Seger i höstpremiären

Tre träningar och en match hann vi med innan höstsäsongen startade på riktigt.

Lördagens match mot bottenkollegan SG97 var viktig på många sätt. Dels att vid vinst få lite avstånd till nedflyttningsstrecket och även få möjlighet till lite ny energi. Redan på uppvärmningen fick Anders Jansson kliva av pga nackproblem och brorsan Anton fick börja värma upp direkt och ta platsen på innermittfält.

Det märktes första 20-25 minuterna att det var två lag som inte hade något jättestort självförtroende och spelet var lite ängsligt. SG gör 1-0 på hörna men ingen panik i Donsölägret. 1-1 gör Patrik säkert på straff efter att Simon Andersson blivit ordentligt knuffad i ryggen vid en hörna. Simon Gustafssons 2-1 mål är en vacker historia där Emil spelats ren på vänsterkanten och slår ett hårt inlägg, Simon möter mot första stolpen och nickar stenhårt in bollen. Bra spel för att få Emil ren på kanten, hårt och bra inlägg och strålande avslut.

Energin blev påtagligt bättre efter målen och i halvtid stod det 2-1.

Andra halvlek tar vi över ännu mer och får till mer kombinationsspel. 3-1 gör Magnus Fhager efter att Simon G kommit runt på kanten och spelat i bollen längs med målområdet och Magnus stöter in bollen. Väl avvägt pass då det var flera SG spelare som jobbade hem och försökt avstyra inspelet. Här har vi egentligen full koll på matchen och min önskan var att det skulle kunna bli något mål till så vi kan få spela ut avslappnat. Då går vi bort oss på vänsterkanten och SG spelare kommer runt och slår ett inspel mot bortre stolpen och bollen slås in till 3-2 i matchen.

Här skulle det kunna bli nerv i matchen men inte heller denna gång blir det någon panik i Donsölägret.

4-2 gör Magnus med sitt andra mål för dagen, snyggt detta också! Tobias kommer runt på högerkanten och slår ett fint inlägg som Magnus slängnickar in. Där punkterades matchen!

En väldigt go seger inför hösten!

Noterbart är att detta är första matchen vi gör mer än ett mål sedan Mölnlycke som spelades 4 maj, ett trendbrott.