Lallen om Askim - DIS 1-2 (0-1) 11.04.2013

 
 

Tjena Lallen, du var ju och såg Askim vs DIS igår tillsammans med halssjuke Spaghetti. Din första tanke kring laguppställningen, det var många spelare som spelade på ovana positioner?

 

Tjenare Paulo (Maldini). Tilläggas skall också göra att Gustav som knoppade in ett mål på lägret fanns på plats. När jag först hörde laguppställningen får jag väl erkänna att det kändes lite som att tombolan varit framme för att få fram positioner. Du vet lite sådär som när man spelar sista matchen för säsongen och man inte har något att spela för och för att få en rolig avslutning på säsongen så lottar man fram positionerna.

 

Av alla ändringar, vilka föll väl ut och vilka fungerade mindre bra?

 

Det jag mest reagerade över var Anders position som forward samt Antons position som mittback. Magnus som innermittfältare är ju ovant men där har han spelat förr så det hade kunnat gå lite hur som helst. Anders som forward blev lite som förväntat då han låg lite långt ner i planen för att vara anfallare. Dock tog han ett par djupledslöpningar som visade att han ändå har tänket som anfallare. Väldigt ovan position för honom dock så måste jag säga vilket som fungerade minst bra av alla platsbyten så får jag nog säga Anders som forward även om han visade tendenser till rätt blick för rollen högre upp i planen. I andra halvlek och framför allt efter 2-1 målet var han mer innermittfältare och kom då in i matchen lite mer. Bästa ändringen var Magnus som innermittfältare, han var verkligen fantastiskt bra hela matchen. Antons position som mittback ställdes inte på några jättestora prov men det han fick göra gjorde han klockrent så även det var ett lyckat val.

 

Magnus Fhager. Klart bäst i DIS.

 

Hur skulle sammanfatta matchen med några korta meningar?

 

Mer ställningskrig än skönspel. Inget av lagen hade något bländande passningsspel utan det var krig om varje meter på planen. Magnus gjorde ett vackert långskott med vänstern men fick se sig slagen angående matchens snyggaste mål när nummer 7 i Askim drog på ett makalöst vackert långskott som gick spikrakt upp i närmsta krysset. Det skall göra ont att möta Donsö och det gjorde det för Askim igår vilket var glädjande att se ifrån sidan.

 

Några spelare i DIS du skulle vilja lyfta fram lite extra?

 

Magnus och Tobias på innermitten gjorde livet surt för Askim. Det finns många livsfarliga innermittfältare i den stora världen men frågan är om det finns sådär jättemånga man kan möta som är värre att möta än Magnus när det gäller närkampsspel och sådant. Var dock väldigt säker på att han skulle åka på rött kort då han inte slutade med sina tacklingar efter att han fått gult men hans tajming i tacklingarna gjorde att han fick vara kvar på planen. Mittlåset med Anton/Claes plockade ganska enkelt bort Fallmyr som inte alls såg ut att vara på spelhumör.

 

Några känningar i publiken trots lite regn och dåligt väder?

 

Sven-Olle var på plats och även en av tvillingarna Svante/Göran, gissar på Svante. Kommer aldrig någonsin veta vem som är vem av dessa två herrar. I övrigt var det undertecknad, Emil och Gustav som var på plats och hade hjärtat på rätt ställe.

 

/Anton Maldini


Kommentarer
Postat av: Spaghetti

Yeah!

2013-04-12 @ 14:25:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0