Träningsmatch nr 2

Match är ju både roligast och den bästa träningen...

På onsdagkvällen var det dags att möte Utbynäs på Kviberg.

Från senaste matchen saknades Patrik Höglund, Marcus Johnsson och Kärnbratt men Dawidsson och Mikael Schagerlind och Christian Svanström klev in istället.

Christian
Capov, Robert, Mikael, Emil
       Jimmy, Jonas, Olof
Anders, Sudo, Olle

Bänk: Dawidsson, Tobias

Vi började första minuterna hyfsat men motståndet var oxå helt klart bättre än i förra träningsmatchen.
Vi tilläts rulla men sedan kom pressen och mer och mer långbollar från vår sida.
Mycket är nytt i sättet att tänka och spela men vi låg många gånger helt fel position för press och understöd.
Framförallt var rörelsen nästan obefintlig för att göra sig spelbar när vi hade boll.
Då blir det svårt att "spela" fotboll som vi tänkt.
Utbynäs gör 1-0 via straff efter att vi inte tagit ansvar i våra zoner och därefter spelvändning.
I straffsituationen hamnade Jimmy på felsida sin spelare som revs ner.

Huvudena ner och viljan i skallen kanske det inte var något fel på men det räcker inte att tänka och tjata om det...

2-0 gör de på nickskarv efter inlägg från kanten. Inlägget slogs från nästan mitten av planen (pressen?) och deras spelare kunde löpa in i bollen och nickskarva den bakom Christian som kom på "mellis".

Tyvärr går Robert sönder i baksidan efter en djupledslöpning. Vi skickar Robban på rehab i 27 dagar i Thailand.
Robban bärs av och Dawidsson ersätter honom som mittback.

Utbynäs gör det helt klart ok i första halvlek men vi ger dem heller inget större motstånd när vi inte löper för att hjälpa varandra och tar position och jobb i försvaret.

Ändring sker även i första halvlek där vi går till 4-4-2.
Anders ner på inner mittfält, Olof höger och Jimmy vänster.

Andra halvleken startar ungefär i samma stil och de gör 3-0 (nickskarv på frispark).

Psykologi kan vara svårt men medgång föder medgång...
Senare i andra halvlek kommer Anders rättvänd på offensiv planhalva, Olle visar tydligt vart han vill ha bollen och får den fint serverad i djupet.
Olle chippar kyligt över stående målvakt in i mål.

Nu börjar vi kämpa och slita trots att inte spelet alltid fungerar.
2-0 nickar Olle in efter fint inlägg från Emil. Olle visar fin attityd och hämtar bollen och springer mot mittplan för avspel.

3-3 är ett typiskt självmål. En djupledsboll som motståndarförsvarare kommer först på och försöker spela tillbaka tillmålvakt. Olle stressar både försvarare och målvakt och tillbakaspelet går på sidan utspringande målvakt och rullar i mål.

Nu har vi hyfsat flyt men vi slarvar otroligt i passningsspelet.
Minst tre gånger ger vi motståndarna ypperliga omställningsmöjligheter och delvis tur och någon bra prestation gör att de inte kommer till målchanser där.

Istället suger Sudo in ett uppspel och inväntar Olles löpning i djupet.
Löpningen kommer och Olle serveras helt ren med målvakten.
Med det självförtroendet som nu finns i den kroppen så sätter han den utan att tvivla i mål.

Seger med 4-3 och kanske har vi fått lika många frågor som svar efter denna match...

***********************************************************

Matchens +

++++ Olle Backman,
3 mål igen! Föll ur när laget inte var i fas men med speed och kyla så finns viktiga egenskaper att avgöra matcher.

+++ Sudo
Fick slita i duellerna efter långbollarna i början men kämpade sig in i matchen.

++ Anders
Kom mer till sin rätt som mittfältare och var med och tog tag i det när det vände.

+ Jonas
Duellspelet i båda boxarna och snabbt på plats till sin position i försvarsspelet