoppningsvis kan vi motbevisa honom även i år. Kanske borde vara lite tacksamma för andra lag kanske underskattar oss i förväg? För vi är alltid bäst när vi inte har press på oss, när vi slår i underläge.

 

Efter debaclet förra veckan mot Styrsö hade vi lite att bevisa för oss själva. Även om vi saknade offensiv kraft i den matchen så var det bara Albert som inte underpresterade. Jag var helt bedrövlig i den matchen. Till mitt försvar var det 5 träningar och 3 matcher den veckan. Det blev helt enkelt för mycket fotboll i benen. Det kändes som att jag vägde 95 kg. Fanns ingen energi. Så det var hög tid att komma upp i nivå.

 

Startelvan:


Mattias
Emil F Johan Robert Emil J
Olof Anton Anders John
Sudo Albert

 

Bänk: Dawidsson, Jonas

 

Som ni ser var det personalbrist. Flera killar uppe i Stockholm på "jobb". Sen får vi börja damma av Dino igen. Men Emil J och Sudo har läkt ihop. Viktigt.

 

Gött att ha cyklonen från Torholmen tillbaks  
 

Domaren blåser igång matchen denna varma dag. Första halvlek är väl egentligen en ganska trist historia. Det varma vädret tog ut sin rätt. Kållered hade några inlägg som backlinje med Mattias redde ut, oftast problemfritt. Kållered hade ett vasst forwardspar som Johan och Robert krigade på bra med.

 

Som ni såg var vi tillbaka till 4-4-2. När vi spelar med två stycken innermittfältare så känner jag att man får lägga störst vikt på att spela defensivt. Man vill inte springa iväg för långt och lämna stora ytor efter sig. Samtidigt lägger man så pass stort jobb defensivt att man inte är tillräckligt vass och pigg när man väl kommer rättvänd. Man är så gott som alltid trött och vill vila varje tillfälle man kan. Har vi tre innermittfältare kan man röra sig lite friare. Om man bara sköter snacket så att en av oss alltid stannar hemma och täcker upp.

 

Emil F har en frispark igen som förtjänar ett bättre öde. Himla fin fot. Snart sitter den.

 

I halvtid snackar vi om att fortsätta som vanligt. Defensiven sitter bra. Vi säger även till Olof att våga runda backen. Han fick flera en-mot-en lägen. Men valde alltid att bara slå in bollen. Så vi ville att han skulle försöka dribbla av honom. Berömde även Emil J. Blev lurigt varje gång han driver med bollen.

 

Andra halvlek fortsätter i samma tempo som första. Vi sjunker lite och får försvara oss första tio. Efter det hittar vi tillbaka och kommer upp i nivå. Dom fortsätter anfalla på samma sätt. Båda lagen har svårt att skapa farliga lägen. Med kvarten kvar tar vi över mer och mer. Kändes dock som att det skulle bli 0-0 ändå tills Olof trycker sig förbi en gubbe, spelar till Albert som klackar Sudo till ett friläge. Helt ren gör han inga misstag och placerar bollen i bottre gaveln. 89:e minuten. Resten av matchen blir en grinig tillställning. Men domaren blåser av och vi tar tre viktiga poäng.

 

Avgörande målskytt

 

Ska man sammanfatta så var det en ganska dålig match. Vi kan betydligt bättre. Men vi krigar på fint och gör en fin defensiv insats. Mycket att önska offensivt dock. Kållered kommer få det tufft om dom inte rycker upp sig. Detsamma gäller oss. Men oavgjort hade varit ett rättvist resultat.

 

Positivt:

 

- Emil J är Man of the match. Han gör sig himla fin på vänsterbacken. Han bryter många anfall och driver bollen bra. Går alltid rakt mot mål.

 

- Albert krigar på och har en härlig inställning.

 

- Anton städar upp bra och tar hand om många bollar.

 

- Mattias var lugn och greppsäker. Tog hand om inläggen.

 

- Robert och Johan var stabila. Bra mittbackspel i år överlag.

 

- Sudo har en jobbig närvaro och är alltid där när vi anfaller. Gjorde gott att han fick sätta dit den idag också. Får ta ett stort offensivt ansvar i år.

 

- Framförallt var det en fin laginsats. Spelar vi så här är vi jobbiga att möta.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0