Förlust mot Björkö

 
 
Björkö - Donsö 2-1 (1-1)
 

Först och främst. Detta var inte ett bra resultat. Björkö är antagligen ett lag vi behöver ta poäng av om vi ska stanna kvar i serien i år. Nu behöver vi vinna tuffare matcher för att få ihop våra 27-29 poäng som krävs för ett säkrat kontrakt och i ärlighetens namn förtjänar vi någon poäng i dag. Men vi är tama framåt i dagsläget.

 

Startelvan:

 

Mattias
Capov Dawidsson Robert Emil J
Olof Anton Anders
Emil F Jonas Jesper

 

Sub:
Marcus John Simon A

 

Emil F fick bryta tidigt i matchen på grund av förkylning. Så Mackan, Jonas, John och Jesper rullade på i kedjan. Bytte av varandra med en kvarts mellanrum. För att kunna hålla uppe pressen och tempot. Lite som Hockey. Funkade himla bra första 25-30 där tempot är högt och vi vinner bra bollar och kommer i anfall efter anfall. Men vi var lite mesiga idag sista tredjedelen och lyckas inte skapa några heta chanser.


Tycker vi gör en bra match överlag. Men saknade någon som kunde göra det lilla extra. 
Vårt mål kommer på straff (John fixade). Anton stegar upp, slår bollen i stolpen samtidigt som han ramlar. Bollen går ut klockrent till Mackan som bara kan lägga in den. Skönt och rättvist.


Tyvärr kvitterar dom omgående.


Efter ett inkast långt ner vid vår hörnflagga lyckas deras forward vända bort vår för heta back och spelar snett-inåt-bakåt till nån som får ett kanonavslut och den sitter stenhårt i nättaket. Ett jävla sketmål runt ut sagt. Dåligt av oss att släppa till en sån chans direkt efter vårat mål. Samtidigt gör dom det bra. Men vi har många moment på oss att stoppa målet. Halvleken ut blir det jämnare och vi släpper taget om matchen lite. Vi har gjort en fullt godkänd match så långt. Men lyckas vi inte skapa hetare chanser efter ett sådant övertag brukar det bli så här.

 

I halvtid snackar vi om att vi gjort det bra ändå. Får löpa lite mer distinkt. Får underlätta för Jesper lite mer. Han hade mer tid än han trodde flera gånger. Vi drar även igenom att vi måste bli hetare framåt.

 

Simon A byter av Dawidsson på mittbacken.

 

Första fem-tio i andra får dom lite tryck på oss. Men vi reder ut det. Mattias gjorde en fin räddning en gång där han räddar oss. Vi lyckas även vela till det rejält med positionerna på mitten ett tag här. Jonas kom ner och ville köra 4-4-2 ett tag, får dom hade lite tryck. Hursomhelst var det oklart vem som var yttermittar och innermittfältare. Efter lite förvirrat skäll och gnäll från främst mig så återgick vi till ursprungsuppställningen. Just här antar jag att matchen är jämn. Men har för mig att vi har mest boll matchen igenom. Även i andra. Dom kör mest på kontringar genom direktbollar. Dom bollarna är Robert expert på att lösa. Nickar han inte bort så är han såpass snabb och stark att han oftast tar hand om dom som går över backlinjen.

 

Emil Johnsson bröt antagligen revbenet efter en duell med 120 kg Björkömålvakt. Emil går in halvdant med ryggen före på ett inlägg där den store hemske kommer med ett högt knä i sidan på Emil samtidigt som han plockar ner bollen. Inget fel i det. Det är ju sånt som man vill att ens egna målvakt ska göra. Sätt deras bästa spelare ur spel samtidigt som du spelar rättvist. Vet att Leo Johansson krossade någon gammal skottfintare på exakt samma sätt. Det är alltid gött för egna laget när sånt händer.

 

Men just att det var Emil var synd. Han var grym mot Kållered och har en speed och finess som behövs just nu. Hoppas han kommer tillbaka snabbt. Nils kommer in på vänsterbacken. Matchen fortsätter vara en jämn kamp. Där vi känns lite mer bollförande. Men saknar något... Som sagt.

 

Dom gör 2-1 genom en spelvändning och då kommer vi lite ur position. Vågar inte kliva på och ett inlägg och tåspets senare står det 2-1 med tio minuter kvar. Vi blir desperata och skapar lite vassare lägen. Robert lyckas även gå in för hårt och får syna sitt andra gula kort. Också synd då han är ryggraden i backlinjen just nu. Borta mot Mölnlycke på torsdag med andra ord. Men vi lyckas inte få in bollen och årets andra frustrerande förlust mot Björkö är ett faktum. Detta var en extremt onödig förlust som kan visa sig kostsam. Nu måste vi rycka upp oss och få in bollarna i mål hädanefter.

 

Sudo och Johan saknades sen sist. Med all respekt till dagens inblandade, men är dom två med vinner vi nog idag. Men det är upp till oss att alltid göra det bästa av situationen. Vi saknade en tyngd och finess där framme idag. Lyckades inte tränga igenom och få ett större tryck mot deras mål. Samtidigt saknade vi även Albert, Kjellberg, Dino och även Magnus som ju lagt av. Och där har du dom som spelat forwards hela året.


Så vi har lite sparkapital att göra mer mål framöver.

 

Hade vi vunnit mot Björkö idag kunde jag nämnt flera positiva grejer. Men nu förlorar vi och då var det väl bara delen innan deras mål som vi ska ta med oss tills nästa match. Men vi gör mycket rätt tills deras straffområde. Men sen blir det för många felbeslut med sulmottagningar, slappa passningar, för hårda passningar, felriktade löpningar, för tröga löpningar. Igrund och botten får vi nog höja tempot lite i alla moment när vi kommer till dom lägena. Lite mer rejält och beslutsamt.

 

Rycker vi upp oss och tar nya tag på torsdag. Väl mött.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0